Onko kokemusta / suosituksia isännöinti ESPOON HELVI OY LKV

Uusi Espoolainen

Onko kenenkään taloyhtiössä isännöitsijänä ESPOON HELVI OY LKV.

Meidän taloyhtiölle suositeltiin em.isännöintifirmaa.

Kokemukset ?

Onko isännöinti toiminut ?

Oletteko saaneet yhtiön rahoille vastinetta isännöinnistä ?

27

4036

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saunalahti?

      Tervetuloa Espooseen ja heti sitten nakittivat uuden naaapurinsa hyvällä hommalla, kun jouduit painimaan tällaisten asioiden pariin, mutta hyvä ja aiheellinen kysymys.

      Täällä Espoossa pätee varmaan samat säännöt, kuin muuallakin.

      Päätöksiä ei pidä kuitenkaan tehdä pelkästään tällaisten nettikyselyjen pohjalta, koska täältä voi helposti saada virheellistä ja paikkansapitämätöntä tietoa ja siksi muodostua täysin vääränlainen kuva,johtuen esim. provokirjoituksista.
      Mutta suuntaa antavia tietoja täältä toivottavasti löytyisi.

      Kannattaa omatoimisesti kuitenkin kuulostella ja keskustella isännöintipalveluja tarjoavien yritysten kanssa, mitä kunkin isännöinti pitää sisällään ja millaisella hinnalla ja kyllä varmaan taloyhtiön koolla ja tyypilläkin on näissä asioissa iso rooli, josta kohdallanne tätä kirjoittaessani ei ole minkäänlaista käsitystä,kuten ei ole myöskään henkilkohtaisia kokemuksia tästä kysymästäsi yrityksestä.

      Miinuksena mielestäni on, että tällaiset pienet isännöitsijätoimistot, jollaiseksi tämänkin kysymäsi palvelutarjoajan luokittelisin,eivät pysty mahdollisesta alhaisesta hinnastakaan huolimatta juuri kunnon vastinetta rahoillenne tarjoamaan ja siksi kannattaakin pyytää tarjouksia useammasta ja ehdottomasti myös isommistakin isännöitsijätoimistoista.

      Plussana taas näkisin pienen toimiston mahdollisuuden antaa yksilöllisempää ja siten myös parempaa palvelua, ikäänkuin perheeseen kuuluvana samaistuu asukkaisiin,mutta sehän asia on taas jokaisesta persoonasta lähtevää,eli ei aina päde 1:1 suoraan.

      Rohkeasti vaan "härkää" sarvista ja kyselemään ja kuten jo sanoin, niin useampaa tahoa kannattaa kokeilla.

    • EI!!!

      Ja taas maalaispoikaa viedään kuin pässiä narussa!
      Kuka idiootti on mennyt tollasta ehdottelemaan?
      Ainakaan sukulaisten asumassa yhtiössä ei varmaan ole kuin sählänny.
      Kiertäkää ja vielä helvetin kaukaa tollaset on niitä ihan oikeitaki isännöitsijöitä.

    • kirkkonummelainen123

      Kiertäisin kaukaa ne isännöintitoimistot, jotka eivät ole ISA ry:n jäseniä. ISAlla on sentään pieni mahdollisuus valvoa jäseniensä toimintaa, muuten rehottaa villi länsi. Toiseksi en ottaisi yritystä, jonka työntekijämäärä on alle 10 ja joka on perustettu tämän laman alla, jolloin pääsi syntymään villit markkinat uusien lakien myötä ja ihmehiipparien perustaessa isännöintitoimistoja. On sellaisiakin, jotka mainostavat olleensa alalla 20 vuotta, mutta todellisuudessa kun tutkii, huomaa, että onhan sitä oltu alalla ja saatu firma jos toinenkin konkkaan ja yhdistelty niitä. Ja kolmanneksi kuuntelisin muiden asiakkaiden kommentteja, ottaisin niistä selvää. Omalla paikkakunnallakin Kirkkonummella liikkuu tietoja niistä toimistoista, jotka kannattaa kiertää kaukaa.

      • Väsynyt isännöitsijä

        Ei tuo ISA ole mikään tae mistään paremmasta, ratkaisevaa on yrittäjän sitoutuminen hoitamaansa taloyhtiöön. Olen havainnut, että pieni toimisto, jossa omistaja on itse mukana, joutuu miettimään joka päivä sitä, miten parhaiten pystyy talot hoitamaan ja ennenkaikkea ettei kukaan karkaa huonon isännöintitoiminnan takia.


    • Kyllästynyt osakas

      Isaan ei pääse ilman auditointia, joten sieltä harvemmin näitä vilunkiveijareita löytyy. Pieni yritys usein ahnehtii ja ottaa keikkaa,joille ei aika riitä ja työntekijöitäkään ei palkata, kun niille pitäisi maksaa palkkaa. Meillä on vain huonoja kokemuksia pienistä yrityksistä.

    • Käyhän se näinkin

      Minulla on pelkästään hyviä kokemuksia aiemmin kahdessakin pienessä taloyhtiössä asuttuani, että kyllä ne hommat toimivat varsin hyvin ilman virallisia isännöintipalvelujakin.
      Kummassakaan ei ollut edes huoltoyhtiötä,joista ei juuri hyvää sanottavaa löydy niistäkään.
      Toisessa yhtiössä toimi oman työnsä ohella erittäin mukava ja pätevä asian kuin asian hoitava kaveri.
      Toisessa taas kukin oli vuorollaan vastuullinen isännöitsijä,jota muut osakkaat tukivat tarvittaessa parhaansa mukaan ja kun hommat tehtiin talkoilla, niin asumiskustannukset pysyivät alle satasessa sähkölasku, vaikka oli sähkölämmitys,kun muissa samankaltaisissa yhtiöissä pelkät vastikkeet tuolloin olivat yleensä 200 -.250 sähkölasku.
      Vaikka nuo taloyhtiöt olivat 10-20 asunnon välillä olevia, pieniä yhtiöitä, niin kaikenlaista puuhaa niissä riitti ilta ja viikonloppuina tehdä ja ne siis hoidettiin mukisematta talkoohengessä ja mielestämme se toimi erittäin hyvin.
      Osakkaat tutustuivat samalla hyvin toisiinsa ja oppivat myös luottamaan naapureihinsa,eikä mitään ongelmia ollut.

      Noiden aiempien kokemusteni perusteella ihmettelenkin,että mihin ihmeeseen pieni yhtiö yleensäkään isännöitsijää tarvitsee?

      Nykyisin asustelen vanhassa ok-talossa, itsekseni isännöin ja huoltofirmankin tekemättömät,rästiin jääneet työt hoitelen siinä sivussa.

      • huoltomees

        Hyvähän se kun on noin taitava että hoitelee siinä sivussa noita hommia. Tietenkin olet rautainen ammattilainen vielä omassa työssäsi, sehän on luonnonselvää.


    • Thinker61

      Ihan sama mistä toimistosta kysyttäisiin kokemuksia. Kaikki isännöitsijäthän ovat tunnetusti laiskoja huijareita, jotka kiskovat palveluistaan ylihintaa ja vievät osakkaiden rahat. Ja sen lisäksi vielä täysin sopimattomia omalle alalleen...

      • 88a87fd8

        Sinä sen sanoit! Muuten millä alalla itse työskentelet?


      • Piiri pieni pyörii

        Jos taloyhtiö ostaa isännöintipalvelun isännöitsijätoimistosta, silloin kuukausiveloitus määritellään toimistossa. Rosvousta ei suorita isännöitsijä.

        On myös kokemusta pienestä taloyhtiöstä, jossa isännöintitehtäviä kierrätettiin. Silloin se on huonoin vaihtoehto, jos asioita ei hoideta oikein ja naapuria pitäisi patistaa tekemättömistä töistä. Remonttitilanteissa on toimistoilla enemmän ammattitaitoa ja verkostot, ettei valita sitä kaikkein huonointa urakoitsijaa. Tällä alalla on aika pienet ympyrät ja tieto kulkee.

        Minua harmittaa niiden tunnollisten isännöitsijöiden puolesta, jotka hoitavat työnsä huolellisesti ja jaksavat vuodesta toiseen. Asiassa on myös se toinen puoli, osakkailla ja asukkailla on myös vääränlaisia odotuksia, mitä isännöitsijän tehtäviin kuuluu, koska sopimussisältö on harvoin kaikkien asukkaiden/osakkaiden tiedossa. Toinen on henkilökemia, jos ei persoona miellytä, työstäkin helpommin löytyy valittamista. Tämä on vain yhdensuuntainen asukkaiden/osakkaiden "etu".

        Jos on epäilys, että isännöitsijä jollain tapaa on huijari tai on väärinkäytösepäily, ne pitää selvittää viipymättä.

        Tämä taitaa olla yksi niistä ammattiryhmistä, jotka harvoin saavat työstään positiivista palautetta. Kehitettävää ja parannettavaa taitaa olla jokaisella toimistolla oli pieni tai suuri.


    • Onhan niitä muitakin

      Jo tuon otsikon perusteella ja sen enempiä tätä viestiketjua lukematta, voin sanoa suoraan omiin, taloyhtiömme/naapurieni kokemuksiin perustuvan mielipiteeni ja se on, että pysykää erossa.
      Toinen taho, josta kannattaa pysyä erossa on AKHAN "asiantuntijat" jotka toimivat mm. ammattihallituksina ja tekevät kiinteää yhteistyötä kyseisen isännöitsijätoimiston toimitusjohtajan kanssa, joka niin ikään on AKHAN hallituksen jäsen, varmistin sen AKHAN sivuilta, etten puhuisi soopaa.

    • Terveisiä raksalta

      Wanha neuvo...

      Vastailin tuossa ylempänä isännöintialan palkkatasoon. Selvitin sen tänään.

      Olen jonkinverta ollut mm. rakennusalan hankintatehtävissä ja mulle on tullut isännöintialasta vähän samanlainen fiilis kuin rakennusalasta: se on jonkinlainen yhteiskunnan sekaromulaari, jonne päätyy ihmisiä jotka eivät ole mitään muutakaan keksineet - tai sitten rahan vainun perässä.

      Rakennusalalta opin sen, että:

      a) parhailla tekijöillä on AINA kiire (arvaappa vaan miksi - no siksi koska heitä on vähän)

      b) älä KOSKAAN ota halvinta hintaa - älä myöskään kalleinta ellei sitten sinulla ole PERUSTELTU syy uskoa että saat hinnalle myös vastinetta. Mutta halvin hinta on lähes poikkeuksetta kusetus. Kallein hintakin voi olla, mutta ei välttämättä.

      c) kaikista varotoimenpiteistä huolimatta saatat valita väärin. Sille ei voi mitään eikä sitä ilmeisesti voi estää millään etukäteisvarautumisella. Varaudu siihen, että saatat valita väärin. Vaadi soppariin "koeaika", ts. kelvottomaksi osoittatuneesta isännöitsijästä pääsee eroon nopeasti. Pidä maksut takapainotteisina! (isännöintialasta en tiedä kuinka hyvin tuo neuvo sinne soveltuu, mutta raksalla se on A&O tuntemattomien yhteistyökumppaneiden kanssa toimiessa

      d) luota valitsemaasi isännöitsijään kuten Stalin luotti luottomiehiinsä: "Daa tavarits, luottamus hjyvä, kjontrolli paremb"

      • Majlen R

        Viitalan Helena on kyllä erinomainen isännöitsijä. Hänet kannattaa palkata ja hommat hoituvat. Hän osaa hoitaa monenlaisia taloyhtiöitä ja hänellä on kokemusta ja taitoa luovia joskus hieman haastavimmissakin taloyhtiökiemuroissa. Hän käy hyvin hallituksen kokouksissa sekä yhtiökokouksissa, sijaisia ei tarvita.


    • Asioita läheltä seur

      Isännöintifirmaa tarkastellessanne huomioikaa, kuinka paljon firmassa on nimitetty
      Ihmisiä jos jonkinlaisilla johtajanimityksillä.

      Edellinen kertoo firman oleva isojen poikien hiekkalaatikko katumaastureineen jne!

      Älkää maksako typeristä kalleinta kulisseista!
      Isännöintitoimi vaatii raakaa työtä ja osaamista. Työllistettäviä pitää olla kokeneet vastuulliset isännöitsijät.

      Mielikuvituksellisia johtajatitteleitä vilisevät firman tj:llä on egonsa kohdalla suuri
      Vaje ja tätä tj:n turhaumaa on parannettu luomalla suuri ja kallis turhakejphtajien esikunta!

      Erottakaa oleellinen ja oikeat tekijät , jotka hoitavat antamanne is.työt kustannustehokkaasti ilman edelläkuvattua kallista ja tehotonta johtajien armeijaa!

    • Espoonkeskuksenasukki

      Vain huonoja kokemuksia, laitettiin pois melko pian yhtiöstämme !

    • Avss

      Kyseistä ihmistä loukkaavaa tekstiä.

    • Osakkeenom_Tapiolasta

      Hieno toimisto keskellä tapiolaa, mutta palvelu hintaan nähden jota me me osakkaat maksamme todella surkeaa. Joka lippu ja lappu maksaa erikseen ja kun neuvoja kysyy ollaan heti osatmassa ulkopuolista konsultointia taloyhtiöön. Seuraavassa yhtiökokouksessa vaihtunee uuteen osaavaan toimistoon.

    • Maaltamuuttaja_2018

      Näin maaltamuuttajana ja pankkilainan ottaneena ihmettelen kuinka taloyhtiössämme häärää jo vuonna 2013 keskustelupalstan mukaan huonoja palveluita tuottanut isännöintiyhtiö.
      Onkohan tällä fiinillä Tapiolan toimistolla jokin "keppihevonen" jolla ratsastaa näissä espoolaisissa taloyhtiöissä. Palvelu ainakin todella huonoa kun sinne joutunut soittamaan ja heti alkuu kysyttiin olenko uusi asukas pk-seudulla. En taidataan kuulua vielä Tapiolan kermakerhoon jotta saisin palvelua, joista maksan taloyhtiön kautta joka kuukausi. Toivottavasti joku tulee järkiinsä meidänkin taloyhtiössä ensi vuosikokouksessa ja saadaan rahoillemme vastinetta.

    • Anonyymi

      Jättäkää siis asunto hoitoomme, Espoon Helvi Oy tekee kaiken puolestanne!

      Onpa hieno fraasi keksitty, mutta kuten joku keskusteluissa totesi aiemmin ostavat kaikenlaisia palveluita kavereiltaan ja laskun maksaa osakkeenomistajat !
      Menin hallitukseen ja huomasin kuinka paljon laskutetaan perusopimuksen ulkopuolelta taloyhtiötämme vuositasolla, missä on kunnon isännöitsijät jotka osaavat hommansa ?
      Meidän yhtiössä toivottavasti herätään seuraavassa vuosikokoukessa keväällä tämän "rahastusautomaatin" suhteen.

    • Anonyymi

      Juuri sellainen firma näiden muiden isännöinfirmojen kanssa joita nyt tutkittu. Sopimukset epäselviä mitä kuuluu ja mitä ei. Perusmaksu korkea ja kun sinne soitti tai pyysi jotain oltiin heti laskua kirjoittamassa yhtiölle. Ei kuunnellut lainkaan hallituksen konouksissa osakkaita vain sitä omaa osaamistaan korosti sen paremmin yhtiötä tuntematta. Lähti menemään ekan vuoden jälkeen. Rahastaja!

    • Anonyymi

      Pysykää kaukana ko firmasta. Rahastaa kyllä, mutta hommat yhtä sähläämistä. Kokemusta on.

    • Anonyymi

      En voi suositella.

      • Anonyymi

        Ei jatkoon, huijasi huoltoyhtiön kanssa kimpassa yhtiötä ylilaskutuksillaan.


    • Anonyymi

      Kannattaa pysyä kaukana kyseisestä firmasta, toiminta on ammattitaidotonta ja piittaamatonta.

    Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe