Ajovalojen suojalasi samea

Katsastusmies määräsi vaihdettavaksi Yariksen molempien ajovalojen edessä olevat muotoon rutistellut umpion suojukset. Kyseiset akryylimuovipalaset näyttäisivät olevan muutamalla klipsillä ja jonkinlaisella liimalla kiinnitetyt umpioon ja tämän pintojen välisen tiivistyksen pettäminen on ajanut maantiepölyä ja muuta töhnää sisäpinnalle ==> mistä sameus johtunee.

Mikähän mahtaisi olla käyttökelpoisin tapa ottaa nuo muovinpalat irti putsattavaksi ja millä ne olisi viisasta liimailla takaisin? Lieneekö joku tällaisen harjoituksen jossakin vaiheessa peräti tehnyt? Millaisin kokemuksin?

Moisen takia umpioiden vaihto "nahkoineen karvoineen" vaikuttaisi äärimmäisen tuhlailevaiselta toimintatavalta.

12

4840

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmari551

      Erinomainen viesti. Uskoakseni samat ongelmat ja kysymystenasettelu koskettavat varsin monia 2000-luvun eri automerkkejä ja -malleja?

      Hämmentävää on se että kukaan oikea asiantuntija ei ole asiaan reagoinut?

    • a(2)

      "lasi" lähtee irti, kun lämmittelet sitä massaa kuumailmapuhaltimella, kasaan saat joko vain lämmittelemällä sitä vanhaa massaa kuumaimapulatimella, tai voit lisäksi tai pelkästään laittaa siihen saumaan jotain tiivistesilikoonia, tai sikamassaa, kunhan tuo rakenne tulee tiiviiksi.

      Varmista kuitenkin että vika on sisäpuolella, ulkopuolen kuluminen on myös mahdollinen vika, sen saa pois hiomalla, kiillottamalla, ja tarvittaessa lakkaamalla.

      • sos1

        Joo, kannataa ehdottomasti koittaa kiiloitustahnalla ensiksi ulkopintaa. Lämmittällä kevyesti lähtee toisiaan "linssi" irti ja saniteettisilikonilla kun kasaat saat toistenkin irti jos tarvetta.


      • a(2)
        sos1 kirjoitti:

        Joo, kannataa ehdottomasti koittaa kiiloitustahnalla ensiksi ulkopintaa. Lämmittällä kevyesti lähtee toisiaan "linssi" irti ja saniteettisilikonilla kun kasaat saat toistenkin irti jos tarvetta.

        Lähes vuoden viiveellä vastaus, mutta kun joku kerran tämänkin topikin ylös nosti.

        Saneteettisilikoonia ei kannata käyttää missään, missä on metalleja, ja nuo muoviumpioiden heijastinpinnatkin ovat metallia. Saneteettisilikooni on suojattu hometta vastaan, mutta tämä suojaus ruostuttaa metallia.


    • Asiantntija.

      Ne voivat myös tummua jos niissä käytetty muovi ei UV suojattua niin silloin aika ja auringon valo tummentaa ne. Uv= Ultra Violetti. Ja jos uv on ne tummentanut niin ne on läpi asti himmeät.

      • huhhahheil

        Vaihdatin Tojolla. Vaihtotyö kesti 15 minuuttia ja maksoi 1400 euroa. Eikö olekin halpa paikka korjauttaa Yarpan tyyppivikalamput Tojolla?


    • konservatiivi1

      Omassa 2000 mallin Yariksessa oli sameat valot. Vein erääseen autofiksaamoon ja tunnin kuluttua ajovalopinnat oli kuin uudet. Maksoi 80€ yhteensä. Näin Kainuussa.

    • Hyvä konsti.

      Itse sain haalistuneet valojen pinnat (muovia) kirkkaiksi hiomalla ne hammastahnalla ja laiton porakoneeseen sellaisen kankaisen hiomalaikan . Tuli tosi hyvät mutta pese ne muovipinnat hiekasta uhtaaksi ennen hiontaa.

      • lauta-aita

        golgate vai pepsodent


    • sitseonpuhas

      Ohje: Irroita umpio, laita kepin päähän kostea rätti, työnnä keppi lampun reiästä, hankaa lasia rätillä, laita umpio takaisin.

    • Morjens12345

      Irrotin ajovalon umpion koska korkeuden säädön moottori oli rikki. Motonetistä uusi 25 tai 50 euroa riippuen valmistajasta.
      Kukaan ei ollut ohjeistanut miten umpion piilossa oleva 3. ruuvi saadaan auki joten siinä meni aikaa. Umpion ja puskurin välissä oleva peltinen maskin alla oleva lipare saadaan irti kun tökkää lokasuojan ja tämän maskipellin välistä kahta muovista kiinnikettä -> pompsahtaa irti. Yoytubesta löytyi vain yariksen ei verson ohjeita ja käski repiä peltiä veke mutta ei niin, menee rikki. Muovisen kiinnikkeen keskikohdassa on taipuisat pitimet.
      Niin ota ensin keulan ritilä irti eli muovisia klipsejä veke ja sitten sen alla olevaa peltiä pitää yksi klipsi keskeltä ja sitten sieltä reunoilta lokarin väliin ruuvaria.
      Umpion lasi lähti irti kun lämmitin hiustenkuivaajalla ja nitkuttelin muovisia kiinnikkeitä, aikaa ja ähräystä meni että alkoi irrota mutta lopulta kun saa jonkun reunan irti niin sitten homma helpottuu.
      Lasin pesin sisältä ja puhaltelin heijastinpinnan puhtaaksi eli saa sen umpion putsattua sisältä jos haluaa.
      Korkeuden säätömoottirin irroitus:
      Sähköpiuha irti pihdin kärjillä vetämällä. Pari ruuvia pitkällä ristipäällä joilla moottori kiinni. Umpion takaa 10 kierrosta valon korkeussäätöruuveja auki. Ruuvareilla painaa moottorin päässä kiinni olevaa mustaa muovihärpäkkeen sivuja jotta sen sai läpi heijastimesta olevasta reiästä ja hivuttamalla moottori veke. Musta muovi irto vanhasta moottorista ja uuden moottorin karaan kiinni. Uus moottori umpioon.
      Muualla oheita joissa irroittivat kokonaan heijastimen säätöruuvit mutta itse en ottanut kokonaan irti. Moottorin kara oli aika tiukassa siinä mustassa muovissa joka on heijastimessa kiinni mutta hallitulla väkivallalla irtosi.
      En laittanut uutta massaa lasin ja umpion väliin eli saa nähä meneekö kosteuttra, aika tahmanen se vanha liemi oli etten siksi lisänyt mitään.

      • ostaopel

        Mulkosilmä lamput ei näytä yhtään mustaan asfalttiin valoa, valotehot häviää kuutamolle?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe