Polarhouse!

idojsfksdnfd

Huomasin tässä Polarhousen yhtenä vaihtoehtona. Heillä siis tulee villaa seinien väliin?!! Tämähän poistaa hirren hengittävyyden ja kyseessä ei periaatteessa ole enää hirsitalo, muutako ulkonäöllisesti? vai kuinka?

Toisaalta..olen niin paljon kauhukseni lukenut ja saanut kuulla hirsitalon nurkkavedosta jossa sukat pyörii jaloissa ja kauhea energiantuhlaaja jne...

Jos sitten rakentaisi "feikki hirsitalon"? näyttää, muttei ole kuitenkaan. Ja kukas sen tietää..onko pakko sanoa, että siellä on villaa...

itselle se hengittävyys on ollut tärkeä asia, mutta jos sähkölasku on 250 euroa kuussa, niin TATTIS! villat vaan seiniin, hengitti tai ei.

Kertokaa ihmeessä kokemuksia, parempaa tietoa, omia tuntoja Polarhousesta. Vai tulisiko halvemmaksi ottaa massiivihirrestä, ilman eristettä, joltain muulta?

9

7286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • völjari

      Itse olen sitä mieltä, että jos kyseessä ei ole oikea hirsitalo, ei sen pitäisi siltä näyttääkkään. Makuasia, toki.

      Hengittävyys ei tarkkaan ottaen ole kiinni mitä on hirsien välissä/takana, vaan se on tällainen hirren pintaan liittyvä kosteustekninen ominaisuus. Asiaan paremmin vihkiytyneet osannevat selittää...

      Jos pelkää vetoa nurkissa, kannattaa miettiä tuplahirsi-ratkaisua. Googlaa avainsanalla tuplahirsi, niin pääset alkuun.

      • ilmaisu

        Juuri näin on asia hirsitalon hengittävyyden kannalta. Ei se parisataa milliä vahva hirsi varsinaisesti läpi ilmaa päästä. Hengittävyys on juuri tuota eri käyttöaikoina olevaa hirren käyttäytymistä. Noista nurkkaratkaisusta kannattaa valita sellainen toimittaja jonka konekanta on riittävän hyvä. Siitä on mm. VTT,n tutkimuksia ja jotkut ovatkin sertifioneet valmistustapansa. Taitaa olla toki vain muutama jolla on oikeat koneet ja rahaa maksaa tuon tutkimuksen kulut.


    • Rauno Kangas

      ..tosiaan ole hirsitalo vaan paneliverhottu rankarakenteinen. Kaikille arvostuksille löytyy vastineensa, sillä markkinoilta löytyy sekä:
      * hengittävärakenteisia paneliverhottuja että
      * hengittävillä eristeillä varustettuja hirsitaloja

    • feikki jos hirrestä haluat

      aivan kuten jo joku mainitsikin hirttä ei tässä paketissa ole pätkääkään.
      rakennus tulee tontille elementteinä.

      hirsikehikkotoimittajia on maassamme satoja, ehkä jopa pari tuhatta(?) ja kehikkojen laatu on yhtä monikirjava. Laadulla tarkoitan myös kehikon tiiviyttä.

    • systeemejä

      esim ostat puutavaraa puukeskukselta ja kyhäät niistä kappaletavara talon. Sitten laitat ulkoverhousen hirsipanelista ja näin sinulla on lämpöhirsitalo. Sama pätee jos ostat vaikka valmiskastellin, DT jne ja laitat ulkovuoren hirsipanelista niin sulla on lämpöhirsitalo.
      Jos joku väittää että polarhouset, lapponia houset jne ovat jollain tapaa hirren kanssa tekemisissä niin silloin esim tiilitalon omistaja voi sanoa asuvansa hirsitalossa. Se autuus heille suotakoon.

      Itsellä suhteellisen iso hirsitalo kaikenlaisilla mukavuuksilla, lämmönlähteenä maalämpö ja sähkölasku 60-70€kk. Energiasyöppö eli ei mutta tämä on minun HIRSItalo ja perheeni tykkään asua tässä. En vaihtas tätä mihinkään lämpöhirsitaloon joka mielestäni on hirsitalon irvikuva.

    • PolarHouse-taloa

      Enkä ole kertaakaan edes väittänyt tekeväni hirsitaloa, vaan hirsipanelilla verhoiltua taloa. Se nyt vaan on fakta. ;)
      Mitä sitä kiertelemään ja selittelemään.
      Puutalo on puusta tehty, olipa se ulkoverhous minkä näköinen tahansa.
      Aitojen hirsitalojen omistajat ovat luonnollisesti eri mieltä..

      Jokainen ohikulkija on kehunut kaunista taloani. Eivätkä ole moittineet vaikkei olekaan oikea hirsitalo ulkonäöstä huolimatta... ;)
      Toisaalta, mitäpä se minua liikuttaa mitä muut siitä ajattelee, itse olen erittäin tyytyväinen!

      Taloni on siis vielä pahasti kesken eli en pysty asumiskokemuksia vielä kertomaan.


      Tässä rakennusvaiheessa olen kyllä jo huomannut muutamia seikkoja, joihin olisi pitänyt kiinnittää enemmän huomiota jo talon pohjaratkaisuja ym. suunniteltaessa. Mutta niinhän se menee lähes tulkoon jokaisella, sanovat että vasta kolmas talo on mieleinen. Saisipa nyt edes tämän ensimmäisen valmiiksi..! ;)

      • ...

        talo on nytten ilmeisesti valmis..paljonkon tuli maksamaan?muita kokemuksia firmasta?


      • ,,,,,,
        ... kirjoitti:

        talo on nytten ilmeisesti valmis..paljonkon tuli maksamaan?muita kokemuksia firmasta?

        Siis viime viikola oli vielä pahasti kesken... eli ei ole vielä valvis enkä tiedä mitä tulee maksamaan. Mutta suunilleen saman verran kuin mikä tahansa puutalo. Veikkaan... Lasken kaikki kulut vasta sitten kun on kaikki tehty, eli voi mennä vielä vuosi, tai kaks... ;)


    • Vetää vain hormista.

      Se että hirsitalojen kohdalla toisinaan puhutaan että nurkat vetää, ei välttämättä johdukaan nurkista, vaan tiedän useita tapauksia joissa ei ole asianmukaisesti kiinnitetty rakennuksen suunnittelu- ja toteutusvaiheessa huomiota hirren ja sokkelin liittymiskohtaan. On paljon hirsirakennuksia, joissa kyseinen rakenne on toteutettu jopa niin, että hirren alapinta on lattiavalun pinnan kanssa samalla tasolla, samoin sellaisia, että hirren alapinta on sokkelin tasolla ja valu alkaa heti siitä vierestä mutta tällöinhän siihen väistämättä tulee kylmäsillan paikka. Tämä sokkeliin liittyminen nyt tietysti on tärkeä asia missä tahansa talossa, mutta jostain syystä hirsitalojen kohdalla tiedän useampia esimerkkejä epäonnistumisesta kuin tavan puurunkoisten rakennusten kohdalla. Se vedontunne, mikä seuraa siitä, että lattiapinta on samalla tasolla kuin hirren alapinta, on kyllä väistämätön. Lattialistojen alta vetää. Meillä kiinnitettiin suunnitteluvaiheessa asiaan huomiota ja itsellä ei kyllä hirsitalossani ole vedon tunnetta, sen paremmin nurkissa kuin lattianrajassakaan. Meillä rakenne on sellainen, että hirren alapinnan kanssa samalla tasolla on kolmas EPS-kerros, hirttä vasten tulee neljäs kerros EPS:ää ja vasta sen päällä on lattiavalu, joka sekin on eristetty hirren ja valun väliin asennetulla eristemuovikaistalla ja uretaanilla. Nurkkasalvosten eristeinä meillä on kolmikerrosratkaisu: pellavarivelaput salvoksissa, salvoksen sisäjuuressa paisuvanauhatiiviste ja salvoksen ulkojuuressa samaa poly-alkuista eristettä, jota on hirsien välissä leveämpänä nauhana.

      Eli vika ei välttämättä johdu siitä, että kyseessä on hirsitalo, vaan se voi johtua siitäkin, että talo on rakennettu huonosti. Samat epäonnistumisethan voi tehdä tavan puurunkoisen talon kanssakin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe