AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Kipupoliklinikka

Kipupoliklinikka

57 Vastausta 5 738 Lukukertaa
Onko teillä kokemuksia kipupoliklinikalla käynneistä? Ja missä olette käyneet?Oletteko saaneet apua?
Kiitos

on kokemusta!

Kuopiossa kysissä kipuklinilalla, viitisen kerttoo kävin, jona aikana harjotelttiin renttoutummaan, mittää muuta ei tapahtunna, siis yhtä tyhjän kansa koko kipuklinikka, eipä minulle aenakkaa ollu mittää hyötyä.

Kipupoli

Aikoinani 2008 kävin kipupolilla. Anestasialääkäri sanoi, että ainoa mikä auttaa on morfiini eikä hän mielellään myönnä sitä näin nuorelle ikää 30v silloin. Sanoin, että ei kai sillekään sitten mitään voi ja lääkäri vastasi, että OK. Eikä antanut reseptiä, kun en osannut vaatia. Elikkä se siitä. No ei se mitään. Toivottavasti sinä saat avun.

Kokemuksia

Kyllä siellä pillereitä, uusimpia ja kalleimpia määrättiin.

Kuviteltu kivun ja sen syiden selvittäminen ei taas tuntunut paljonkaan kiinnostavan.

Kipupoli

Ilmeisesti on aika erillaiset käytännöt ja varmasti onkin. Minut on neurokirurgi 2006 vuoden jälkeen leikannut 3 kertaa. Viimeinen leikkaus oli kaikista isoin ja vei ajallisesti 14tuntia. Monet kuntoutuslaitokset ortonista lähtien on jo lisännyt sairaustaustaa, mutta minä en saanut edes niitä uusimpia pillereitä kipupolilta. Sitä samaa lyrica, triptyl ja tradolan linjaa mikä on jo monta kertaa todettu riittämättömäksi. Minä en ainakaan mene uudestaan kipupolille, olkoot. Mutta kyllä kannattaa käydä katsomassa, jos saat avun.

Missä

Missä kipupolilla kävit,siis paikkakunnalla?

Missä

Minkä paikkakunnan kipupolilla kävit?

Kuopiosta

Kuopiosta oli minua vastaan hoitovirheoikeuden käynnissä potilasvahinkokeskuksen puolella todistamassa sellainen herra kuin Airaksinen.Niin että taitaa olla vakuutus yhtiön miehiä,siis töihin vaan kipuinenne jos kyseessä ainakin hoitovirhe.

Et varmaan kuopiossa

Apua saakkaan kipu-polilta,sen johtava lääkäri nimittäin juoksee ympäri suomea todistamassa hoitovirhe asioissa potilasta vastaan potilasvahinkovakuutuksen todistajana.
Hämeenlinnasa on asiallinen kipulääkäri. Antti Mali ei tiennyt kaikkea niin vei tilanteeni muiden arvioitavaksi jolloin minulle löytyi apua kiputiloihini. Hämeenlinnassa ei mielestäni ole varsinaista kipupolia vaan se on käytännössä kipuhoitaja sihteeri ja Tohtori itse. Asiani on aina pyritty hoitamaan nopeasti ja ovat hoitaneet sellaisiakin asioita jotka ei varsinaisesti heille olisi kuuluneetkaan kuten jonnin joutavat todistukset ja liput ja laput. Yleensä on niin että minun asiani on kiireisempi kuin muiden koska olen Omasta mielestäni kipeämpi kuin muut. Saamani tuki ja lääkitys on ollut asiallista koska olen omankehoni asiantuntija ja lääkityksen kohdistaminen vaivaan on yhteispeliä. Lääkäri on kuunnellut minun mielipiteitäni ja vasta sitten suunnitellut lääkitystä. Useasti kipuun joutuu syömään miedompia lääkkeitä kunnes ne ei vaikuta jolloin joudutaan siirtymään vahvempiin. Jos loikataan suoraan vahvoihin lääkkeisiin ei ole enään pelivaraa jolloin ollaan tultu tienpäähän. vieläkin olen kipeä ja vieläkin toivon että löytyisi lääke joka veisi kivut ja joka auttaisi aina ilman että toleranssi kasvaisi. On vieläkin asioita jotka voisivat olla toisin mutta minäkin voisin olla kuormittamatta lääkäreitä niillä turhilla löpinöillä jotka vievät vain aikaa muilta potilailta.

kokemusta on

On kokemusta 2008-2009 aikana sen verran, että lääkäri oli aina eri (4krt) ja aina Lyrican määrää lisättiin. Oli puudutuksia, ensimmäinen onnistui toinen taas.. ei. Ei kohdallani mitään hyötyä. Ainoastaan se, että sain opiaattipohjaisen lääkelaastarin, josta tulee melkoisia sivuvaikutuksia. Lääkekannabista haluaisin kokeilla. Sitä on joillakin käytössä, mutta kiven alla tuntuu olevan.

Opiaattipohjainen

Kertoisitko Ystävä, millaisia oireita se laastari aiheutti?

Minun sukulaiselle määrättiin särkylääkkeiden sijaan jokin kipulaastari koska ollaan huolissaan liiasta kipulääkkeiden syönnistä.

Hän ei voinut sitä käyttää. Kertomansa mukaan hänelle tuli siitä kamala olo. Miehensä kertoi, että tuli pelkotiloja ja paniikkikohtaus.

Oli pakko lopettaa se laastari ja särkylääkkeet takaisin vain.

taysin

käynyt. ei apua, päinvastoin haluavat kipulääkkeet pois käytöstä. lääkärit haukkuu ja alentaa. kaksi eri lääkäriä, vuoden käynyt. tai käynyt ja käynyt, puhelimitse hommat hoituu, kaksi kertaa olen polille päässyt. kipukynnyslääkkeitä testaillaan ja eivät ole uskoa todeksi, kun sivuoireet kerron, enkä niitä kestä.

taysin

käynyt. ei apua, päinvastoin haluavat kipulääkkeet pois käytöstä. lääkärit haukkuu ja alentaa. kaksi eri lääkäriä, vuoden käynyt. tai käynyt ja käynyt, puhelimitse hommat hoituu, kaksi kertaa olen polille päässyt. kipukynnyslääkkeitä testaillaan ja eivät ole uskoa todeksi, kun sivuoireet kerron, enkä niitä kestä.
Sama juttu eli Taysissa. Lääkäri suhtautui nuivasti. Mulla on yksityislääkäri määrännyt kannabispohjaista lääkettä. Tästä syystä mua ei kipupolilla sitten hoidetakaan, totesi lääkäri. Sitä ennen on kokeiltu kipulaastaria (ei apua), opiaatit (sivuoireita), nyt menee kahta epilepsialääkettä, pari eri mieliailalääkettä. Niistä ei huimaa apua ole ollut. Jotkut lääkkeet ovat jopa pahentaneet henkistä vointia.
Paha pettymys tuo Tays. Olisin halunnut purkaa epilepsialääkkeen sekä jonkun masennuslääkkeistä pois kun väsyttää niin pirusti. Lääkkeitä venkslattu ja tuntuu, että kannabispohjainen on auttanut. Lähipiiri on sanonut, että voin selvästi paremmin tuon lääkkeen aloittamisen jälkeen. Nyt voisin purkaa epilepsialääkityksen, sillä siitä ei ole ollut merkittävää apua, lähinnä olin ihan pihalla ko. lääkkeestä. En vaan saa nukuttua kun olen yrittänyt kotona purkaa lääkitystä. En ominpäin vaan omalääkärin luvalla. Olisi mukava, että lääkkeet voisi purkaa, mutta olisi mahdollisuus soittaa hoitajalle jos olo menee tukalaksi. Acuta on sen verran kaamea paikka, ettei nappaa jättää sen kortin varaan. Hoitosuhde ei ole mihinkään suuntaan hyvä kun ei ole rahaa yksityisellä ravata :/
Lähinnä tuli Taysin kipupolista sellainen olo myös kuin olisin teeskentelijä tai ihan omaksi ilokseni lääkkeitä käytän. Hoitaja oli kiva, mutta ei sillä ole sanavaltaa. Eli se siitä hoidosta.
Hei.
Kirjoituksesi kolahti. Miesystävälläni samanlaisia kokemuksia kipupolklinikalta (Tays). Sanottiin,että ei enää mitään tehtävissä. Nyt kiinnostaisikin tietää,mistäpäin olet apua saanut..?
olisitko ystävällinen ja vastaisit minulle vaikka sähköpostilla-
Terveisin
satu.kaipiowippies.fi

Missä

Ymmärrän sen, että kipupolilla on pyrkimys hoitaa kipua, eikä aiheuttajaa mutta...itse olen tilanteessa jossa kipujeni alkuperä jätettiin muiden lukuisien poliklinikoiden toimesta loppuun selvittämättä. Epämääräiset kivut jatkuivat ja kipupolin lääkärin asenne viimeisimmällä vastaanottokäynnillä oli mielestäni hyvinkin siihen viittaava, että kivut neuropaattisia. Käsittääkseni neuropaattinen kipu ei nosta tulehdusarvoja ja kuumetta??? Elimistössäni on siis joku bakteeri, jonka alkuperäistä sijaintia ei ole löydetty, hoidetaan nyt sitten tilanteittain joko sairaalassa tai avopuolella. Antibioottikuurin loputtua oireet palaavat aina. Vaikka kipupoli on ns. erillinen hoitoyksikkö tulisi siellä mielestäni kiinnittää huomiota myös potiaan kokonaistilanteeseen. Varsinkin jos häntä on pompoteltu jo polilta toiselle asian tiimoilta, eikä diagnoosia ole saatu tehtyä.

Orton

Ortonin kipu-poli on minua ainakin hoitanut jo kahdeksatta vuotta todella hyvin,on tutkittu ja hoidettu sen mukaan mitkä lääkkeet aiheuttavat vähiten haitta vaikutuksia.Muualla luokitellaan melkein narkkariksi.

Orton

Voin suositella todella lämpimästi Ortonia ja heidän kipu poliaan,on aikaa potilaalle ja kärsivällisyyttä etsiä sopivat lääkkeet.

heippa vaan

Mä olin kans kipupolin asiakas ja kokeilin masennuslääkettäki, auttoihan nekin. Niiden kans parhaan avun sain kipuun erikoistuneelta fysioterapeutilta, lämpöhoitoa, ultraääntä ja käsittelyjä kaikkee, en ees tiedä kaikka hoitoja, mut kivunhoitoon erikoistunut terapeutti tietää, heitä luulis löytyvän, ku se on yks erikoistumissuunta. Kannattaa olla monta kertaa vastaan otolla, yks kerta ei riitä ku perus asioiden selvittämiseen ja lähetteen kirjottaa joku sun asioihin tutustunu lääkäri. Maksaahan hoito, mikäpä ei, todella toivon jaksamista ja hyvää syksyä! T. Syntynyt selkävikaisena

Vai Orton

Kävin minäkin Ortonilla. Väsyin Taysin kieputukseen, jossa minusta tehtiin lääkkeiden väärinkäyttäjä ja teeskentelijä. Ortonin professori kuunteli ja väänteli. Olkapää hajalla edellisen leikkauksen jälkeen, selässä nikamavaurio, polvet lonksuvat. Hänellä heräsi ajatus, että kyseessä on tosi harvinainen perinnöllinen sidekudossairaus. Asiaa tutkistelivat Hals-puolella fysiatri, fysioterapeutti ja toimintaterapeutti, jotka vahvistivat diagnoosin. Diagnoosin kumosi sitten perinnöllisyyslääkäri. Kipuasia kuin myös ortopediongelmat palautettiin Taysiin. Maksoin muutaman tonnin. Ei tule kalua, ampua minut kaiketi pitää.
Hmm...Kärsivällisyyttä kylläkin, mutta kun se kipu ei odota. Olin itse hyvässä kipulääkityksessä ja pystyin elämään täysin normaalia elämää. Menin kuitenkin Ortoniin kipu potilaaksi, koska tiesin, että leikkaus olisi joka tapauksessa edessä. Minulle sanottiin ennen ortoniin menoa, että yritä kestää vielä vuosia, ennenkuin leikataan, saadaan proteesit paremmiksi. Lääkityksenä minulla oli oxynorm 20mg x 3. Toimi hyvin ja oli koko kesän täysin kivuton ja ilman mitään sivuvaikutuksia tai käytös muutoksia.

Ortonissa heti onxynormit pois lyrika tilalle, josta luovuin kun keräsi nestettä rajusti kehoon, oxycontin 30mg vuorokaudessa aamulla 20mg ja illalla 10mg ja 60mg x 1 Arcoxia. Paino nousi .....kipu palasi. Yritin sinnitellä monta viikkoa, tuloksena. 10kg painon nousi, kun ei pysty harrastamaan enään liikutaa. Totesin, että kyseinen lääkäri oli täysin hukassa hoitolinjassaan. Jo ollessani kivyton ja muutenkin oloni oli hyvä, lähdettiin muuttamaan kipulääkitystä ja rajusti, koska hänen mielestä saatan tulla riippuvaiseksi lääkkeisiin.

Lääkäri taisi hoitaa psyykettään, ei potilasta joka oli kipeä. Tuntui turhalta sanoa, että vittu mua sattuu, kun hän totesi, että ei se voi olla niin. Mua niin vitutti, että oli pakko laittaa hoitosuhde poikki 4kk jälkeen ja hakeutua muualle, jossa toi kivunhoito on ensisijainen asia ja sen balanssiin saanti, eikä suinkaan lääkärin kirjasta lukenien määrien tasoittaminen mielensä mukaiseksi.

Opin sen, että jos ja kun annetaan lääkäreiden päättää potilaiden (omista) kivunhoidosta, kannattaa hakeutua paikkaan jossa potilas on se jota hoidetaan. Jos tuntuu, että alusta asti menee metsään, etkä saa oikeaa hoitoa, vaihda heti lääkäriä.

vituttaa olla koekaniini johon kokeillaan mikä toimii ja mikä ei, jos kerran pohjalla oli jo toimiva yhdistelmä.

Nyt lääkitys taas kunnossa ja olen täysin kivuton, sekä pystyn jatkamaan harrastuksia, suurin urakkani on tuo 10kg ylimääräisen painon pudottaminen vyötäröltä. Olin niin kipeä olkapäistä molemmat (leikattu 4 kertaa), että en voinut ajaa autoa saati pestä hiuksiani, tai edes laittaa T-paitaa päälle ilman vaimoni auttamista.

Edes näillä kriteereillä, ei ollut merkitystä lääkityksen suhteen. Käyn säännollisesti töissä tuolloin ruesi jo olemaan mielessä sairasloma, kipujen takia. Lääkäri olisi voinut hiukan katsoa peiliin ja miettiä uudelleen meneeköhän nyt kirjaoppi pieleen.

Hävetti käydä apteekissa, joka toinen viikko hakemassa lääkkeitä, kun henkilökunta katsoo alta kulmien ( ainakin tuntui siltä). En todellakaan ole sen näköinen, että söisin jotain lääkeitä. Nyt saan lääkkeet kerralla kotiin 3kk kerralla, paljon parempi vaihto ehto, kuin tuo edellinen jatkuva ravaaminen ( tuntui siltä) apteekissa.

Siis harkitkaa tarkoin kun hakeudutte kipupolille ja varsinkin katsokaa mikä on se vastaanotto kyseisessä paikassa.

Sillä ei ole mitään merkitytä kuinka yksilöllistä palvelua saa ja kuinka kauan istuu lääkärin kanssa napit vastakkain, jos lääkärin intressit ei riitä hoitamaan sinun kipuasi kunnolla. Tokihan kuka vain jaksaa kuunnella sinua tunnin, kun lähdet saat lapun hymyn kera, mukaan missä lukee 160 euroa, kiitos........Herää kysymys, nyt jälkikäteen mistä????Siitäkö, että opin, ettei tänne kannata tulla enään juttelemaan kivuista.

Pitäisi olla joku takuu tuossakin, jos hoito ei toimi lääkäri maksaa palkkionsa takaisin, saahan kaupasta pilaantuneesta leivästäkin rahansa pois.

helsingissä ei pääse, edes jonoon

Ellet sustu syömään masennus ja epilepsia lääkkeitä, vaikkei epilepsiaa olisikaan. TK lääkärini sitten konultoi kipuklinikalle ja määräsivät sellaiset epilepsia ja mieliala lääkkeet että, taju meni, pissasin sänkyyni, josta mies minut löysi, ja ambulanssilla sairaalaan. Kaksi päivää elämästäni täysin pimennossa. Sit kokeiltiin Norspan laastaria, mutta kurkunpää turposi lähes kiinni, ja tuli paha hengenahdistus. Nyt olen tyhjän päällä, eivät ota edes jonoon, eivät taida osata enää hoitaa, tai eivät jaksa nähdä vaivaa. On ollut tramalit, panacoodit, lyricat, en edes muista mutta kymmeniä eri lääkkeitä, ja rahaa palanut tuhansia euroja turhiin lääkkeisiin, kaikista niin pahat sivuoireet, että lääkkeet on ollut pakko hävittää, aivan sama jos olisin nuotiolla polttanut rahani. Paljonkos se ortonin lääkärit maksaa, varmaan tulisi halvemmaksi, kerta rysäys, kuin turhien lääkkeitten ostaminen. Olen täysin menettänyt uskoni, että Suomessa kukaan edes osaa hoitaa kovaa kipua. Olen itse pari kertaa soittanut kipuklinikalle ja raivonnut, että minullekkin kuuluu lain mukaan, kivun asiallinen hoito. Nyt olen niin kyllästynyt TK lääkäriini, luulen että on hänen saamattomuuttaan etten ole päässyt asialliseen hoitoon. Hän vain itse haluaa konultoida sinne päin, miksi ei laita kunnon lähetettä. Mielialalääkkeitä vaan pitäisi vetää vissiin viittä yhtäaikaa, että kipukynnys nousisi. Kuinka korkeelle niillä pitäisi päästä, pilviin vissiin. Minä masennuin niistä vain enemmän, ja alkoi jo päässä pyöriä ihan sairaita ajatuksia. Joskus olenjopa ajatellut, että kait ne kivut loppuu kun kuolema tulee. Niskassa ja selässä sellaiset kulumat että suoraan pääsin työkyvyttömyys eläkkeelle, ja nikamien välissä luupiikkejä sekä kystia. Oikea reisi niin tunnoton, että vaikka naulan iskisi, ei paljon tuntuisi. Mulla alkaa meneen hermot.

Minäkään

voi käsittää sitä masennuslääkkeitten ja lyrican syöttämistä.
Ne molemmat vaikuttaa lamaannuttavasti mieleen ja jo parin kuukauden käytön jälkeen olin sängyn pohjalla masentuneena kaikkine kipuineni.
Luulisi niinkin korkeasti koulutetun, kuin lääkärin käsittävän, että ne ei yksinkertaisesti sovi kaikille.
Minun oli pakko ajaa lääkitys alas ominpäin, sillä alkoi ajatukset pyörimään sellaisella alueella, että ihan pelotti.
Särkylääke ei sentään vaikuta psyykkeeseen ja elämänlaatukin on ihan toinen.
Kun ei meillä ole mitään muitakaan vaihtoehtoja hoitaa vaikeita, kroonisia kiputiloja! Olisikin jokin sivuvaikutukseton, supertehokas, ei-riippuvuutta aiheuttava kipulääke muttakun ei ole!

Epilepsiaan ja mielialahäiriöihin kehitellyistä lääkkeistä jotkin todistetusti vaikentavat kroonisissa kivuissa yliaktiivisia kipujärjestelmän osia. Ja niillä on toki sivuvaikutuksia. Opioidit auttavat huonosti neuropaattiseen kipuun ja ne aiheuttavat riippuvuutta ja niille kehittyy toleranssi. Tulehduskipulääkkeillä on niilläkin paljon haittoja ja ne samoin kuin parasetamoli ovat varsin heikkotehoisia.

Erilaisilla rentoutusmenetelmillä, psykoterapiamuodoilla ja liikunnalla on todettu varsin hyviä vaikutuksia kroonisten kipupotilaiden elämänlaatuun. Mutta kun ne eivät potilaille kelpaa, kun halutaan vain maata sohvalla ja heittää jotakin taikatablettia naamaan. Puudutusten ja kaikenlaisten anestesiologian vippaskonstien ongelma taas on usein lyhyt teho ja huono saatavuus sekä se, että ne vaativat usein sairaalassaoloa.

Syy, miksi kroonisten kipupotilaiden hoitojen teho jää usein vajavaiseksi on suurimmaksi osaksi se, ettei lääketiede tunne kovinkaan tehokkaita keinoja näiden ongelmien hoitamiseen. Taikapilleria ei ole. Tämän tunnustaminen romauttaa myös terveydenhuoltohenkilökunnan motivaation asiaa kohtaan.

haluaisin vertaistukea sinusta

Olen itse kärsinyt kovista kivuista ja haluaisin vertaistukea.Minulle voisi kirjoiteella sähköpostiini pepita@netti.fi.
Kaikki muutkin kivusta kärsivät.Olisi kiva kuulla teidänkin kokemuksia.
Kiitos

helou

On kokemusta. Puudutuksia oikeilla aineilla ja lumelääkitykselle. Eivät muuta kun Lyricaa ja opiaatteja
kirjoittivat, joista ei pidemmällä juoksulla ole muuta kuin haittaa. Ei tarvii mennä sinne enää.
Ei apua.
kävin 8.11 mikkelin kipupolilla.heti kättelyn jälkeen suoneen lääkkeitä ja sit kysymyksiä....kirjoitti lääkeresptejä ja kehotti liikkumaan..mulla on selkä niin kipeä etten pysty..kivut lamauttaa...kipujen syytä ei kerrottu,vain et ei oo leikattavaa...kävin vain sen yhhden kerran...mielestäni oli aivan tyhjän kanssa se käynti...epikriisikin joka sieltä tuli oli täynnä p.....a:ta....
lähe vesijuoksee minäkään en meinannu wc-päästä nyt pystyn vaikka kipua on mutta paremaan menee mitä enmän makaat sitä kipeemksi tuut
Kipupoli ja lääkkeet vaihtu buranasta morfiiniin eli kannatti.
Kurja kuulla ettei muut oo saaneet apua TYKS:sin kipupolilta. Itse olen käynyt siellä kohta 2-vuotta ja olen sieltä saanut apua. Ja aina kun on ollut tarvetta niin lääkäri ajan hyvin nopeasti. Olen oikein tyytyväinen heidän toimintaansa.

Itsellä operoitiin jalka ortonissa ja siellä rutiini leikkauksen yhteydessä vaurioitettiin hermoa, että näin. Tekeene sielläkin virheitä.
Joko sitä lääkannabista saa helpommin vai pitääkö tukea itä-mafiaa?
Tämä Suomessa toimiva "kivunhoito" on lähinnä helvetin huono vitsi!
T. Entinen tuottava
No eipä sitä tunnu saavan ku eivät vittu myönnä enää edes oxynorm 5mg. Alavatsalla oli kunnon kasvain ja ihanat kivut jääny ja tohtorit ympäri kuopion tuputtaa vaan "miedompaa" kipulääkettä kuten panacod ja lyrica, jotka ei vittu auta! "sinulla ei enää ole kipua aiheuttavaa tautia" no ei ehkä ole, mutta joku siellä sitä kipua aiheuttaa. Lähen tuonne kipupolille pilvessä ja kysyn saako täältä nyt sitä auttavaa lääkettä, joka on halpaa, auttavaa ja yksi pilleri riittää (ei 2x lyrica ja 6x panacod), jos ei heru niin sanon suoraan, että oon nyki pilvessä kun se auttaa ja vittu tulen aina ostamaan kadulta lääkkeeni kun alamaailmasta sitä sentään saa niin samakai rikollisia sitten tukea.
Lääkekannabista saa nihkeästi. Kivun hoitoon etenkin. MS-tautia sairastavat saavat lihasjäykkyyteen Sativexia. Muille ei helpolla myönnetä. Ainakaan kipupolilta tuskin saa. Hinta sitten onkin yli 600e (omavastuu, Kela ei korvaa), eli kadunkulmasta saisi halvemmalla. Jostain syystä tuo kannabis on melkoinen mörkö. Opiaatteja kyllä saa ja muita pään sekoittavia. Ihan Kelakorvauksen kanssa. Kipupolilta sitten yleispsykiatriselle lääkkeenpurkuun kun on käyttänyt Lyricaaa (epilepsialääke josta unohdettu kolmiomerkintä) tai kasa muita vastaavia. "Vuonna 2012 Lyrican vaikuttavasta aineesta pregabaliinista tehtiin neljänneksi eniten haittavaikutusilmoituksia. Pregabaliiniin liittyvien tapausten määrä kasvaa myös myrkytyskuolematilastoissa. Lyricaa valuu katukauppaan, ja se kasvattaa suosiotaan päihdekäytössä." vilkaise vaikka tuota MOT:in juttua http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/01/17/ihmelaakkeen-vaietut-vaikutukset
Heips!

Tämä kivunhoito Suomessa on syvältä,ihan hanurista ja eilen kävin HYKS:in kipuklinikalla ja kyllä kaikkea muuta tuli hoidettua kun kipua,epilepsialääkkeitä taas tarjottiin ja kun minulla ei ole epilepsiaa nvaan vaikeat kivut niin eihän näillä helvetin kalleilla lääkkeillä ole edes kamiinan lämmittäjäksi,ei myötätuntoa ja lääkitykseni jolla olen juuri hammasta purren ovat olleet Oxynorm 5mg 1-3 vrk ja oxycodon 20 mg 2+1+2 ja nythän tämä lääkärinkuvatus otti Oxynormin pois ja halusi vaihtaa unettomuuteeni määrätyt Doxalit ja Levozinin pois jotka myös korottavat kipukynnystä ja vieläpä lähete psykiatrian poliklinikalle jossa "hienosäädetään" tuo psyykelääkitys,tämä lääkäri kuuluisi sinne enemmän kuin minä ja saisi kärsiä viikon kivuistani niin näkisi onko suu näkkärillä?
ihan oikeaan suuntaan on lääkäri menossa, kyllä epilepsia lääkkeitä käytetään myös kivunhoidossa niinkuin syöpälääkkeitäkin,usko vaan kyllä sullekin löytyy apu josta saat pienen hyödyn olin 9v helsingin kipupolin asiakas nyt hoito jatkuu kuopiossa
ei ole lääkitystä joka kerralla vie kipua pois mutta vähentää.t.vaan helsinkiin ja kuopioon hyväätyötä teette
Miksi pitää olla erikseen kipupoliklinikan nimeä kantava erillinen pillerien määräyspaikka? Eikö ne samat pillerit voida määrätä jo sieltä terveys, arvauskeskuksessakin? Aikoinaan kun minutkin sinne kipupolille lähetettiin, niin kuvittelin että siellä ainakin yritettäisin selvittää myös kivun SYYKIN, mutta se osoittaui kuitenkin vain omaksi kuvitelmaksi. Sama oli käytäntö mistä ketjussakin kerrotaan. Niitä pillereitä, pillereitä vain määrättiin kipuihin.
Nykyisin pitää olla joka vaivaan jonku erikoislääkäri. Ennen kunnanlääkärit hoisivat vaivat kuin vaivat alapäästä yläpäähän asti. Nyt jos menee terveyskeskuslääkärille niin laittaa jonoon jollekkin lääkärille joka laittaa sitten taas jonoon toiselle. Voi mennä vuosiakin ennenkuin diagnoosi selviää ja selviääkö sittenkään. Radiologin lausunto voi taas olla ortopedin tai neurokirurgin arvioimana erilainen. Eli radiologin mielestä esim. hermo on pinteessä selässä magneettitutkimuksessa, mutta ortopedin mukaan ei ole hermopinnettä. Kyllähän tässä potilas on melkoisessa ristitulessa kipujensa ja toimintakykynsä puolesta.
Jonoihin vaan, ja kun kukaan lääkäri ei "tiedä" sen spesialiteettinsä ulkopuolelta mitään, niin kyllä jonoja riittää. Onkohan se sitä hyvin suunniteltua bisnestä?
kokemuksia kuopion ortonista ? Voimat ei enää tahdo riittää. Kauhea kipuhelvetti kestänyt toistakymmentä vuotta. Lisäks 2011 sain pahan sääriluun murska ( pirstalemurtuman ja lihasaitiopaineoireyhtynän ) täällä kokkolassa on sählätty ja koen olevani heitteillä. Ortonista vastasivat , että ketamiini - infuusio vois auttaa ... Tosin maksaa 445 e ..Omalääkäri vaihtui ja uusi hoitava nääräsi huom . Enemmän lyricaa , ja ainut lääke kombinastio oxynorm - oxycontin alasajettavana. Oxynormin tk - lääkäri otti kokonaan pois !!! Lyrican noston jälkeen paino noussu parissa kk - ssa 12 kiloa !!! Eikä apua. Käytännössä kaikki mahd. Kipu kynnyslääkkeet kokeiltu. Ja näin 32 - vuotiaana olen aivan loppu kipuun ja unettomuuteen :(
tuskin kaikkia mullakin kokeiltiin varmaan sataa erilaista jotta löytyi sellainen yhdistelämä että kipujana putosi 10-2 ja se on jo jotai positiivista ei tarvii kivun takia oksentaa.eikä ole vaatteet jatkuvasti märkänä kun tuskan hiki oli päällä koko ajan, nyt käyn vesijuksemassa vaikka sattuu mut samalla tekee hyvää .tuijottelin ennen omaanapaani ka jäin koukuun kuuntelemaan kipua.
voi olla ettei koskaan löydy sellaista lääkitystä joka kivun vie kokonaan pois mutta se täytyy ottaa sellaisena kuin se on siedettävin
Eikö ole löytynyt mitään selitystä eikä syytä kivulle, vai onko etsittykään? Mistä kivusta on kysymys?
Hei,

on kokemusta Kuopion kipupolista. Ei ole ollut hyötyä muutakuin, että on nyt yksi hoitava lääkäri, jolla vahvan kipulääkitykseni venkslaus harteillaan. Lääkityksenä mulla koviin kroonisiin lantionalueen kipuihin oxycontin, panacod ja lyrica. Muualla pidetään lääkenarkkarina, joten sinänsä hyvä että on yksi lääkäri, jolla tieto minun oikeasta tilasta etten huvikseni näitä pillereitä vetele. Terveyskeskuslääkäreillä ei ole ammattitaitoa näin kovien lääkkeiden kanssa ja liekö edes lupa määrätäkään.

Sellaista uutta on kahden vuoden käyntien jälkeen tulossa, että ehdotti kipuhoitajan luona käymistä. Jutustelua kivuista ja sen seuraamuksista.

Odotin kyllä kipupolilta paljon enemmän. Naurettavaa on se, että Kuopiossa on vain yksi lääkäri ja hoitaja. Siinä on kipupoli! mielestäni kivun hoidossa tarvitaan moniammatillista työryhmää!!

-iines82-
iines 83 kuopion lääkäri ja hoitaja ovat hyviä kaikkensa yrittävät ,mutta jos ei itse mitään tee ei mitään myöskään tapahdu.
löydä yksi positiivinen asia päivässä siitä se alkaa.olen itse rämpiny tuolla alamaissa mutta hoito on loppuelämä asia ,ja lääkkeet jota määrätään on yksilöllisiä yhdistelmiä opettele rentoutumaan
Siis mitään apua et ole saanut lantionalueen kipuihisi. Oletko koskaan "eksynyt" noille selkäsivuille? Jos et ole vielä nähnyt niin tutkipa tuosta:

http://www.selkasivut.fi/selka/ongelmat.html

Ps. Ehtiihän yksi lääkäri ja hoitaja kirjoittaa monta kipupillerireseptiä päivittäin!
Luulisi että lääkärit röntgenkuvista ja oireista ymmärtäväisivät potilaan diagnoosin. Ettei potilaan tarvitsisi itse "eksyä" diagnoosia tekemään. On kyllä touhua.
Kuopiossa auttaa sellainen yritys kuin Thermo-Rex Oy. Auttaa erityisesti nishahartiaseudun kiputiloihin. Oikeastaan ainoa este hoidon tekemiselle ja onnistumiselle on, jos et siedä lämpöä, koska hoito aloitetaan lämpötyynyllä.

Ohessa mainos:

PÄÄNSÄRKYÄ? MIGREENIÄ? HARTIASÄRKYÄ?
Varaa nyt aikasi tutkitusti tehokkaaseen Take a brake -niskahartiaseudun hoitoon!
Mielesi ja kehosi virkistyy välittömästi! Hoidon pystyy tekemään myös aktiivivaiheessa. Hoidossa yhdistetään lämpöhoito ja triggerpistepainanta.
Lue lisää www.thermo-rex.fi
Tykkää Facebookissa Thermo-Rex Oy
Ajanvaraus 040 0671418.
Mitä ihmettä! Luen ketjua monttu auki; olen nyt käynyt OYSin kipipolilla 6-7 krt 4kk:n sisällä. Sama lekuri soittaa ja vastaa meileihinkin (ei tietenkään sellaisiin, joista hakkerit voisivat hyötyä tai potilaan henk.tietoja vuotaa maailmalle).
Lääkitystä kokeiltu monenmoista ja lekuri ottaa huomioon taloudellisen tilanteeni määrätessään lääkkeitä sekä kuuntelee yliherkkyydet yms.

Olen kärsinyt jalan synnynnäisestä rakenneviasta ja v.-07 ja -11 leikkausten yhteydessä syntyneistä hermovaurioista, enkä koskaan, missään, ole saanut näin kokonaisvaltaista hoitoa! Lekurin kanssa viitsin jutella paljon asioista, joista en ole kehdannut avautua kenellekään muulle aikaisemmin.
Vihdoinkin kivun kanssa (kipuasteikolla nyt 3-4, aiemmin 8-10) voisi jopa elää, jos ei ulkopuoliset asiat olisi niin huonosti.

Sama kiitollisuudentunne kohdistuu myös osastosihteereihin ja sos.työntekijään; arvontakone työpaikkoja täytettäessä on rykäissyt ulos epätavallisen hienoja ja empaattisia ihmisiä.
millaisia kokemuksia on nykyään kuopiosta?
jos on monia sairauksia jotka yhteis summana tuottaa ankaraa kipua,
mitä lääkkeitä on kivunhoitoon saatavana.
Lääkannabiksen kasvatus lailliseksi kaikille joilla on jo todettuja terveysongelmia.
Paras hermokipulääke vailla minkäänlaisia sivuvaikutuksia!
Taidat kirjoittaa vailla parempaa tietoa. Kaikella on sivuvaikutuksensa. On vain yksi hoitomuoto jossa potilas ei kärsi mutta lähimmäisten tuska on rajaton. Ei pitäisi puhua vakavasta asiasta antaen toivoa laittomuuksiin ryhtymisestä. Itse olen kokeillut lääkkeet a-ö ja vielä viinan kanssa. kaikella on hintansa. Jos kannapista olisi käytössä siihenkin tulee toleranssi ennemmin tai myöhemmin. Tulee hetkiä että ei vaan jaksa ja silloin tulee viihdekäyttö mukaan lähes jokaisella. Kipu on asia joka täytyy ottaa aina tosissaan.
Ei mitään apua siellä käymisestä. Oli lekuri saanut jotain"taustatietoa" eli pelkän fipromyalgian takia sinne en mennyt. lääkkeeksi sain pöntöksi tekevän masennuslääkkeen, miedon ja jonka pitäis auttaa fibrokipuihin..hö hö. vaikeista hermoahtautumista kipuni johtuvat ja sitä ei se lekuri noteerannut. Suu virneesssä ja kova naurunremakka päälle sieltä lähin pois. Olen pelkkä kipua sairastava priorisoitu ihminen, joka haluaa parantua edes ilman apua pärjääväksi immeiseksi. Hoidoilla. Akupunktiohoidot, ehkä parhaimmai ilman leikkaushoitoja kaihtavalle. Sydämen syke jatkuvasti n.120 ja ollut nuoresta lähtien näin. Tod.näk. en leikkauspotilaaksi kelpaisikaan. Luupiikkejä myös ylä kehossana ja jumppaliikkeeksi käy hartioiden pyöritys+ "pitkää niskaa pitkällläni", tosin selkäni takia en muuta ole, kuin pitkälläni tv:n edesssä aamusta aamuun. Istuminen vaikeaa. Entisenä himoliikkujana vaikeaa maata vain. Jalat ja koko kroppa ei kestä kävelyä. Jatkuvat kivut seuranani aina.
läheppäs sieltä sängyn pohjalta liikkeelle vesijuoksemaan ,mitä enemmän makaat sitä kipeemmäksi tuut ,lakaa tuijottamasta omaanapaa,( minä ja minun kipu )
kukaan muu ei sua voi auttaa jos et itse itsellesi tee mitään.ketä eniten rakastat maailmassa rakasta kahta verroin itseäsi
kyllä on 18v kokemus ja voin sanoa että hyvää työtä tekevät kroonisenkivun hoitoon saattaa tarvita 10-30 eri käyntiä ennenkuin löytyy lääkitys joka auttaa. mitään simsabim konstia ei ole siis todellisen kroonisen kivun hoidossa,olem ollut hoidossa 9v helsingissä ja nyt 9v kuopiossa ja saanut kummastakin asianmukaista hoitoa.ei pidä mennä sellaisella asenteella hakemaan hoitoa että kerta käynti riittaa minullakin on kokeiltu varmaan sata eri yhdistelmää jotta oikea ja tehokkain lääkitys löytyy,ja sekään ei täysin kipua vie pois mutta muuttaa sitä siedettäväksi.toivon tsemppiä niin potilaille kuin lääkärille ja hoitajille
Turun kipupoliklinikka on maailman turhin laitos. jojottavat 5 vuoden ajan edestakaisin kunnalliselle. eivät osaa hoitaa kipua lainkaan. määrävät buranaa ja paskatabsia vaikka tk määrää kipulaastareita.
Suosittelen unohtamaan koko yksikön olemassa olon täysin tarpeettomana.
Hoidan itse kipuni ja kärsimykseni, ilman avopuolison jatkuvaa tukea ja edunajamista, olisin jo junaradalla useampana osana ja vihdoin kivuton.
Suosittelen sulkemaan tämän lääkeyhtiöiden saunailtalaitoksen tuhlaamasta verorahojamme
Sain lähetteen pään epämääräisten hampaissa ja korvissa olevan pitkään jatkuneen kivun vuoksi HUSin vai onko se HYKSin kipupolille. Onko sieltä kertoa kellään kokemuksia, vai kannattaako vatmuuden vuoksi hakeutua jo sinne Ortoniin?
 /   /  / Kipupoliklinikka
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta