Osaisikohan joku vastata...

panikoija-abi

Kirjoitin johonkin tuonne keskustelun perään jo kaksi viikkoa sitten, mutta asiaan ei ole vielä tullut selvennystä terkkakäynnistä huolimatta. Kohdallani on siis ilmennyt tällaista:
Noin kuukausi sitten alkoi päätäni särkeä. Särky pysyi koko ajan takaraivon ja erityisesti vasemman puolen alueella, luonteeltaan vaihteli pistelyn ja tylpällä veitsellä viiltämisen välimaastossa. Viimeisen viikon pelkkää pistelyä. Isäni epäilee johtuvan niskoista, koska ne ovat niin jumissa että paukkuvat. Pahimmissa vaiheissa päänsärky säteili säännöllisiin kohtiin ohimoille. Tapaninpäivänä sain sellaisen huimauskohtauksen, mutta se meni ohi nukkumalla. Kymmenen vuotta sitten epilepsiakohtauksen jälkeen pääni kuvattiin ja silloin ei löytynyt mitään.
Tässä ei kuitenkaan ole vielä kaikki. Jouduin käymään päivystyksessä todella kipeän leuan takia, sillä oikean puolen imusolmukkeet olivat turvonneet ja oli hankala nielläkin. Oikealla puolella kaulalla on noin 1,5cmx1cm kokoinen turvonnut imusolmuke, joka ei kuitenkaan ole kipeä. Nyt on oikea kainaloni, tai no pikemminkin yksi kohta allissa, ja lapaluun alue alkanut nytkiä elohiirimäisesti ja kainalo on aristava.
Lääkäri (harjoitteleva vähän pihalla oleva kandi) totesi, että todennäköisimmin perusinfektio. Nieluviljelyssä ei näkynyt mitään.
Ai niin, ja olen siis naispuolinen ja ikää kohta 19. Haluaisin vain vastauksen, voiko minulla olla syöpä?

4

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä vaan

      Hmm..en ole lääkäri mutta niskajumi selittäisi kyllä huimauksen ja päänsäryn, leukakipu ja imusolmuke voisi johtua esim sylkirauhasesta, esim sylkirauhasenkivistä yms. Sinuna menisin yksityiselle, sillä siellä pääsee nopeasti (samana päivänäkin jos on hyvä tuuri) ultraääneen (jos lääkärin mielestä sellainen on tarpeellista) jossa röntgenlääkäri voi katsoa imusolmukkeen että onko normaali ja siellä yleensä tutkitaan tarkempaan mitä itse olen huomannut. Ei kai kaikki aina syöpää ole, älä huoli:)

    • m21weeeeee

      Oireiden perusteella kyseessä on todennäköisesti päänsärky, etenkin kun sinulla on todettu epilepsiaa -> se kertoo, että hermostossa ja pään seudulla on ns. häikkää, joka voi heijastella päänsärkynä. Itselläni alkoi samalla tavalla päänsärky, joka oli niskassa ja vallitsi usein toisella aivolohkolla ja tuntui välillä kun joku veistelisi veitsellä siellä, mutta kyseessä oli tavanomainen niskalihasten jännitystila, josta voi saada aika uskomattomat päänsäryt. Jos olet lueskellut esim. kirjoja tai ollut tietokoneella pää vähänkään notkolla, niin jo se voi laukaista oireet, ja ne voivat jatkua monta päivää.

    • abiturientti

      okei kiitos, tuo huojensi. Olen viimeiset pari kuukautta istunut kotona säkkituolissa (huisin järkevää) lukemassa ylioppilaskirjoituksiin... toivottavasti asia on sitten niin, itse asiassa minulle tuon viestin jälkeen puhkesi räkätauti, että imusolmukkeet turposivat kunnolla tosin etukäteen.

    • Minä vaan

      No niin se selittää imusolmukkeet. Suosittelen että käyt vaikka fysioterapiassa kun paranet niin saat niskat kuntoon:) Onnea kirjotuksiin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe