Valikko

nordean maksu ulkomaan tilille?

maksoinkohan nyt saksaan oikein kun nordean sivuilla on kaksi vaihtoehtoa.

uusi maksu ja maksu ulkomaille

valitsin uusimaksun koska nordean sivuilla kerrotaan näin

http://www.nordea.fi/Henkil%C3%B6asiakkaat/Kortit+ja+maksut/Neuvoja+korteista+ja+maksamisesta/Mitk%C3%A4+maksut+ovat+jatkossa+ulkomaan+maksuja/1009862.html

rahat hävisi tililtä saa nähä miten käy. maksoin iban muodossa

Tämä keskustelu on suljettu
Ilmianna
Jaa

10 VastaustaKuulostaa oikealta. Nordealla on erittäin sekava tuo ulkomaan maksukäytäntö. Jos maksaa "Uusi maksu" kautta, menee varmasti EU-maksuna eikä mene kuluja. Jos maksaa ulkomaanmaksuna, ja valitsee jotain vääriä vaihtoehtoha, Nordea ottaa todella isot pankkikulut maksun päälle. Nordea ajattelee niin, että kun pidetään web-sivu epäselvänä, osa asiakkaista saadaan erehdytettyä maksamaan kalliimpi versio maksusta.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Itse teen havakseltaan tilisiisrtoja Nordean kautta toisiin EU-maihin ja joka ainoa kerta saa "rikkoa päätänsä" saadakseen selvyyden miten tuo EURO-VIR tehdään ja epävarmuus siitä onko valinta oikea. Nordea on erityisen lahjakas epäselvässä ellei liki helposti virheeseen / harhaanjohtavassa metodissaan tilisirtojen infosaan sivuillaan. Miksi tehdä yksinkertaisesti kun voi tehdä saman hankalasti....

Itse asiassa kuluttajasuojan pitäisi puuttua asiaan ja edellyttää, että kaikilla pankeilla on todella selkeä ja mahdollisimman yksinketainen metodi tilisiirroissa, EU-maksuisa ja muissa ulkomanmaksuissa niin. Yksi keino muiden joukossa olisi merkitä erityyppiset tilisirrot lisäksi selkein värikoodein, Sepasiirto ( kotimainen & EU-siirto ) ja muut maat ( vaikkapa EU:n tasolla standardiksi kaikissa pankeissa ) joka tulee näkyviin jo heti valintaa tehdessä.

Ilmianna
Jaa

Sujunut vaikeuksitta mutta muutaman päivän viiveellä.

Suoritan satunnaisin välein tilisiirtoja Deutsche Bankin espanjalaisen konttorin ja meikäläisen Nordean välillä.

Aivan tavallinen "uusi maksu" -> D-B:n tlille toimii ilman kustannuksia.

Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:

Tuo Nordean syteemi on poikkeuksllisen hämäävä. Sivuilla pitäisi olle selkeästi manittuna / eriteltyna eurosiirto / SEPA ja muut ulkomaan maksut.

Tappelin juuri ulkomaanmaksu sivulla ja piti tulla tänne tarkistamaan oikea metodi. Senkin kautta olen harvakseltaan siirtoja tehnyt EU-alueella, mutta joka ainoa kerta sama päänsärky kun sen kaavakkeet ovat vaikeasti sisäistettävissä ja joka ainoa kerta herjaa jostakin ja ei meinaa päästä oikeaan lomakkeen täytöön. Kuitenkin jos sitä kautta maksaa EU-maksun niin muistaakseni tulee ruksata kuluissa "omat kulut", muutoin tulee kalliiksi.

Tein juuri siirron Ranskaan tuon "uusi maksu" kaavakkeen kautta ja taltioi myös kaikki tarpeelliset viittet ja kaavakkeen viestiosuuden. Eli siltä osin hyvin selkeä kun vain ensin tietää, että se on selkein kanava EU-maksujen suorittamiseen.

Ilmianna
Jaa

Ai niin, unohtui kysyä mikä on se kuittikysely. Mikäli kuitin haluaa, niin onko se paperisellianen kotiin lähetettävä? Tietysti olisi hyvä jos sana kuitti olisi klikatava linkki ikkunaan jossa asia tarkennetaan, samoin sen kulut.

Ilmianna
Jaa

12 + 1 kirjoitti:

Ai niin, unohtui kysyä mikä on se kuittikysely. Mikäli kuitin haluaa, niin onko se paperisellianen kotiin lähetettävä? Tietysti olisi hyvä jos sana kuitti olisi klikatava linkki ikkunaan jossa asia tarkennetaan, samoin sen kulut.

Show more

On postissa kotiin tuleva ja se maksaa. Kuitin saa itse tulostettua maksun jälkeen tilitapahtumista ilmaiseksi... Erittelyä siinä ei kyllä taida saada.

Ilmianna
Jaa


Jos maksaa tuota "Uusi maksu" kautta Espanjaan, niin mihin se SWIFT pitää kirjoittaa? Onko tietoa?

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Ei tarvitse kirjoittaa. Nordeassa riittää pelkkä IBAN SEPA-maksuun.

Ilmianna
Jaa

Tuotetta ostaessa tulee mukana usein tilausnumero / order number... Mihin kenttään se lätkäistään mukaan? Viestiin vai viitteeseen?

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Viestiin, viitteeseen ei voi laittaa kuin tietyt kriteerit täyttäviä numeroita.

Ilmianna
Jaa

Tämä keskustelu on suljettu

Voit yhä lukea viestiketjua, tykätä kommenteista ja ilmiantaa asiattomuuksia. Halutessasi voit aloittaa uuden keskustelun samasta aiheesta.

Aloita uusi keskustelu