Hyvä unilääke

millamaagikko

Hei! Olen kärsinyt unettomuudesta jo vuosia. Nukahdan vasta aamuyöstä ja nukun 3-4 tuntia. Melatoniini on auttanut hieman. Olen päivät ihan tokkurassa ja pää on ihan sumea. Olen käynyt työpaikkalääkärillä ja hän kirjoittanut mm. mirtatsapiinia ja levozinia ja ketiniporia, mutta ne ei minulle sovi. Näen hirvittäviä painajaisia ja painokin nousee.
Seuraavaksi kun menen tohtorin juttusille niin aion ehdottaa jotakin perinteistä unilääkettä vaikkapa diapamia tai tenoxia. Juu koukkuunhan niihin voi jäädä mutta parempi sekin kuin jatkuva unettomuus ja väsymys.
Eli kysynkin: Mikä olisi hyvä ja tehokas unilääke?

57

12432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmm...

      Kokeilisit imovanea?

    • insomnia32

      Imovane ei ole unilääke, se on nukahtamislääke.

      Ja ap.; mikä auttaa yhtä, ei välttämättä auta toista......kokeilemalla se sitten selviää mikä sinulle sopii

    • wjlghae

      nii ja tenoxsin kans ryypätes tulee nii helvetin hyvä olo

      • suometar3

        ei sinulla ole kaikki kotono.


    • fasfaf

      Imovane on unilääke, ei nukahtamislääke. Puoliintumisaika 5-6h

      • faktat

        Juuri tarkistin pakkausselosteesta ja se ON nukahtamislääke.


    • Truxal

      Kokeile Truxalia. Se auttaa ainakin itsellä hyvin 300mg annoksella.

    • Naanaanaanaaa!

      Minkälainen on unirytmi yleensä?
      Pieni seuranta saattaisi antaa jo vastauksen.

    • Valeria

      Mielestäni pitäisi selvittää, mistä unettomuus johtuu ja lääkitys sitten sen mukaan. Itselläni se johtuu masennuksesta, joten minulla on väsyttävä masennuslääke Azona iltaisin ja se on ollut hyvä lääke alkuhankaluuksien jälkeen.

      • Kannusaarinen

        Pyydä Ketipinoria annostuksella 50-100 mg. Toimii.


      • aapeeseeree
        Kannusaarinen kirjoitti:

        Pyydä Ketipinoria annostuksella 50-100 mg. Toimii.

        Kannattaako noita neuroleptejä pelkkänä unilääkkeenä käyttää?


      • pamit sopii
        aapeeseeree kirjoitti:

        Kannattaako noita neuroleptejä pelkkänä unilääkkeenä käyttää?

        Mulla diapam 5 mg. Uni tulee nopeasti ja nukun hyvin.


      • Epätoivoinenukko

        Ei toimi imovane tenox eikä pamit. Olenko psykiatrin tarpeessa?


    • cv

      Mulla vaihtui imovane levoziniin , jälkimmäinen ei auta nukahtamaan, mutta unet ovat syviä.

    • addict

      Levarit, bentsot , seroquel ja mirtazapin illalla toimii mulla. Levozinin tilalle pitäis löytää jotain muuta ku sillä on liikaa noita haittavaikutuksia. Itsellä huimausta ja korkea (120) lepopulssi. Mites muilla noi levareiden sivuvaikutukset..?

    • kaikkiapaljonsyönyt

      Neurolepteillä nukkuu kyllä vaikka 24 tuntia putkeen mutta missään nimessä ei niitä jos vaivana on pelkkä unettomuus. Sekoittavat aivokemian täydellisesti ja mahdollisesti myös lopullisesti.Imovane on paras HYVÄN nukkumisen kannalta, koska muuttaa luonnollista unen rakennetta unilääkkeistä vähiten,tällä kannattaa aloittaa ja teho riittää hetken aikaa ainakin.3-4 kertaa käyttö viikossa niin tolen ei pitäisi heti nousta.Tenox on perinteisempi ja profiililtaan lähellä imovanea.Dormicumilla nukahtaa varmasti mutta vaikutus on lyhyt ja vaikeahko saada, kiitos narkkarien. Ja sitten..Imovane on unilääke siinä missä muutkin, ollen stilnoctin ja insominin kanssa lähes ainoita pelkästään nukkumiseen tarkoitettuja. Lääketiede ei edes tunne sanaa "nukahtamislääke", se on tuulesta vedetty termi jotta saadaan nää tabut kuulostamaan vähemmän koukuttavilta ja "kovilta". Perinteinen diapam toki myös toimii, haittana kertyminen elimistöön ja pieni pölly päivälläkin.

      • ptah1

        Myöskään "unilääkkeitä" ei oikeasti ole olemassa, valittettavasti tai onneksi. Jos olisi tämä ei olisi tällaista sekoilua eri valmisteiden kanssa. Uni on siitä perustavan laatuinen tapahtuma, että sitä ei voi kemiallisesti sorkkia ilman seurauksia.


    • luonnon uni
      • suometar3

        Kolmenkuukauden kuluttua melatoniini toimii ihan hyvin


    • melatoniinia

      Uni- ja nukahtamislääkkeisiin jää koukkuun ja aiheuttavat päiväväsymystä ja tokkuraisuutta eli ei hyvä valinta jatkuvaan käyttöön.

      Ja onhan niissä ppaljon muitakin sivuvaikutuksia.

    • kaikkea syönyt

      No joo toki sitä melatoonia kannattaa ensin kokeilla ja lisäksi vaikka niitä valeriaana ja humala-valmisteita.Jos vaan on vähänkin pahempaa tai kroonisempaa tuo unettomuus niin harvoin nuo luontaiset auttavat.

    • Sunshinexx

      Minä sain Triptylin avulla uneni takaisin; olin tilanteessa, että imovanella nukuin vain tunnin, pari. Tuo Triptyl ei alkanut toimia heti, vaan 3-4vkoa siihen meni.

      • Kivunsietämisentuska

        Minulla ei ole kokemusta monista lääkkeistä. Pitkäaikaisena selkä ja nivel kivuista kärsivänä minulla on hyvä kokemus Triptylistä 25mg illalla otettuna ja annos pysynyt samana vuosia. Kun tuli pahempi kipukausi niin lääkäri kehoitti lisäämäån annosta jopa x2 mutta se ei ollut hyvä tuli haittoja. Olen käyttänyt myös diatsepamia lisänä melko usein ja se toimii parhaiten. Alkoholia en käytä ollenkaan.
        Jos olette nuoria ja terveitä niin teidän pitää oppia säännöllisiin elämäntapoihin, ei valvoa öitä huvin vuoksi,oppia oikea ruokavalio terveyden ylläpitämiseksi. Alkoholin ja lääkkeiden käyttö samaan aikaan on huono juttu. Älkää pilatko elämäänne päihteillä.


    • kwiiiii

      Insomin toimii mulla ainakin parhaiten unilääkkeenä. Tosin hankala saada respaa, ja saattaa aiheuttaa aamutokkuraa pitkästä puoliintumisajasta johtuen.

    • jarosleep

      Stilnoct 10 mg hyvin toimii.Tuttu jo 5-v öiltä.

    • sirkat kunniaan

      4 mg sirdalud on aivan loistava unilääkkeenä, ei ole kovin pitkävaikutteinen ja aamulla ei edes huomaa ottaneensa. joka toinen päivä kun käyttää niin mitään tolea ei edes synny. voin suositella ainakin 5 vuoden kokemuksella.

    • fyjkyiluyky

      pyydä Leponex

    • hyviäunia

      Insomin toimii täälläkin. Todella harvoin tarvitsen. Imovanet ja stellat testattu. Riippunee vähän minkälaista unettomuutta on. Jos tressipohjasta, niin sit voin ainakin insomia suositella. Jos ei, niin testaisin myös eka melatoliinit,yms.

    • Relax-opamax

      Opamax toimii ainakin mulla, 9 vuotta käyttänyt ja siis koukussa, mutta annos pysynyt yhdessä patissa koko ajan.

    • paras yhdistelmä

      on imovane 7,5 mg ja sirdulad 2 mg ei tarvii kauaa odotella unta...

    • mulla oli stellat aluksi. mutta nopeesti niitä alkaa väärinkäyttää, koska niistä saa hyvät harhat. sitten vaihdettiin tenoxiin (joka on vahvempi nukahtamislääke kuin stella). tennareita nyt syönyt useamman vuoden ja nukkunut tosi hyvin. tosin syön ketipinoria 300mg jonka jälkeen otan tenoxia 40mg. ketipinor saa olon väsyneeksi ja tenox auttaa nukahtamiseen.

      • kaija hetta1

        Nuoret käyttää paljon unilääkkeitä. Ihmettelen eikö elämää void kohdata selvinpäin? Viina ja pillerit ne on monelle nuorelle hupia.Ei taida olla tietoa. Nimettömät narkomaanit kertoo nuorille miten siinä käy kun ikää tulee lisää.


    • Ihantööt

      Oletko katsonut, mitä suuhusi laitat illalla? Sokeri ja kovin paljon C-vitamiinia sisältävät ruuat valvottavat samoin kuin esim. kaakao (suklaa) suurempina annoksina pitävät hereillä. Jos verenpaine on alhainen, sekin saattaa herättää aamuyöstä, mutta sinun ongelmasi oli unen saanti illalla, joten todennäköisesti syy ei ole alhaisessa verenpaineessa.

      Minullekin apu unessa pysymiseen löytyi muutaman melatoniiniviikon jälkeen. Pari jaksoa olen sitä käyttänyt ja sivuvaikutuksena on mielialan lasku, jopa masennus, joten ei kiitos. Valvon mieluummin.

      Jos haluan nukkua yöni sikeästi ja rauhallisesti, otan antihistamiinia. Olin ottanut sitä päivisin allergiaoireisiini enkä huomannut erityisesti väsyttävän, mutta kun otin illalla, huomasin aina nukkuvani yhtäjaksoiset, pitkät unet ja aamulla heräsin levänneenä. Heinixiä saa apteekista ilman reseptiä. Muitakin vapaasti saatavia merkkejä on, mutta niiden unen rauhoittamista en ole kokeillut. Itsellä lievästä unettomuudesta kärsivänä saan avun puolikkaastakin. Samaa ei voinut sanoa unilääkkeestä, jonka piti pitää unessa koko yön. Uni oli levotonta ja aamut tokkuraisia.

    • Ubiii

      Minä otan kielen alle 5 mg stellaa. Lasi vettä päälle . Sulaa nopeasti ja nukahtaa alle 5 min :) toiminut jo kauan. En tiedä onko hyvä tapa mutta toimii hyvin nukahtamiseen. Vaikka nyt sain tenoxia reseptillä kk sitten. Vielä ei tarvetta ollut kokeilla. Mulla 3mg melatoniini, 7 ,5 mg mirtazapiini ja 2,5-5mg stellaa tuonut unen. Ssri myös käytössä joka ehdottomasti pitkässä juoksussa paras "unilääke". Pelkkiä unilääkkeitä ei kannata syödä, yleensä aina vika esim masennus tai liikarasitus jossa molemmissa Ssri auttaa todella! Ensimmäiset viikot oireet pahenee unettomuus pahenee mutta sitten helpottuu. Nyt oon vähentämässä/ jättämässä unilääkkeitä kun vuosien unettomuus korjatui ssri-lääkkeellä. Nukahdin ja nukun nykyään hyvin vaikka unohtaisin ottaa iltalääkkeet :) Ssri vähennetään asteittain vuoden aikana. Mieluummin Ssri ja hyvät unet ja normaali toimintakyky kuin vuosien pelaaminen unilääkkeitä. Mulla 3v kroonista unettomuus välillä hyvin vakavaa ja pitkiä sairasloma.

    • 87694r

      Viinaa kertoo nauttineen unilääkkeeksi ainakin yksi asianajaja tämän päivän lehtitiedon mukaan. Oli vielä oikeuden istunnossa kännissä. Luulen, että viina on yleisin unilääke suomalaisilla. Siihen on joutunut moni unettomuudesta kärsivä siirtymään joka ennen sai bentsoja ja imovanea unettomuuteen vaan ei saa enää. Kiitos valtakunnan lääkäripiireissä vallitsevan bentsovastaisuuden. Lääkäreiden mielestä on terveellisempää vetää unettomuuteen illalla viinaa kuin ottaa nappi jotain bentsoa.

    • bklklkjj

      "Seuraavaksi kun menen tohtorin juttusille niin aion ehdottaa jotakin perinteistä unilääkettä vaikkapa diapamia tai tenoxia. Juu koukkuunhan niihin voi jäädä mutta parempi sekin kuin jatkuva unettomuus ja väsymys."

      Bentsoista huomioitavaa:
      "Bentsodiatsepiinien pitkäaikaiskäyttö heikentää aivojen noradrenaliinin-, serotoniinin-, asetyylikoliinin ja dopamiinintuotantoa. Nämä välittäjäaineet ovat välttämättömiä älyllisille toiminnoille, muistille ja tunteiden esiintymiselle, lihaskunnolle ja -koordinaatiolle, sydämen rytmille ja verenpaineen säätelylle sekä muille ruumiintoiminnoille.

      Bentsodiatsepiinien lievä antikolinerginen vaikutus saattaa aiheuttaa häiriöitä potilaan verenkierrossa, rauhastoiminnoissa kuten hormonien erityksessä, ruoansulatuksessa, virtsaelinten toiminnoissa[40] sekä unen-[41] ja lämmönsäätelyssä[42]. "

      Bentsot heikentävät syvää unta, uni jää pinnalliseksi ja usein herätessä voi olla pöhnäinen krapulaiselta tuntuva olo. Uni ei palauta samalla tavoin.

      "Bentsodiatsepiinit estävät esimerkiksi unihormoni melatoniinin synteesiä ja eritystä, mikä johtaa usein unihäiriöihin tai niiden pahenemiseen[43]. Muita antikolinergisiä haittavaikutuksia ovat esimerkiksi muistin ja ajatustoimintojen heikkeneminen, kiihtyneisyys, sekavuus, näköhäiriöt ja hallusinaatiot[44].

      Bentsodiatsepiinit huonontavat pitkäaikaiskäytössä psykomotorisia taitoja ja kognitiivisia toimintoja eli ajattelu- ja havaintokykyä sekä muistia[45]. Ajattelu- ja havaintokyvyn muutokset palautuvat useimmiten ennalleen vähitellen käytön loputtua. Osalla pitkäaikaskäyttäjistä on kuitenkin havaittavissa älyllisen suorituskyvyn heikentymistä vielä 10 kuukauden kuluttua vieroituksen päättymisestä (pidempiä seurantatutkimuksia ei ole tehty)[14]. Myös muistin toimintaan saattaa jäädä pysyviä häiriöitä[15]. Bentsodiatsepiinit saattavat myös aiheuttaa motoristen taitojen heikkenemistä kuten kirjoitus-, puhe- ja kävelyvaikeuksia[46]."https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Bentsodiatsepiinit

      Tenox ja diapam ovat huonoja lääkkeitä pitkäaikaisessa unettomuuden hoidossa. Niiden antama uni ei palauta kunnolla ja ei ole laadukasta. Usein niihin kehittyy toleranssi, yhä isompaa annosta tarvitaan. Niissä on riippuvuusriski ja niiden vieroituksesta tuleva rebound-unettomuus voi olla pahempaa kuin unettomuus alunperin.

      Bentsovieroituksen oireisiin voi tutustua täällä:

      http://www.benzo.org.uk/votsymp.htm

    • sakkaa_aivoissa

      Antihistamiini?

    • Omakokemus

      Ketipinoria en suosittele ollenkaan, voi rapauttaa untatuottavia osia aivoissa, kunnollista näyttöä tästä ei taida olla, mutta kyllä kai muutaman ihmesen epäily antaa jotakin osviittaa. On viissiin aika harvinaista ja ei nuo tutkimukset taida huomioida sitä, jos muutamalle tuhannesta käy noin. Näin oon epäilly ittelle käyneen(unettomuus tuntuu pahentuneen tämän vuosia jatkuneen käytön seurauksena.

      Doxal vois olla 1/4 25mg. Itte en pidä noita benzoja niinkään pahana. Ymmärrän vaivasi on aika paskamainen vaiva ittellä kokemusta nyt vähä reilu kymmenen vuotta.

      Itte lähtisin noista benzoista ensi liikkeelle. Unettomuus kaventaa ajattelua kyllä mun kokemuksen mukaan ainakin pitkään jatkuessaan enemmän, kuin benzojen käyttö.

      Ja jos puhutaan toleransseista, niin omasta kokemuksesta voin sanoa, että yhtäkään lääkettä en oo syöny, siis uneen, johonka ei olisi tullut toleranssia. Kokemusta on reilusta 20-30 lääkkeestä.

      Reboun unettomuus voi tulla mulla Seroquelistakin, lääke pienensi uneni lopuksi 2-3h ja kun sen lopetti niin oli monta kuukautta lähes mahdotonta nukahtaa. Uni pinnallista lyhyttä ja pätkittäistä. Ja tästä ei uni palautunut läheskään yhtä hyväksi, kuin aikaa ennen kyseisen lääkkeen syöntiä.

    • bentsob

      "Itte en pidä noita benzoja niinkään pahana. Ymmärrän vaivasi on aika paskamainen vaiva ittellä kokemusta nyt vähä reilu kymmenen vuotta.

      Itte lähtisin noista benzoista ensi liikkeelle. Unettomuus kaventaa ajattelua kyllä mun kokemuksen mukaan ainakin pitkään jatkuessaan enemmän, kuin benzojen käyttö."

      Bentsot on lyhyenä tilapäisratkaisuna toimiva ratkaisu unettomuuteen. Siis kun kyse on esim muutaman päivän satsista tai satunnaisesta hyvin harvasta käytöstä lyhytaikaiseen uniongelmaan johon on muut lääkkeettömät keinot kokeiltu. Riippuvuus tulee nopeaa ja hiljalleen voi olla että ei nukahda ilman bentsoa. Eikä unenlaatu ole kaksinen. Tenox sekä diapam on pirullisia lääkeitä, koska ne vaikuttaa rauhoittavaan gabajärjestelmään. Ensin tuleva hyvä olo ja rentous voi muuttua hetkessä riippuvuudeksi, josta on sama hyvä olo pitkässä juoksussa kaukana. Kun gabajärjestelmä heittää häränpyllyä myöhemmin pitkän ajan käytön lopetuksen jälkeen, tulee bentsoviekkareita eikä uni tule. Se on painajainen. Been there, done that. Lääke huononsi muistia muun pahan lisäksi. En lainkaan puhuisi bentsounilääkkeistä noin optimistisesti. Nukahtamislääkkeistä esim. Imovane en osaa sanoa kun ei ole kokemusta.

      Kyllä se vaan niin on, että turvallista unilääkettä ei ole. Taitaa tuo rebound-unettomuus ja toleranssi olla hyvin monen unettavan lääkkeen seuraus. aivot unohtaa ikäänkuin miten nukkua ilman lääkettä tai veivaa välittäjäaineita niin, että lopetuksessa uni ei toimi. Aikaa myöten se voi alkaa taas toimia lääkkeen jälkeen. Vaikka ketipinorin rebound-unettomuudesta ei puhuta, varmasti moni kokee sen lopetuksen jälkeen. Isoista annoksista varmaan todennäköisemmin.

      Mirtatsapiini tai doksepiini miniannoksella ovat parhaita unilääkkeistä. Ne ei vie tärkeää syvää unta kuten bentsot eikä tole nouse samalla tapaa. En nyt niin haukkuisi Ketipinoriakaan pikkuannoksella jos ei nuo toimi. Tiedän ihmisiä, jotka on pienellä annoksella olleet jonkun aikaa ja suht helpolla lopettaneet. Joillekin vieroitus voi olla hankalampi.

      Vaan jos nuo ei auta niin on vaikea tilanne. Kannattaa harkita kaks kertaa lähteekö bentsoihin, ainakaan säännöllisessä käytössä. Eipä nuo lääkäritkään niitä reseptejä helpolla riskit tietäen heittele. Saisivat kyllä Ketipinoriakin enemmän pantata, kun sitä niin helposti nykyään kylvävät vaikka mihin oireeseen.

      • bentsob

        Niin ja tuo ataraxikin on yksi vaihtoehto. En oo itse kokeillut, mutta joillekin toimii.


    • Myös-uneton

      "Kokemusta on reilusta 20-30 lääkkeestä.

      Reboun unettomuus voi tulla mulla Seroquelistakin, lääke pienensi uneni lopuksi 2-3h ja kun sen lopetti niin oli monta kuukautta lähes mahdotonta nukahtaa." Voiskohan noilla sun muillakin lääkekokeiluilla olla tekemistä tuon sun uniongelman kans. En siis vähättele, etteikö Seroquelista voi tulla reboundunettomuus. Menikö sulla Seroquelin aikaa muuta lääkettä?
      Mun unet meni ihan sekasin, kun lääkäri määräs bentsoja ja Seroquelia mulle uneen samaan aikaan. Nukuin kahta, kolmea tuntia pahimmillaan. Mun kokemus on että unettomuuden suuri määrä pillereitä ja lääkesekotus voi pilata unet. Eli liiat lääkkeet tuhoaa unta, vaikka ne ois nukuttavia. Seroquel aiheutti myös levottomia jalkoja ja on myös mielestäni huono nappi unettomuuteen.

      • Omakokemus

        On tekemistä juu. Oon siitä lääkäreille puhunut, oon epäillyt tuota Seroquelia, mutta tuo yksi lääkäri vihdoin sanoi, että tuo lääkemäärä on sen voinu tehdä. Yksi lääkäri sanoi, että ei pidä mahdottomana, etteikö se olis jotakin tehnyt, kehui myös, että jos jollakin ihmisellä tuhannesta on tutkimukseen mukaan tullut tuota, niin sitä ei huomioida tutkimuksessa, koska joukko on pieni.

        Ei menny samaan aikaan muuta lääkettä. Nyt keväällä kokeilin komboja huonolla tuloksella.

        En silti kokonaan usko, että mun unettomuus olisi ollut poissa ilman noita lääkkeitä, koska sitä oli jo ennen yhtäkään lääkettä, mutta lopputulos olisi ollut huomattavasti parempi minun kannalta, näin ajattelen jälkikäteen. Ja nyt viisaampana olisin syönyt niitä miedoimpia lääkkeitä ensin, koska ne kuitenkin toimivat erinomaisesti minulla.

        Olin parhaimmillaan kaksi vuotta ilman mitään unilääkkeitä(pieniä muutamia päivän kokeiluja oli), se oli hirvittävää tuskaa. Nää monen vuoden lääkkeen syömiset oli tehnyt tehtävän elin jatkuvassa kroonisessa univajeessa. Tässä vaiheessa rupesin ymmärtään sen, että tämä ei tästä korjaannu itsestään.Siinä tosiaan oli kokeilussa tuo Doxal välissä ja nukuin sillä makeasti 9,5h yhteen menoon, mutta en ollut tyytyväinen seuraavan päivän oloon. Tämä olisi mahdollisesti mennyt ohitte pitemmässä käytössä. Mutta minä tyhmä menin sen jälkeen vielä syömään pari Seroquel kuuria yhteensä vuoden verran ja kas kummaa, doxal ei enään toiminutkaan. Samoin ei toiminut Mirtatzapiini, jota kuitenkin melkein ekana aikoinaan kokeiltiin.

        Tosiaan en haukkunut Seroqulie lääkkeenä, sanoin vain miksi en sitä itse suosittele. Varsinkaan unettomuuteen. Yhden minkä huomasin tuon Seroquelin aikana, siis ekan kuurin aikana oli se, että tuli heräilyä mukaan loppupäähän. Alun perin heräilin pitkin yötä ja jos oikein muistan niin se oli painottunut alkupäähän.

        Mulla on tosiaan parhaiten antanut unta Mirtatzapiini ja Doxal, siis pisimmän unen. Seroquel antoi aluksi sellaisia 10h öitä, mutta ne putosi ensin 8h ja sitten muutaman kuukauden jälkeen 2-3h. Mirtatzapiiniä söin aikoinaan muistaakseni vuoden päivät ja siinä teho säilyi siinä 10h tietämissä. Imovane tuntuu itsellä auttavan nukahtamaan ja unta tuntuu tulevan sen 6h.

        Nämä bentsothan on nykyään aikalailla pannas nykypäivänä. Niistä on paljon tutkimustietoa, mutta monen neuroleptin käyttö unettomuuden pitkäaikaishoidossa puuttuu. Mittarina pitäisi olla loppuelämän vaikutukset.


      • luonnollinen_uni

        Nuppilääkkeet ja unilääkkeet sotkee luonnollisen unen erityisesti jos niitä paljon ja pitempään syö.


    • hyväkeino

      Kunnon hikiliikunta, nukut kuin tukki seuraavana yönä.

    • Nykyäänkatkonaista

      Tarviin unta 7 tuntia, sitten on virkeä olo

    • paljonunta

      Itse aloitin unilääkkeiden käytön -90 luvun lopulla. Sain Stilcnot merkkistä, josta mainittiin että käyttöaika on ehdottomasti max. 2 vk, muutoin riippuvuusvaara. Riippuvuus tuli ja nyt ole käyttänyt sitä 19 vuotta.
      Joka yö menee 0,5-1,5 tbl. Antaa hyvän tujauksen jolla pääsee uneen. Uni ei välttämättä kestä kuin 2-3 h, mutta alkuun pääsee kuitenkin. Puoliintumisaika on käsittääkseni n. 10h jolloin kohtuukäytöllä homma pysyy hanskassa.

      Muutaman kerran olen yrittänyt Tenox 20mg, mutta noilla on tokkurainen olo. Puoliintumisaika taitaa olla useita vuorokausia, jolloin niitä ei voi käyttää kuin satunnaisesti.

      Stilcnot 10mg tbl. on nyt tullut syötyä tauotta ainakin 7000-7500 kpl.
      Vaurioita on varmasti tullut, mutta ei niin että itse huomaisi tai joku olisi niistä huomauttanut. Tarkoitukseni on syödä niitä loppuelämä.

      Miksi Siksi että saan nukkua öisin ja seuraava päivä on yhtä juhlaa työstä ja vapaa-ajasta nauttien.
      Jos nukun huonosti, odotan jo heti herättyäni iltaa ja nukkumaanmenoa.

      Nukahtamislääkkeitä saa jo Suomesta aika sujuvasti. Valitettavasti ei aina ja silloin varastoja pitää ihan tarkoituksella käydä kasvattamassa Kanarian reissulla. Tuoltahan löytyy joka kylältä hyvät suomenkieliset lääkärit ja apteekit. Siihen samaan lopputulokseen kuin Suomessakin päästään 5-10 min asioinnilla (aina) ilman ajanvarauksia, kun Suomessa ajan saaminen lääkärille vie n. 3kk.

      Tuosta Stilcnot merkistä kannattaa huomioida se että sen kanssa ei voi ottaa edes kahta olutta. Muutoin teet mitä sattuu ja todellakaan et seuraavana päivänä muista mitään.
      Itselle kävi jopa niin että seuraavana päivänä tupsahti sähköpostiin matkavaraus koko perheelle 2vk ja matkatkin oli jo visalla maksettu. Reissu tehtiin ja hauskaa oli, tilaamisesta vaan ei ole mitään muistikuvaa. Muutakin on yhtä typerää, josta en välitä kertoa.
      Mutta muutoin hyvä tietää että holia ja stileä ei voi sekoittaa. Seuraukset voivat väärässä seurassa olla todella ikävät.

    • Ihmettelijä2

      Hyvänen aika sentään eihän unilääkkeiden kanssa saa käyttää alkoholia !! Kun pilleri on otettu niin oikea osoite on sänky ei olutpullon avaaminen.

    • HeikkiMart2

      Harva ottaa viinaa unilääkkeen päälle. Vahingot sattuvat usein toisinpäin. Kun on oltu hieman juhlimassa ja päästään nukkumaan, niin kehoaan ei oikein saa heti rauhoittumaan. Kohta aamu sarastaa ja tekoni niin mieli muutama tunti nukahtaa ennen töihin lähtöä.
      Juuri tällaisessa tilanteessa täytyy huomioida että alkoholia voi olla veressä. Sitä voi olla vain vähän esim. alle 0,1 promillea, jolloin saisit ajaa autoakin, mutta Stilcnot lääkkeelle se on kohtalokasta.
      Otettuasi yhden pillerin, saatat tulla tietoiseksi ympäristöstä vasta illalla. Olet 300 km päässä kotoasi, naapurikaupungin hotellissa, outo ihminen vierelläsi. Ympärillä käytettyjä kondomeja ja tyhjiä olutpulloja. Lompakkosi hotellin pöydällä josta puuttuvat kaikki rahat ja kortit, kello ja kännykkä kadonneet. Vihkisormus poissa!! Mukana vain sortsit, t-paita ja hammasharja, vaikka on keskitalvi ja pakkanen.

      Heräät siihen kun hotellin oveen jyskytetään ja sieltä kuuluu vaimon ja kiroilu.

      Nyt tiedät että ei tarvitse esittää tyhmää. Sillä pillerin vuoksi sinä et muista mitään viimeisen 20 h ajalta. Et nyt etkö tule koskaan muistamaan.

      Voin vakuuttaa että tässä vaiheessa alkaa verenpaine nousta verenpaineen lääkkeestä huolimatta.

    • Neuroleptitmyrkkyä

      Ketipinor ja Levozin ovat kaikista haitallisimpia lääkkeitä ja näitä viisaat/rahanahneet lääkärit antavat lieviinkin oireisiin helposti. Niihin jää myös riippuvaiseksi ja toleranssi nousee, suurin osa lääkäreistä valehtelee tässäkin asiassa.

    • mindfullnesss

      Liike on lääke.
      Älkää tuhlatko rahojanne turhiin lääkkeisiin.
      Nauttikaa elämästä.

    • Mahtavatuote

      Ergotamin sopii mulle

    • toimii-toimii

      Itselle sopii n. 45 min ennen haluttua unen alkamista otettuna yliopiston apteekin melatoniini 3-4 mg.

      Toisena lääkeenä on Stella, puolikas pilleriä riittää.

    • krooh-pyyh

      Itsellä toimii hyvin Sirdalud 4 mg, samalla tulee hoidettua tuota selän lihasjännitystä ja selkä sekä nuppi kiittää....

    • Kalle3

      Hesarissa oli artikkeli, missä mainitaan "yhdistys, jonka mukaan omasta kuolemasta päättäminen on ihmisoikeus". Oisko kellään lähempää tietoa tästä - heillä olisi kuulemma kirja ja videoita. Kiinnostaisi ihan yleissivistyksenkin vuoksi.

      • oma.päätös

        Samasta yhdistyksestä toivoisin tietoa.
        Toivottavasti joku tietää.
        Mutta lukeekohan kukaan edes hesaria...


      • eirobotti

        Katsoitko SYKE-sarjaa koskaan? Kun potilas kuolee, lääkäri lausuu jonkun sanan ja kellonajan. Yritä guuglata sillä sanalla, jos löytyis jotakin.


    • ei_kiitos_koskaan

      Kaveri sai iänikuisen sydänvaivan juuri Ketipinorista ambulanssiin vietäessä viime yönä hänen pumppu hakkasi yli 300 sataa näin kertoi ensihoitaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe