Aikuisella liimakorva?

Särkenyt jo vuoden

Eli voiko olla ja minkälaisia oireita aiheuttaa?

8

19284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *hamsteri*

      Olen jo yli kolmekymppinen ja itselläni ollut nyt viime kesästä asti. Ei tahdo lähteä pois, ja en tiedä mikä auttaisi. On punkteerattu poskiontelot ja puhkottu korvaa. vasemmassa korvassa ollut nyt putki n. kuukauden, mutta ei näytä auttavan. Räkää tulee korvasta ja mitään ei tahdo kuulua.. huomenna taas lääkäriin... Korvaa ei tosin ole särkenyt ollenkaan, se on ainoastaan ollut tukossa. Sinun kannattaa mennä korvasi kanssa lääkäriin. Jos lääkäri toteaa ettei tärykalvo liiku tarpeeksi, ja/tai on samentunut, korva kannattaa puhkaista ja räkä imetään pois. Ennen puhkaisua korva puudutetaan. Minulle on käytetty vain pikapuudutetta, joka mielestäni sattui (puudutenestettä valutetaan korvaan ja lääkärin mukaan pitäisi vain kirvellä..) olemassa on tosin myös toisenlaista ainetta, jonka täytyy antaa vaikuttaa pidempään, mutta joka ei sitten pitäisi tuntua niin paljon. Puudutuksen jälkeen itse korvanpuhkaisua ei tunne ollenkaan, kuten ei myöskään itse putken laittoa, jos sellainen laitetaan (putkitus on ilmeisimmin todettu olevan paras hoitokeino liimakorvaan) Korvan imeminen tyhjäksi möhnästä ei satu, ainoastaan tuntuu vähän ilkeältä (ilmavirta käy ja ääni kuuluu..). Jokatapauksessa, ei siellä lääkärissä käynnistä varmaan haittaa sinulle olisi, joten...

      • Särkenyt jo vuoden

        vastauksestasi! Korvaa on kurkittu jo moneen otteeseen, mutta mitään vikaa ei näytä olevan. Sen vuoksi noista oireista utelin. Särky vain siis oireena, mutta niinpä vain aina lääkärissä (korva-, ja yleislääk.) ihan siistiksi todetaan.. Näkyyköhän jotenkin tärykalvossa, jos liimakorva?


      • mä sit...
        Särkenyt jo vuoden kirjoitti:

        vastauksestasi! Korvaa on kurkittu jo moneen otteeseen, mutta mitään vikaa ei näytä olevan. Sen vuoksi noista oireista utelin. Särky vain siis oireena, mutta niinpä vain aina lääkärissä (korva-, ja yleislääk.) ihan siistiksi todetaan.. Näkyyköhän jotenkin tärykalvossa, jos liimakorva?

        ny ihan ekaksi oikeelle korvalääkärille, eli yksityiselle. ei enään yleislääkärille.
        se tekee tärykalvoon reiän ja imasee räät pois. sitten se laitta putken että korva pääsee
        tuulettuun. itselläni oli liimakorvat molemmissa korvissa, ja jouduin terveyskeskukseen palloteltavaksi.
        kunnes tajusin mennä yksityis-puolelle, ja homma lähti eteneen.


    • minä vaan

      Juuri noin, mene yksityiselle erikoistuneelle korvalääkärille. Itselläni samat kokemukset, terv.kesk. lekuri vielä huusi että kun turhien vaivojen kanssa tullaan lääkäriin. Suostui kuitenkin pesemään korvan sisältä. Mutta, mutta.
      Meni kaksi kokonaista päivää niin koko oikea puoli päätä oli aamusella paisuksissa, silloin menin vasta erik.lekurille joka ihmetteli k.o. lääkärin toimintaa.
      Sain lääkkeet ja vaiva parani sillä kertaa tuntuu kuitenkin että se on vaiva joka
      ei parane koskaan. Kenellä se on niin istuu kuin täi tervas. Kuvaannollisesti.

      • Anonyymi

        Mulla liimakorva joka todettiin tk lääkärillä,määrättiin otiborin tippoja hoidoksi,ne puhdistaa korvaa..3 kk päästä tarkastastus ja sitten korvalääkärille jos oireilu ei helpota.Korva yhä lukossa,aika ajoin pahemmin...taustalla sairastettu korona jonka aikana korvaan rupesi pistämään ja meni kuulo,sh totesi märkäisen sisäkorvan tulehduksen,johon säin amorion 750 mg kuurin..kipu loppui mutta lukitus ei..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla liimakorva joka todettiin tk lääkärillä,määrättiin otiborin tippoja hoidoksi,ne puhdistaa korvaa..3 kk päästä tarkastastus ja sitten korvalääkärille jos oireilu ei helpota.Korva yhä lukossa,aika ajoin pahemmin...taustalla sairastettu korona jonka aikana korvaan rupesi pistämään ja meni kuulo,sh totesi märkäisen sisäkorvan tulehduksen,johon säin amorion 750 mg kuurin..kipu loppui mutta lukitus ei..

        Minulla myös korona taustalla, nyt on nestettä molemmissa korvissa. Kävin lääkärillä joka totesi että nestettä on mutta ei näytä olevan tulehdus. Kipuja ei ole, mutta varsinkin oikea korva lukossa ja kuulo selvästi huonontunut. Vaiva ei ole ollut kuin vajaa kaksi viikkoa ja lääkäri sanoi että vasta 3kk jälkeen tehdään toimeenpiteitä jos vaiva edelleen.


    • MUMMELI2

      kuika liimakorvaa hoidetaan kun kumassakin korvassa on kuulolaiteet ja ainakopanee ne korviin särisee mikä avuksi

    • Anonyymi

      Olen vähän alle 60 Viime syksynä alkoi toisen piikin jälkeen korvavaivat Kävin päivystyksessä ,syö kipulääkkeitä Moneen otteeseen .Viimenään knk poli ei mitään apua kivut oli valtavat enkä pystynyt edes selällään olemaan .Yksityisellä( neljännellä kerralla ) vasta vuodenvaihteessa tärykalvopistot jolloin kipu helpotti välittömästi Korvissa valtava paine.Putket keväällä kovasti vuotoja ei apua knk-poli Ei löydy bakteereja kuin kerran .Limaisuutta koko ajan korvat täynnä sitä Ilma ei kulje Korvat pinkeinä syvältäsisältä. Puhutaan vaan kym sotessa korvatorven pallolaajennuksesta mitään ei tapahdu . Bakteeri kun taas löytyi siihen silmätippoja ja sitten hiivaa ja sama toisinpäin Kieli mustaksi antibioottitipasta eikä meinaa lähteä millään pois Lääkäri syyllistääminua Kipua korvan takana jo keväällä mastoidiitti täynnä tavaraa ,ei puhdisteta Kuvataan ,mukamas pienentynyt ei toimenpiteitä Kortisolia korvaan alkaa päivittäiset vuodot keltaista ja hiivaista möhnää tuutin täydeltä ei pääse polille . Tutkimukset lopetetaan kotka .Käyntikertoja yhteydenottoja reilusti yli 100 yksityinen sekä julkinen Pääpiru joka vastaa koksin knk-polista sama peeekele joka hoitaa julkisella Ei ole vakuutusta Rahaa palannut useita tuhansia kuulo alentunut ketään ei kiinnosta Yhteys valviraan ,eduskunnan oikeusasamieheen sosiaali-ja terveysministeriin ,kansanedustajiin Nohek ja järvinen potilasasiamies hallintoylilääkäri ,johtava ylilääkäri ja valitus avi Kuulopudonnut rajusti ketään ei kiinnosta ,,,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe