v.1963 omakotitalo

Avuton111

Omistan siis vuonna -63 rakennetun puutalon. Keskellä taloa on varaava takka. Sen lämpö ei kuitenkaan yllä keittiöön, pesu/saunahuoneeseen, eikä yhteen makuuhuoneeseen. Pesutilan lattiassa on lattialämmitys ja se on todella vanha, en usko että -63 vuodelta, mutta aikansa elänyt. Voiko sitä siis vielä käyttää? Termostaatti on siitä ainakin rikki, toimii siis kyllä kun laittaa päälle, mutta on sitten päällä koko ajan. Kuinkahan paljon vie sähköä (olettaen nyt että olisi uusi termostaatti)? Huone on noin 10 neliöö.
Lattia pesuhuoneessa on pientä mosaiikkilaattaa ja on muhkurainen eli lämmönvaihtelusta luultavasti liikkunut miten sattuu.
Millaista lisälämmitystä tälläiseen huoneeseen kannattaisi harkita ja kaikista halvinta ostoaikana ja käytönaikana tietenkin?

Millaisia ovat kaasu tai valopetroolilämmittimet? Asunnon ilmanvaihto ei toimi, asunto onkin siis todella kostea. Lisääkö nämä lämmittimet kamalasti kosteutta? Talossa on vanha öljypoltin eli kaikissa huoneissa öljyllä lämpiävät patterit. Poltin ei kuitenkaan ole ollut käytössä ainakaan noin 20 vuoteen. Onko sitä turvallista enään edes käyttää? Siinä on alakulmissa kamalasti ruostetta, kun on laitettu se ihan älyttömään paikkaan eli suihkun viereen.

Talossa on lattiassakin purueristys ja joissakin paikoin listojen alta haiskahtaa "kellari", tämä luultavasti merkki kosteusvaurioista. Miten vanhat purut saisi lattian alta pois helpoiten? Asuntoa on juuri rempattu eli uudet lattiat jne, nyt olisikin kurjaa jos joutuisi kaikki lattiat repimään auki. Miten sitten lisäeristystä lisätään lattiaan? Yhden laudan otin pois pukuhuoneesta, sinne lattiaa vaihtaessa ja sen kautta näin myös keittiön lattian alle. Siellä oli puru painunut ihan olemattomiin.

Olisin kiitollinen jos joku osaisi jotakin sanoa näihin kysymyksiin. En osaa talosta ilman kysymyksiä kertoa oikein mitään, kun en tiedä mikä on tarpeellista tietoa ennen kun osaa vastata kysymyksiini.

6

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei kannata

      korjata.

      • 63onJoEntinen

        Juu,uuden saa jo halvemmalla minunkin mielestäni.


    • Avuton111

      Miksi ei kannata korjata?

    • omakotitalo

      Kosteusmittaus,lämpökamera kuvaus? Onko salaojat? Kosteukin voi vaikuttaa laattojen liikkuvuuteen. Onko harjakatto tasakatto vai mikä ja missä kunnossa? Vuotaako? Ennen lattioiden uusimista olisi ollut hyvä kartoittaa talon kunto. Voi olla et joutuu avaamaan kaikki.

    • rak.mies3

      Ennenkuit teet mitään, pyydä käymään paikalla joku taloista tietävä, eli joku rakennusalan ammattilainen. Hän vois katsella, mitä kannattaa vielä tehdä. Talohan kestää vuosikymmeniä, jos sitä vaan osaa oikein huoltaa. Hyvin moni ei osaa, valitettavasti.

    • UuttaJoTilalle

      Ei kai kukaan enää tuon ikäisessä kämpässä asu,oikeasti? Haisetko homeelle kun käyt kaupassa? Jos näin on vähänkin niin tilaa kaivinkone tontille ja uutta taloa rakentamaan...Miksi porukka ostaa näin vanhoja työleirejä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe