MITEN BETONILAATAN KUIVAMINEN NOPEUTUU

MÄRKÄ

Onko kellään tietoa miten OKT:n betonilaatan kuivamista voidaan nopeuttaa? Olemme valaneet lattiat Heinäkuun alussa (Nopeasti pinnoitettavalla laadulla) ja nyt pitäisi alkaa vesieristämään,mutta kosteusmittari kertoi kauhean totuuden-> Märät laatat!!
Olemme pitäneet sähköpuhaltimia päällä ja talossa on noin 20 astetta lämmintä,mutta ei tunnu hirveesti auttavan. Joku on viisastellut,että laita lattialämmitys(vesikiertoinen) päälle! Tosi hyvä idea varmaan, mutta Tehowatti tulee kodinhoitohuoneeseen ja sen altakin pitäisi vesieristää.
Kosteuden poistajat on olleet kuukauden,mutta kun katsoo ulos ja rakennusmiehet laukkaa sisälle ja ulos niin ilmankosteus on suuri ei betonilaattakaan voi mitään luovuttaa kosteampaan päin.

8

2353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .....

      On sitten kuivuminen, taitaa Kosteus kyllä johtua muusta kuin betonin kemiallisesta reaktiosta ja sen nopeudesta.

    • tietoo2323

      näyttää?? 70-80 eli kuiva. Googleta betonin kuivuminen,/ kost pros.

    • hgfghcgvhj

      Betonin kuivuminen ollut yleisesti tänä kesänä/syksynä sangen hidasta, johtuen ihan olosuhteista. Keli ollut lämmintä ja kosteaa. Tällöin betoni ei kuivu. Kuivumista et voi oikein nopeuttaa muulla kuin huoneilman kosteuden pudottamisella ja lämmön nostamisella, sekä betonin pinnan avaamisella jyrsimällä sementtiliimakerros pois. Jokatapauksessa talvella kun ilma kuivuu, alkaa betonilaatassakin tapahtua. Taitaa vaan aikataulut kusta jos helmikuuhun joudut odottamaan. Mutta vedeneristämään pääset, kun laatan kosteus on alle 95 % RH. Ardex 8 9 toimii uudella valulla näissä lukemissa. Kosteutta suuremman ongelman muodostaa kuitenkin betonin loppukutistuma, joka voi olla useita millimetrejä 2-3 vuoden päästä. Tee siis laatoitukset tämä huomioiden. Tässä tiivistetty ohje: kun betonin RH alle 95%, jyrsi sementtiliimat pois jos et aiemmin sitä tehnyt, pohjustus, tee tasoitukset/kaadot, vedeneristys ardex 8 9, laatoitus normitapaan, saumaus HUOM. TÄRKEÄÄ tee vähintään yksi elastinen liikuntasauma silikonilla esim. saunan oven kohdalle tai muuhun vastaavaan kohtaan, näin laatat eivät poksahda irti kun betonilaatta alkaa kutistumaan, silikonisauman voit parin vuoden päästä rapsuttaa puhtaaksi ja korvata tavallisella saumakamalla. Ja tietty kaikki aineet samaa tuoteperhettä, niin ei tule ylläreitä.

    • gtdhyu ry 567u r7

      betoni toki kuivuukin, kun vesi haihtuu. Mutta kovettuminen on ihan kemiallinen reaktio. Se kovettuu kun kemikaalit on reagoineet. vesi on asiassa vain katalyytti. Jos sitä on liikaa, sen kuivuminen kestää kauemmin, jos liian vähän, ainekset ei reagoi toistensa kanssa kunnolla.

      Ja kaikki muu puhe on totaali paskaa.

      • hgfghcgvhj

        Jos haluat saivarrella, niin siitä vaan. Oli oikea termi sitten kovettuminen tai kuivuminen, on kysymys tässä tapauksessa ilmeisesti kuitenkin siitä, milloin betonia päästään pinnoittamaan ja kuinka sitä voidaan nopeuttaa. Valettu mikä valettu, eli ylimääräinen vesi täytyy kuitenkin haihduttaa (=kuivattaa) pois, ennenkuin pinnoitus voidaan aloittaa. Osa vedestä jää betoniin sen reagoidessa sementin kanssa (hydrotaatio, kudosvesi) ja betoni tietääkseni kovettuu hyvinkin vielä 20 vuoden päästä valuhetkestä.

        Mikä osa muusta puheesta muuten on sitä paskaa?


    • tjgmg

      ota tempo lattiankuivain vuokralle. Meillä laatta kuivui 8 viikossa. Käy katsomassa. www.reditalot.fi ja sieltä tempo.

      • Märkä

        Kiitos Tempo viestistä, löysin ne jo aiemmin. Tempot on ollet nyt 8 päivää ja lattiat alkaa olla kuivat, enään muutama päivä niin päästään vesieristämään. Soitin Redi-taloille ja tilasin kolme konetta (1 per jakotukki) ,pojat tuli seuraavana päivänä ja kytkivät lattialämmityksen päälle.Kului pari kolme päivää ja saakeli sisällä alkoi olla jopa lämmintä. Samalla lattiat alkoi kuivamaan näköjään rutinalla. Taidan jättää koneet siihen saakka kun saan lopullisen lämmön päälle. Ja mikä parasta ; sähköä kuluu nyt vain 9 kw tunnissa kun ennen oli 3 x 9kw joten koko masina on melkein ilmainen. Suosittelen.


    • ...........

      Kytke se lattialämmitys väliaikaisesti päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1699
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1584
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1298
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1217
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe