Ongelmissa

viisaus ei asu meis

Hei olen 20v mies joka on nytten pikavippi kierteestä ulkona sillä niitä on menossa jo perintään, eli enää ei ole mahdollista saada vippejä. Tällä hetkellä vippejä on maksamatta joku 3000-3500e, elikkäs onko mistään mahdollista saada mitään lainaa tai apua noitten hoitamiseen, sillä vanhempien raha tilanne ei ole mikään hyvä, eli en voi mennä nöyränä poikana pyytämään apua.
Noh en syytä pikavippejä ollenkaan, vaan omaa tyhmyyttäni ja lyhyt pinnaisuuttani.
Ennen kun jouduin kierteeseen niin olin ottanut vain muutaman kerran vipin ja ne olivat vielä sellaisi että tiesin 100% varmasti että on varaa maksaa takaisin.¨

No kaikki lähti kun kela tiputti rahoja 50% (opintotuki) rahat eivät riittäneet edes laskuihin vaan tarvi lisää rahaa jo laskuihin, plus muut menot. Joten hain opiskelujen ohelle duunia ja olin jo pienessä kierteessä, eikä duunia löytyny. No kaiken lisäksi kusin kouluni ja lopetin sen. Tämän jälkeen stressi loppui ja oli vain hälläväliä asenne, jolloin tuli vain otettua vippia vipin perään, ja biletettyä aika lujaa, kun oli ainoa asia mikä oli enään hauskaa.
Nytten olen tilanteessa, tulot 0, velkaa 3000-3500e ja halu päästä eroon noista.

12

382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+9

      Eikö siis pikavipit tasapainottaneet sinun talouttasi vaikka ne on juuri sinunlaisia varten tehty? Aika kummallista. No eihän noista pääse muuten eroon kuin ottamalla kaikista jäljellä olevista ja panostamalla ne casinolle. Muuten ne menee ulosottoon, josta saat varattomuus merkinnän ja kun joskus sitten pääset töihin niin sitten makselet niitä. Tuollainen summa ei onneksi kasva kuin 300-400€ vuodessa.

    • 20+10

      Onko mahdollista opintolainaan ennen kuin luottotiedot menevät?

    • ajkdsj

      Voi sentään. Perusidea on se, että jostain täytyy olla tuloja, että pystyt noita jotenkin maksamaan, Mutta alkaa olla aika kiire, jos ovat menossa perintään ja olet tuloton. Maksusopimuksia voi pyytää,mutta niitä pitäisi pystyä noudattamaan.

      Työnhaku ja samaan aikaan kunnan velkaneuvojalle aika. Ja varaa se velkaneuvonta heti...sinne voi olla jonoja.Tsemppiä.

    • KKHS

      Luulisi tulottomallla olevan muitakin ongelmia kuin maksamattomat pikavipit

    • 100+100+100

      Ota lisää lainaa sillä se asia korjaantuu xD

    • viisaus ei asu meis

      Oli minulla viime kuussa viellä tuloja opintoraha mikä oli erittäin pieni ja koulun lopettettuani, en ole saannut rahaa mistään, kun sossujen mielestä liikaa tuloja pikavippien vuoksi, kovat tulot mulla :D, mutta joo töitä olen koittanut etsiä, mutta hiukka vaikeata saada työtä, kun ei ole minkään alan koulutusta, kun koulukin jäi ongelmien takia kesken, noh ei kai täs auta ku vetää luottotiedot kunnol vituillee ja muuttaa sitten vaikka ulkomaille.

      Ps, opintolainaa saan jo ja se olisi pelastanutkin minut , mutta kun suunnillee tulee vaa joka toinen kuukaus se 600e,

      • hgjghjryryryryr

        Jokaisesta asiasta löytyy jotakin positiivista kun oikein miettii. Täs tapauksessa se voi olla esim se, että seuraavaks kun lähtee opiskelemaan, niin ei tarvi ainakaan lainaa ottaa, vaan yhteiskunta maksaa kaiken :)


    • zx11

      Kyllä kouluttamaton töitä löytää kun viitsii etsiä. Summana tuo 3,5k€ on pieni joka olisi aika pian maksettu ulosotonkin kautta. Tosin sultahan ei mitään ulosmitattavaa ole joten voit huoletta antaa velkojen mennä voudille. Maksat sitten kun pääset töihin. Mitä tulee luottotietoihin niin ne toki menee kuralle mutta sun tapauksessa ihan hyvä juttu, et pääse enää velkaantumaan. Maksaahan se ulkomaille muuttokin ja töitä sielläkin tehtävä. Ei ne velat kuiteskaa häviä minnekään täällä Suomessa...

      • 7+3

        "Kyllä kouluttamaton töitä löytää kun viitsii etsiä."

        Tiedän ihmisiä, jotka ovat hakeneet todella moneen työpaikkaan tulematta valituksi. Kaupan varastomiehen tehtäväänkin tuli kauppiaan mukaan montakymmentä hakemusta.


    • arsyyntynyt

      käsittäkää mitä meidän hurrit harrastavat,katsokaa Mot ohjelma niin tiedätte miksi suomalaiset ovat katkeria hurreille!!!!!!!!!!!!!!

    • help po

      Sossuun ja velkaneuvojalle aika. Koko elämä ryssiintyy tollasseen velan takia.

      Tai voithan sä olla varaton ja elää 166 eurolla kuukaudessa ja vetää kelan avustuksella räkä kämppiä. Dokata siellä 15 vuotta ja lihoa sekä sairastua masennukseen. Sit rupeet vetää turpaa ihmisiä ja pöllimään niiltä massit. Pääset vankilaan... ei enää tarvii miettiä tuloja tai velkoja. Senkun istut siellä ja parsit sukkia. Ei tarvii miettiä mitään kun kaikki sanotaan sulle mitä tehdään. Siellä se elämä alkaa... eikä koskaan tarvii tehdä töitä.

    • asdf6

      Joo ei se luottotietojen menetys maailmanloppu ole, annat vaan mennä ulosottoon ne velat ja sitten maksat ne pois ulosoton kautta, paljon helpompi maksaa yhtä laskua ja jää siihen elämiseenkin rahaa kun ei tarvi kerralla maksaa kaikkia pois. Ja tuommoinen summa on alle vuodessa maksettu pois jos töihin menet. Ja kyllähän sitä työtä tekevälle riittää.

      Itsellä tällainen tilanne, pikavipeistä velkaa jotain 4000-5000e en tarkalleen edes tiedä, mutta en jaksa enää stressata niiden kanssa. Vuosi näiden kans painittu ja nyt päätin että ehkä parempi jos ne luottotiedot menee pariksi vuodeksi niin sitä saa vähän miettiä asioita. Tavoitteena maksaa mahdollisimman äkkiä pois nuo. Eli jos päästät ne ulosottoon niin ei se tarkota että sulla on 15 vuotta luottotiedot kuralla sen takia. Mutta jos jätät ne maksamatta niin siinä menee 15 vuotta ennenku ne merkinnät poistuu eli velka vanhenee. Mutta jos maksat ne pois mahdollisimman äkkiä niin ne on noin pari vuotta poissa ja sitten saat ne takasin eikä sulla näy luottotietorekisterissä minkäänlaista merkintää ja se 2 vuotta on lyhyt aika. Ei se maailma siihen kaadu, rohkeesti vain töitä hakemaan ja tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      980
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      238
      775
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe