AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Katalysaattorin puhdistus

Katalysaattorin puhdistus

7 Vastausta 5 422 Lukukertaa
Onko kokemuksia bensaan lisättävästä aineesta joka puhdistaa katalysaattoria ja moottoria. Tekstissä luvataan lisää tehoa autoon. Onko enemmän haittaa kuin hyötyä?

jaa-a

Jos tuollaista ainetta on olemassa, niin kyllä sitä kaikilta suurilta valmistajilta löytyy. Silloin siitä on varmaan jotakin hyötyä. Mihinkään pikkuvalmistajan "ihmetuotteeseen" en luottaisi.

Kokemuksia ei ole.

Katalysaattorin puhdistus

Omassa autossani päästöjen HC arvo tippui ajettuani pari tankillista puhdistus aineen kanssa.Tehoissa en huomannut muutosta ,ehkä kulutus tippui hiukan puhdistuneen katalysaattorin ansiosta.

mikä aine

mikä aine ja mistä ostettu toimisi? Annostus? Hinta? Kerroppa niin uskaltaa taas mennä leimalle kun häkä ja palamattomat arvot koholla...

arveluttavaa

Oman autoni käsikirja kieltää sellaisten aineiden käytön.

Katalysaattorin puhdistus

Katalysaatori puhdistaa itse itsensä. Tarkoittaa että katalysaattorin korkea käyntilämpötila pitää sen puhtaana hiilivetyjäämistä ja muista palamistuotteista (noki).
Katalysaattori ei kestä lyijyä eikä muutamia muita raskasmetalleja (katalysaattorimyrkkyjä)jotka reagoivat itse katalysaattorin kanssa tuhoten sen toiminnan kokonaan. Näitä syntyneitä metallilejeerenkejä ei voi millään keinolla poistaa tai puhdistaa.
Polttoainejärjestelmän puhdistusaineet yleensä puhdistavat itse järjestelmää, siihen kuuluvia suuttimia sekä imuventtiilejä. Laatuluokan moottoribensiinissä, kuten meillä yleensä myytävät laadut, sisältävät näitä puhtaanapitäviä komponetteja (esim PIBA) riittävässä määrin.
Siksi noiden "ihmeaineiden" vaikutus terveessä moottorissa on kyseenalaista.
Ylimääräinen puhdistavien aineiden annostus polttoaineen joukkoon saattaa olla paikallaan kuluneessa moottorissa joka polttaa esimerkiksi voiteluöljyä, ja jolle halutaan antaa "tekohengitystä" tilapäisesti ja näin yritetään siirtää edessä olevaa korjausta.
Terve kunnossa oleva moottori ei kaipaa lisä-aineita polttoaineen joukkoon.

Daewoo ja nokinen katalysaattori

Itselläni oli Daewoossa ongelmia, kun chehk valo jäi palamaan.. huollossa sanottiin sen johtuvan katalysaattorin nokeintumisesta. Ajan kyllä päivittäin n.80 km maantieajoa, että pelkällä kaupunkiajolla auto ei ole. Huollossa tankkiin lisättiin jotakin puhdistavaa ainetta ja valo ei enää tämän jälkeen palanut.. hmm tekikö huolto virheen?

puhdistusta

Nykypäivänä polttoainejärjestelmän puhdistus kuuluu osaksi huolto-ohjelmaa joillakin auto/kone merkeillä. Eli ei pelkästään vanhan koneen "tekohengitykseen. Markkinoilla on monenlaisia aineita, osa toimii, osa ei. tarkkana kannattaa olla.
 /   /  /  / Katalysaattorin puhdistus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta