Jätevesiasetus kaatuu.

erkki vaan

Jopa 70 % kiinteistöistä on vielä uusimatta jätevedenkäsittelyä.Tästä tulee nousemaan valtava rähinä kun määräaika menee umpeen.
Kohtuuton vaatimus vanhalle talolle ja velkaiselle työttömälle.
Suomen historiassa ei tunneta tällaista että pakotetaan ottamaan velkaa
yli vuoden tulojen.Miten sitä lainaa saisi kun on jo nyt tiukkaa suoriutua pakollisista maksuista.Viekö tämä laki monilta kodin alta ?

84

1567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En tee mitään

      Ei tarvitse tehdä mitään, jos ei kehtaa. Kukaan ei tule koskaan tarkastamaan onko jätevesijärjestelmä ajantasainen, jos vaikka tulisikin tarkastamaan, niin mikä sanktio siitä tulee? Todennäköisesti seurauksena olisi uhkasakko, jonka toteutumiseen menee vuosia, joten mitään kiirettä ei ole. Toisaalta järjestelmä helposti ja halvalla korjattu, sillä vanhat järjestelmät riittävät harmaitten vesien puhdistamiseen. Joten paskapytty pois käytöstä ja pihan perälle perinteinen paskahuussi.

    • missäpihvi

      Mistä lukuja tulee?

      Täälläpäin Suomea kaikki vanhat jätevesijärjestelmät täyttää uusimmatkin vaatimukset ja pykälät. Tiedossa ei ole yhtään järjestelmää mitä olisi lain takia tarvinnut uusia.

      Uusiin kiinteistöihin tulee samat systeemit kuin aina Suomessa tehty.

      Normaaleja kunnostuksia aina menossa niinkuin ennenkin.

    • jijiji

      En tee mitään.Meitä on niin paljon ettei kukaan halua alkaa jakamaan Suomen kansaa.Meillä on työttömyyttä, idän uhkaa, nuorten syrjäytymista, sote ym ongelmia.

    • ddrcppp

      Asetuksessa ei ole mitään kaatamista. Koko homman juju on siinä ettei ole mitään mittaustapaa jäteveden puhdistamiselle. Yleisintä maahanimeytystä ei voida mitata eikä valvoa. Kuitenkin tiedetään että puhdistustulos on 100 %.

      Kunnalliset puhdistamot taas julkaisevat tarkkoja puhdistustulos prosentteja. Missään ei kerrota onko ne vuosi vai päivä keskiarvoja. Kesä vai talvi. Itse laitettu rosentti ja nimi alle.

      Asetus on tehty niin epätarkaksi ettei kenenkään tarvitse kiinnittää siihen mitään huomiota.

      Asetus on niin huonosti laadittu ettei sitä päästä edes käräjillä testaamaan.

      Koko hässäkkä on vain markkinamiesten luomaa harhaa. Yritetään rahastaa markat pois eläkemummoilta. Huijausta koko homma alusta loppuun.

    • Soini

      pelastaa.
      Vaalien jälkeen.

    • Laki katuu 100-0
    • V.Ennamo

      Taitaa tulla uusi jytky kun lähtevät paskalakia kaatamaan.

      • Laki kaatuu 100-0

        http://www.kajturunen.fi/blogi.html

        Mummoilta rahat rettelö-businekseen, uhkasakolla

        Maanantai 7.7.2014 klo 16:05

        Ministeriössä suunnitellaan uhkasakkoa haja-asutusalueella asuville kansalaisille toimimattomien jätevesijärjestelmien rakentamiseksi.


      • Kaj puhuu asiaa
        Laki kaatuu 100-0 kirjoitti:

        http://www.kajturunen.fi/blogi.html

        Mummoilta rahat rettelö-businekseen, uhkasakolla

        Maanantai 7.7.2014 klo 16:05

        Ministeriössä suunnitellaan uhkasakkoa haja-asutusalueella asuville kansalaisille toimimattomien jätevesijärjestelmien rakentamiseksi.

        http://www.kajturunen.fi/blogi.html

        Älä investoi toimimattomaan jätevesijärjestelmään

        Torstai 3.7.2014 klo 16:58

        Nykyinen jätevesiasetus on kumottava ja todennäköisesti kumotaankin ennen voimaan astumistaan maaliskuun puoleen väliin 2016 mennessä.

        Asetus on saanut farssinomaisia piirteitä historiansa aikana ja saa edelleen. Alkutilanteessa se oli täysin epäonnistunut ja siksi sitä muutettiin vuonna 2011. Laitteiden puhdistusarvoja pudotettiin ja velvollisuudesta vapautettiin vanhukset. Tämä ei kuitenkaan poistanut asetuksen perustavaa laatua olevia ongelmia. Se on edelleen epäonnistunut asetus, jolla pakotetaan kansalaiset tekemään merkittävä investointi toimimattomaan järjestelmään. Se tulee korvata järkevällä, asianmukaisella asetuksella, joka ottaa huomioon nykyiset toimivat jätevesien puhdistusmenetelmät, eikä aiheuta kohtuuttomia kustannuksia.

        Kysymyksiä herättää myös jätevesiasetuksen vaatimusten motivaatiot. Asetusta aikoinaan kiivaasti ajoi Vanhasen hallituksen keskustalainen ympäristöministeri Lehtomäki. Ja olikohan niin, että samaan aikaan silloinen liikemies Juha Sipilä teki pääomasijoituksen yhdelle laitevalmistajalle, jonka tuotteesta tulikin markkinajohtaja. Laitteesta joka ei saanut CE-merkkiä toimimattomuutensa vuoksi. Lehtomäen aikana ympäristöministeriön virkamiehet kuitenkin sitoutuivat ohjeistuksillaan viemään epäkuranttia asetusta eteenpäin vaikka pudistuspönttöjen toimimattomuus oli tiedossa.

        Asetuksen edellyttämien järjestelmien toimimattomuus on todettu useaan otteeseen. Helsingin Yliopiston tutkijat ovat todenneet maaperäkäsittelyn toimimattomuuden (TM Rakennusmaailma helmikuu 2014) ja MTT on todennut pienpuhdistamojen toimimattomuuden (TM Rakennusmaailma kesäkuu 2010)

        EU edellyttää, että laitteet on testattu samalla testillä kaikissa jäsenmaissa. EN 12566-3 on niin sanottu harmonisoitu standardi, mikä tarkoittaa sitä, että jäsenvaltio sitoutuu noudattamaan tehon osoittamisen osalta ainoastaan standardia. Tämä ei kuitenkaan ole sitonut ”liian pitkälle” menneitä suomalaisia virkamiehiä, vaan he ovat virheittensä peittämiseksi ryhtyneet vastaiskuun. Ympäristöministeriö on sijoittanut neljä miljoonaa euroa ”jätevesineuvojiin”, jotka kiertävät kansan parissa julistamassa ministeriön sanomaa. Lisäksi Suomen Ympäristökeskus on kehitellyt laitetestejä, joilla kierretään komission standardin tehon osoitus. Tämä on vastoin EU:n rakennusasetusta. Komissio on myös todennut, että Suomessa on myönnetty CE-merkkejä virheellisesti. Ympäristöministeriön virkamiehiä olikin nyt keväällä korvat ja poskipäät punaisena ripitettävänä Brysselissä.
        Kansanedustaja Kaj Turunen:

        Virheen tunnustaminen näyttää olevan ympäristöministeriölle vaikeaa. Ministeriö maksattaisi mieluummin haja-asutusalueen kansalaisilla miljardilaskun, kuin myöntää olevansa väärässä.

        Kuka sitten maksaa ja kantaa vastuun toimimattomasta järjestelmästä? Valmistajalla ei ole vastuuta, eikä kuluttajalla kuluttajansuojaa!

        Maankäyttö ja rakennuslain mukaan rakennushankkeeseen ryhtyvä vastaa puhdistamon oikeasta mitoituksesta ja toimivuudesta. Eli se kuuluisa mökin mummo vastaa kaikesta.


    • laki kaatuu 100-0

      http://rakennusmaailma.fi/artikkelit/maasuodatin-ei-puhdista-riittavasti

      TM Rakennusmaailman numerossa 2/14 kerroimme Turussa tekeillä olevasta tutkimuksesta, jossa selvitetään kahden erilaisen maasuodattamon toimivuus. Suodattimet on rakennettu viimeisen päälle tarkasti ja oikein, ja niitä tutkitaan tieteellisellä tarkkuudella. Jätevesimääriä ja niiden ravinnepitoisuuksia valvotaan jatkuvasti, ja kaikki ylimääräiset vedet, kuten sadevesi, otetaan huomion.

      Kun suodattamot olivat olleet noin vuoden käytössä, puhdistustulokset jäivät jätevesiasetuksen minimivaatimuksen alle, kuten helmikuun lehdessä kerroimme. Tutkimuksia on kevään mittaan jatkettu, ja tulokset heikkenevät edelleen fosforin ja typen osalta. Puhdistustulosten lisäksi on pyritty selvittämään maasuodattamoiden retentioaikaa, eli viipymää, tarkoittaen aikaa, jonka jätevesi käyttää kulkeutuessaan suodattamon lävitse. Aidossa hiekkapedissä viipymäksi todettiin noin 10-20 tuntia. Biomoduuleilla toteutetussa kentässä viipymä oli vain noin 3-8 tuntia.

      Ensiraportissamme helmikuussa kerroimme, että testeissä käytetty virtaama on verraten suuri, alussa jopa 1 200 litraa vuorokaudessa, mikä sitten pudotettiin 900 litraan. Virtaama oli suuri siksi, että käytettävissä oleva jätevesi on melko laihaa, joten riittävän biologisen kuormituksen aikaansaamiseksi oli käytettävä suurta virtaamaa.

      Biosuodinmoduuleiden valmistajan edustaja moitti suurta virtaamaa ja piti sitä perusteena huonoille puhdistustuloksille. Tuloksista saattoi kuitenkin tulkita, että suodattamot suoriutuivat erittäin hyvin orgaanisen jätteen puhdistamisesta ja että ammonium-muodossa ollut typpi ehti nitrifioitua vallan hyvin, eli ylikuormituksen merkkejä ei ollut. Virtaama ei ollut suodattamoille mikään ongelma eivätkä heikot puhdistustulokset johtuneet siitä.

      Asia varmistettiin kolmannessa testijaksossa tämän vuoden maaliskuussa pudottamalla vuorokausivirtaama 600 litraan. Määrä vastaa neljän, viiden henkilön kotitalouden normaalia vedenkulutusta; puhdistustulokset eivät fosforin ja typen osalta parantuneet - ne päinvastoin vielä loittonivat aina kauemmas asetuksen vaatimuksista.

      Perinteisen hiekkasuodattimen fosforinpoistokyky on nyt keväällä pudonnut 58 prosenttiin, ja typen osalta keskimääräinen poistoprosentti on 20. Biomoduleilla toteutetun suodattimen fosforinpoisto oli 49 prosenttia, ja typpeä oli vähentynyt keskimäärin 14 prosenttia. Orgaanisen jätteen poistuma oli sen sijaan edelleen erittäin hyvä.

      Maasuodattamoiden vedenpuhdistustehoa ei aiemmin oikeastaan ole tutkittu kunnolla missään. Maailmaltakaan ei löydy tieteellisiä tunnusmerkkejä täyttäviä tutkimuksia.
      Suomessa ympäristöhallinto siteeraa Hajasampo- ja myöhempää Ravinnesampo-nimisiä tutkimuksia, joita aikanaan käytettiin alkuperäisen jätevesiasetuksen pohjana.

      Näiden tutkimusten ja lähes kaikkien muidenkin tutkimusten ongelmana on se, että ne ovat niin sanottuja seurantatutkimuksia. Niissä otettiin satunnaisia näytteitä monelta taholta ilman sen tarkempaa tietoa maa-ja laitepuhdistamoihin saapuvan jäteveden koostumuksesta. Toki niitäkin on välillä yritetty ottaa, mutta vaihtelun on havaittu olevan erittäin suuri. Niinpä vähennysprosentit on yleensä laskettu ohjeellisen kuormituksen perusteella.

      Helmikuun jutussamme arvelimme maaperäsuodatuksen rakentamisen voivan olla pitkällä tähtäimellä riskialtista, koska Turussa tekeillä oleva tutkimus osoittaa, ettei maasuodattamon puhdistuskyky oikeasti täytä jätevesiasetuksen vaatimuksia, vaikka niin on haluttu luulla.

      Toistaiseksi näyttää kuitenkin siltä, ettei tätä tutkimusta kansallisella tasolla liiemmälti noteerata. Se kuitataan yhtenä tutkimuksena monien muiden joukossa. Tuskin sitä edes aiotaan ottaa huomioon ennen kuin se on viety loppuun ja laadittu viralliset englanninkieliset tutkimusraportit, jotka on julkaistu jossakin tunnetussa tiedejulkaisussa. Maasuodatuksen on sovittu kelpaavan, ja jätevesiasetuksen siirtymäaika on jotenkin hoidettava loppuun keikuttamatta venettä sen enempää.

      Toki olemme saaneet jonkin verran vihaista palautetta muun muassa Muovi­teollisuus ry:ltä, jonka jäsenet haluavat myydä muovisia biokasetteja maasuodattamoihin, mutta muuten palauterintamalla on ollut hiljaista. Asiasta ei yksinkertaisesti synny minkäänlaista keskustelua.

      • Kusetus ehkä

        Kyseessä on erään pienpuhdistamo valmistajan oma testi, jolla kyllä saadaan oma tuote näyttämään parhaalta. Lisäksi tämä parhaaksi mainittu laite maksaa vielä kolminkertaisen hinnan ja vaatii jatkuvaa huoltoa, sekä sähköä.
        Yksi Suomen miljonääreistä tahtoo vaikuttaa rahalla virkamiesten päätöksiin ja kasvattaa miljoonia tilillään.
        Mummojen miljoonat eivät pelastu tämän Suomen parhaimmaksi väitetyn puhdistamon suosimisella, vaan menopuoli tuplaantuu vähintään.

        Maasuodattimeen voidaan helposti liittää fosforin poisto kemikaali ja tulokset paranevat merkittävästi. Yleensä maasuodatin vielä purkaa ojaan, jossa pajut sun muut imevät loputkin ravinteet.
        Laki olisi pitänytkin koskea ainoastaan uusia kiinteistöjä ja pohjavesialueita.
        Maasuodattimeen eivät sähkökatkot vaikuta, se toimii kuitenkin jotenkin aina. Toimintavarmuus on yksi tekijä joka pitäisi myös aina ottaa huomioon.

        Uusin villityshän on nykyisin osuuskuntien kautta perustettavat paineviemäri verkostot. Ongelmia riittää kustannusten ja toimivuuden kanssa niissäkinrunsaasti. Eivät toimi sähkökatkojen aikaan laisinkaan. Tulvivat yli myös hulevesien suuren huomioonottamattoman määrän vuoksi. Yksi keskuspuhdistamo keskitettäessä tuo ison ongelman bakteerien esim. Kuollessa lasketaan lähi vesistöihin todella suuria ravinnekuormia. Siitä ne kalatkin sitten kuolevat.
        Iso ongelma on myös osuuskuntien yhä yleistyvät konkurssit. Taitamattomien hyvien veljien kautta on kustannuksia suorastaan valehdeltu ja kansa ei halua maksaa.
        Osuuskunnilla saattaa lainoilleen olla myös kuntien takauksia, jolloin rahansa menettäneiden joukkoon kuuluumuitakin kuin mökin mummoja.

        Saatavilla oleva tieto on liian usein ristiriitaista ja kansalaisen on hyvin vaikea tietää ketä on oikeassa, kun viranomaisetkin joutuvat usein markkinoiden kusetettaviksi.
        Enää tästä sopasta ei puuttunutkin kuin puoli kaheleiden Persujen mielipiteet, josta ottavat kuulemma täyden poliittisen vastuun.


    • Teollisuus ja

      maatalous
      myrkyttivät Kokemäenjoen

      Olisiko uhasakon paikka ???

    • Hälläja
    • Kallis gusetus

      Kunnan puhdistamolla keväällä tulviessa kaikki baska menee suoraa yli eteenpäin.

    • KUKA pääSAASTUTTAJA

      Viime viikonloppuna Kokemäenjokeen valui 66 tonnia nikkeliä Norilsk Nickelin Harjavallan-tehtaalta. Joesta eilen löytyneistä kuolleista simpukoista uutisoivat ainakin Yle ja Satakunnan Kansa.

      Simpukkanäytteitä on kerätty sekä eilen että tänään. Helmisen mukaan lihaskudosta tutkimalla voidaan varmistaa yhteys nikkelipäästöön.

    • Nippelitieto.

      Sinänsä outoa on se että lähihistoriassa esim.-70 luvulla. Suomessa oli vajaa miljoona nautaa joitten lannat säilöttiin avolantaloihin. Miten ne sonnat silloin pilasivat pohjavesiä? Eivät mitenkään vaikkakeskimääräisellä maitotilalla oli se 7 lehmän pistekuorma lannan suhteen. Terveystarkastajat kävivät ottamassa maitotiloilta vesinäytteet vuosittain ja ongelmia ei ollut.
      Mutta nyt on ongelma sillä muutama tuhat mökin mummoa ja ukkoa sontivat noin 40-70 kg (noin 150-200 grammaa vuorokaudessa)
      ja pissaavat 300-500 litraa
      Lehmä sentään ulostaa sen 55 kg päivässä (lanta virtsa) eli kahdessaviikossa on ylitetty ihmisen vuosituotoksen.

    • Eloö

      Maaseudun tyhjentyessä karjasta, viljelystä ja ihmisistä taajamat kasvavat.

      Jotta taajamien olemattomin vaatimuksin toimivat puhdistamot voisivat jatkaa saastuttamista, on kaiken muun jätekuormituksen loputtava.

      Tästä kunnat pitävät kiinni koska puhdistuspönttöjen tekofirmat on pidettävä paikkakunnalla, kaivureilla on oltava töitä, putkiliikkeillä myyntiä jne..
      Ja byrokratian pitää pyöriä, muutenhan kunnan viranhaltijoista osa jäisi työttömiksi.

    • sata nolla kaatuu

      Putkifirmat ovat aloittaneet häikäilemättömän rahastuksen. Aina näihin päiviin asti on ojanreunat hoitaneet puhdistuksen. Nyt ollaan keksitty uusi rahastusmalli.

      Fosfori saadaan kyllä pois ilman mitään maaperäkäsittelyäkin, mikä ei siis TM:n mukaan poista fosfori.

      Sakokaivoon kemikaalit ja fosforit lähteet. Maasuodattamo on turhake, jolla yritetää saada rahat mummoilta.

      • PianUutisissaaa

        Jv.asetus kaatuu ensi viikolla.


    • roskarobotti

      Mikä siinä on, kun takapajuiset suomalaiset eivät halua parantaa omia elinolosuhteitaan. Liittykää nyt ihmeessä paineviemäriin, jos teille semmoinen mahdollisuus tarjotaan. Aikoinaan vastustettiin sähköistämistä, ja nyt jätevesiasioiden kuntoon saattamista. Pieni investointi, suuri hyöty.

    • Vain utelias

      Hyöty? Kakkakokkareelle kuljetetaan vettä se reilu sata kilometriä ja toiset sata kilometriä sen jälkeen että on jätevedenpudistamolla. Seuraavan vesisateen aikana se kakkakokkare menee vesistöön raakana, kun on ohijuoksutus.
      Kerro, mikä on se suuri hyöty?

      • Kusetus ketjuttaa

        Kaatuu se


    • maalaisjärki.

      JÄTEVESIASETUS UUSIKSI JA SIIHEN TEKSTI:

      RAKENNETTAESSA UUDEN OMAKOTITALON NIIN RAKENNUSLUVAN EHDOKSI UUSI JÄTEVESIASETUS.

      TEHDESSÄ ISON REMONTIN OMAKOTITALOON RAKENNUSLUVAN EHDOKSI UUSI JÄTEVESIASETUS.

      OLEMASSA OLEVIIN OMAKOTITALOIHIN JOISSA ON RAKENNUSVAIHEESSA MYÖNNETTY RAKENNUSLUPA
      NIIN NIIHIN EI UUTTA JÄTEVESIASETUKSEN MUKAISTA
      PASKAKAIVOSYSTEEMIÄ.

      TÄMÄ ON SITÄ MAALAISJÄRKEÄ JONKA VERONMAKSAJAT
      HYVÄKSYVÄT.

    • Nopeet ojassa

      Pohjanmaalla kyläyhteisö rakentaa oman viemäriverkon.Luovuttavat sen sitten kunnalle.Miksi ? Kun asetus kaatuu niin vanhatkin laitteet kelpaisivat ,niinkuin ennekin.Mitä järkee on lähteä toteuttamaan poistuvaa asetusta.

    • heiskanen

      Mitä sanovat uuden järjestelmän rakentaneet,jos laki kaatuisi?ja niitä on paljon.
      Vaikea uskoa et laki kumoutuisi,joitain vähäisiä lievennyksiä saattaa tulla.

      • laittomillekorvausta

        Uusia rakentaneilla ollut vikaa vanhassa tai ollut aina laiton systeemi eli suora putki.

        Hauska homma viimeaikoina kun kunnat viimein alkaneet laittaa paperille jätevesiohjeita mitkä olisi pitänyt olla jo 2004 käytössä. Nyt uusien ohjeiden mukaan muuttuu useimmat viimevuosina rakennetut systeemit laittomiksi.

        Tämä paskan vatkaaminen ei tule loppumaan koskaan ellei Soini oikeasti tee jotain. Mitä kylläkin epäilen...


    • Mikään kökkö

      ei pysy pystyssä.

    • kankkulan kaivo

      Kyllä kaatuu kun 200,000 taloutta äänestää kaatajia.

      • pers,iilleen menis

        Tosta luvusta voi vähentää jonkun nollan.
        Lakeja ei säädetä huutoäänestyksellä. Jos näin olisi, alkoholia,ja tupakkaa sais ilmatteks,ylinpeus sakkoja ei sais kukaan,kun ei olisi nopeusrajoituksia. ym,ym.


      • 48kiloa
        pers,iilleen menis kirjoitti:

        Tosta luvusta voi vähentää jonkun nollan.
        Lakeja ei säädetä huutoäänestyksellä. Jos näin olisi, alkoholia,ja tupakkaa sais ilmatteks,ylinpeus sakkoja ei sais kukaan,kun ei olisi nopeusrajoituksia. ym,ym.

        Ei vaan alkoholin hinta moninkertaistuisi ja tupakan myynnistä tulisi rikos.
        Mikä ero on demokratialla ja korpokratialla? Korpokratiassa suurfirmat ostavat poliitikkojen ja virkamiesten palvelut. Demokratiassa kansan enemmistö päättää, miten mikin asia hoidetaan ja poliitikot ja virkamiehet vain toimeenpanevat kansan tahdon.
        Tämän kansan köyhdytetyt mummot ja työttömät eivät halua elättää kunnassaan toimivia suurfirmojen aliurakoitsijoita; maansiirtäjiä, säiliöiden valmistajia, säiliöiden tyhjentäjiä.
        Me teemme juuri uutta versiota vanhasta suussistamme. Kahdesta 240 litran Sulo-astiasta jätteenkeruupöntöt, toista käytetään, toisessa muhii tavaraa jälkikompostoria varten.
        Harmaavesisäiliölle kaivan kuoppaa jo kolmantena kesänä, sen minkä lapiolla jaksan, hintelä mummu. Jos saan sen kaivetuksi, upotan siihen jonkin säiliön. Jos en jaksa, kaatukoon huono laki.
        Itsenäisyyspuolue taitaa olla köyhien ja normaalien ihmisten puolella tässäkin asiassa. Siksi äänestän IPU:a.


    • Äly hoi

      Vaalipropagandaa suoltaa nyt Kokoomus ja Persut ja pitävät ihmisiä idiootteina.
      Jäteveden käsittelyä on harrastettu Suomessa sentään jo vuosikymmeniä. Kuntienkin viemäreihin on pakko liittyä ja kunta lähettää siitä helposti kymppitonnin laskun. Ei kai nyt sentään keskiajalle takaisin mennä ja paskota maakuoppiin.
      Jäteveden käsittelyssä käsitellään sitten paljon muutakin jätevettä, kuin pelkkää paskaa.
      Osuuskunnat voivat lähettää 20 000 €:n laskun, kyllä pienpuhdistamot ovat kuitenkin halpoja ja maasuodattimet riittävän toimivia.
      Kokoomuksen kolmekymppinen nappisilmä ministeri puhui televisiossa populistisesti lain kaatamisesta , kyllä on kova vaalipyrky.
      Olisi Suomessa paljon tärkeämpiä asioita hoidettavana, mutta kun kansaan puree paskan jauhanta ja pelottelu paremmin.

      • kepu pettää aina

        Suuruusluokka investoinneilla, joita kansa joutuu pulittamaan nykyisen jätevesilain mukaan on n. 500-700 miljoonaa euroa. Ei siis kovin mitätän summa. Ja kun tama lain toteutuminen ei tuo sitä hyötyä mitä sillä tavoitellaan. Tuo panostus maatalouden päästöjen vähentämiseen toisi sen hyödyn moninkertaisena takaisin.
        Mutta ei lakia tarvitse kumota vaan järkeistää, se riittäisi.


    • hysteria on sairaus

      Kenelle on 10,000 euron puhdistamo halpa ? Itse en pysty näitä hankkimaan.Nykyiset laitteet toimineet vuosikymmeniä ja hyvää ruokavetta tulee kaivosta.Mites se nyt niin vaikeeta on ?
      Yhtäkkiä kaikki onkin muka saastunut.Kaveri ajoi 40 vuotta rekkaa .Tuli rekkakorttidirektiivi
      ja ei voi ajaa enään ,ilman lisä koulutusta.Mihin se ajotaito yhtäkkiä hävisi ?
      Päätetään vaan jotain mutu tuntumalla ja maksatetaan kokeilu kansalaisilla.
      Pelloille taas saa ajaa enemmänki paskaa.Sukulaisen maatilalla on ajettu puolivuosisataa paskaa pellolle ja kaivosta tulee hyvää vettä .Mummo kuoli 90 vuotiaana,ikänsä pellon reunalla olleen kaivon vettä käyttäneenä.
      Paskalaki kaadettava ja hysteria lopetettava.

    • Pska laki ei koske

      Onko minun systeemi laillinen; Saunalla ISO 300L tankki johon KANNAN veden kaivolta. Siitä putki vesipumppuun josta edelleen boileriin, keittiöön ja suihkuun. Jätevedet saunapalloon. Se on mielestäni lain mukainen ja riittävä koska on KANTOVESI!
      Jos kunta alkaa vaatimaan muutosta, otan tuomion kork hallinto-oikeudesta. Edellinen tiekiista kesti 10v siellä :-) Minulla on aikaa....

      • fdsgghsdghshj

        Sinulla on oikea asenne. Suomalaista sisua ja tervettä järkeä.


    • Komia Rosvo
    • Politikot vaa nauraa

      Ja,pöljäkansa uskoo,ja äänestää keskustaa vaaleissa.
      On kyse vaan pienistä rahoista.
      Tärkeämmät,ja isommat asiat jää pienemmälle huomiolle.

      • isoviha

        Tämä on erittäin epätasaarvoinen laki.65 vuotiaat rikkaat joillaa on rutkasti ylimääräistä ohittaa lain ikä perusteilla.64 vuotias peruseläkkeellä asuva pariskunta
        pakotetaan velkaantumaan tai ajetaan kotoa.Mitä merkitystä on venäjän uhalla kun meillä ajetaan ihmiset kotoa omasta takaa ?


      • Putkirunkkari
        isoviha kirjoitti:

        Tämä on erittäin epätasaarvoinen laki.65 vuotiaat rikkaat joillaa on rutkasti ylimääräistä ohittaa lain ikä perusteilla.64 vuotias peruseläkkeellä asuva pariskunta
        pakotetaan velkaantumaan tai ajetaan kotoa.Mitä merkitystä on venäjän uhalla kun meillä ajetaan ihmiset kotoa omasta takaa ?

        Persupropagandaa liikkeellä, vaalit lähestyy. Eikö löydy tärkeämpiä asioita ?
        Suomessa jäteveden käsittelylaitteet ovat olleet käytössä jo kymmeniä vuosia, niin puhdistamot, kuin imeytyskentätkin.
        Sakokaivojen perään kun laitatte imeytyskentän, niin ei maksa kuin tonnin pari. Halvimmat puhdistamotkin saa jo kolmella tonnilla esim. Tuon TM testivoittajankin.
        Omakotitalon viemäri liittymä maksaa kaupungissa tai mistä sellainen löytyy rakentajalle kymppitonnin liittymämaksuna, tuskin meillä nyt enää riukupaskalla tullaan käymään.
        Pakko liittyä, pitäisikö tämäkin jätehuoltolaki kaataa ? Persu on selvästi aivoton populisti.


      • Puheita
        Putkirunkkari kirjoitti:

        Persupropagandaa liikkeellä, vaalit lähestyy. Eikö löydy tärkeämpiä asioita ?
        Suomessa jäteveden käsittelylaitteet ovat olleet käytössä jo kymmeniä vuosia, niin puhdistamot, kuin imeytyskentätkin.
        Sakokaivojen perään kun laitatte imeytyskentän, niin ei maksa kuin tonnin pari. Halvimmat puhdistamotkin saa jo kolmella tonnilla esim. Tuon TM testivoittajankin.
        Omakotitalon viemäri liittymä maksaa kaupungissa tai mistä sellainen löytyy rakentajalle kymppitonnin liittymämaksuna, tuskin meillä nyt enää riukupaskalla tullaan käymään.
        Pakko liittyä, pitäisikö tämäkin jätehuoltolaki kaataa ? Persu on selvästi aivoton populisti.

        Eikö nämä kaatumiset olleet Sannin puheita televisiossa ja Sanni on Kokoomuksen ympäristöministeri. Tuollaisia letkautuksia ei ministerin pitäisi tehdä, vaikka ikää on vast kolmekymppiä ja ruskeat pyöreät silmät.
        Lapsi ministerit ovat jo muutenkin saaneet Suomen kaaokseen.


      • ,mjhgfdfghjklö
        Putkirunkkari kirjoitti:

        Persupropagandaa liikkeellä, vaalit lähestyy. Eikö löydy tärkeämpiä asioita ?
        Suomessa jäteveden käsittelylaitteet ovat olleet käytössä jo kymmeniä vuosia, niin puhdistamot, kuin imeytyskentätkin.
        Sakokaivojen perään kun laitatte imeytyskentän, niin ei maksa kuin tonnin pari. Halvimmat puhdistamotkin saa jo kolmella tonnilla esim. Tuon TM testivoittajankin.
        Omakotitalon viemäri liittymä maksaa kaupungissa tai mistä sellainen löytyy rakentajalle kymppitonnin liittymämaksuna, tuskin meillä nyt enää riukupaskalla tullaan käymään.
        Pakko liittyä, pitäisikö tämäkin jätehuoltolaki kaataa ? Persu on selvästi aivoton populisti.

        Kommariputkirunkkari pelkää töiden loppuvan ja oman läävän joutuvan pakkohuutokauppaan.


      • Putkirunkkari
        ,mjhgfdfghjklö kirjoitti:

        Kommariputkirunkkari pelkää töiden loppuvan ja oman läävän joutuvan pakkohuutokauppaan.

        Tyypillistä Persun kielenkäyttöä ja älykkyysosamäärä näkyy. Koirallakin sentään on älykäs katse, eikä kiukuttele.
        Likavesiviemäröinti on tullut varmasti jäädäkseen ja kyykkypaskalla ei enää käydä. Tuntuu varmaankin Persunkin perseessä mukavammalta lämpimässä vesivessassa torttua vääntää.
        Nykyisin hommat muuten revitään maalämmöstä ja aurinkopaneelien asennuksesta, ei kai Persut niitäkin yritä kieltää ?
        Joku raja pitäisi tuolla populismillakin olla Persut.


      • sait kenkää töistäsi
        Putkirunkkari kirjoitti:

        Tyypillistä Persun kielenkäyttöä ja älykkyysosamäärä näkyy. Koirallakin sentään on älykäs katse, eikä kiukuttele.
        Likavesiviemäröinti on tullut varmasti jäädäkseen ja kyykkypaskalla ei enää käydä. Tuntuu varmaankin Persunkin perseessä mukavammalta lämpimässä vesivessassa torttua vääntää.
        Nykyisin hommat muuten revitään maalämmöstä ja aurinkopaneelien asennuksesta, ei kai Persut niitäkin yritä kieltää ?
        Joku raja pitäisi tuolla populismillakin olla Persut.

        Tyypillistä kommarin kielenkäyttöä. Valitsee vieläpä itselleen nimimerkin "Putkirunkkari" mikä kyllä kuvaa sinua täydellisesti.


      • Putkirunkkari
        sait kenkää töistäsi kirjoitti:

        Tyypillistä kommarin kielenkäyttöä. Valitsee vieläpä itselleen nimimerkin "Putkirunkkari" mikä kyllä kuvaa sinua täydellisesti.

        Teen sentään töitä joka ikinen päivä vähintään 12 tuntia, Persu senkun istuu bubissa ja parantaa maailmaa. Pelkää kuin mustalainen, että eurooppa vie asumistuen ja toimeentulotuen, sekä työttömyyskorvauksen.
        Todellakaan kaikki ei voida olla työtävieroksuvia Persuja, jonkun ne verotkin on kerättävä ja työttömyysvakuutusmaksut maksettava !


      • säälin sinua
        Putkirunkkari kirjoitti:

        Teen sentään töitä joka ikinen päivä vähintään 12 tuntia, Persu senkun istuu bubissa ja parantaa maailmaa. Pelkää kuin mustalainen, että eurooppa vie asumistuen ja toimeentulotuen, sekä työttömyyskorvauksen.
        Todellakaan kaikki ei voida olla työtävieroksuvia Persuja, jonkun ne verotkin on kerättävä ja työttömyysvakuutusmaksut maksettava !

        Runkkarikommarilla on pieni palkka, kun täytyy tehdä 12 tunnin työpäivää jatkuvasti, tosin ei laiskalle ja tyhmälle voi paljoa enempää maksaa.


      • tehdas duunari
        Putkirunkkari kirjoitti:

        Persupropagandaa liikkeellä, vaalit lähestyy. Eikö löydy tärkeämpiä asioita ?
        Suomessa jäteveden käsittelylaitteet ovat olleet käytössä jo kymmeniä vuosia, niin puhdistamot, kuin imeytyskentätkin.
        Sakokaivojen perään kun laitatte imeytyskentän, niin ei maksa kuin tonnin pari. Halvimmat puhdistamotkin saa jo kolmella tonnilla esim. Tuon TM testivoittajankin.
        Omakotitalon viemäri liittymä maksaa kaupungissa tai mistä sellainen löytyy rakentajalle kymppitonnin liittymämaksuna, tuskin meillä nyt enää riukupaskalla tullaan käymään.
        Pakko liittyä, pitäisikö tämäkin jätehuoltolaki kaataa ? Persu on selvästi aivoton populisti.

        Onko lvi-asentajalla liian vähän töitä rupesko pelottamaan kun työt vähenee,ja mitä tulee siihen pariin kolmeen tonniin niin luulekko että kaikilla on tuntipalkat 50-60 euron tienoilla mulle toi on aika iso raha.


    • Kaatuu-----

      se varmasti.
      Onneksi vihreät out.

    • Kaatuu----

      kakka maatuu.
      Paitsi sianliete ikkunani alla maajussin rantapellolla.

      Nyt on todistettu, että kettutarhat ja maan liikalannoitus ovat fosforin alkuperät vesitöön.

      • Auto ja energia

        Asetus pitäisi kumota jo taloudellisin perustein.Kriisiaikana pitäisi ohjata maaseudun asukkaita omavaraisuuteen.Samoin Valtionkin pitäisi ottaa
        käyttöön monia sota-ajan omavaraisuus toimintoja .Nythän niitä on huomattavasti purettu.Jo esim, leipää tuodaan ulkomailta,peltoja on paketissa ym.
        Suomi velkaantuu,valtio kuin kansakin.Venäjään ei voi luottaa.
        Parempaakin käyttöä tälle rahalle olisi.


    • SYKE autioittaa maan

      SYKE yrittää estää jv-asetuksen järkeistämisen.
      Toivotaan Sannille suoraselkäisyyttä oikaisemaan järjetön asetus ja mahdollistamaan maaseudulle rakentaminen.
      Perustuslain mukaan asuinpaikkansa voi valita. Eri elämäntilanteissa ihmisillä on erilaiset tarpeet; kaikki eivät halua asua koirien ja lasten kanssa kerrostaloissa, vaikka Syke niin toivookin.

    • Oma koti

      Talon rakentaminen makselee 300 - 400 000 €, siinä ei jäteveden käsittelyn kustannus ole kuin hyttysen paska.
      Kyllä se on nykyaikaa, että jätevedet käsitellään, eikä ohjata haisemaan rajaojiin.
      Täytyy sitä kaupungissakin omakotirakentajan liittyä viemäriverkkoon, maksaa kunnalle koko verkon rakentamisen kustannus osuudellaan. Ei se sen halvempaa ole, kuin maaseudullakaan.
      Lisäksi vielä tulee hulevesienkin johtamisen kustannukset, joita maaseudulla vähemmän.
      Sanni olisi kiva nähdä kyykkypaskalla metsässä, valkoisine perseineen. Populismia ja ihmisten kusettamista Kokoomukselta.

    • YHDENVERTAISUUS ?

      Asemakaavoitetulla alueella viemäriin liitos maksaa 2000 euroa.
      Rivitaloilla ja kerrostaloilla 150 euroa.
      Haja-astusalueella kunnalliseen viemäriin liitos maksaa jopa 10.000 euroa.

      YHDENVERTAISUUS ???

      wituttaa......

      • Maanrakentaja 58

        Älä levitä väärää tietoa, liittymämaksu Viemäreihin ja vesijohtoon on tuhannen neliön tontilla, rakennusoikeudelta 0.25 keskimäärin n. 9000 €. Kerrostaloissa liittymämaksut lasketaan asuinpinta-alan mukaan ja voivat olla kymmeniä tuhansia euroja per talo.
        Lisäksi tietysti maksetaan erikseen liitostyön kustannukset kunnalle osineen ja kaivinkoneen ym. Kustannuksetkin tulevataksettavaksi myös kunnallisen viemärin rakentamisesta tontille.
        Oikein huonolla tuurilla liitoksen tullessa asfaltin alle kadulle voivat kaivukustannukset olla jopa 20000 €.
        Ilmaiseksi ei tässä maassa kenenkään paskoja käsitellä tai jätetä käsittelemättä.


      • Kaupungista
        Maanrakentaja 58 kirjoitti:

        Älä levitä väärää tietoa, liittymämaksu Viemäreihin ja vesijohtoon on tuhannen neliön tontilla, rakennusoikeudelta 0.25 keskimäärin n. 9000 €. Kerrostaloissa liittymämaksut lasketaan asuinpinta-alan mukaan ja voivat olla kymmeniä tuhansia euroja per talo.
        Lisäksi tietysti maksetaan erikseen liitostyön kustannukset kunnalle osineen ja kaivinkoneen ym. Kustannuksetkin tulevataksettavaksi myös kunnallisen viemärin rakentamisesta tontille.
        Oikein huonolla tuurilla liitoksen tullessa asfaltin alle kadulle voivat kaivukustannukset olla jopa 20000 €.
        Ilmaiseksi ei tässä maassa kenenkään paskoja käsitellä tai jätetä käsittelemättä.

        Minkäs teet kun et saa rakennuslupaa, ennen kuin jätevedenkäsittely on kunnossa, jää talo rakentamatta.
        Entä kun viranomainen laittaa talosi asumiskieltoon ?
        Kyllä se on maksettava myös maalla, kuin kaupungissakin.


      • dfgsfhgsfgh

        "Ilmaiseksi ei tässä maassa kenenkään paskoja käsitellä tai jätetä käsittelemättä." Hassu lapsus. Paljonko käsittääksesi maksaisi, jos meidän mökkimme jätteet jätettäisiin käsittelemättä? Se se vasta on, kun aletaan laskuttaa siitä, että EI tehdä mitään. Olisiko tämä liikeidea hyvä muillakin aloilla? Virolainen kattofirma lähettää laskun siitä, että ei korjannut kattoasi?


    • 3000 euroo

      meillä liittymät (2) yhteensä kaupungissa.

      Siis suuret erot

    • Keinotekoinen uhka

      Nyt kun jätevesiasetusta ei enään voida perustelle itämeren saastumisella niin epätoivoisesti yritetään pohjavesikortilla.Täällä on paskottu iät ajat eikä pohjavedet ole menneet pilalle.Jätevesipuhdistamot päästelee aikaajoin huikeita määriä (Esim Tuusulan järveen taannoin pääsi huomattavia määriä puhdistamatonta vettä.
      Vantaanjokeen pääsee kaupungeilta esikäsiteltyä päästöä aikaajoin.Nämä tiedot voi tarkistaa.OK-asujan maa-imeyttämä ei päästä jokiin yhtään mitään.
      Ennen oli avokomposti pihalla ja paska kaivettiin maahan ja kaivossa hyvä vesi.
      Kumma että nyt saastuu.Meillä porakaivossa täysin puhdas tutkittu vesi.Hiukan rautaa. 3 rengas vesi kaivo 15 metrin päässä.40 vuotta ollut ja edelleen vesi puhdasta.Mitä tästä siis pitäisi 10,000 eurolla suodattaa ?

    • OIKEA SAASTUTTTAJA

      Maanviljelijöille on maksettu ympäristötukea kahdenkymmenen vuoden ajan, noin 300 miljoonaa euroa vuodessa. Silti maatalous saastuttaa yhä Itämerta. Tilanne on pahin Saaristomeressä, jossa liki 80 prosenttia fosforista tulee maataloudesta.

      PAPAN PISSI EI OLEKAAN SYYLLINEN.

    • näennäinen ongelma

      Väittäisin vielä ettei ok-asukin imeytys kaivot ole vesistojä pilanneet.Mutta onhan meilla ollut maatalouttakin iät ajat.Aina sitä apulantaa on pellolle ajettu ja navetan paskoja.Nykyään on vielä suojapientareetkin.Kyllä ne lannoitteet maksaa niin järjettömästi ettei niitä ylimääräisiä sinne ajeta.Ne on tarkkaan laskettu että kasvit saa oikeessa suhteessa ravinteet .Eräskin viljelijä sanoi että että on siinä ja siinä että edes riittää kasveille.Kaivo pellon reunalla ja aina on hyvää vettä tullut.
      Meillä juo naapurit pellon reuna kaivoista ja eri sukupolvet on sitä juoneet.
      Kemirat ja talvivaarat on sitten eri asia.Laittakaa nyt sähköpostia ympäristöministerille että lamasuomeen ei tarvitse keksiä ongelmia.

    • 3 osaiset

      kaivot riittää
      vesistöjen ulkopuolella

    • Enkä ota !

      Jätevesiasetuksesta on turha parkua, on tullut paljon tehokkaampi vihreä kuppausase. Osuuskunnat ovat uusin kuppauskeino, johon vihreät virkamiehet kansalaisia yllyttävät. Houkutellaan jollain 7000 € liittymämaksulla ilman minkäänlaista velvoitetta hinnan pitävyydestä. Todellisuudessa kustannus tuplat ja käyttömaksut elinikäisinä päälle, ei mitään ikärajoja mummoille tai papoille.
      Yli 20000 €:n tapauksiakin löytyy ja tähän voidaan kunnan valtuuston päätöksellä pakottaa. Suomesta on tullut lähes Neuvostoliitto.

    • Emme niele

      Valitetaan eu:n ihmisoikeustuomioistuimeen.Tehdään joukkokanne.

    • Kokoomus kaatuu

      ellei i tee mitään baskalaille.

      SIIS TEKEE ENNEN VAALEJA.

    • SANNI TEKEE SEN

      Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen esittää jätevesiasetuksen siirtymäaikaa jatkettavaksi kahdella vuodella vuoteen 2018. Vaaditut toimet puuttuvat nyt 120 000 kiinteistöltä. Kuivalla maalla sijaitsevat kiinteistöt ollaan vapauttamassa asetuksesta.
      Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) esittää, että haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen siirtymäaikaa jatketaan maaliskuuhun vuoteen 2018.
      Ministeri haluaa myös, että asetusta koskevat lait otetaan keväällä uuteen valmisteluun. Hänen mukaansa jätevesiasetus on nykyisellään kohtuuton, vaikeaselkoinen ja terveen maalaisjärjen vastainen.
      Esimerkiksi kuivalla maalla sijaitsevat kiinteistöt voitaisiin vapauttaa asetuksen vaatimuksista. Ne ovat kiinteistöjä, jotka eivät sijaitse vesistöjen äärellä tai pohjavesialueella. Sinne tehtäisiin muutokset vasta remonttien yhteydessä.

      • Ei Kokoomukselle

        Sannin vaalipopulismia, hyvin uppoaa kansaan, vaikka Kokoomus juuri ryssinyt koko Suomen talouden.
        Jos sinulla on rahaa Kokoomus kyllä kyttää ja verottaa sen. Jos olet yrittäjä Kokoomus kyllä kilpailuttaa hommaksi kuralle. Jos olet homo äänestä Kokoomusta, se on puolueesi.
        Kaupunki vastaan maaseutu, se on vastakkainajattelua. Ensin Kokoomus oli työväenpuolue jakeli työhanskoja ja lupasi palkan korotuksia julkiselle sektorille. Nyt Kokoomuksesta on tullut maaseudun puolue, traktorista saa tehdä enemmän poistoja.
        Seuraavaksi Kokoomus on varmaankin Vihervasuri porukkaa. Alamäki sen kun jatkuu, ei auta selfiet ja vaalihuijaukset. Kansaa on Kokoomusvallasta nyt opetettu kantapään kautta kunnolla. Lopputili tulee kouraan kuntasektoriltakin, että heilahtaa. Nyt siirrytään Kouvolan malliin.


    • oikeus ja kohtuus

      Ainoa muutos joka tule lakiin on. Uhkasakko vähintään kymmenentuhatta. Ensimmäinen,ja viimmeinen huomautus satatuhatta,ja vankilaan.Vankeusaika riippuu iästä,vähintään kymmenen vuotta.
      Ei näitä saastuttajia muuten saada kuriin.

      • dgfdfhdfyjyjud

        Miksei heti kuolemantuomio papparaiselle, joka sitkeästi vaan käyttää huussiaan ja laskee tiskivetensä likakaivoon? Pankki ei anna hänelle lainaa, mutta pankkia ei tarvitse rankaista. Ja jos pankki antaa lainaa jäteturhaketta varten taloa vastaan, papparaisen perilliset eivät toki voi haastaa pankkia oikeuteen, eikä poliitikkoja, kun pankki vie papan talon. Papat vastuuseen. Talvivaaran pa5kat vapaasti vesistöön. Suurtilojen lantalietteen levitys entistä vapaammaksi. Monsanton myrkkyjä pelloille vapaasti, mutta pappa saa pissata juomavedellä huuhdeltavaan posliinipyttyyn - siellä vankilassa, kuolemantuomiota odotellessaan.


    • Maajussin vastuu?

      Keskustan ajamaa ja Paskalaki-Paulan kehittämää jätevesilakia tuskin tullaan muuttamaan, jos Keskusta saa suuren vaalivoiton kevään vaaleissa. Maanviljelijät saavat jatkossakin ajaa kymmeniä tonneja lietelantaa rantapelloille, kun taas kilometrin päässä rannasta asuva joutuu suodattamaan saunasaippuat vedestä. Maatalous saastuttaa ja sameuttaa vesistöjä huomattavasti enemmän kuin mökkiläiset tai omakotiasujat. Raskas teollisuus on tehnyt huomattavia tuhoja viimevuosina. Eikä ole kunnillakaan asiat aivan hyvin: http://www.virtavesi.com/index.php?setPage=1&newsid=284
      Kunnat mitoittavat järjestelmänsä keskivertovirtaamien mukaan ja valuttavat tonnikaupalla paskaa vesistöihin, kun virtaamat ylittyvät.

      • Tärkeysjärjestykseen

        Maajussin vika ei ole se , että ihmiset syövät nykyisin paljon lihaa ja karjaa tarvitaan maailmassa paljon. Piereskelevät lehmät tuottavat päästöjä ilmakehään enemmän kuin autoliikenne on tutkittu asia.
        Maajussia EU valvoo ja kyttää tehokkaasti, on oltava miljoonien lietealtaat ja käsittelylaitteet, sekä turvanormit noudatettaviksi.
        Maajussi ei ole tehnyt kaupunkilaisille mitään pahaa, hankkinut ruokaa muovipusseihin jaettavaksi hienostolle, joka on pääasiassa töissä valvontakoneistossa kuin DDR:ssä aikoinaan.
        Ravinnepäästöt ovat merkittävästi pienentyneet, eikä maajussinkaan kallista apulantaa kannata vesistöön kylvää, sillä tulisi saada kasvua lisää ja palkkansa.
        Keskusta on Suomen suurin puolue ja sen äänestäjistä ehkä 5 prosenttia on maanviljelijöitä, mikä on aivan kunniallinen ammatti, kuten verotarkastaja tai tullimieskin.
        Keskustan äänestäjäanta on paljolti hyvin koulutettua väestöä, joka ymmärtää työn merkityksen tärkeyden. Alkion oppeihin kuului myös aikanaan juuri köyhän asia ja lähimmäisestä huolehtiminen.
        Nykyiset lapsiministerit makrotaloudellaan ovat tulleet tiensä päähän, kuten AY kiristäjätkin, verotuksen tarvetta ei voi enää kiristää.
        Suorastaan lapselliselta kuulostaa nuo toivottomat vaalipuheet, maajusseista ja paskalaista. Ongelmamme ovat paljon suurempia, jakopolitiikka ja työttömyys !
        Juha Sipilän viisautta tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, on otettava oppia Kekkosen ajoista asti, jolloin oli työtä ja Suomi meni eteenpäin.
        Toistensa haukkumisella ja vastakkain asettelulla ei saada paljonkaan aikaan.
        Meitä kaikkia tarvitaan Suomen hyvinvoinnin palauttamiseksi.
        Demari se paskoo kuten kaikki muutkin ja lopputuote on käsiteltävä jotenkin, eiköhän insinöörit pysty tämänkin ratkaisemaan.


    • perus.s

      Suomalaiset säikkyjä polosia,tekevät raukat kaiken mitä tyhmät päättäjät käskevät.vaalit tulossa, käy äänestämässä.tiedät kyllä mitä puoluetta!

      • Traktor

        Persuja on kyllä täysin turha äänestää, eipä paljon muuta tehneet neljään vuoteen, kuin hokeneet missä EU, siellä ongelma.
        Suuri osa seinähulluja juoppoja, jotka eksyvät Helsingin keskustassa.
        Kuitenkin parempi vaihtoehto, kuin Vihervasuri, joka on tullut yhteiskunnalle järkyttävän kalliiksi.
        Jätevedet tietysti käsitellään, eihän kustannus ole kuin neljäskymmenes osa uuden talon hinnassa.
        Osuuskunnista on tullut 20000 €:n hintalappuja, onko se sitten parempi vaihtoehto ?


      • nämäonfaktat

        Ei ole muita äänestysvaihtoehtoja, kuin PS, muutoin omakotiasukas lyö itseään leukaan. Paskalaki on RKP, kokoomus, SDP kehitelmä ja keskustakin on siihen sotkeutunut.


      • rokolo

        Tehän hulluja olette,jos muutaman tuhatta maksava remontti määrää mitä puolluetta äänestätte. Sama mitä äänestätte,laki ei kaadu.
        Onhan toki järkevämpiä,tärkeämpiäkin asioita,kun pas,ka laki.


      • dfgsgfgh
        nämäonfaktat kirjoitti:

        Ei ole muita äänestysvaihtoehtoja, kuin PS, muutoin omakotiasukas lyö itseään leukaan. Paskalaki on RKP, kokoomus, SDP kehitelmä ja keskustakin on siihen sotkeutunut.

        On. IPU. Persutkin ok.


    • ASETUSkaatuu

      Jätevesilaitokset tehottomia ravinteiden kierrättäjiä
      Professori Lassi Linnanen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta katsoo, että ravinteiden kierrätyksen heikoin lenkki on yhdyskuntien jätevesien käsittely. Isoissakin laitoksissa fosforista hyödynnetään alle 50 prosenttia ja typestä vain 10 prosenttia.
      13.02.2015,

    • Jätevesiasetus
    • uuslahkolainen
    • SOINIkaataa

      Sanni ajoi Loton ja RAVI-teeveen maikkarille. HYI.
      Epäluotettava likka.

    • asetus-muuttuu

      Kaatuu se iso muna---us viemäripössötys ainakin salokorvessa kuivalla maalla.

      Muuallakin järki voittaa, eikä enää seiso tyhmyyttään.

    • Niinkävi

      Hallitukselta järkipäätös tässä asiassa:

      "Pilaantumisherkillä alueilla, kuten rannoilla ja pohjavesialueilla, noudatetaan edelleen kuntien ympäristönsuojelu- ja rakennusmääräyksiä. Muilla alueilla olevien, ennen vuotta 2004 rakennettujen asuinkiinteistöjen osalta sen sijaan luovutaan kalenteriin sidotusta jätevesiremonttien määräajasta, jonka oli tarkoitus olla maaliskuussa 2018.

      Lievennyksen myötä ennen vuotta 2004 rakennettujen asuinkiinteistöjen jätevesijärjestelmän riittävyys tarkistetaan asuinkiinteistöjen rakennuslupaa vaativien peruskorjausten yhteydessä."

      • kävikö

        Eikös tämä ole ihan samaa asiaa kuin jo aikaisemmankin ministerin ehdotus? Miten siis tilanne on nyt muuttunut? Ainakin minä ymmärrän tämän sillätavoin että herkästi pilaantuvilla alueilla määräykset ja siirtymäaika on samat kuin ennenkin. Aika epäselväksi menee.. kuka nämä alueet määrittää ja millä kriteetereillä, mikä on tilanne jos vaikka pohjavesialue muuttuu? Toteutuuko tässä yhdenvertaisuusperiaate (perustuslaki)?


    • SYKEalas

      Maalle saa taas rakentaa.

    • ei-hätää

      Kepu on nyt vallassa! Ainakaan neljään vuoteen ei tarvitse tehdä mitään. Varot vaan neljän vuoden päästä äänestämästä vihreitä (hah, hah), niin saat asua köyhänä mökissäsi ja paskoa metsään ihan rauhassa. Ellei sitten kepu ole leikannut eläkettäsi tai työttömyyskorvaustasi niin, ettet sen takia voi enää olla mökissäsi... mutta sehän ei ollut alkuperäinen huolesi, vaan tämä paska asia...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe