Vuokrausta tänäpäivänä

Asunnon vuokraaja

Monet vuokranatajat ovat jo tottuneet kun vuokralainen päättää muuttaa asunnosta jää vähintään 1 tai useampi vuokra maksamatta sekä asunto jätetetään remontiksi kaipaavaksi. Muutetaan uuteen asuntoon ja sama toiminta jatkuu. Tämä toimii etenkin hyväntahtoisille vuokraisännille, jotka luottavat hyvin asunnon vuokranneisiin "olemme varmoja vuokranmakajia" vaikka monilla on maksuhäiriöitä niin silti hoitavat maksut, jotta asunto pysyy, mutta monilla taito keinotella näinkin, eli monikohan pistää 1kk vuokrasaatavaa, jos luottotiedot ovat menneet pahasti. (todettu varattomaksi oikeudessa jne)
Vuokraustoiminta on siis muuttunut, koska asuntoja on paljon saatavilla taantumasta johtuen, eli vuokralaiset voivat helposti muuttaa useasti ja pelata maksamattomilla vuokrilla, jos ette ole tarkkana. Nopeasti muuttava on selkeä hälytysmerkki, joka melkein puhelimessa tai e-maililla on valmis katsomatta ottamaan asunnon sekä maininta "olemme hyvät vuokralaiset"
Luottotietojen tarkistu on enemmän kuin hyvä tehdä se on opittu, eli lapsiperhe jolle antaa asunnon onkin korviaanmyöden veloissa
ja muutto tulee taas kun vuokra jätetään hoitamatta.
Yksin muuttava, jolla lapsia ovat elatusmaksut etusijassa ja näin ollen vuokria tuskin koskaan saa nykylailla, jolloin saatavat vanhenevat nopeammin.
Kelan asumistuki maksetaan vuokranantajalle on myös usein niin että käydään muuttamassa omalletilille hetkenpäästä.
Erilliskulut: Sähköt useinmiten jää maksuun ja sentakia on sähköennakko ihan ehdoton tänäpäivänä, sillä muuten se
viimeinen maksu jää vuokraisännän maksettavaksi.
Näitä keinottelijoita piisaa ja vuorkraus on mennyt ihan villiksi yksityisellä tasolla.
Toki luottotiedoissa on eri tahot jotka vuokraavat ja homma ihan sama ja jopa onnistuttu useampaan tälläiseen pääsemään vuokralle.
Hyvät ideat kaikki tänää, jotta keinottelijoille saadaan loppu.

14

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anna_sille_opetus

      Kyllä ne vuokrasaatavat pitää laittaa perintään, vaikka rästissä olisi vain yhden kuukauden vuokra. Eräs puolituttu tekee näin, vaikka rästin saisi katettua vakuudellakin. Kun ei se vakuus ole tähän tarkoitettu = kyseessä on sopimusrikkomus. Tosin useimmiten tyylinä tuntuu kyllä olevan, että se 1 kk jää väliin aina silloin & tällöin ja maksetaan vasta karhukirjeen jälkeen. Ja sit kun vuokraloinen päättää muuttaa muualle, vuokranmaksu lakkaa kokonaan & välillä leikitään kuurupiiloa eli asutaan edelleen siellä kämpässä, muttei vastata puhelimeen, ei avata ovea jne. Hyvin äkkiä on kasassa 6 kk vuokrarästi...

      Niinpä toimintamalliksi on jalostunut, että sopimus irtisanotaan heti, kun on 2 kk vuokra rästissä ja tuon kuurupiiloleikin varalta laitetaan saman tien myös häätö vetämään. Nimittäin sen häätöpäätöksen saamisessa menee pari kk = jos ensin ootellaan 6 kk, että josko se vielä maksaisi rästit pois ja vasta sitten ryhdytään toimeen, voi jäädä kokonaisen vuoden vuokrat saamatta (kun mahd pitää vielä remonttiakin tehdä sen jälkeen, kun loinen on kammettu pihalle).

      Useimmat vuokraloiset kyllä lähtevät ilman ulosottomiehen apuakin, mutta tosiaan saatesanoilla "ota viimeisten kuukausien vuokra vakuudesta". Jolloin ao. vuokranantaja automaattisesti palauttaa vakuuden (jos kämppä oli OK), mutta laittaa maksamattomat vuokrat perintään. Eihän niitä rahoja aina vuokraloiselta pois saa mutta, tämä on periaatekysymys - ei anneta huonoa vuokralaista "kiertopalkintona" seuraavalle isännälle.

      Ne vuokranmaksurästit nimittäin piinaavat vuokralaista vielä piiiitkään. Poismuuton hetkellä heillä on yleensä jo uusi sopimus tehtynä, mutta paria vuotta myöhemmin, kun kämppä olisi taas vaihtumassa, nouseekin tie pystyyn, kun uusi vuokraisäntäkandidaatti tarkastaa luottotiedot. Vuokranmaksurästit eivät ole kovin hyvä meriitti näillä markkinoilla...

      Kuulemma tärkeää on myös pitää se velka "hengissä" eli sitä pitää yrittää silloin tällöin periä, ettei se poistu rekistereistä. Vuodet kun vierii ja pitäisikin perheasuntoa tms. hommata, vuokrarästi kirvelee aina vain pahemmin. Ex vuokraloiset saattavatkin lopulta innostua maksamaan rästinsä pois ... vain tajutakseen, ettei maksuhäiriömerkintä poistu rekistereistä samalla sekunnilla, vaan piina voi jatkua vielä pari vuotta! Kuulemma soittelevat joskus itkua tuhertaen ja anelevat ex vuokraisäntäänsä vetämään merkinnän pois. Mutta tällainenhan ei ole isännän kädessä...

      • Heh..heh

        Heh heh! Olet sen verran aggressiivinen, että taisi löylykauha katketa kun yritit työntää sitä peräaukkoosi.


    • kyyyyylllää

      Loistovinkki. Usein jättävät viim. vuokran maksamatta. Tästedes aina perintään. Kiitos vinkistä.

    • periaatteesta

      Todella loistovinkki. Itselleni ei olisi koskaan tullut mieleenkään palauttaa vakuutta vuokralaiselle jolla on vuokravelkaa. Sellainen ajatus vaan tuli itselle mieleen että saisikohan sitä vuokralaista millään provosoitua vielä hajoittamaankin sitä asuntoa. Saisi vuokraloinen lisäksi rikosrekisterimerkinnänkin ja isot korvausvaatimukset. Kukaan kokeillut? miten sujui? Laittakaa tänne tietoa ja lisää ideoita.

      • Lisävinkkejä

        No niitä vuokravakuuksiahan on pidätetty jos minkälaisiin kuluihin, yleisimmin siivoukseen, kun vuokralainen on jättänyt jääkapin takaritilän, tai hellan taustan siivoamatta. Ei tuo nyt sen kummempia provosointeja tarvi.


      • 124241241

        Nimimerkille "periaatteesta": Vuokravakuutta ei lain mukaan saa käyttää "vuokranmaksuun". Jos niin teet, olet nopeasti ongelmissa.

        Nimimerkille "Lisävinkkejä": Tuollaisten huijarivuokranantajien takia asukkaan todellakin kannattaa kuvata siivottu asunto perusteellisesti. Jos vuokranaja yrittää pimittää vuokravakuutta esim. siivuokseen vedoten niin asukkaalla on todisteita jolla näyttää, että asunto oli siivottu ja siisti.


    • PeteLVV

      Minä en oikein allekirjoita teidän näkemyksiä. Kyllähän huolellisella vuokrauksella kaikki nämä kommerverkit voi estää ja jos pelottaa vaatikaa 3 kk vuokraa vastaava vakuus. Eikö kuukauden vuokrarästi ole jo merkki vuokralaisen heikosta maksukyvystä

      • et_vaan_tajua

        Ja kristallipallostako näet etukäteen sen 1 kk vuokranmaksurästin tulon, kun sitä ajattelit käyttää voiraloisen valintakriteerinä?

        Tulotkaan ei kuulemma paljon mitään indikoi, kyseessä on selkeästi asennevamma eli ihan OK tuloiset pariskunnatkin voi jättää vuokria maksamatta. Varmaan siitä syystä, että ovat löytäneet jonkin paremman käyttökohteen rahoilleen (ulkomaanmatka tms.). Ja kirsikkana kakussa tosiaan tämä, että muutoin voi kaikki sujua OK, mutta 2 viimeistä vuokraa jätetään maksamatta periaatteella "ota vakuudesta". Vähänpä tähän auttaisi vakuuden korottaminen 3 kk vuokraa vastaavaksi, silloinhan vuokralainen vain lopettasi maksuen vielä enemmän etunojassa. Ei tuohon saisi häädöstäkään uhkaa, kun toimeen voi ryhtyä vasta 2 kk vuokrien ollessa rästissä....


    • älä-hätäile

      1. Pyydä palkkakuitti. Näet kuitista onko vakituinen työpaikka.
      2. Käyn työpaikalla tarkistamassa onko töissä.
      3. Henkkareista kuva whatsappilla.
      4. Tarkista henkkarit henkilön läsnäollessa.
      5. Tarkista luottotiedot.
      6. Tarkista ulosottorekisteri.
      7. Sähköpostilla sotu, lähetettävä työpaikan/opiskelupaikan osoitteesta ( ei gmail tms ).
      8. Takuuvuokra tilille zz.xx.2015 klo 15.00 mennessä.
      9. Kysy edelliseltä vuokranantajalta yksityiskohtia.
      10. 046-alkuiset prepaid liittymä vuokralaiset heti sossun asuntoja kerjäämään.
      11. Sopimus aina määräaikainen. Sopimussakko 1kk vuokra jos lähtee aiemmin.
      12. Asenna BODA-turvalukko oveen, älä anna avainta vuokralaiselle.
      Määräaikainen vuokrasopimus kun umpeutuu, laitat oven lukkoon.
      13. Älä käytä tori.fi palvelua.
      14. Ei lemmikkieläimiä. Ei tupakointia.
      15. Avaimen luovutus kuittausta vastaan.
      16. Pakollinen kotivakuutus, oikeusturvavakuutus ja vastuuvakuutus vuokralaisen nimelle. Vakuutuksen maksaa vuokranantaja, mutta rahasumma leivottu vuokran sisään. Ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta vakuutus. IFiltä kymppi kuussa on kulu. Luottotiedoton vakuutusta ei saa.
      17. ICE-tiedot eli vuokralaisen vanhemmat, sisko tms yhteystieto, jonka tarkistat ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta.
      18. Ei kiireisille, esim ei halua asuntoa edes nähdä.
      19. Ota 200 kpl valokuvia tyhjästä asunnosta valoisaan aikaan, päivänvalossa.

      Ja kaikista tärkein: Älä hätäile: Vuokraa itse kaikessa rauhassa, vaikka kuukausi menisikin.

      • MistäNäitäSikiää

        "10. 046-alkuiset prepaid liittymä "

        Ootko tosissas?! :D :D :D Miksei saman tien myös 044 ja 045 -alkuiset bannaan...


    • jhjhjhjhlkö

      Jatkoa kohtaan 009: Älä vuokraa ensi kertaa kotoaan pois muuttavalle. Äläkä mielellään alle 25-vuotiaalle.

      • jonnnee

        Kannatan näitä
        - soita aina edelliselle vuokranantajalle
        - älä vuokraa pre-paid liittymän omistajalle

        Tuo vakuutus oli hyväidea, pitääkin tutkia saako vielä veroista vähennettyä.


      • Hohhoijjakkaa
        jonnnee kirjoitti:

        Kannatan näitä
        - soita aina edelliselle vuokranantajalle
        - älä vuokraa pre-paid liittymän omistajalle

        Tuo vakuutus oli hyväidea, pitääkin tutkia saako vielä veroista vähennettyä.

        Mistähän meinasit tunnistaa prepaid liittymän? Meinaan vaan, että jotkut urpÅt kuvittelee kaikkien numeropalveluista saamattomien numeroiden olevan prepaideja, itsellänikin on salainen numero ihan jo puhelinmyyjien takia...


      • 046eiluottotietoja
        Hohhoijjakkaa kirjoitti:

        Mistähän meinasit tunnistaa prepaid liittymän? Meinaan vaan, että jotkut urpÅt kuvittelee kaikkien numeropalveluista saamattomien numeroiden olevan prepaideja, itsellänikin on salainen numero ihan jo puhelinmyyjien takia...

        kaikki 046-alkuset ainakin on prepaideja!!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe