Nyt riittää!

Tre? Hki?

Muutan pois!

Toisin kuin väitetään turkulaiset ihmiset ovat olleet todella ystävällisiä ja avoimia. Se on Turun kaupunki ja sen kokoomuslaiset virkamiehet. Paljon on luvattu, mutta työllistämispaikkaa ei vain haluta antaa. Sitten on menossa asunto. Aikaa olisi etsiä uusi asunto kesäkuuhun mennessä. TVT ei halua antaa asuntoa, kun ei käsittele hakemustani, seurakunta ei halua työtöntä asukasta.

Turun kaupungin tavoite on selvä: Muuta työtön pois Turusta!

Selvä!

20

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerro mullekin

      Onko niitä töitä muualla? Missä?

    • jokapualel

      Hö, kai oot katsellut asuntoa myös yksityisiltä markkinoilta?

      Ja toihan on tavoite vissiin joka ikisessä kunnassa ja kaupungissa... Ainakin samankaltaista kohtelua sain Hämeenlinnassa.
      Mutta varo tekemästä samaa virhettä kuin minä, eli usko mihinkään mitä sosiaalitoimi sanoo. Menin kertomaan, että muutan paremmille työapajille, mutta tarvitsen muuttoapua. Joo joo, tietysti onnistuu! Laita vaan kuitit (hyvä että päästään työttömästä) tänne.
      No, laitoin kuitit ja vastaus on, ei makseta muuttoa koska et ole enää kirjoilla Hämeenlinnassa. NO SH iIT! Sehän se syy oli, muuttaa pois ja koska ne muuttotuet saa takautuvasti, niin tottahan se muutto on ehditty jo hoitaa ennen kuin niitä tukia saa...
      Olisi pitänyt siis pyytää tuokin kirjallisena, että luvattiin maksaa... nyt maksettiin vippirahoilla muutto, onneksi sain kyllä heti töitä mutta kyllä harmitti

      • Ei saaristoa enää

        Tuo on vissiin yleistä sossussa.
        Aikanaan tein muuttoa Paraisilla paikasta A paikkaan B, kaupungin sisällä.
        Olin juuri valmistunut ammattikoulusta, eli en valitettavasti ollut saanut vielä töitä ja pakko oli muuttaa.
        Niinpä soitin sossuun, sanoivat heti, että heiltä saa muuttoapua ainoastaan siinä tapauksessa, jos muuttaa Paraisilta pois.
        No onneks sain parilta kaverilta(tulivat Keski-Suomesta asti) apuja sitten. Ja siinä vaiheessa, kun parin kuukauden päästä löysin töitä, muutin Paraisilta pois kokonaan. Ajattelin, et mitä vittua mä tänne maksan työstäni veroa kun asenne on muutenkin toi et painu vittuun täältä.


      • TreHki

        Aina kun menee katsomaan asuntoa yksityisiltä, niin paikalla on iso kööri muitakin katsojia. Annetaan käteen hakemus johon pitää laittaa vain nimi, osoite, yhteystiedot ja työpaikka. Jos tuo työpaikka jää tyhjäksi, niin turha toivoa tulleensa valituksi. Vippiä en saa, kun en ole enää luottokelpoinen. Kiitos edellisen työnantajan, joka potki opiskelun takia pihalle.


      • Äiti_Tku
        TreHki kirjoitti:

        Aina kun menee katsomaan asuntoa yksityisiltä, niin paikalla on iso kööri muitakin katsojia. Annetaan käteen hakemus johon pitää laittaa vain nimi, osoite, yhteystiedot ja työpaikka. Jos tuo työpaikka jää tyhjäksi, niin turha toivoa tulleensa valituksi. Vippiä en saa, kun en ole enää luottokelpoinen. Kiitos edellisen työnantajan, joka potki opiskelun takia pihalle.

        Juu, tiedän, aina "paikalla on iso kööri muitakin katsojia", jos kysessä on yksiö, vuokra alle 450 e ja vuokratakuu 1 kk. Jos maksat 2 kk takua, ja vuokra esim. 480 e, niin menet yksinä vuokravälittäjän kanssa hänen autolla katsomaan asuntoa.


    • Niinistö is Bush

      Nyt on vain niin että Kokoomus on ajanut suomen sellaiseen Amerikan malliin, että rikkaat rikastuvat entisestään ja köyhät köyhtyvät. Kaikki leikkaukset osuvat siihen köyhempään kansaan: työpaikat vähenevät, verot nousevat, vuokra kallistuu, ruoka kallistuu, tuet vähenevät.

      Siis ottakaa vaan rennosti, nauttikaa elämästä kunnes kuolette nälkään ulkona pakkasessa.

      Hyvä Republikaaninen Suomi!

    • Äiti_Tku

      Älä muuttaa pois Turusta. Katso Helppi.fi sivua, jos löytät siellä yksiötä. Toinen vaihtoehto muutat asuntolaan Turvatupa ry, sinne pääset heti, ja aloitat säästää 1000 euroa, 2 kk vuokratakua. Koska nykyän yksityisiä vuokran antajat otavat vain rahana, ja 2 kk vuokratakuu.

      Katso sivua oikotie.fi ja lähetä s-postia kaikkile suostuvatko vuokran antajat ottamaan 1 kk sosiaalitoimiston maksusitoumus 450 e rahana. Monet suostuvat.

      Toivottavasti saat kevällä työtä, esim. rengäiten vaihtaminen. Tai mökkikorjaus. Itse olin joskus siivojana ja pesulassa. Ja jopa pelolla olin työssä.

    • Äiti_Tku

      Unohdin sanoa. Asuntolassa Turvatupa ry vuokra 450 e/kk. Ei vuokratakua.

      2 kertaa päivässä ilmasta ruoka - aamiainen ja illallinen. Aamiainen - puro, leipä, juusto, kinkkuleikke, kahvi, maito, hedelmät, jogurtit. Illallinen - peruna, makaronit, liha ym.

      Luonas - lihapullia, nakkikastike ja perunamuusi, broileri, peruna, leipä, salaatti, jälkiruoka, maito, piimä, mehu. Hinta 2 e. Saa syödä niin paljon kuin jaksaa.

      Munkit, pitkäpulla, jogurtit, leipä saa ottaa niin paljon kuin halua.

      2 kpl yleistietokoneita ja ilmainen nettiyhteys.

      Porukka on rauhallinen. Kaikki ovat selvin päin. Tosi mukava henkilökunta.

      • Heikommanpuolustaja

        Tarkennatko vielä: onko tämä kaikki myös tarjolla alkuasukkaalle suomalaiselle veronmaksajalle? Tai edes ikänsä Suomessa veroja maksaneelle suomalaiselle työttömäksi jääneeelle suoamlaiselle alkuasukkaalle?


      • Äiti_Tku
        Heikommanpuolustaja kirjoitti:

        Tarkennatko vielä: onko tämä kaikki myös tarjolla alkuasukkaalle suomalaiselle veronmaksajalle? Tai edes ikänsä Suomessa veroja maksaneelle suomalaiselle työttömäksi jääneeelle suoamlaiselle alkuasukkaalle?

        Soita itse sinne ja kysy.


      • Natsintappaja
        Heikommanpuolustaja kirjoitti:

        Tarkennatko vielä: onko tämä kaikki myös tarjolla alkuasukkaalle suomalaiselle veronmaksajalle? Tai edes ikänsä Suomessa veroja maksaneelle suomalaiselle työttömäksi jääneeelle suoamlaiselle alkuasukkaalle?

        Mistä teitä persunatseja oikein riittää?


      • Äiti_Tku
        Natsintappaja kirjoitti:

        Mistä teitä persunatseja oikein riittää?

        Juu ahne natsi oli.. :)


      • asunoton

        ei ole ilmainen vuokra 450 e 18 neliön kopista ja ruoka 3 e päivä


      • näin_on

        Aloitus vuodelta 2014.
        Mutta tuosta vuokrasta, eli siis siinä otetaan tyypiltä hänen saamansa sosiaalituet... Toisaalta tyyppi ei kyllä saa sosiaalitukea jos ei ole asuinpaikkaa. Ainakaan työmarkkinatukea.

        Eipä siinä viinaan rahaa jää.

        Mutta aloittaja on oikeassa siinä, että Turku ei kohtele tosiaankaan hyvin niitä, jotka ovat muualta tänne tulleet.Riippumatta siitä onko työn hankkinut tai ei, tai aikooko hankkia työtä tai ei. Turkulainen tulee soittamaan työpaikalla suutaan, että mitäs tänne tulit, eihän sinulla ole mitään siteitäkään tänne. Tulit siis tänne ja viet turkulaiselta työn.

        Hahah!
        Sitten tämä te-toimistojen touhu ja ne työllistämistukipaikat. Tämä vuonnahan Turku päätti että pitkäaikaistyöttömille tarjotaan se puolen vuoden työ konstilla millä tahansa, eli valtion rahat siihen, ja sen jälkeen sitten työttömäksi uudelleen, mutta nyt on mahdollisuus sitten saada liiton rahaa..... Sellainen kierto. Ja näitäkin jaetaan syntyperäisille turkulaisille tai ainakin niille jotka ovat asuneet Turussa vuosikausia. Tai vielä parempi, niille jotka ovat sosiaalituen asiakkaita.

        No, sitten on nämä turkulaisten työttömien kouluttajat, ne te-toimiston rahoilla ja te-toimiston tilauksesta kursseja työttömille tarjoavat. Keitä sinne valitaan? Sinne valitaan perusturkulaisia. Ei tietenkään valita sellaista, joka on tullut Turun seudulle muualta. Ei tosiaankaan, sillä hän ei ole liiemmin Turulle veromarkkojakaan maksanut. Sitten on tietysti niinkin, että pitkäaikaistyötöntä ei kurssille valita, vaan pitkästä ja ansiokkaasta veronmaksusta palkitaan juuri työttömiksi jääneitä jotka ovat ansiosidonnaisella. Heille ei te-toimisto tosiaankaan esitä että mitäs jos menisit ihan omalla rahallasi kurssille, onhan niitä maksullisia kursseja. Jep! Tätä nimittäin sitten tarjotaan sille, joka on työmarkkinatuella, sille jota Turku ja turkulaiset eivät halua millään tavalla ottaa vastaan!

        Että sellainen on TURKU!

        Sitten voitaisiin ottaa puheeksi sivistyskaupunki Turun asukkaiden käytöstavat. Mitä kaikkea sitä työpaikoilla pidetäänkään hyvänä käytöksenä!


      • POP-UP

        Nyt 2015 syksyllä TE-toimisto sellaisen POP-UP-tapahtumaketjun. Tässä POP-UP-ketjussa oli tarkoitus että työttömillä on mahdollisuus päästä tutustumaan, siis TUTUSTUMAAN, alueella toimiviin erilaisiin työllistymistä auttaviin tai tukeviin tahoihin. Mukana oli mm. yhdistyksiä ja vuokratyönantajia.

        No, olin oikein posiviitisella mielellä suhtautuen lähdössä ja lähdinkin yhden yhdistyksen POP-UP-tilaisuuteen. Ymmärrän POP-UP-tilaisuuden sellaiseksi, johon voi annettujen aikarajojen puitteissa mennä silloin kuin itselle sopii. Joten en siis lähtenyt jo ennen tilaisuuden alkua yhdistykse toimitilojen oven taakse jonottamaan. Mikä tietysti sitten olisi kuitenkin ollut se paras tapa tilaisuuteen menemisen suhteen.
        Sillä itse tilaisuudessa sitten kun sinne menin, niin se, joka siellä oven takana oli jonottanut jo hyvissä ajoin päästäkseen ensimmäiseksi sisään, todellakin katkeralla ja kitkerällä äänensävyllä ja naamansa ilmeellä teki selväksi, että jos tästä jollekin jotain poikii, niin se on hän! Hän kun on tänne TURKUUN tullutkin muualta, ja niin on katkerasti saanut huomata, että ei löydy töitä, taisi muuten olla joku yliopistotutkinto tälläkin katkeralla kyynärpäillään jo pelkässä TUTUSTUMISTILAISUUDESSA töykkineellä tyypillä plakkarissa. Että jos joku tästä saa niin se on hän. Ja sitten kun sinne tuli vielä se tyäkkärin tätikin itseänsä esittelemään, niin silloin se eka lähti, ja kovasti oli siinäkin sitten sen yhdistyksen edustajan kanssa kättä päälle lyömässä sopimuksen synnyn merkiksi!
        No, se siitä. Tosin, sanoi koko ajan, että hän ei kyllä ole kovinkaan kiinnostunut mitään työkokeiluista sitten, ei, ei, vaan palkkatyötä. Ja se työkkärin tomera ja ihan niin kuin yhdistyksen asiakkaaksikin ongelmiensa kanssa muuten sopiva, niin tota oli vaan esittelemässä niitä työkokeilupaikkoja... että tietääkö se yhdistyksen pj tällaisesta työkokeilusta lainkka, kun ei niitä palkkatukia nyt ole jaossa, että mites tämä työkokeilu..... Sillain.

        Sitten oli se vuokratyöfirmojen tapaaminen Skanssissa. No, sinne ei sitten niin enää ollutkaan yhtä suurta innostusta mennä, mutta menin kuitenkin lievästi positiivisella mielellä. Mutta sepä meni siinä, kun sen ympyrään asettuneen porukan siellä Skanssin aulassa näin. Kaikki, yhtä lukuun ottamatta, näistä rekrytojista olivat ikäluokkaa korkeintaan 28 v. No! Ja keitäs siinä niitten ympärillä sitten pyöri? No, samaa ikäluokkaa olevia neitejä ja rouvia.... Yks, joku Saranen Consultingin edustaja näytti olevan yli nelikymmenvuotiaisiin lukeutuva.... Että joo. Erityisesti pisti silmään, varmaankin jo heti työllistynyt, hyvin pukeutunut nuori mies, joka kiersi jokaisen deskin hissipuheensa esittäen, että hip hurraa! Varmaan sai duunii, oli sen verran koreesti pukeutunut ja näytti tosiaan tehneen itselleen hienon esittelypuheen... kättä päivää ja sitten vaan suuna päänä itseänsä myymään... ja ei kun kiitos ja seuraava käteltävä...

        No, se oli se POP-UP!

        Mut se oli paras kuitenkii kun se tyäkkärin akka sinne yhteen paikkaan tunki... Voi jeesus.... Se piti kanssa sellasen palopuheen siitä työkokeilustaan, että ihan hirvitti kuunnella sitä, yhdessä vaiheessa sitten sain sen verran väliin sanottua, että anteeks, lähdenkin tästä nyt, ja kiitos kun pääsin käymään. Heippa!
        ja se kyynärpäillään töykkivä hapannaama ja toisen lyttäävä... No, toivottavasti sai sen palkkatukens sitten ensi vuodeksi sinne yhdistykseen,,,, niinhän se kehui sekin, että olis niin kuin sitä vertaistukeakin soveltuva tarjoamaan, kun on hänelläkin niitä vaivoja ja ongelmia... Näin on! Ja niin oli muualta muuttanut, korkeakoulututkinto vissiin, ja ei löydy töitä ja katkeraa naamaa näyttää ja kilpailu on kova jo tällaisessa POP-UP yhdistyksen esittelytilaisuudessa, mikä ei ollut edes tarkoitettu suoranaisesti PESTUUPAIKAKSI! "Mut näin on näreet, että jos tässä joku jotain saa, niin se olen kyllä minä, siitä minä pidän huolen!"


    • Äiti_Tku
    • ja_ni

      Ongelmasi on se, että olet valkoihoinen. Jos olisit "yön timo" niin ei olisi elintasossa ongelmia ja, jos olisi niin sormia napauttamalla ne hoidettaisiin kuntoon.

      En ole rasisti, mutta tämä faktaa, eli ei voi mitään...

      • Äiti_Tku

        Kuulin, että Helsingissä vuosi sitten oli satoja somalia koditomia kadulla. Ja myös täällä Turussa Turvatuvassa asuu tällä hetkellä ainakin 1 tummanihoinen mies.

        Joskus 15 vuotta sitten sosiaalitoimisto ei avustanut minulle 1 kk vuokrarästit. Joudunut lähtemään lapsen kanssa kadulle. Onneksi löysin asunto. Mutta yhdelle minun tutuille olivat valmina maksamaan 6 kk vuokrarästit. Soitavat minulle joka päivä: "Sano hänelle, että hän tulee. Ei tarvitse varattaa aikan, hän voi antaa annomus vahtimiehille. Mutten hän jouduu kadulle. Kohta on talvi."

        Soitin miehelle. Hän oli ylpeä mies, ei mennyt sosiaalitoimistoon. Löysin itse hänelle asunnon.


      • Äiti_Tku
        Äiti_Tku kirjoitti:

        Kuulin, että Helsingissä vuosi sitten oli satoja somalia koditomia kadulla. Ja myös täällä Turussa Turvatuvassa asuu tällä hetkellä ainakin 1 tummanihoinen mies.

        Joskus 15 vuotta sitten sosiaalitoimisto ei avustanut minulle 1 kk vuokrarästit. Joudunut lähtemään lapsen kanssa kadulle. Onneksi löysin asunto. Mutta yhdelle minun tutuille olivat valmina maksamaan 6 kk vuokrarästit. Soitavat minulle joka päivä: "Sano hänelle, että hän tulee. Ei tarvitse varattaa aikan, hän voi antaa annomus vahtimiehille. Mutten hän jouduu kadulle. Kohta on talvi."

        Soitin miehelle. Hän oli ylpeä mies, ei mennyt sosiaalitoimistoon. Löysin itse hänelle asunnon.

        Unohdin sanoa, että tämä minun tuttu oli suomalainen.


    • Äiti_Tku

      Ketjun aloittaja kirjotti, että TVT ei halua antaa asuntoa ja seurakunta ei halua työtöntä asukasta. Ja nyt me, tietysti, puhumme ulkomalaisista.

      Jokainen suomalainen on itse päätänyt henkimaailmassa, että hän tulee Suomeen asumaan. Myös ulkomalainen on päätänyt sen itse. Se on kohtalo, henkinen työ. Me tulimme tänne maailmalle saamaan kokemuksia. Esim. joka kertaa kun olen vihainen tai hermostunut, niin saan enemmän ongelmia. Joka kertaa kun huudan lapselle, että hän on hävinyt taas uudet hanskat, hävitän itse omia samana päivänä. Eli huusin joskus 15 vuotta sitten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      194
      1621
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1424
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      321
      1228
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1179
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      120
      1085
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      93
      1065
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      133
      1023
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      234
      989
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      62
      969
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      89
      950
    Aihe