Aggregaatin valinta mökille

aggregaatin tarve

Luita myöten kaluttu aihe varmaan tällä palstalla, mutta kysytään vielä kerran kun nyt ei löytynyt ihan tuosta vierestä.

Eli käytössä saarimökki sisävesillä, siellä käytössä on nestekaasujääkaappi ja -hella, sähköä tarttis lähinnä työkalujen käyttöön ja sit tietysti satunnaisesti muulloinkin. Esim. kivien poraaminen ilman sähkötyökaluja on vähän liian hidasta hommaa.

Vuokratakin vois, mutta tuntuu että törkeen kallista ja hirmu kiirusta pitää sen vuokra-ajan puitteissa. Oma ois aina valmiina ja vois tehdä töitä fiiliksen mukaan.

Tässä vähän raunaehtoja:
- teho noin 1,6 - 2,5 kW (aggregaatilla pyörii sit kaikki sähkötyökalut, poravarasara, pieni rällkäkkä jne.)
- ei saa olla liian painava, rajoittaa myös tehoa, kevyestä laitteesta ei irtoa tehoa niin paljoa. Täytyy olla liikuteltavissa kohtuullisesti, max 40 kg. Paino ehkä ratkaisevampi kriteeri.

- "tavallinen" vai inevertterikäyttöinen? Tavallinen vissiin halvempi, syö enemmän polttoainetta ja "robustimpi" muutenkin rakenteeltaan. Invertterikäyttöinen taas kalliimpi, syö vähemmän ainetta, sopii myös herkälle elektroniikalle (jota mökillä ei nyt siis ole). "Tavallinen" maksaa esim. motonetissä 2 kW alta 300 €, puolestaan Hondan invertterimalli 2 kW EU20i 1200 - 1500 €.

Nettiselailun perusteella löytyi "edullisia" aggregaatteja https://kauppa.rellunkulma.fi/category/296/bensa-aggregaatit, esim. invertterikäyttöinen 2,0 kW n. 620 €. Onko nää ihan täysin leluja vai voiko niillä tehdäkin jotain? Meinaa noin puoleen hintaan Hondan vastaavanlaiseen verrattuna.


Muutamia vuosia sitten lainakäytössä oli Honda Endress-merkkinen generaattori, jota kannettiin kahvasta (siinä ei ollut kehikkoa ollenkaan). Se vaikutti oikein näpppärältä omaan käyttöön, vaan se jatkoi matkaansa maailmalle :-(. Saiskohan näitä malleja vielä mistään? Sitä oli näppärä kanniskella tarpeen mukaan missä sähköä tarvitsi.

13

10863

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • satoi tai paistoi

      Kannattaa ensin miettiä haluaako halvan ja mahdollisesti epävarman (varaosien ja huoltopalvelujen saatavuus, yleinen laatu, jälleenmyyntiarvo) ja hyväksyy epävarmuustekijät halvan hinnan vastapainoksi. Vai sijoittaako tunnettuun ja hyväksi havaittuun merkkituotteeseen, josta saa käytettynäkin vielä jotain jos lupua haluaa.

      Itse olen sitä mieltä että jos haluaa halvan ja hyvän niin on sitten hankittava kummatkin. Ostin taannoin hyvän eli Hondan 3 kW invertterilaitteen (eu 30 is), jonka saatavuus on tällä hetkellä heikko Japanin tilanteen takia. Etsivä kuitenkin löytää ja nyt on brandnew peli odottamassa kaukokäynnistyslaitteen asentamista ja mökkipalvelukseen astumista ;)

      Toivottavasti löydät omasi sinäkin, minkä sitten päätäkin hankkia.

    • Wattipää

      Kerro lisää tuosta kaukokäynnistyslaitteesta?
      Tuohon Hondanko meinaat sen asentaa, eli onko se joku sellainen jonka saa lisävarusteena?

      • satoi tai paistoi

        Saan asennuksen eräältä tutulta huoltoliikkeeltä joka on tehnyt kaukosysteemejä juuri tuohon Honda-malliin. Siihen tarvitsee erinäisen määrän sähkökilkkeitä joilla generaattorin ohjaus mökistä onnistuu (ohjauskaapelit asensin samalla kun syöttökaapelinkin). En tiedä tarkemmin kun en ole sähkömies, enempikin kiinnostaa että sen ylipäätään saa toteutettua jolloin sähköä saa napista painaen (tankissa pitää olla tietenkin bensaa...) kuten saa koneen seis tarvitsematta raahautua sitä sammuttamaan koneelle saakka.

        Ehkä jonkinlainen paneelihässäkkä akkuineen tulee lisättyä systeemiin mukaan myöhemmin, kunhan nyt ensin saisi sähköt pelaamaan bensan voimalla ees.


    • , m,ö12'12-

      osta salkkumallin honda 2kw et kadu , hiljainen ja varma käytinen , ja bensapihi...itsellä honda salkkumalli 1kw .. hyväpeli . ollut 12v.. toimii

    • aggregaatin tarve

      Honda ja Jammu 2,0 kW ja invertteritekniikalla varustettuna ovat kuin kaksi marjaa, mansikka ja mustikka. Hintakin on toki korkeahko, n. 1 200 - 1 400 €ugenia ja näissä on hyvänä puolena se luotettavuus ja tunnettuvuus, eli varaosaa ja tietotaitoa löytyy joka korjaamon hyllyltä, jos niitä vikoja sattuis joskus tulemaan matkan varrella. Ja rosmotkin tietysti himoitsee näitä sinisiä ja punaisia salkkuja enemmän kuin muita juttuja....

      Nuo "edullisemmat" kiinan-pommit, Meisterit, Kiporit, Pantherit (2-t) ym. houkuttelee kyllä hinnallaan, joku onnekas saa se keskiviikkokappaleen joka suunnilleen toimii mutta voi sitä vit*tuksen määrää kun pommi räjähtää sormille jossain, sit meni investointi ihan perseelleen.

      Ois kiva kuulla näitten halpismerkkien hankkijoittenkin kokemuksia. Onhan se aggregaatti tietysti monivuotinen investointi, kustannus jakautuu pitkälle ajalle...

      • Kiinapommien viritys

        .

        Kiinapommeja voi viritellä esim. etsimällä vastaavat mutta pakkasta kestävät stefat

        Oikeestaan kaikki kiinapommit pitäisi purkaa maahantuojalla ja vaihtaa nuo tiivisteosat niin ne pelais

        .


      • Wanheneva-mies
        Kiinapommien viritys kirjoitti:

        .

        Kiinapommeja voi viritellä esim. etsimällä vastaavat mutta pakkasta kestävät stefat

        Oikeestaan kaikki kiinapommit pitäisi purkaa maahantuojalla ja vaihtaa nuo tiivisteosat niin ne pelais

        .

        On minulla sellainenkin, keltainen Pantteri, nelitahtinen, n. 52 cm3 kone. Varmaan yrittää olla Honda EU10i:n kopio ("salkkumalli"). Tämä oli tarkoittettu suvun toisen mökin, joka on viereisellä tontilla, savukaasuimurin käyttäjäksi.
        Lopetin Pantterin käytön, koska se kävi jotenkin omalaatuisesti ja noetti syt.tulpaa heti uutena. Aika paljon hörppäsi bensiiniä myös. Tankki on pieni, pienempi kuin Honda EU20i:ssä, jossa on 4,1 l tankki.

        Pantteri jäi muutama vuosi sitten palauttamatta maahantuojan takuukorjaukseen, koska maahantuoja onkin minulle "kaukana", ainakin 150 km päässä, eli Keskisen Vesan putiikissa. Täytyypi sitä itse joskus katsoa, mikä mättää. Sain maahantuojalta ohjeet katsoa venttiilin välykset. Venttiilit kantavat. Käytin laitetta kuitekin 1-2 tankillisen verran. Saamattomuus on iskenyt, en ole vielä yrittänyt säätää venttiileitä. Taitaa olla oikea venttiilin välys vain n. 0,05 mm. Sellainen lehti löytyy halvoistakin rakotulkeista. Kiitos stefa-vinkistä! Mutta mites laakerit?


    • ei verkkosähköä

      Menee aavistuksen aiheen ulkopuolelle mutta kun tarve näyttää samanmoiselta kuin itsellä. Yksi ratkaisu on hankkia halpa aggregaatti, invertterilaturi jossa on ns. boost-toiminto (arvokkain osa), akusto ja aurinkopaneeli ja -säädin. Tulee hieman kalliimmaksi kuin pelkkä aggregaatti, mutta mukava käyttää, kun aggregaattia ei tarvitse koko ajan huudattaa. Boost-toiminto invertterissä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi oikosulkumoottoreiden käynnistämiseen invertterilaturi antaa lisävirtaa samaan aikaan kuin aggregaatti on käytössä eli ei tarvitse aggregaattia eikä verkkoinvertteriä mitoittaa aivan maksimitehon mukaan. Kun aggregaatti on päällä, se latailee samalla akkuja. Esimerkiksi kun käyttää sirkkeliä, kulutetun energian määrä on todella vähäinen, mutta nämä työkoneet tyypillisesti tarvitsee isomman virran käynnistyäkseen. Hintaa tämmöiselle ratkaisulle tulee kyllä enemmän mutta silloin on käytännössä käytettävissä lähes kaikki 230 V laitteet. Tällainen verkkoinvertteri on esimerkiksi Victron Energy Multi Plus sarja, itsellä on kylläkin Studerin sarjasta, hinnat suunnille 1 W = 1 euro, mutta laadukkaita pelejä. Lisäksi täytyy ottaa tietysti 230 V sähköasennuksista tulevat kustannukset huomioon. Mutta viisailla valinnoilla saa kyllä hyvän hinta/laatusuhteen.
      Toivottavasti aggregaatin valintaan löytyy hyviä neuvoja, itse tuli hankittua n. 5 kW Hondan moottorilla Poweri http://www.hsaoy.com, joka nyt kyllä seisoo käytännössä toimettomana kun akut täyttyy auringonpaisteesta ainakin näillä keleillä. Jos tämä vaihtoehto kiinnostaa, kysele lisää, täällä aiheesta on asiantuntijoita kuulolla. Mä itseasiassa huomasin että asiantuntevan myyjän löytämäminen joka näitä osaa myydä oli yllättävän hankalaa, parhaat neuvot aikanaan sain täältä (tai oikeaasta kesämökki) palstalta.

    • sähkötön toistaiseks

      onkos tuoreita ideoita tai kokemuskia vai haenko biltemasta kannettavan laitteen?

      • tyytyväinen

        Katselin juuri ostokuitit: 21.4.-06. (Aggregaatin tuottaman sähkön valossa). Käyttötunteja päiväkirjassa about 4230! Öljynvaihto sadan käyttötunnin välein. Kolmesti huollettu ammattihuollossa. Mökkikäytössä: Valot, tv, mikro, auton lohkolämpö ext. Merkki ja malli : Honda 20 i. Kuluttaa vähintään kaksi kertaa vähemmän bensaa kuin halpikset.


      • Wanheneva-mies
        tyytyväinen kirjoitti:

        Katselin juuri ostokuitit: 21.4.-06. (Aggregaatin tuottaman sähkön valossa). Käyttötunteja päiväkirjassa about 4230! Öljynvaihto sadan käyttötunnin välein. Kolmesti huollettu ammattihuollossa. Mökkikäytössä: Valot, tv, mikro, auton lohkolämpö ext. Merkki ja malli : Honda 20 i. Kuluttaa vähintään kaksi kertaa vähemmän bensaa kuin halpikset.

        Minulla on myös Honda EU20i. Ostin sen kesäkuun lopulla 2003 uutena.
        2000 kW teho on riittänyt jopa isompaan, 230 mm rälläkkään, kun sain veljeltäni lainaksi 1700 W version. Taitavat olla alle 2 kW isot rälläkät aika harvassa. Yleensä isoissä rälläköissä on kai 2-2,3 kW teho. Hyvin toimii mikroaaltouuni, sopiva pölynimuri ja kahvinkeitin.

        Käytän 90% ajasta aggregaattia tv:n katseluun ja parin sähkölampun polttamiseen.

        Tunneista ja tankillisista olen pitänyt aika tarkkaan kirjaa myös.
        Kun änkeän tankin ihan täyteen (4,1 l, voi mennä ihan pikkuisen enemmän kun oikein änkeää) kestää tankillinen yleensä 13 tunnin käytön. Joskus, harvemmin on tankillisella saanut yli 14 tunnin ajan sähköä. Yleensä tankillinen ei kulu loppuun viikonloppuna. Syksy on tietysti pahaa aikaa mökillä, kun sataa ja on pimeää. Silloin tulee käytettyä paljon aggregaattia. Kaasuvalot on vieläkin. Aika vähän niitä tulee käytettyä. Taidan vuodessa joutua vaihtamaan n. 6-8 kertaa öljytkin. Pitäisi oikein tutkia "lokia".
        Öljynvaihtoväili on ollut hieman enemmän kuin 100 tuntia, ehkä 8-10 tankillisen välein vaihdan öljyt. Se tekee 100 ... 130 tuntia.
        Työkäytössä kulutus on paljon isompi. Luultavasti tankillisella voi tällöin käyttää aggregaattia alle 6 tuntia.

        Talvellakin mökkeilen, jos ei ole kuin pikkupakkaset. Viime talvena näin oli, en kai ollut mökiltä pois kuin 2 viikonloppua pakkasten takia, ja kerran työkiireiden takia (siis talvella, muulloin olin muistaakseni joka ainoa viikonloppu mökillä!)

        Mökkeily on siis lisääntynyt viime vuosina. Alussa oli talvella ainakin pitkiä taukoja, n. 3 kk. Samoin syksyllä olin usein poissa viikonloppuisin mökiltä.

        En muista tarkkaa lukemaa käyttötunneista. Voin laskea sille arvon 12 x tankillisten lukumäärä. Tankillisia en nyt muista (lähes 11 v aikana), ne ovat kaikkinen käyttöaikoineen mökillä kirjattuna vihkoon. Eiköhän tunteja ole tullut yhteensä yli 4000.
        Ensihuollon jälkeen olen itse vaihtanut vain öljyt koneeseen, ei paljoa muuta. Ehkä joskus katsellut ilmansuodattimen kunnon sekä vaihtanut ehkä 4 kertaa sytytystulpan.

        Käynnistimen naru on kerran katkennut. Sen sain itse itse vaihdettua, jotenkin käytin vanhaa narua hyväksi. Varanaru oli onneksi valmiina odottamassa naulassa mökin seinällä. Netistä löysin ohjeita. Aika paljon joutui purkamaan narunvaihdossa kotelointeja.

        On ollut erittäin huoleton peli, suosittelen vahvasti!
        Lähes pelkkää käyttöä, ei juri muuta murhetta.

        Honda EU20i taisi maksaa n. 1300 euroa (joku ale oli mukana) jo v. 2003. Hinnat eivät ole juurikaan nousseet siitä. Made in Japan lukee kyljessä. Onkohan uudet tehty jossain muualla? Voi ne silti hyviä olla, jos esim. Thaimaa olisi valmistusmaa ja aito valmistuslisenssi ja hyvä laadunvalvonta sekä materiaalit samat kuin ennen.


    • sampsa1
    • MSM83

      MGO:n V16 BSHR 72l siihen perään 960kW generaattori.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe