AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Keittiön lastulevy ja muovimatto homeessa...

Keittiön lastulevy ja muovimatto homeessa...

1 Vastausta 1 041 Lukukertaa
Ostamastamme 70-luvun puolivälin rivarikämpästä löytyi keittiön lattiasta ja lastulevyseinästä mustaa homekasvustoa useammastakin paikasta. Ilmeisesti jääkaappi on vuotanut sulamisvetensä lattialle ja tiskipöydän reunalta on päässyt valumisvettä lieden ja tiskipöydän väliin ja lattialle.

Lattialle on jälkiasennettu uusi muovimatto kelluvana vanhan päälle ja pääasiallisin homekasvusto oli mattojen välissä. Muutamalta kohtaa myös lastulevyseinän alaosa oli mustunut ja mustan jauhomaisen homekasvuston peitossa. Lisäksi alemman muovimaton alle oli pääsyt kosteutta ja muutaman sentin verran reunan alta läiskää näkyvissä. Varovasti rapsuttamalla hometta ei näkynyt enää betonilattiassa asti, eli näytti olevan mattoliimassa. Homeen haju oli selvä.
Isännöitsijän kanssa on takoitus tänään käydä paikkoja katsastamassa, mutta kysellänpä nyt kuitenkin.
Riittääkö tallaisessa tapauksessa homehtuneiden rakenteiden poisto, eli lastulevyt pois seinistä ja mattoliiman/betonin pintakerroksen poisto, kun huolehditaan että kosteutta ei enää rakenteisiin pääse? Mahdollisesti lisäkäsittely jollain homeenpesuaineella?

Asiantuntija paikalle

Tärkeätä on selvittää varmaksi, mistä se kosteus on sinne päässyt. Toimivatko salaojat jne... Aika lailla siellä sisätiloissa on läträtty vedellä, jos sen seurauksena on noin pahoja vaurioita.

Lastulevyjä poistettaessa selvinnee, tarvitseeko myös seinien eristeet vaihtaa. Betonilaatan kosteus on myös hyvä mitata varsinkin ulkoseinien läheisyydestä. Jos kysymyksessä on maanvarainen betonilaatta, niin niiden alla on usein muovikalvoja, jotka ohjaavat kapillaariveden reuna-alueille ja silloin seinien alaosat kastuvat.

Sinuna kyllä vaatisin, että homevaurioihin erikoistunut asiantuntija kävisi katsomassa tilannetta, kun paikkoja avataan, ettei kuivuneita tai silminhavaitsemattomia kasvustoja jäisi liikaa rakenteisiin.
 /   /  /  / Keittiön lastulevy ja muovimatto homeessa...

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta