lentokammo

annusd

Heippa! Elikkäs olen lähdossä perheeni kanssa lomailemaan Espanjaan ja tietenkin lentokoneella. Olen kyllä ollut parikertaa lentokoneessa pienempänä eikä silloin niin paljon pelottanut. Mutta nyt: miten helvetissä tommonen jättiläinen pysyy ilmassa? En vain ymmärrä! Ja kammo johtuu siitä etten ymmärrä tuota asiaa ja pelkään et se koko kone putoaa. Olen myös katsellut FOXista niitä lentoturmia ja luulempa että tein sen suurimman virheen. Osaisko joku ''lohduttaa'' kertoa omista kokemuksistaan ja miten saan tämän pelon häviämään kuukauden sisällä?

19

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ota viinaa..

      http://www.flightradar24.com/55.98,20.02/4

      hyvinhän nuo näkyy ilmassa pysyvän..

      riski joutua lento-onnettomuuteen on pienempi, kuin tulla juopuneen papin yliajamaksi jouluaattona kello 23.11

      toisaalta nuo lento-onnettomuudet on siitä kivoja, että yleensä ei tarvi kärsiä..

    • Niinuska5

      Lue Annusd kirja "Lentopelko hallintaan". Kirjoittaja muistaakseni Paula Kinnunen. Siinä kerrotaan just miten se möhkäle pääsee ilmaan ja pysyy siellä. Selitetään kaikki odotettavissa olevat äänet, kallistukset jne kansantajuisesti. Mua ainakin auttoi.
      Kirja löytynee ainakin kirjastoista, mutta varmaan vielä myös kirjakaupoista.

      Ja vaihda se Fox vaikka Animal Planetiin ;)

      Ennen podin pelkoa, mutta nykyään lentelen ihan sujuvasti muutaman kerran vuodessa. Toki vieläkin vähän jännittää, mutta ei pelota. Eikä siis estä matkustelua.

      Hyvää matkaa sulle!

    • Entinen pelkuri

      Jättiläinen pysyy ilmassa, kun moottoreista tulee tarpeeksi voimaa, joka vie sitä lujaa eteenpäin ja siipien malli on sellainen, että nostovoima pitää koneen ilmassa. Tavan talliainen ei välttämättä sitä kaikkea fysiikkaa ymmärrä, mutta tilastot kertovat, että lentomatkustaminen on hurjasti turvallisempaa kuin esimerkiksi autolla ajo.

      Monia pelottaa se, että teknisen vian tullessa syöksytään suoraan alaspäin kuin piirretyissä. Ei siinä niin käy, liito-ominaisuuksien ansiosta lentokoneella on mahdollista laskeutua, vaikka moottorit sammuisivat.

      Itselläni oli aikoinaan kamala lentopelko. Meinasi jäädä reissu väliin, kun pelotti niin. Menin kuitenkin koneeseen ja nousun jälkeen ihan yllätyin, kuinka tasaista ja mukavaa kyytiä se onkaan! Parin lennon jälkeen katosi kammo kokonaan, enää vain pikkuisen jännittää nousut ja laskut, eikä nykyään hirvitä hypätä Flyben pieneen potkurikoneeseen tai ulkomaalaisen yhtiön rähjäiseen koneeseen jossa penkit kiikkaa ja narisee.

      Lento-onnettomuuksia sattuu joskus, mutta tosi harvoin, kun vertaa siihen kuinka paljon koneita on ilmassa ihan koko ajan.

      Tsemppiä! Jos oikein kovasti pelottaa, voi lääkäriltä hakea esim. beetasalpaajia katkaisemaan pahimman terän paniikilta. Todennäköisesti ensimmäisen lennon jälkeen ei niitä enää edes tarvi.

      • oitysuredrfty

        beetasalpaajia?et taida olla lääkäri!


    • No flying

      Aina sanotaan että kone voi tulla alas ja laskeutua turvallisesti ilman toimivia moottoreita, mutta koskaan sellaisia ei uutisoida tapahtuneen. Kyllä ne on vaan kuvia savuavista koneen palasista keskellä peltoa tai metsää.

      • mmdmmd

        Se että kaksimoottorisessa koneessa molemmat moottorit sammuisivat lennolla on käytännössä liki mahdotonta pois lukien polttoaineen loppuminen tai lentäminen isoon lintuparveen. Yhdellä moottorilla kone voi noustakin ehdolla että moottorihäiriö tulee kesken kiihdytyksen ja tietty rajanopeus ylitetty.

        Hudson-jokeen päätynyt airbus menetti molemmat moottorit lintutörmäyksen takia, sekin olisi päässyt kentälle mutta korkeutta liian vähän ja laskeutui hallitusti veteen.


      • kkkjuuygtffd
        mmdmmd kirjoitti:

        Se että kaksimoottorisessa koneessa molemmat moottorit sammuisivat lennolla on käytännössä liki mahdotonta pois lukien polttoaineen loppuminen tai lentäminen isoon lintuparveen. Yhdellä moottorilla kone voi noustakin ehdolla että moottorihäiriö tulee kesken kiihdytyksen ja tietty rajanopeus ylitetty.

        Hudson-jokeen päätynyt airbus menetti molemmat moottorit lintutörmäyksen takia, sekin olisi päässyt kentälle mutta korkeutta liian vähän ja laskeutui hallitusti veteen.

        yhdellä moottorilla kone ei nouse ilmaan,älä kaikkea usko.rajanopeus v1 or v2 rotate välissä.v2 :sen jälkeen pysähtyminen kiitotielle vielä mahdollista,jos pata sammuu v2:sen jälkeen niin alas tullaan ja lujaa.


      • Eihätää
        kkkjuuygtffd kirjoitti:

        yhdellä moottorilla kone ei nouse ilmaan,älä kaikkea usko.rajanopeus v1 or v2 rotate välissä.v2 :sen jälkeen pysähtyminen kiitotielle vielä mahdollista,jos pata sammuu v2:sen jälkeen niin alas tullaan ja lujaa.

        Yhdellä moottorilla nouseminen on mahdollista tietyissä tilanteissa ! Esim: jos vaikka finnairin airbus 319 on nousemassa ja toinen moottori menetetään ja kiitotietä jäljellä noin 2,5 km niin kyllä voi nousta loivasti! Huom tämä ei onnistu luultavasti a330 tai 747 koneilla ja muilla isoilla


    • nekkunen

      FOXin Lentoturmatutkinnat on sikäli hyviä, että voit olla suhteellisen varma, että samanlaista onnettomuutta toistamiseen ei enää tule tapahtumaan. Jokaisesta onnettomuudesta (ja siihen johtaneesta tapahtumaketjusta) tehdään laajat tutkinnat ja raportit, joiden mukaan säännöksiä ja toimintaproseduureja tarkistetaan aina vain turvallisempaan suuntaan.

      Ihmisen tahalliset älyttömyydet on sitten asia erikseen, kuten ohjukset yms.

      • en lennä

        mutta aina menee 300 henkeä eli se sinun lento voi olla seuraava. 100% varmoja ei ole mitkään lentokoneet ja teknillinen vika voi tulla milloin vaan joka tuhoaa koneen. Yksi kone ollut kateissa kohta puoli vuotta eli voi sitä sattua mitä vaan.


      • ygkdjhfkjghkjuikol

        älä usko sitä jenkkien shit.boeing ei putoo,kaikki muut.


    • Tiivitaavi 60

      Minua taas pelottaa itse lentokentälle meneminen, mutta turvatarkastuksessa pelko häviää. Kuinka ihmeellistä onkaan ihmismielen meno...ja ikäni olen lentänyt jos vaikka minne, mutta aina sama juttu. Tuntuu että paniikki iskee siinä vaiheessa kun astun taksiin joka vie kentälle tai kun odotan pääsyä laukkujen jättöön. Kone saa minun puolestani rytkätä miten vaan vaikka olisi millainen myrsky. Korvaani en lotkauta, mutta se itse kentälle lähtö ja meno on ihan kauheaa!

    • pp_81

      Suosittelen katsomaan lentoonnousuvideoita.

      https://www.youtube.com/watch?v=1GrvCrEXLD0

      Ei se ole tämän kummempaa. Itseasiassa lentokoneessa istuminen on varsin tylsää ja pitkäpiimäistä. Tilaa ei ole paljon, eikä lentokoneissa ole ravintolavaunua niinkuin junissa. Suosittelen miettimään hyvää ajankulua.

      • Tiivitaavi 60

        Lentoonnousuhan ei olekaan paha, sehän on kiva. Mutta se itse lentokenttä on ihan helvetti! Sydän hakkaa, kädet vapisevat, naama on märkänä ilman MITÄÄN syytä ja kaikki katoaa oikeastaan sitten kun laukut on jätetty ruumaan. Huomioitakoon kuitenkin se, että minä en todellakaan ole mikään kuriiri enkä ole koskaan edes ollut. Kunnon kansalainen, joten miksi moiset reaktiot? Koska joskus n. 15v sitten eräs asiakkaani ahdisteli minua ja minun piti hakea hänet kentältä. Tämä yksi tapaus jätti minuun elinikäiset arvet joita kannan mukanani hautaan asti. Mitään muutakaan selitystä en ole koskaan onnistunut yrityksistäni huolimatta löytämään :)


    • Sannnnnnni

      Älä katso lentoturmaohjelmia. Noin ensihätään.

      Uutisiin tietysti pääsevät ne "yksi mahdollisuus tuhannesta miljoonasta" savuavat palaset, koska katsojia ei vaan saa uutisilla tyyliin "Lentoyhtiön XY lennolla toinen moottori sammui. Lentäjä kaatoi kahvinsa kiirehtiessään käynnistämään sen uudestaan. Matkustajat eivät huomanneet mitään, mutta lentäjän housut joutuivat pesulaan".

      Lentoturmaohjelmien sijaan voin suositella hienojen pelastusten googlailua. (Oli tosiaan se Hudson-joen tapaus, mutta niitä on paljon muitakin). Kone on iso pala painavaa metallia jonka olettaisi putoavan. Laiva on iso pala painavaa metallia jonka olettaisi uppoavan. Mutta molemmat on suunniteltu niin että niin ei käy. Jos laivan kelluminen jostain syystä lakkaa, se ei yhtäkkiä jymähdä pohjaan vaan vajoaa sinne hitaasti. Samoin lentokone, koska se on rakennettu lentämään, harvemmin jysähtää kuin kivi, vaan liidelleen vajoaa. Siksi hajonneetkin koneet saadaan useimmiten turvallisesti alas -esim Aloha Airlinesin lento 243 laskeutui vaikka siitä puuttui katto. Useimmista lento-onnettomuuksista kävellään pois -ne pelastusluiskat ja muut ovat siellä koska suunnittelija on olettanut että koneen tultua alas väärällä tavalla, joku on elossa niitä käyttämässä. Ja suunnittelija kai tuntee koneensa?

      Toinen joka tietää tarkalleen miten kone pysyy taivaalla on lentäjä -ja he suhaavat niillä päivät pitkät. Joten jos lentäjä, joka tuntee asian, uskaltaa laittaa henkensä koneen varaan niin olen itsekin rauhallisin mielin =)

      • ktfidjzgfrtyu

        juuri niin.ei lentäjilläkään ole kuin yksi henki.


    • Kiitos paljon kaikille, positiiviset puhet auttoi :)

    • Eihuolta

      Ei hätää kyllä se kone pysyy ilmassa ! Uusin lentoturma tutkinta on kuvattu yli 5 vuotta sitten! Eikä tarvitse espanjaan lentäessä huolia venäläisistä

    • alaaakhbaaar

      Lentokoneet putoavat yleensä venäläisen ohjuksen tai islamistiterroristin pommin johdosta. Jos et altista itseäsi niille niin lentäminen on turvallisempaa kuin kynttilöiden polttaminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe