Turvariski: GoPro kypärässä

zones à risque

Tuli mieleen tuosta Shumin onnettomuudesta, että vastaava koskee laajemminkin GoPro'ta eri liikuntalajeissa kypärässään käyttäviä, laskettelu, moottoripyöräily, enduro, motocrossi, laskuvarjohyppy jne.

En ole peehtynyt tapaan jolla kamera on yleensä kiinnitetty kypärään. Perusperiaatehan on ettei tule tehdä kypärään mitään sen lujuutta muuttavia muutoksia ja / tai kiinnityksiä.

Sitten yhtenä keskeisenä riskinä on kameran kiinnitys / tukijalka, joka onnettomustapauksessa voi toimia kuin harkkorautana tullen rakenteesta läpi kallon murtaen.

Avauksen ajatus on vain kehoittaa varovaisuuteen ja harkintaan asian suhteen, sillä monikaan ei ehkä tule ajatelleeksi asiaa.

Ps. Taidampa laittaa tämän samaan asian useampaan paikkaan, sillä jos yksikin säästyy vakavilta vammoilta, niin viestistä on ollut jotakin hyötyä.

- ->

Informaatio jota en aiemmin ole mediassa nähnyt ja jota kirurgit eivät ole ainakaan virallisesti vahvistaneet.

Tuon tiedon (?) mukaan itse isku kaatuessa ei ole kallo- ja aivovamman todellisena syynä, vaan GoPro-kameran jalka, kamera joka Shumilla oli kiinni kypärässään.

Kommentin antoi Ranskan TV-kanavan hyvin pitkän linjan F1 komentattori Jean-Louis Moncet, joka on ollut varsin luotettava eri informaatioissaan ja ollut usein hyvin perillä siitä mitä lajin kulisseissa tapahtuu.

Hänellä vaikuttaa olleeen toisinaan varsin tarkkoja tietoja asioista joita hän ei kuitenkaan ole edes voinut julkisuudessa kertoa ennen niiden virallista julkistusaikaa. Sitten jälkeen päin käynyt ilmi hänen jo olleen asioista tietoinen.

Eli tuon kamera-asian suhteen hän saattaa hyvinkin olla oikeiden tietojen lähteillä.

Joka tapauksessa se antaa GoProta kypärissään käyttäville aihetta lisävarovaisuuteen ja harkintaan.

"Jean-Louis Moncet, spécialiste de la Formule 1 et consultant sur Canal , était de passage sur Europe 1..."

"La caméra Go Pro en cause?"

"Le journaliste a également révélé un détail (qui n'a jamais été confirmé par les chirugiens) sur la cause exacte du profond coma dans lequel il a été plongé pendant plus de 5 mois. "

" "Je peux vous dire que ce qui a abîmé son cerveau, ce n'est pas le choc mais bien le pilier de la caméra Go Pro qu'il portait sur son casque", a-t-il affirmé. "

- http://www.7sur7.be/7s7/fr/17661/Accident-Schumacher/article/detail/2082632/2014/10/10/Schumacher-se-reveille-tout-doucement.dhtml

18

3097

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ron De Jeremy

      Oletkos jo löytänyt naamakirjasta pelonlietsonta -ja kieltojenvaadintakerhon? Eikös nyt kannattaisi olla aktiivinen ja ehdottaa täyskieltoa kypäräkameroille, ennen kuin joku muu ehtii? Mites jos käyttää Contour Roam-kameraa? Eikös muuten kannattaisi kieltää koko moottoripyöräily tai yleensäkin asiat mitä jotkut pitää hauskoina. Ihmiset voitaisiin kerätä asumakeskuksista valtion kuorma-autoilla teollisuuslaitoksiin tekemään osakkeenomistajille ja valtiolle voittoa? Huoltosuhde ja kilpailukyky yhdellä kertaa kuntoon! Allah Akbar! Viski!

    • zones à risque

      Ron De Jeremy:lle

      Miksi luet tarkoituksella (?) väärin ja alat suorastaan hihhuloiden julistella henkisesti täysin tasapainottomia extremisti-reaktioitasi?

      "Avauksen ajatus on vain kehoittaa varovaisuuteen ja harkintaan asian suhteen, sillä monikaan ei ehkä tule ajatelleeksi asiaa."

    • kiitos infosta!

      Itsellä on juuri GoPro kiinnitettynä jalustalla kypärään. Kiinnityshän tapahtuu tarralla, joten se sinällään ei heikennä kypärän rakennetta.

      Mutta jalan rakennetta on kyllä syytä muuttaa iskusta katkeavaksi, ettei se missään olosuhteissa toimi keihäänä. Näin pääsi Schumin tapauksessa ilmeisesti käymään.

      täytyy omalta kohdalta miettiä tuota kiinnitystä. Ensi hätään kamera ei ainakaan saa olla paikallaan kuin vain kuvattaessa. Muuten taskussa.

      • Mitä luinkaan?

        "Itsellä on juuri GoPro kiinnitettynä jalustalla kyrpään. Kiinnityshän tapahtuu tarralla, joten se sinällään ei heikennä kyrpän rakennetta.

        Mutta jalan rakennetta on kyllä syytä muuttaa iskusta katkeavaksi, ettei se missään olosuhteissa toimi keihäänä. Näin pääsi Schumin tapauksessa ilmeisesti käymään.(hyhhyh..)

        täytyy omalta kohdalta miettiä tuota kiinnitystä. Ensi hätään kyrppä ei ainakaan saa olla paikallaan kuin vain kuvattaessa. Muuten taskussa."


    • Kiinnityksistä

      Useimmat kypäräkamerat laitetaan kypärään kiinni hihnalla/vyöllä tai liimautuvalla tarralla, tai imukupilla. Harvassa on ruuvikiinnitykset, ainakaan itse en ole sellaisia ruuveilla kypärään kiinnitettäviä kameroita vielä lainkaan nähnyt tai omistanut.

    • zones à risques

      Aihe alkaa saada huomiota lajemminkin. Alla olevan artikkelin kuvassakin kameran jalusta vaikutaisi olevan kiinni kypärässä liimatarralla.

      Kypärän materiaalista (lajista riipuen) liimakin saattaa keikentää (?) kypärän materiaalia.

      Sitten itse kameran jalan rakenne, joka joissakin kaatumisissa jo itsessään voi kodistaa hyvin suuretkin voimat suppealla alueelle kypärää.

      Itse jalusta ja kamera voivat joissakin tapauksissa toimia kuin pieni moukari.

      "Urheilu- ja kypäräkameroiden valmistaja GoPron osake on ollut tänään rajussa laskussa Wall Streetilla. Lasku johtunee lehtitiedoista, joiden mukaan GoPron kamera saattoi aiheuttaa F1-kuski Michael Schumacherille vakavia vammoja hiihto-onnettomuudessa."

      - http://www.taloussanomat.fi/porssi/2014/10/13/gopron-osake-syoksyy-kamera-aiheutti-schumacherin-vammat/201414216/170

      • laskenhousuun..

        ..ahaa se ei sitte kaatumisesta johtunutkaan se vamma, hoh hoijakkaa...
        artikkelissahan on sana "saattoi", kyllä se oli vauhti ja kiviyhdistelmä mikä siinä oli vaikuttava tekijä.


      • GoPron käyttäjä
        laskenhousuun.. kirjoitti:

        ..ahaa se ei sitte kaatumisesta johtunutkaan se vamma, hoh hoijakkaa...
        artikkelissahan on sana "saattoi", kyllä se oli vauhti ja kiviyhdistelmä mikä siinä oli vaikuttava tekijä.

        Tuossa Taloussanomien kuvassa GoProssa ei edes ole sitä jalkaa, vaan pelkkä kamera plus kiinnike.
        Jos kypärää haluaa käyttää muualle kuin päälaelle kiinnitettynä, siihen tulee semmoinen 5 sm pitkä jäykkä jalka kiinnikkeen ja kameran väliin.
        Se välijalka on varsinainen taltta, kun asiaa nyt ajattelee.


    • zones à risques

      >> Jos kypärää haluaa käyttää muualle kuin päälaelle kiinnitettynä, siihen tulee semmoinen 5 sm pitkä jäykkä jalka kiinnikkeen ja kameran väliin. Se välijalka on varsinainen taltta, kun asiaa nyt ajattelee.

      Kypäräkamerat ovat itsessään kiinnostava ja hauska asia moneen harrastukseen, mutta joisakin tilateissa se voi olla vammauttava ase kantajaansa vastaan.

      En lainkaan yllättyisi jos jossakin vaihessa tekniikan edelleen kehittyessä markkinoille tulisi (erikisvahvistettuja) kypäriä joihin jo valmistuksessa olisi integroitu jokin kamerateknologia, joka voisi olla vain pieni vaikkapa pisaran muotoinen kohouma päälaella.

    • Sakari1011

      GoPro kameraa käytettäessä kannattaa varmistaa kypärän valmistajalta, että se on turvallista. Arvosteluja ja muuta GoPro kamera asiaa löytyy http://gopro-kamera.com sivustolta

    • rider4

      Kamerat on ihan 3M kaksipuoleisella teipillä kiinni mikä ei heikennä kypärän kestävyyttä. Gopro:n perus kypäräkiinnitys on semmoinen että iskeytyessään johonkin kiinnike katkeaa ja kamera irtoaa kypärästä. Tällaisen olen todennut lukuisista videoista ja kun kaveri kerran pudotti kypärän maahan niin kamera lensi irti kun kiinnike katkesi. Eli tätä on oikeasti kyllä ajateltu!

    • Jaakko432
    • Harri432
      • Diili

        Kannattaa ostaa sj4000, sama kamera 80€ Dealextremestä


      • ebaysta kaikki

        EBAY myy vielä halvemmalla eli paskat teidän tarjouksistanne.


    • Herkkä

      Totta, SJ 4000 on halpa kiinankopio Go Pro Herosta, mutta aivan yhtä hyvä ja laadukas tekele. Myös kattava valikoima kiinnittimiä kuuluu hintaan. Olen tyytyväinen käyttäjä.

    • Diili

      Ebayn tuotteet haisee anaalilta. Ei kiitos.

      • Anonyymi

        Varsinainen anaaliasiantuntija?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe