AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Desantteja Multialla

Desantteja Multialla

35 Vastausta 2 732 Lukukertaa
Kirjoittaa asiallisesti KSML. laskuvarjolla nikaraan ja petäjävedellä ollut sotien aikoihin ns. METSÄKAARTILAISIA? mitä ja ketä he olivat?? elääkö vielä niistä kukaan? asiallisia vastauksia ja kivaa uutta vuotta-

joo!

muistanpa itekkin muutaman vuoden takaisen lehtijutun multian desanteista,oli lehdessä oikein kuva,mihinkä vakoojat oli haudattu...tarkempaa muistikuvaa ei ole,että missä lehdessä ja milloin...

voisitko..

..laittaa linkkiä asiasta,itse en löytänyt....

Oliko noi 2

Oikeita vakoilijoita?? harmi ku ei oo mitään muuta tietoa ku tuo KSML jutska. aihe mielenkiintoinen.kiitos siitä pollareille!!

Olipa kunnon

Kirjoituksia KSML sota-ajan asioista ja jutuista.paljon oppi uutta. kiitos kirjoittaja M.porvarille.

Euro ajan Partisaaneja

Ovat noi vasemmistolaiset pellet?

Punainen Löyhkä..

Haisee.......

Mihin nämä desantit kuuluvat??

Poliittisesti. onko fakta tietoa?? keskustaan. suojeluskuntiin.punasiin. vai johonkin muuhun.heidän touhunsa on niin salaperäistä.ettei oo paljoa hiiskuttu.

yleensä

olivat joko Suomesta loikanneita kommunisteja tai sitten Karjalan alueella asuneita suomenkielisiä Neuvostoliiton kansalaisia.

Vittu

No suojeluskuntalaiset ei ole todellakaan desantteja.Käy koulu loppuun ja tutki sitten.

hyvä

Uskomatonta, etteivät nykyihmiset tiedä, mikä on partisaani, metsäkaarti jne.
Mitä ihmettä he ovat koulussa oikein touhunneet ja miten kummassa he ovat myöhemminkin voineet väistellä niin menestyksekkäästi sivistystä?

käpykaarti tutumpi nimitys

Metsäkaartilaiset eli käpykaartilaiset olivat niitä suomalaisia, jotka eivät menneet rintamalle vaan kätkeytyivät. Yleensä heitä vaan pelotti niin paljon ja pönttökin oli saattanut mennä sekaisin.

Mutta jos tarkoitit ihan nimiä tms niin en tiiä.

taas

puurot ja vellit sekaisin, desantit ja käpykaartilaiset täysin eri asia

niin on vissiin menny

nämä multialla olleet olivat juuri niitä neuvostoliiton puolelta tulleita-sitä en tiedä olivatko aitoja ryssiä vai suomensukuisia.pianhan oudot kulkijat maalaispitäjässä huomattiin,ja kuolemanrangaistushan siitä langetettiin.laittakaa nyt joku sitä linkkiä tulemaan,niin näkis sen jutun.

Juttua ei löydy

Mutta kenen ja minkä isänmaan pettureita ovat ------> kommunisti.partisaani.desantti.metsäkaartilainen.punikki.ryssä. ?? monta eri sanaa. mutta ovatko kaikki ns.PUNAISEN ARMEIJAN kätyreitä`?? elääkö noita joukossamme vieläkin.

Valitettavasti

Elää noita hugoja muutamia.ovat olleet hiljakseen. syystäkin?? kommareita tai SDP väkeäkin.

Petri Nygård

Laulaa :: ny se on apinat irti. hänellä kivoja sanotuksia.sopii hyvin näihin isänmaamme vasuri pettureihinkin.Jotka lymyilevät koloissaan kuten rotat!!

Salatun historian havinaa

Desantit ja partisaanit

lukekaa Kotiseutuneuvos Tyyne Martikaisen kirja " Neuvostoliiton partisaanien tuhoiskut siviilikyliin 1941 - 44." "Kemi - Sompion kairan Kuosku, Maggan tlot, Seitajärvi ja Lokka partisaanihyökkäysten kohteeina. Martikainen koki itse lapsena siviilikylien ja siviili-ihmisten järjettömän tuhoamisen useampaan kertaan.

Virallinen Suomi ei ole uskaltanut tähän päivään mennessä puhua asiasta ja tukea hengissä säilyneitä uhreja.

Keski-Suomeen toimitetuilla desanteilla oli ihan erityinen tehtävä valmistella silloin sodan alettua "pian toteutuvaa Suomen miehitystä."

kiitos vinkistä

HISTORIAA EI VOI KIELTÄÄ?

Karmeita kuvia

Onpa ollut raakaa . punaiset ovat typeriä ja raukkamaisia.

Ettei totuus unohtuisi

Nämä kuvat saattaapi olla Koillis-Lapista venäläisten partisaanien jäljiltä. Tuhotuissa kylissä oli pääasiassa naisia ja lapsia.

Parttisaanien ja desanttien mukana oli säännöllisestä suomea puhuvia ja alueen hyvin tuntevia ihmisiä, jotka tuntivat jopa joitakin kylien asukkaista!!!!

http://nocandoo.servebeer.com/temp/suomisodassa/pics/5078.jpg

http://nocandoo.servebeer.com/temp/suomisodassa/pics/5083.jpg

Suomalaisia lapsiuhreja sodassa. Toinen kuva on venäläisen desantin tekemästä verilöylystä.

Hallituksemme ja kansanedustajien tulisi tuntea historiansa, ettei tämä uusiutuisi.

Kiitos olipa kuvat?

Voiko olla totta. että desantit ja vst ( suomalaiset) oppaina tappoivat isänmaamme lapsia ja naisia. raakalaisia olivat ja ovat?? SALATTUA HISTORIAA!!

Näinhän oli myös

desantin tapauksessa. Nämä kaksi desanttia jotka pudotettiin laskuvarjoilla, ainakin toinen oli suomalainen loikkari. Hän palasi desanttina Suomeen. Tämä Simo palveli Nikke Pärmin komentamassa vankipataljoonassa jatkosodassa, mutta loikkasi heti tilaisuuden tultua vihollisen puolelle.

http://www.pkymasehist.fi/parmi.html

Kommarit

Ovat isänmaamme pettureita jo vuodesta 1916 ja näyttää pahasti siltä.että em. ovat soluttautuneet poliisi voimiinkin. vittu mitä touhua.ny alkaa selvitä miksi nevala SUPOON ja loikkanen TVH. historiaa ei voi kieltää!!!

Perkuleen vasurit??

Noita PUNANISKOJA on suomessa liikaa.vieläkin??

Eipä Suomessa yleisesti tunneta desannti ja partisaanien

Vähän selvennystä asioihin. Suomessa poliittinen osoittelu on täydellistä tietämättömyyttä.

Desantit ja partisaanit liittyvät sotiin Suomen rintamilla 1939 - 1945. Partisaanit olivat Neuvostoliiton paljon käyttämiä sissijoukkoja. Venäjän sisällä toiminta kohdistui olosuhteiden pakosta tosiasiallisesti sotilaallisiin kohteisiin. Partisaanit olivat ja ovat vieläkin vahvasti kunnioitettuja Venäjällä.

Suomessa suomalaisten osalta poliittisilla näkemyksillä ennen 1939 ja omien kahinoitten punikeilla ei ole kovinkaan paljon osuutta desantti ja parttisaanitoimintaan joten poliittinen leimaaminen on turhaa ja virheellistä. Venäläisiä desantteja tukevat suomalaiset olivat aika yllättäviltä kansankerroksista ja piireistä. Silloisilla "työmisreppanoilla" oli hyvin vähän osuutta, vaikka osalla oli mielipiteet aika jyrkkiä.

Suomessa venäläisten partisaanien toiminta oli kaukana "kunniallisesta" sotimisesta ja Geneven sota-artikloista siviilien kohtelemisessa. Kohteina olivat täysin puollustuskyvyttömät siviilikylät, asukkaina naiset, lapset ja vanhukset ja tuhoaminen raakalaismaista. Sitten nämä joukot raportoivat Venäjällä tuhonneensa suomalaisia ja saksalaisia varuskuntia. Näitä raportteja löytyy Moskovan arkistoista nykyisinkin paljon, mm. Kuoskun ja Seitajärven kylästä Lapissa.

Tästä Lapin siviilien tuhoamisesta Suomen valtiollinen johto ei halua vieläkään olla tietoinen saatikka puhua asiasta. Ottavat kyllä mielellään osaa venäläisten partisaanien vuosijuhlallisuuksiin ja laskevat seppeleitä haudoille. Mutta ei omien suomalaisten uhrien haudoille.

Rähmäpolitiikka jatkuu edelleen.

Desantteina oli myös paljon

suomenkielisiä, ennen sotia venäjän puolelle loikanneita jotka sitten suomenkielen taitajina liitettiin desanttiryhmiin, desanttien joukossa oli myös jonkun verran naisia.

Metsäkaartilaisia eli käpykaartilaisia ei pidä todellakaan sekoittaa desantteihin.

Desanttien tarkoitus oli tiedustella rintamalijan takana, suomen puolella joukkojen liikkeistä sekä asemista sekä raportoida yleensä kaikesta mitä näkivät, desantit aiheuttivat myös paljon pelkoa ja kauhua kotirintamalla ja aiheuttivat silviiliuhreja.

Desantteina oli myös paljon

suomenkielisiä, ennen sotia venäjän puolelle loikanneita jotka sitten suomenkielen taitajina liitettiin desanttiryhmiin, desanttien joukossa oli myös jonkun verran naisia.

Metsäkaartilaisia eli käpykaartilaisia ei pidä todellakaan sekoittaa desantteihin.

Desanttien tarkoitus oli tiedustella rintamalinjan takana, suomen puolella joukkojen liikkeistä sekä asemista sekä raportoida yleensä kaikesta mitä näkivät, desantit aiheuttivat myös paljon pelkoa ja kauhua kotirintamalla ja aiheuttivat silviiliuhreja.
Täällä on aika paljon liikkeellä luku ja kirjoitustaidottomia suomalaisia... Eihän asiaa voi ymmärtää jos ei osaa sitä lukeakaan.

Aika hakusassa taisi olla näiden desanttien auttajat! Miehet olivat rintamalla ja naiset hoitivat kotitalouksia niin hyvin kuin pystyivät.

Ärsyttää lukea täältä sellaisten keskenkasvusten kirjoituksia jotka eivät olleet edes pilkkeenä isänsä silmäkulmassa näiden tapahtumien aikaan.
Multian sotavetaraanien kirjassa "Sotataipaleemme" muistaakseni haastatellaan veteraaneja jotka olivat desantteja pidättämässä. Kirja on edelleen myynnissä:

http://www.multia.fi/upload/sekalaiset/Sotataipaleemme_-_Multian_veteraanikirja.pdf
Täällä hieno linkki Nikaranperän desantista vuodelta 1943.

Desanttijahti Multialla, Mäki-Matin mies tuli taivaalta.

http://www.mikkoporvali.fi/index.php?page=1079&lang=1
Nykyään ei desantit tule enää laskuvarjolla taivaalta öiseen aikaan vaan ne tulevat kalliilla toyotan tai mersun maasturilla tullista läpi ja ostaa myytävänä olevan kiinteistön tai maa-alueen/tontin.

Näin on "valmiina" suuri lauma desantteja Suomessa, tasaisesti "jaettuna" ympäri Suomenmaata ja erityisesti sotilaallisesti strategisten paikkojen läheisyydessä.
Niin ja nykynuoriso kipittäis metsiin karkuun kommareista kokoomuslaisiin. Siinä ei aatteet paljon auttaisi kun pelko on perseessä ja pelättäisi että kynnet katkee ryömiessä.
Jo tok..on vielä onneksi niitäkin nuoria miehiä ja myös naisia jotka ovat suorittaneet ja suorittavat vieläkin varusmiespalveluksen eivätkä todennäköisesti karkuun kipittäisi, käpykaarti tulisi luultavasti olemaan nykyään aika suuri divisioona sekä nykyään nähtäis paljon myös lottia joilla kasvaisi jonkinmoinen partakin pitkän tukan lisäksi.

Kai se vanhan pitäisi lähteä myös, ei ehkä aivan sinne tulisimpaan kärkeen mutta mukaan kuitenkin vaikka jo vapautettu rauhanajan palveluksesta, tiedä vaikka eivät enää huolisi ruununraakkia mukaan mutta jos vaikka väkisin vaan jonon hännille menis.
 /   /  /  / Desantteja Multialla

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta