Gnostilaisuus

Iikka7

http://koti.phnet.fi/petripaavola/mariamagdaleena.html


Gnostilaisuuden muodostivat monet synkretistiset uskonnolliset ryhmät. Gnostilaisuus piti itseään kristinuskon kilpailijana sekä parempana uskontona kuin kristinusko. Gnostilaisuudessa oli monenlaista vaikutusta esim. jotkut gnostilaiset opettivat, että jumalallisuus saavutetaan miehen ja naisen ykseydellä. Tämä ajatus johti myös jotkut gnostikot tavoittelemaan jumaluutta miehen ja naisen seksiaktin kautta. Mutta oli myös olemassa gnostilaisia, jotka pidättäytyivät sukupuolisuhteista. Kun tiedämme sen tosiasian, että gnostilaiset pitivät kristittyjä vihollisinaan sekä sen että he pitivät itseään kristittyjä parempina ja he halusivat kaikella tavalla osoittaa kristinuskon vääräksi, niin sen tähden syntyivät ns. gnostilaiset evankeliumit, joiden tarkoituksena oli mustamaalata ja vääristää Raamatun evankeliumi. Gnostilaiset menivät niin pitkälle tässä, että he kirjoittivat evankeliumit "uusiksi" väärentämällä ne; joissa he kuvasivat Jeesuksen tavalliseksi mieheksi, joka yhtyi jumalallisuuteen Maria Madgaleenan kautta. Tuo gnostilainen väite, että Maria Madgaleena oli Jeesuksen vaimo sopi gnostilaisille, koska sillä tavalla he pyrkivät väittämään oman oppinsa oikeaksi ja saivat tukea ajatuksilleen. Ajatus Jeesuksen naimisissa olosta (yhtyminen jumalallisuuteen naisen kanssa) on gnostilaista evankeliumia. Samoin myös tuo toinen seksuaalikielteinen ryhmä sai lisää vettä myllyynsä väittäen "uusien" evankeliumien kautta, että Jeesus vietti synnillistä ja paheellista seksielämää. Näin nuo molemmat ryhmittymät saivat itselleen "uusista evankeliumeistaan" oivia puhemiehiä, joilla he hyökkäsivät kristittyjä ja Raamatun sanomaa vastaan. Se oli ovela juoni toisten mustamaalaamiseksi, mutta onneksi tiedämme sen, että näiden gnostilaisten tekstien innoituksen lähde on ollut pimeyden päämajassa, ja että Raamatussa on totuus siitä kuinka asiat ovat. Raamattu ei kerro Jeesuksen olleen naimisissa, eikä Hän ollutkaan naimisissa, koska Hän ei syntynyt maailmaan naimisiinmenoa varten, vaan siksi, että kuolisi syntiuhrina maailman synnin tähden.

Gnostilaisille teksteille on myös ominaista seuraavat piirteet; gnostilaisuus asetti itsensä korkeampaan asemaan kuin kristinusko sekä gnostilaisuus ei uskonut Jeesuksen olevan Jumala. Nuo edellä olevat seikat jo itsessään todistavat sen ettei gnostilaisapokryfisilla teksteillä voida todistaa Raamatun opetusta, sillä gnostilaisuus asetti itse itsensä kristinuskoa korkeammalle sekä uskominen Jeesukseen tavallisena ihmisenä teki heistä ihmisiä, joilla ei ollut halua Raamatulliseen uskoon, vaan pikemminkin he halusivat todistaa sen vääräksi korottamalla omaa uskontoaan. Näin gnostilaisia tekstejä ei voida mitenkään pitää kristinuskon alkuperäisinä teksteinä tai kristinuskoon kuuluvina teoksina, sillä gnostilaiset pitivät kristinuskoa vihollisenaan ja gnostilaiset pitivät itseään "oikeaoppisina" ja kristinuskoa vihollisenaan. Gnostilaisilla evankeliumeilla ei voida todistaa Raamatullisia asioita ja tapahtumia, koska gnostilaiset evankeliumit kirjoitettiin siinä tarkoituksessa, että niiden kautta vääristettiin Raamattu sekä mustamaalattiin Raamatun henkilöitä kuten Jeesusta Kristusta.

38

4233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • no-religion

      Mielipiteesi kuvastaa ainoastaan omaa kapeaa uskonnollista näkemystäsi ja sokeaa uskoa raamatun tekstien pitävyyteen. EI MITÄÄN muuta!

      Jos haluat laajempaa näkemystä ja osaat englantia tarpeeksi, niin hanki esim. Bart. D. Ehrmanin kirja " Misquoting Jesus". Se ei ole gnostilaisen kirjoittama teos, vaan Ehrman on maailman johtavia raamatun tutkijoita!

    • ne´

      kristityt ovat tehneet aina siitä asti kun pääsivät valtaan; vainonneet muita uskontoja mukamas "ainoan oikean totuuden" tieltä. Kristinusko on yököttävä uskonto.

      • s-butter

        Sinähän se tosi fundis oletkin. Eikös kaikkia uskontoja pitänyt suvaita vai koskiko se vaan niitä jotka ovat kanssasi samaa mieltä??? Ei tartte vastata


      • Kataari-Ari
        s-butter kirjoitti:

        Sinähän se tosi fundis oletkin. Eikös kaikkia uskontoja pitänyt suvaita vai koskiko se vaan niitä jotka ovat kanssasi samaa mieltä??? Ei tartte vastata

        Vainoavia uskontoja ei voi suvaita olipa muuten kuinka suvaitsevainen tahansa.


    • MasterZeromus

      Kyllä se Jeesus on siinä jumalallinen missä Ahuramazda(Sabaot), hänen puolisonsa Sophia, Hyvä Isä Jumala ja Suuri Tytär Henki. On sekä miespuolisia että naispuolisia jumaluuksia sekä enkeleitä. Mutta mitä Jeesukseen tulee niin hänen luona vieraili zarathustralaiset maagit(Idän viisaat) jotka pitivät häntä Zarathustran mainitsemana Kuningasten Kuninkaana(Shahanshah) ja suurimpana Vapahtajana(Saoshyant). Gnostiikkona sanon että hän oli ne 18 kadonnutta vuotta siellä Persiassa missä melkein sai aikaan vallankumouksen opillaan. Paransi hän Jairuksen tytärvaimon ja erää roomalaisen upseerin rakastajan ja itse niinkuin mainitsitte oli Maria Magdaleenan puolisona mutta niitä oli muitakin vaimoja hänellä niinkuin Martha ja se toinen Maria. Se ei ole Joseph Smithin eikä mormoonejen keksimää vaan ne juuret koituu pidemmälle menneisyyteen.

      Siis kun ortodoksi kristillisyydellä on juutalais kristillinen perinne niin meillä gnostiikoilla on zarathustralais kristillinen perinne. Vanhan testamentin me hylkäämme ja suhtaudumme myös uuteen testamenttiin hyvin kriittisesti koska se on kirkko isien rappeuttamaa ajattelua. Avesta ja Nag Hammadin kirjoitukset on meille tärkeempiä mutta ei niin tärkeetä kun suora kokemus luonnossa. Sekä Zarathustra että Jeesus elivät ykseydessä luonnon kanssa ja kuolivat marttyyri kuoleman. Että siinä ne keitten jalanjälkiä me kuljemme. Meidän Suuri Tytär on kuin virtaavaa vesi, Hän ei ota kantaa, Hän ei pakota eikä vaadi, Hän tahtoo meidän valittujen vain kuuntelevan Hänen ääntään. Me olemme itse jumalallisia joten väärillä jumalilla(Daevoilla) ei ole nokan koputtamista meidän elämäämme eikä ikuisiin suhteisiimme.

      Pimeää ainetta kunnioittaen vaan nousu härät, ravut ja neitsyet keskitaivas kauriilla tai härällä voivat olla gnostiikkoja. Astrologia on siinä osa oppiamme kuin seksuaalinen alkemiakin.

      • gnosis

        Gnostilaisuus ei ole uskonto.


      • Kataari-Ari
        gnosis kirjoitti:

        Gnostilaisuus ei ole uskonto.

        Gnostilainen uskoo saaneensa Tiedon.


    • lukenut

      Gnostilaisuuden historia on seuraava:
      Kun Markion joutui oppiensa vuoksi pakenemaan kirkon läntisiltä alueilta, hän siirtyi Kirkon itäosiin, Palestiinaan, Egyptiin jne., jossa hän perusti oman oppinsa seurakuntia, ja tuon ajan markionilaisten kirjoituksia kutsuvat gnostilaisiksi ja opin nimeksi tuli gnostilaisuus. Niitä voisi ymmärtää, kun muistaa, että heiltä puuttuu Vanha Testamentti ja siten yhteys Vanhan Testamentin ilmoitukseen niin suuresti, että uskoivat Vanhan Testamentin Jumalan olevan eri Jumala kuin Uuden Testamentin aikaan. Jeesusta he kutsuvat myös parakleetokseksi eli puolustajaksi. Pyhää Henkeä kuvaavat tiedoksi ja valoksikin. Nag Hammandin kirjoitukset ovat osaksi gnostilaisia. Osa on vaikeasti ymmärrettävissä, eli kuvaavat paholaisen juonia, joista Jeeus sanoi,"Yli kaiken peljätkää sitä, jolla on valta tapettuaa heittää helvettiin!" Tarkoittaa saatana juonia, jossa yrittää vaihtaa ihmisiä saman näköisiin kaksoisolentoihin. Eli ei saa langeta väkivallan käyttöön vaan Jeesuksen nimessä välttää paha.

    • cybo-ceronimo-cabriel-61

      Aloituksessa ei ole totuuden häivää asiasta, eikä minkäänlaista todellista käsitystä gnostilaisuudesta,,ei mitään.

    • tunne itsesi

      "Gnostilaisuuden periaatteita voi löytää minkä tahansa tradition symboliikasta, josta johtuen monet tutkijat uskovat Gnostikoiden lainanneen teologisia ideoita ympäriltään ja muokanneen niistä uudentyyppisen uskonnon. Luonnollisesti totuus on päinvastainen: Gnosis on jokaisen uskonnon pohjimmainen ydin ja tästä johtuen se kykenee ilmaisemaan itseään minkä tahansa uskonnon muodossa."

      Lisää kiinnostuneille: Gnosis ja gnostilaisuus 2000-luvulla

      • gnosis

        "Gnosis on jokaisen uskonnon pohjimmainen ydin ja tästä johtuen se kykenee ilmaisemaan itseään minkä tahansa uskonnon muodossa."

        Gnosis on jokaisen TIETEEN ALAN pohjimmainen ydin.


      • Kataari-Ari
        gnosis kirjoitti:

        "Gnosis on jokaisen uskonnon pohjimmainen ydin ja tästä johtuen se kykenee ilmaisemaan itseään minkä tahansa uskonnon muodossa."

        Gnosis on jokaisen TIETEEN ALAN pohjimmainen ydin.

        Uskot tietäväsi?


    • s-butter

      Näkemyksesi vastaa monen raamatun eksegetiikkaa harrastavien tutkimusta varhaisen ajan kristinuskon ja gnostilaisuuden suhteesta ja siksi se tuntuu ärsyttävän monia, jotka ovat viestiisi vastanneet, koska he haluasivat että heidän näkemys gnostilaisuuden paremmuudesta (jonka kristiityt kuulemma tuhosivat) julistettaisiin oikeaksi. Itse he ovat oikein tosi fundamentalisteja. Olen huomannut että monella näistä asioista kirjoittavilla ei ole itsellään hajuakaan tieteellisestä raamattututkimuksesta, eli missä siellä nykyään mennään ja solvaavat tietämättömyyttään niitä, jotka jotain tietävät. Mutta niinhän se on maailman sivu ollut tämäkin asia.Da vinci koodi sotki loppujenkin pään väittäessään peruistuvansa kiellettyyn ja pimitettyyn tieteelliseen tutkimukseen. Vaikka kirjan aihe sinänsä olisi voinut olla viihdyttävä ei kirjaa jaksanut kuin vaivoin kahlata loppuun. Niin paljon se sisälsi tieteellisiä asiavirheitä raamattututkimuksesta mutta saihan sillä kirjaa mukavasti myytyä ja kirjailija rikastui ihan kivasti. Olisi edes myöntänyt että kirja on puhdasta fiktiota niin ei olis tarvinnut tavallisten ihmisten maailman mennä sekaisin että kuka pimitti ja keltä mitä tietoa. Oliko siis Jeesus sittenkin naimisissa? Sopis muuten salkkarien jatkosarjaksi.

      • Jimmy_

        Niin sanotut Uuden Testamentin apokryfikirjat (gnostilaiset evankeliumit) eivät kuulu Raamatun kirjoihin, gnostilaiset kirjoitukset ovat kirjoitettu toisen vuosisadan puolen välin ja 300-luvun väliltä; eli ne ovat syntyneet paljon myöhemmin kuin UT:n kanoniset tekstit. Sisällöltään ja lajityypiltään kirjoituksia on hyvin monenlaisia, aidoista opetusten kokoelmista ja kirjeistä aina selviin väärennöksiin ja taruihin.

        Jo paljon ennen Rooman katolisen kirkon syntymistä kaanon oli valmis ja seurakunnan käytössä. Rooman katolinen kirkko ei synnyttänyt kaanonia, vaan otti käyttöönsä jo olemassa olevat ja muiden tunnustamat kirjat ja kirjeet. Se mikä on huomattavaa, on se että vuonna 1546 Rooman katolinen kirkko kanonisoi apokryfikirjat, joita kirkkoisät pitivät harhaoppisina. Rooman kirkon raamattu pitää sisällään siis harhaoppisten teoksia.
        Rooman katolinen kirkko nousi vastustamaan harhaoppeja ja siksi se virallisti kaanonin, mutta kuitenkin itse samaan aikaan ennen ja jälkeen kaanonin virallistamisen Rooman katolinen kirkko opetti mm. näitä harhaoppeja:
        - Vuonna 375 aloitettiin enkelien ja kuolleitten pyhimysten palvonta.
        - Vuonna 378 jKr. roomalainen piispa Damascus peri keisarilta uskonnollisena johtajana Pontifex Maximum ja Vicarius Christi arvonimet. Näin Rooman paavin istuimesta tuli Baabelista alkaneen ylipappi kultin perillinen. Tästä lähtien kaikilla Rooman piispoilla(paaveilla) on ollut nämä arvonimet. Heti kun Damascuksesta oli tullut Pontifex Maximum tulivat Rooman katoliseen kirkkoon babylonialaiset seremoniat hallitsevaan asemaan ja myös muiden pakanauskontojen oppikäsityksiä alkoi tulla sisälle Rooman kirkkoon.
        - Vuonna 381 alkoivat epäviralliset rukoukset neitsyt Marialle Jumalan äidille ja taivaan kuningattarelle.

        Miten gnostilaisilla voisi olla oikea käsitys Jeesuksen opetuksesta? Sen tarkoitus on kääntää valkoinen mustaksi ja musta valkoiseksi, ei ole sattumaa, että myös monet satanismin juuret ovat gnostilaisuudessa.
        Myös satanismin yksi tarkoitus on kääntää musta valkoiseksi ja valkoinen mustaksi, elämme aikakautta
        jolloin ihmiset eksyvät hengellisesti enemmän kuin koskaan. Olen itse kokenut yliluonnollisia asioita myös
        eksyttäjän/saatanan taholta ja voin kertoa, että sen suusta lähtee asioita jotka ovat päinvastaisia Jeesuksen opetukseen nähden, vihaa, katkeruutta ja ahneuteen vetoamista. Eikä se todellakaan ole mikään Valon enkeli, vaikka sellaiseksi usein tekeytyykin, sen tarkoitus on tuhota ihminen, se nauraa ihmisen eksymiselle.


      • Nefilim

        Enpä muista, mikä paaveista se oli, joka valitsi "sopivat" kirjat jotka muodostavat nykyisen kanonisen raamatun. Raamattuun valittiin tiettyjä tekstejä, jolla voitiin luoda tietyntyyppinen kristinusko, jotta kansaa olisi helppo "paimentaa".
        Kaikki tekstit, jotka viittasivat jälleensyntymään, kiellettiin. 4 evankeliumia valittiin ja muut kiellettiin.

        Tuosta Tekstien ajoituksesta: Eri Gnostilaiset tekstit ova eri aikakausilta, samoin kuin eri nykykristilliset tekstitkin. Osa on ajalta EAA, Osa JAA, ja monet raamatun evankeliumit on kirjoitettu paljon raamatun tapahtumien jälkeen.


      • penan anis
        Nefilim kirjoitti:

        Enpä muista, mikä paaveista se oli, joka valitsi "sopivat" kirjat jotka muodostavat nykyisen kanonisen raamatun. Raamattuun valittiin tiettyjä tekstejä, jolla voitiin luoda tietyntyyppinen kristinusko, jotta kansaa olisi helppo "paimentaa".
        Kaikki tekstit, jotka viittasivat jälleensyntymään, kiellettiin. 4 evankeliumia valittiin ja muut kiellettiin.

        Tuosta Tekstien ajoituksesta: Eri Gnostilaiset tekstit ova eri aikakausilta, samoin kuin eri nykykristilliset tekstitkin. Osa on ajalta EAA, Osa JAA, ja monet raamatun evankeliumit on kirjoitettu paljon raamatun tapahtumien jälkeen.

        mitäs jos, ja kun sanotaan että jumala antoi ainoan poikansa ihmisten syntien tähden?
        ongelmia alkaa ilmaantua ymmärryksen kanssa kun mietitään että jos jumala on kaikkein suurin ja mahtavin, kaiken luoja ja suurin voima, niin kenelle
        hän antoi ja uhrasi poikansa? itselleenkö?
        aikas weemäinen kaveri jos näin on, miksi hän ei vaan antanut syntejä anteeksi jos kerran on suurin ja mahtavin, ja varmasti onkin! ongelma ja ristitriita tuleekin raamatunkirjoituksen kanssa...


      • penan anis
        penan anis kirjoitti:

        mitäs jos, ja kun sanotaan että jumala antoi ainoan poikansa ihmisten syntien tähden?
        ongelmia alkaa ilmaantua ymmärryksen kanssa kun mietitään että jos jumala on kaikkein suurin ja mahtavin, kaiken luoja ja suurin voima, niin kenelle
        hän antoi ja uhrasi poikansa? itselleenkö?
        aikas weemäinen kaveri jos näin on, miksi hän ei vaan antanut syntejä anteeksi jos kerran on suurin ja mahtavin, ja varmasti onkin! ongelma ja ristitriita tuleekin raamatunkirjoituksen kanssa...

        heittäisi vaimoani pihalle yrityksestäni, (jos sellainen olisi) jos muut työntekijät rupeaisivat hankalaksi ja rikkoisivat sääntöjä. missä on terve järki kun tämmöisiä uskotaan ja väitetään? joko raamattua on käpälöity, (mielestäni päivänselvää) tai koko tarina on keksitty kansojen ohjaamiseksi haluttuun suuntaan(tämäkin mielestäni päivänselvää). summa summarum; hyvä tarina jota on käpälöity useaan otteeseen ajan vaatimalla tavalla, josta sattuu löytymään perustavanlaatuinen looginen ongelma...


      • pena taas
        penan anis kirjoitti:

        heittäisi vaimoani pihalle yrityksestäni, (jos sellainen olisi) jos muut työntekijät rupeaisivat hankalaksi ja rikkoisivat sääntöjä. missä on terve järki kun tämmöisiä uskotaan ja väitetään? joko raamattua on käpälöity, (mielestäni päivänselvää) tai koko tarina on keksitty kansojen ohjaamiseksi haluttuun suuntaan(tämäkin mielestäni päivänselvää). summa summarum; hyvä tarina jota on käpälöity useaan otteeseen ajan vaatimalla tavalla, josta sattuu löytymään perustavanlaatuinen looginen ongelma...

        tarina todennäköisesti sisältää myös totuudellista materiaalia jonkin verran...


    • qawer

      Gnostilaiset olivat yksi kristinuskon haaroista joita oli paljon . Kristinusko tuli valtauskonnoksi ja viralliseksi sellaiseksi niin silloinen kirkonkokous kielsi gnostilaisuuden harjoittamisen koska poikkesi liiaksi "Vatikaanin" linjasta .

      Gnostilaisuus peruistui hiljaisuuteen ja yksilön itsensä oman henkilökohtaiseen mietiskelyyn ja henkisiin harjoituksiin . Ei että Jeesus tulee ja pelastaa vaan jokaisen yksilön piti tehdä töitä sen eteen että kehittyi .

      Gnostilaisuus oli mielestäni hyvä ja omanlaisensa uskontonsa joka peruistui kristinuskoon . Nykyisin on löydetty gnostilaisi tekstejä joita ei ymmärretä niiden moniulotteisuutensa vuoksi .

      • 69:er

        Kristinusko ja Kristillisyys ei ole sama asia. Kristinusko vainosi Kristillisiä.


      • 69:er

        "Minä olen tie, ja totuus, ja elämä" (Jeesus)

        Tie, ja totuus, ja elämä = Gnosis


      • carlino1

        Gnostilaisuus on vanhempi kuin kristinusko.


    • 69:er

      raamatun mukaan Jeesus oli Gnostilainen

    • tiedepistefi

      'Minä (Sinä joka luet) edustan ruumiillisesti ja sielullisesti lähinnä biologista äitiäni ja isääni, ja luonnollisesti kaikkia ihmisiä suvussani ennen heitä, jotka ammoisista ajoista saakka ovat mahdollistaneet minun olemassaoloni tänään. Kaikki ihmiset jotka ennen minua ovat sukuni, Kansani ja ihmiskunnan historiassa, ovat selviytyneet kaikista mahdollisista koettelemuksista historiassa, toivoen aina hyvää ja parempaa tuleville sukupolville, rakastaen lapsiaan, ja toivoen että me emme unohtaisi heitä.

      Samalla tavalla niinkuin minun, kaikkien suomalaisten henkilökohtainen, kansallinen ja kansainvälinen identiteetti, rakentuu totuuden mukaisesti ammoisista ajoista saakka. Myös suomen kieli, johon yhdistetään suomen ja suomalaisen mieli, on periytynyt suomalaisilta vanhemmilta suomalaisille lapsille ammoisista ajoista saakka; Kaukana menneisyydessä, miljoonia vuosia, on Suomen Kansan Ensimmäinen Äiti ja Ensimmäinen Isä, jotka myös ovat suomen kielen ja suomalaisen mielen Äiti ja Isä.

      Kenelläkään ei Raamatun Lain, eikä Suomen Lain, eikä kansanvälisten ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa suojelevien sopimusten mukaan ole koskaan ollut eikä koskaan ole oikeutta sanoilla ja/tai teoilla loukata minun todellista Suomalaista identiteettiäni; ihmisarvoani, kunniani, omatuntoani, vakaumustani ja/tai oikeuksiani (Lakia), ja kenelläkään ei ole koskaan ollut eikä ole sanoilla ja/tai teoilla oikeutta loukata minua ruumiillisesti ja/tai henkisesti, ja kenelläkään ei ole ollut eikä ole oikeutta sanoilla ja/tai teoilla vaarantaa minun terveyttäni ja/tai henkeäni.

      Totuus Suomen maasta, kansasta, kielestä ja mielestä, alkaa päivästä jolloin Suomen maata, kansaa, kieltä ja mieltä loukkaavia henkilöitä sanoineen ja tekoineen ei ollut olemassa. Samalla tavalla totuus minusta, alkaa päivästä jolloin minä synnyin, ja minä näin, kuulin ja kuuluin maailman, jossa minun perheeni ulkopuolisia henkilöitä minua loukkavine sanoineen ja tekoineen ei ollut läsnä.'

    • tiedepistefi

      'Suomen kieli johon yhdistetään Suomen ja Suomalaisen mieli, on periytynyt Suomalaisilta vanhemmilta Suomalaisille lapsille ammoisista ajoista saakka. Suomen kielen Äiti ja Isä ovat Suomalaisia ja Suomen kieli on huomattavasti vanhempaa perua kuin 1500 -luku; Suomen kieltä ei ole 'Mikael Agricola' kehittänyt ja 'Mikael Agricola' ei ole Suomen kielen isä.

      Suomen kieli on jatkomuotoinen kieli, mikä merkitsee m m sitä, että sen voi ajoittaa -100 vuoden tarkkuudella. Jatkomuotoisessa kielessä (alkuperäisen) sanan aspektit kerätään sanan jälkeen, mikä merkitsee sitä että Suomen kieli ja kielioppi on ajaton. Jatkomuotoisuuden lisäksi, merkittävää Suomen kielessä on että kirjoitus vastaa puhetta; Suomen kielessä ei esiinny epämääräisiä äänteitä joille ei löydy vastinetta aakkosissa. Suomen kielessä sana ei saa alkaa kahdella tai useammalla konsonantilla.

      Suomen kielessä samalla tavalla niinkuin kaikissa kielissä maailmassa, osa sanastoa ja oppeja on sidottu eri ammatteihin ja aikakausiin. Kun jokin ammatti katoaa historiassa, katoaa luonnollisesti ammattiin kuuluva sanasto kaikkien kielestä ja mielestä. Lyhyesti selvitettynä; Kaikki mahdollinen mitä kuluneen 500 vuoden aikana on 'uutta' Suomen kielessä, sitä ei ollut Suomen kielessä eikä Suomalaisen mielessä 501 vuotta sitten.

      Kun siirrymme 500 vuotta taaksepäin ajassa, Suomen kielestä katoaa esimerkiksi kaikki uskontoihin suoraan (Kristinusko) tai epäsuoraan (näennäistiede) yhdistetyt ihmisarvoa, kunniaa, omatuntoa, vakaumusta ja oikeuksia (Lakia) loukkaavat sanat/opit, ja kaikki ruumiillisesti ja/tai henkisesti vahingoittavat sanat/opit katoavat, sekä kaikki terveyttä ja/tai henkeä vaarantavat sanat/opit katoavat. Tämä todistaa sen, että Suomalaiset olivat sivistyneitä ja aina voimassa olevaa Raamatun Lakia noudattavia ihmisiä ennen Ruotsista tullutta ja Suomalaisille terrorilla ja väkivallalla pakotettua "sivistystä ja Kristinuskoa".

      Suomalaisille on suoraan tai epäsuoraan opetettu, että "Ruotsalaiset toivat sivistyksen ja kristinuskon Suomalaisille", mutta sota, terrori, terrorismi ja väkivalta sen kaikissa mahdollisissa muodoissa ei ole sivistystä, eikä sodalla, terrorilla, terrorisimilla ja väkivallalla sen kaikissa mahdollisissa muodoissa ole minkänlaista tukea Raamatun Laissa, Jeesuksen opeissa, eikä Suomen perustuslaissa.

      Kristinusko ei ole tänään niin väkivaltainen kuin se oli 200 vuotta sitten, mikä kaikessa yksinkertaisuudessaan merkitsee sitä, että Kristinusko ja Ruotsalaiset eivät ole sivistäneet Suomalaisia niin kuin 'uskottavassa historiassa' (propagandassa) väitetään, vaan Suomalaiset ovat sivistäneet Ruotsalaisia ja Kristinuskoa.

      Samalla tavalla Suomalaisille on opetettu, että "Ruotsin kieli on tie sivistykseen ja muiden kielten oppimiselle", mutta Suomalaisen ei ole ihmiskunnan historiassa koskaan tarvinnut osata sanaakan Ruotsin kieltä oppiakseen Suomen kielen, sivistyäkseen, ja oppiakseen muita kieliä.

      Ruotsin kieli ja kielioppi on sidottu 1540-41 kun Gust af Wasa Biblen 'Biblia, Thet är All then Helgha Scrifft på Swensko' julkaistiin Ruotsin kielellä, ja Ruotsalainen Å lisättiin sille kuuluvalle paikalle aakkosiin. Aakkoset päättyvät sanoin '(Zet) Ruotsalainen Å Ä ja Ö'.

      Ruotsin kieli ja kielioppi on Euroopan kielihistoriassa viimeisenä kehitetty, ja se on ainut kieli maailmassa jossa käytetään aakkoston kaikkia kirjaimia. Ruotsi ja Ruotsin kieli katoavat Suomen Kansan historiasta samalla tavalla niin kuin uskonnot ja näennäistiede katoavat.

      Kansanhistoria on vanhempi kuin "kan sann historia". '

      • Kaikki elävä

        "Kaikki elävä, minkä omin silmin tänään todistamme luonnosta, on mitä on jäljellä alkuperäisestä (ihmisen vaikutusta luontoon tässä selittämättä), ja mitä me omin silmin siitä todistamme, ei aina todista Raamatun puolesta, eikä uskonnon puolesta joka perustuu Raamatun tietoihin, vaan niitä vastaan.

        Uskovaisen täytyy ymmärtää, että kaikki elävä minkä hän omin silmin todistaa, on osa Luomistyötä, Jumalan sanaa (todellisuutta), ja että oppi k e että 'Vastasyntynyt lapsi on syntinen/rikollinen' on Jumalan sanan (todellisuuden) vastainen oppi; vastasyntynyt lapsi on Luomistyön näyttö/todiste siitä, että lapsi ei ole koskaan sanonut eikä tehnyt kenellekkään mitään pahaa. Edellä mainittu Lain vastainen harhaoppi, että vastasyntynyt lapsi on syninen/rikollinen, ei todistettavasti ole Suomalaista alkuperää."

        "Tyhmyys tarttuu samalla tavalla kuin viisaus. Ero viisauden ja tyhmyyden välillä on, että viisaus, ei ole koskaan vahingoittanut ketään ruumiillisesti eikä henkisesti. Viisaus on kuin mielellinen antibiotiikka; Kun korvaa tyhmyyden mielestään viisaudella, mieli paranee."

        http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/tieteen-ja-uskon-suurimmat-ristiriidat-t43648-690.html


    • tiedepistefi

      Tuomaan evankeliumi joka sanotaan olevan gnostilainen,on raamatussa

    • Gnosis

      "Uskonnot tunnetusti vieruksivat gnostiikkaa, ja sitä kutsutaan vielä nykäänkin uskonnollisissa piireissä pakanalliseksi. Kun tarkastelemme maailmaa tänään, ja etsimme viitteitä uskonnollisissa piireissä pahamaineiseksi leimattuun gnostiikkaan, niin ensisijaisen viitteen siihen löydämme tänään lääketieteestä. "

      "Kun henkilön jalka menee poikki onnettomuudessa, fyysisesti ja henkisesti hän voi huonosti. Hänet menee tai viedään lääkäriin, joka tekee lääketieteellisen diagnoosin vammasta. Lääketieteellinen diagnoostiikka perustuu lääketieteelliseen tietoon terveysongelmista, sairauden tai tautitilan syistä. Lääkärin tekemä diagnoosi on pohja potilaan hoidolle. Kun lääkäri on tehnyt diagnoosin ja hoitanut potilaan lääketieteellisesti oikealla tavalla, potilaan fyysinen ja henkinen terveydentila paranee. Jos henkilö lääkärin sijasta, menee saarnaajan puheille, niin diagnostiikan mukaan hän ei parane henkisesti eikä fyysisesti. Parantajia, joita tänään kutsutan lääkäreiksi, on etnisten Kansojen historiassa ollut siitä saakka kun etniset Kansat ovat olleet olemassa. "

      Sanakirja
      "Dia Gnosis -sanojen sielullinen merkitys on 'Jumalallinen tie, totuus, elämä'.

      Diagnostiikka yhdistetään tieteeseen, ensisijaisesti lääketieteeseen, ja on henkilökohtaisten lahjojen osoittama tie, totuus ja elämä kutsumusammattiin lääkärina. Lääkäri arvioi potilaan terveydentilan ja hoidon tarpeen, ja hänen tekemä diagnoosi perustuu lääketieteellisiin tietoihin, totuuksiin useista erilaisista terveysongelmista, sairauden tai tautitilan syistä. Tehdyn diagnoosin ja hoidon jälkeen, potilas voi pääsääntöisesti fyysisesti ja henkisesti paremmin. Lääkäreitä (parantajia) on ollut kaikkien etnisten kansojen keskuudessa siitä saakka kun ihmisiä on ollut olemassa.

      γ/χ.no(.sis) : 'arvio'
      γ/χ.no(.sic) : 'ei ole sairas'
      χ/γ.on(.sic): 'on sairas' "

      http://www.suomalaiset.org

    • Gnosis

      "Uskonnollisesti motivoidut sotaretket, niin kutsutut ristiretket kerrotaan alkaneen keskiajalla, mutta ne alkoivat jo 'paavalin' aikaan joka tunnetussti vainosi m m Kristillisiä. Kristillinen -sanalla ei ole mitään tekemistä rasististen uskontojen kanssa, vaan tietouden kanssa; Ketä me olemme ja ketä me edustamme niin henkilökohtaisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

      Sanat kemia ja alkemia tulevat Arabialaisesta al-kimiya -sanasta, joka tarkoittaa 'viisasten kivi'. Sana perustuu Egyptin muinaiseen nimeen Khem, jota käytetään keisari Diocletianuksen (Diokles, 22. Joulukuuta 245 – 3. Joulukuuta 313) vuonna 296 antamassa käskyssä, jossa määrätään kaikki Egyptiläiset kemiaa käsittelevät kirjoitukset poltettaviksi.

      Aleksandriassa sijaitsi aikanaan suuri tieteellinen keskus, jossa Serapeumin kirjasto tuhottiin Theodosius I:n (Flavius Theodosius, 11 Tammikuuta 347 – 17 Tammikuuta 395) toimesta. Flavius Theodosius oli perimätietojensa mukaan Goth (Gootti). Hän oli viimeinen Itä- ja Länsi Rooman hallitsija, ja hänen toimesta Nicealaisesta Kristinuskosta tuli hallintomuoto ja valtauskonto Roomassa.

      Tieteeseen ja tietouteen yhdistettyjen dokumenttien ja kirjojen polttaminen jatkui. 600 -luvulla Alexandrian kirjasto tuhottiin täysin. Oheisessa piirrustuksessa 800 -luvulta, tieteeseen yhdistettyjä A(lex and)rialaisia kirjoja poltetaan Niceassa. Mutta kirjojen lisäksi poltettiin myös ihmisiä 'pakanoina ja noitina jotka tunsivat taikamerkit'.

      Muistutetaan tässä yhteydessä Liiton Laista joka siihen aikaan oli, ja on vielä tänäänkin voimassa oleva Laki.

      Kuva : Kanonisen oikeuden kokoelmat, Capitular kirjasto, Vercelli. "

      http://www.suomalaiset.org

    • Tiedän totuuden

      Ei Maria ollut Jeesuksen vaimo. Älä uskoko noita gnostilaisia valheita.

      • mantelituma

        Vaikka totuuden tiedätkin, niin mitä merkitystä sillä on kuka kenenkin vaimo oli? Ei mitään.
        Sen sijaan toi aloittajan teksti on melkoista fuulaa liittyen gnostikkoihin. He olivat niitä tosi uskovaisia jotka perustivat uskonsa tiedolle ja totuudelle, mutta lopulta heidät karkotettiin kirkosta, koska pelättiin että kirkko ei saa tarpeeksi valtaa jos ihmiset alkavat seuraamaan heitä opissa. Kirkko sen sijaan ei ole koskaan tiedosta ja totuudesta piitannut, kirkko loi oman totuutensa ja katsoi myös Jeesuksen harhaopin levittäjäksi.


    • reko82

      "Gnostilaisuus piti itseään kristinuskon kilpailijana sekä parempana uskontona kuin kristinusko."

      Ai, noiko se menikin? Ettei se olisi ollut ne dogmeihin sokeutuneet, itselleen uskontunnustuksia laatineet kristityt se joka itseään parempana piti ja alkoi systemaattisen vainon gnostikkoja kohtaan. Eli ne jotka hylkäsivät Jeesuksen opit ja Totuuden.

    • Gnostilainenkin

      Nämähän ovat aivan mielipuolisia juttuja!
      Gnostilaisuudesta tiedetään loppujen lopuksi vain se, mitä heidän vastustajansa heistä ajattelivat....

    • omnipotentia

      Päinvastoin tosiasia on että gnostilaiset pitivät itseään kristittyinä.

      Katso dokumenttielokuva Banned From The Bible
      http://www.imdb.com/title/tt1013852/
      http://topdocumentaryfilms.com/banned-from-the-bible/

      Väite että Gnostilaiset olivat kristinuskoa vastaan on propagandaväite jonka aloitti tod. näk. Constantinus I silloin kun hän kirjoitti Uuden Testamentin uusiksi ja sellaiseksi kun sinä sen tunnet.

      Gnostilaisetovat lähempänä alkukristillisyyttä kuin sinä!

    • Ei-Tatu ja Ei-Patu

      Älkää ihmiset luokitelko itseänne Gnostilaiseksi - se on kornia. Tuomaan Evankeliumi on hieno kokoelma Jeesuksen opetuksista, joka muistuttaa mielestäni hyvin paljon vanhoja kiinalaisia Taolaisia tekstejä.
      Kaikilla täällä on eri tie kuljettavana - toteuta vain se , minkä Jumala on geeneihisi kirjoittanut. Oli kyseessä sitten vanha Taolaisuus, Zen-Buddhalaisuusi, Buddhalaisuus taikka Gnostilaisuus, niin tärkeintä on oman luontonsa toteuttaminen ja ympäröivän luonnon ymmärtäminen.

    • sitähän se oli taas

      "Pashaa kirjoitat[kopioit?]
      Aloituksessa ei ole totuuden häivää asiasta, eikä minkäänlaista todellista käsitystä gnostilaisuudesta,,ei mitään."

      Kaikki mihin liittyy nimi petri paavola, ei ole mitään käsitystä todellisuudesta tai tiedosta. Sitä nimeä käytetään uskonnon piireissä totuutena.

    • Anonyymi

      Erillaisia näkökantoja, mikään uskonto ei taistele toista uskontoa vastaan, Jeesus on kyllä Jumala, mutta Jeesus oli ihminen jossa oli Jumala.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe