Valikko
Etsi

Isännöinti ja huoltoyhtiöt

Keskustele isännöitsijänpalveluista ja kiinteistön huoltoyhtiöistä.

ALOITA UUSI KESKUSTELU

Keskustelut

26.08.2015
Kertokaa Haso-asukkaat kokemuksia Laajasalon Isännöinti Oy:stä?
Hasoa Helsingin asumisoikeus oy:tä ja sen yli 60.tä kiinteistöä hallinnoi Laajasalon isännöinti ihan samalla henkilöstöllä ja johdolla yrittäjätoimintana kaupungin ulkoistamana palveluna heille kuin se tekee omaa yritystään isännöintiä pyörittävänä toimintana. Kiinnostaa kumman etu ja kenen haitta tässä järjestelyssä on edukkaampaa? Huolto-ja sen kautta sivouspalvelut yms. (jos niin voisi edes kutsua -"palvelut") ovat ulkoisetetut ilm. usealle toimijalle eli huoltohommia hoitaville tahoille. Siivous takkuaa monessa kiinteistössä, ja myös huoltoliike alihankkijoilla on eroavaisuutta. Ja kaikki se näkyy ja tuntuu kiinteistöjen pihoilla ja rakennuksissa yleensä myös! vasta runsaan vuoden valmiina olleessa talossa on koko homma täysin pielessä, hommat eivät hoidu niin toimeksiantajan kuin alihankkijankaan kohdalta! Ei millään useiden huomautusten jä pyyntöjenkään kautta! Niin yksinkertainen ja kuitenkin näkyvä asia kuin rapun edustat ja pihan lakaisut yms. hommat! Roskahuoneiden kunto jne. vastaavalla tavalla jne.. Luulisi ja odottaisi ko. toimijoilla olisi jotain omaakin valvontaa ja ideaa myös missä jäjestyksessä toimitaan ja mihin aikaan ja miten usein - esim. kuten vuodenaikaa mitä eletään ja siitä edettäisiin työjärjestyksessä ihan kuten olettaa sopii? Mutta ei, ei pyyntöjen ehdotusten eikä minkään kautta tunnu asiat etenevän pienemmissäkään asioissa ei suoraan tai välillesti kerrotuina! Talohallitukset ja ns. asukasaktiivit joilla marginaalinen valtuus ja oikeus puuttua asioden kulkuun tökkii sekin monilta osin! Vaikka jotkut heistä kai olettavat toimintavaltuutensa olevan "rajattomat" asukkaisiin nähdenkin? Mutta toisaalta kuulee valitusta ja viestiä ettei heidänkään sanansa ja asioiden hoitaminen ja sen edellytykset ns. vapaaehtoisina ja palkattomina saa vastakaikua jota sopisi jo aso-lainkin puiteissa odottaa. Kiinteistön hallinnoiva taho on ainoa joka näyttää pysyvän ja kasvavan, vaikka joka paikassa näkee että edellytykset esim. kilpailuttamiseen olisi ehdoton edellytys ryhdistää ja päivittää sitäkin hallinnon alaa kaupungin taholta! Auttaako mikään jos päädytään vaan ns. kiinteistöjen huoltoliikkeiden yms. vaihtamiseen jos koko hallinto takkuaa ja pyörittää toimintaansa ikäänkuin kahdella pallilla eli omana toimintana ja sitten kaupungin hallinnon alaisena ulkoistettuna toimintana? Palvelu on näissä monelta osin heikkoa, jos sitä siis onkaan tai edes sisäistetty että he todella ovat asukkaiden ehdoillakin toimiva palveluyritys!
11
 
24.08.2015
Isännöinnin säännöt?
Hei, Taloyhtiöllä on uusi isännöitsijä, joka vasta opiskelee alaa ja tekee siksi ensimmäisen vuoden ilmaiseksi työtään. Ymmärrän, että hän haluaa tehdä työnsä hyvin ja läpäistä testinsä, mutta hänestä on koitunut enemmän harmia kuin hyötyä. Hän on erityisen tarkka kaikista asioista. Taloyhtiössä on neljä osakasta ja tapana on ollut ottaa asiat rennosti, kaikki on vuosikymeniä mennyt oikein hyvin. Kaikki asiat on päätetty yhdessä. Nyt isännöitsijä vaatii että kaikkea tietoa ei anneta muille kuin hallituksen jäsenille. Jossain kokouksissa muut kuin hallituksen jäsenet ohjataan poistumaan. Ymmärrän että se voi olla laki (en ole varma), mutta ei tuttua. Onko isännöitsijällä jotain sääntöjä/lakeja jossain netissä? Esim mitään tyyliin "Isännöitsijä ei ole oikeutta painostaa hallitusta tekemään mitään". Epäilynä on, että hän teettää jonninjoutavia töitä ystävillään ja puhuu puhumistaan että kaikki suostuisivat hänen ideoihinsa. Entä kun yksi osakas on yli 90v mummo, joka asuu tyttärensä kanssa. Tytär yritti hallitksen jäseneksi muttei kuulemma kelpaa koska ei ole osakas. Onko hänellä mahdollisuus tehdä valtakirja tms että saisi äitinsä edustajana hoitaa hänen asioitaan? Onko sellaista valtakirjaa missään? Kiitos tuhannesti jos joku osaa auttaa!!! Jos neuvoja on netissä mistä niitä voisi "kopioida" olisi se vielä parempi ja viesti menisi paremmin perille. Itse toivon tietysti että isännöitsijä potkstaisiin pellolle...
14
 
19.08.2015
Huonoa isännintiä
artait 13.8.2015 21:59 Taloyhtiömme palkkasi varkautelaisen, vuoden 2014 alussa oman isännöintiyrityksen perustaneen, aikaisemmin Kuopiossa toisen yrityksen palveluksessa olleen isännöitsijänä toimineen pariskunnan. Asiantuntemus ja toiminta ovat todella ala-arvoista ja ammattitaidotonta. Varsinaiseen yhtiökokoukseen hän ei ollut saanut tilinpäätöstä eikä tilintarkastuskertomusta, puhumattakaan tilinpäätöksestä. Isännöitsijän sihteerinä tekemä pöytäkirja kokouksesta oli monelta osin virheellinen. Asia joka oli asialistalla ja käsiteltiin kokouksessa, oli pöytäkirjaan kirjattu käsittelemättömäksi. Erittäin kallis projekti, joka on ollut riita-asia vuodesta 2010, ja jota puitiin kokouksessa pitkään oli jätetty pöytäkirjasta kokonaan pois. Isännöitsijä oli ottanut riita-asiassa olleen vastapuolen tuomarin asianajajaksemme, vaikka taloyhtiöllä on oma asianajaja. Isännöitsijä on jäänyt kiinni useita kertoja törkeistä valehteluista. Väitti myös olleensa 15 vuotta kirjanpitäjänä, mutta ei taida edes palkanlaskentaa, vaan lasketti kiinteistöliitolla, eikä tasauslaskuja, joita ei ole tullut koko hänen isännöinti aikana. Entinen talonmies antoi mittarilukemat kesäkuussa 2014 ja huoltoyhtiö on ne hänelle toimittanut joulukuussa 2014 ja kesäkuussa 2015. Rahastaa osaa, mutta muuta ei osaakaan. Työsopimuksen mukaan kuukausiveloitus on 450€/kk, mutta laskutuksen mukaan se on 1.106€/kk. Häikäilemätöntä.
4
 

Sivu /192