Maakunnan vaihto

Katseet etelään

Suomessa on alun perin ollut vain kolme maakuntaa. Vanha Satakunta on itseasiassa väestönkasvun tuote. Osa Hämeestä ja Varsinais-Suomesta liitettiin yhteen Ruotsin kuninkaan viranomaisten toimesta. Satakunnan lähtökohta on siis yhtä keinotekoinen kuin Pirkanmaan ja perussyy sen perustamiseen on ollut vain hallinnollinen. Tätä taustaa on vain ryyditetty kansallisromanttisenä aikakautena maakuntalaulujen synnyttämisellä. Satakunnassa ei ole yhtä kansaa vaan kaksi heimoa tai kulttuuripiiriä, joista Pohjois-Satakunta kuuluu Hämeeseen ja muu nyky Satakunta Varsinais-Suomalaiseen kulttuuripiiriin. Tästä taustalähtökohdasta Pitänen ymmärrettävänä että nyt kun meillä itsemääräämisoikeus niin voidaan siirtyä oikeisiin viiteryhmiin. Kyllä Varsinais-Suomalaispohjaisen Satakunnan tulee liittyä jossain vaiheissa Varsinais-Suomen maakuntaan. Järjestelyt Pirkanmaan kanssa eivät ole luontevia.

5

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • adslkjadlk

      Perustelut kiios?? Siis miten järjestelyt eivät olisi "luontevia"?? Itse menisin mieluummin juuri Pirkanmaalle, jolloin Pirkanmaa saisi satamakaupunkeja ja tämän rannikkoalueen kehitys olisi taattu, toisin Varsinais-suomessa, jossa satamia on jo nyt yllin kyllin!

      • tuleva yksinvaltias

        Toimimme niin että minä rupean yksinvaltiaaksi suomessa ja on vain yksi maakunta jonka nimeksi tulee Vituchskala.
        Te kaksi sankaria saatte kunniapaikan jossain rehusiilossa lapiohommissa jotta tuollaiset lässytykset loppuvat alkuunsa.

        Entisestä pirkanmaasta teen peltoa, jossa kasvattelen porkkanoita ulkomaanvientiin ja varsinaissuomen vuokraan norjalaisille krokettiareenaksi.


      • sekava selittäjä

        No kyllähän Etelä-Satakunnan väelle on paljon helpompaa, jos asioita voisi hoitaa Tampereen sijasta Turussa. Ainakin nyt Eurajoelta etelään ja Raumalta itään, ainakin Köyliöön asti. Huittislaisilla on sikäli eri tilanne, kun on valinnanvaraa. Periaatteessa asiointi Turussa ja Tampereella olisi välimatkojen osalta melko lailla tasoissa. Kahden vaiheilla oltaisiin siis Huittisissa asian suhteen. Mutta muuten olisi koko Etelä-Satakunnan järkevää siirtyä ennemmin Varsinais-Suomeen kuin Pirkanmaalle. Nykyisistä kunnista ja kaupungeista siis ainakin Eura, Eurajoki, Köyliö, Rauma ja Säkylä ovat niitä, joista lienee luontevampaa mennä Turkuun kuin Tampereelle. Tietysti nyt itseäni vastaan hyökätään, mikäli tätä ketjua enää itseni lisäksi lukee. Mutta voin toki nyt siis kaikkien mieliksi muuttaa sinne Turkun ennen kuin kukaan ehti kehottamaan itseäni tekemään niin.


    • eetuke

      Jos menneitä kaivellaan(ennen keskiaikaa olevat tapahtumat kai niitä ovat), niin mennään vielä pidemmälle, eli unohdetaan samantien kaikki maakunnat ja muutetaan johonkin helvetin itäiseen persläpeen, jossa heimomme ennen jääkautta mölisi ja hakkasi puukepeillä kaloja... Jos haluat olla varsinais-suomalainen, niin muuta Turkuun, pistä vauvanpaskan värinen taiteilijalakki päähäsi ja omista elämäsi viiteryhmistä toitottamiseen pienissä punaviineissä... Toisekseen olet mielestäni kakka!

    • kaksi samanlaista

      Porin voisi yhdistää Vaasaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe