Hätää ja parkua kokoomuksen suunalla.

impi muulo

"Uskomme, että ehdokkaittemme ja ministeriryhmän avulla me kirkastamme tavoitteemme ja voitamme vaalit ". Arvelee Minna Arve, kokoomuksen puoluesihteeri Helsingin Sanomille.

Noinkohan vaan? Ihmetellä täytyy, että mistä se viisaus ja aikaansaannokset nyt enää loppumetreillä ministeriryhmään löytyy, kun niistä ei ole ollut tietoa koko kuluneena vaalikautena.
Minusta juuri tuo kokoomuksen ministeriryhmä ja etenkin nämä Stubbin valitsemat pätkäministerit ovat juuri ne riippakivet, jotka vetää kokoomuksen kannatuksen pohjamutiin. Vai mitä mieltä olette Stubbin, Rädyn ja kauppiaanrouva Toivakan ministeriansioista?

29

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puistattaa

      Aivan totta. Kokoomuksen ministeriryhmähän on kuin suoraan pellekoulun ensimmäiseltä luokalta. Ei noiden varaan kannata puoluetoimistolla paljonkaan laskea. Kokoomukselta tuo Stubbin valinta oli ääliömäisin munaus tällä vuosituhannella ja vaaleissa tulee takuuvarmasti takkiin.
      Saman luokan munaus oli myös Kataisen hallituksen muodostaminen. Siinä ei oltu isänmaan asialla. Pääasia taisi olla vain se, että Kataisesta saatiin leivottua pääministeri keinolla millä hyvänsä. Oltiin valmiita lyöttäytymään jopa äärivasemmiston ja vihreitten kelkkaan.

      • Kokkari vai rokkari

        Stubbin pääministerikausi loppuu vaaleihin ja uuteen hallitukseen, mutta milloin Kokoomus vaihtaa puheenjohtajansa Stubbin johonkuhun muuhun kokkariin ?


      • eheeh ei

        Hehhee


      • vaalikarjaa;)
        eheeh ei kirjoitti:

        Hehhee

        Ne vaan on tavallisii ihmisii, äänestäjii, mut nynne ottaa ja hylkää teitin.=DD


    • laskelmointi pieless

      mitä nuo ehdokkaat ja ministerit vaikuttaa yhtään mihinkään? päinvastoin!
      arve kääntelee jakkunsa ja puolueensa "puhdasta" puolta esiin.
      jos "saavutuksena" on neljän vuoden ajalta vain kansan nöyryyttämistä ja näiden tulojen leikkaamista rikkaille yrittäjille, niin puolueen kilven "kirkastamista" on takkia kääntämällä mahdotonta tehdä.
      vai pidetäänkö meitä äänestäjiä täysinä ääliöinä?

      • kuukkelin munat

        Taitaa olla entisen kuuntelevan korvapuolueen kuuloelimessä pahemman kerran vaikkua, kun hallituksen johdossa ollaan oltu täysin kuuroina sille, miten maa makaa.
        Pressanvaaleissa Sauli saikin kunnian olla se vihoviimeinen kokomuslainen, jolle meidän perheestä äänet tippuu. Panaan politiikassa ryvettymätön Sipilä puikkoihin, niin ehkä saadaan jotain tolkkua tähän kokoomuksen luomaan fantasiaan.


      • on kaksikin
        kuukkelin munat kirjoitti:

        Taitaa olla entisen kuuntelevan korvapuolueen kuuloelimessä pahemman kerran vaikkua, kun hallituksen johdossa ollaan oltu täysin kuuroina sille, miten maa makaa.
        Pressanvaaleissa Sauli saikin kunnian olla se vihoviimeinen kokomuslainen, jolle meidän perheestä äänet tippuu. Panaan politiikassa ryvettymätön Sipilä puikkoihin, niin ehkä saadaan jotain tolkkua tähän kokoomuksen luomaan fantasiaan.

        loalla


    • Mitä tohon muuta...

      Aivan samaa mieltä ja Impi osuu jälleen viiltävästi asian ytimeen.

      • betonipylvään henki

        Kokoomuksesta ei Stubbin johdolla näisä vaaleissa tule enää yhtään mitään. Niiden juna meni jo ja vei Kataisen mennessään.

        Alexander Stubb häipyy pikkuhiljaa jonnekin EU syövereihin, sillä päivänpolitiikkaan mies on aivan liian pelle ja uskottavuutensa menettänyt. Kokoomuksessa katsellaankin jo varmaan kiihkeästi seuraavaa puheenjohtajaa puolueelle, jolle tämä vaalikausi muodostui täydelliseksi flopiksi. Toisaalta muutama vuosi oppositiossa tekee vain hyvää noin ylimiliselle porukalle.


    • asuntotulo verolle?

      Sillälailla! Että siellä kokoomuksen ajatushautomossa ollaan taas Etla:n ja EK:n kanssa juonimassa.
      Tavallisen kansan pitäisi muuttaa asumaan patamustien porvareitten vuokrakämppiin.
      On jopa suuniteltu omistusasunnossa asuvan mukamas "asuntotulon" verotusta, kun sen oman kämpän omistaminen jaruttaa mukamas työllistymistä, ja mitenköhän?
      Kyllä nää kokoomus vempulat osaa. Onkohan tää nyt sitä kuvan kirkastamista?

      • köyhät kyykkyyn!

        Idea kuin suoraan Jyrki Häkämiehen työkalupakista?


    • hehehee!!!

      Vai kirkastaa sekoomus tavoitteensa ylimielisen ja aikaansaamattoman ministeriryhmänsä avulla... Eiköhän nuo kokoomuksen tavoitteet ole jo Kataisen ja Stubbin johdolla siinämäärin äänestäjille kirkastuneet, että eipä noilla saavutuksilla vaalien voittajaksi nousta...
      Tiukkaa tekee päästä edes mitalleille. Neljäs sija on kuitenkin varma.

      • Peruskansalainen

        Huolestuttavin ministeri valinta on ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen.
        Tehtävään sopii ulkoilmaihminen. Lintulauta jota pidetään pihalla on kuitenkin liiottelua. Kokoomuksen elitistinen ministeriryhmä on unohtanut kansan ja kansa on unohtanut Kokoomuksen.


    • takkiin tulloo

      Ylpeys käy lankeemuksen edellä, sanotaan. Kokoomukselle käy vaaleissa juuri niin. Ei taida enää minkään valtakunnan mainoskikat ja kokoomuksen tyhjänpäiväiveset julkkisehdokkaat purra ja se ministeriryhmä? No arvioikaa itse.

    • Pelin politiikkaa

      Kiva, kun olet Impi taas liikenteessä. Tykkään niin lukea kannanaottojasi. Olemme usein hyvin samaa mieltä Kokomuksen asioista. Kyllä on Kokkareilla aika surkea ministeriryhmä, se on kyllä totta. Minusta tulisi vielä lisätä, että ei ole tuo puoluetoimiston puolikaan mitenkään älyllä kahdesti kirkastettu. Erityisesti puoluesihteeri on "vähän pihalla" koko touhusta.
      Mutta mennään eteenpäin ja kuunnellaan lisää, mitä Arve arvelee.

      • impi fani

        Minäkin olen alkanut fanitaa Muulon Impiä ja hänen yhteiskunnallisia kannanottojaan. Impin kirjoittamat avaukset ovat etenkin kutkuttavia. Minkähän ikäinen Impi on ja tietääkö kukaan, onko Impi oikea Impi, vai onko kyseessä nimimerkki?


      • Geologiaa ????
        impi fani kirjoitti:

        Minäkin olen alkanut fanitaa Muulon Impiä ja hänen yhteiskunnallisia kannanottojaan. Impin kirjoittamat avaukset ovat etenkin kutkuttavia. Minkähän ikäinen Impi on ja tietääkö kukaan, onko Impi oikea Impi, vai onko kyseessä nimimerkki?

        Minä uskon, että Impi on riittävästi elämänkokemusta ja -näkemystä hankkinut kypsän iän kansalainen, joka osaa myös ilmaista mielipiteensä kirjallisessa muodossa kerrassaan mainiosti. Säilytä Impi tyylisi ja kerro meille ihailijoillesi mielipiteesi Kokoomuksesta aika ajoin ennen vaaleja.
        Kerro myös Impi, mitä mieltä olet tästä Alexanderin kaverikaveripolitiikasta eli poliittisista sisäpiirin nimityksistä, joita tämä Stubb-tumpelo on on harrastanut aivan urakalla. Minusta järkyttävän kuvottavaa degeneraatiota.

        Yksi älyvapaimpia tapauksia oli tämä Geologian tukimuskeskuksen johtajan toimi, joka on pitkälle erikoistuneen tiedemiehen ja tohtorin tai professorinn paikka. Siihen Stubb nimitytti syksyllä 2014 nuoren kaverinsa, jokaon koultukseltaan hallintotieteen maisteri. Ei taida kaveri ymmärtää geologiasta tuon taivaallista, mutta saipa käyttöönsä professorin tittelin myötäjäisinä virkanimityksestä.
        Minua aivan tavallisena kansalaisena hävettää nämä Stubbin sekoilut. Kyllä meille nauretaan tuolla ulkomailla aikalailla.


      • Peli politiikkaa kirjoitti: "Kyllä on Kokkareilla aika surkea ministeriryhmä, se on kyllä totta."


        Jospa perustelisit väitteesi. Missä tuo Kokoomuksen ministeriryhmän surkeus näkyy? Onko Jan Vapaavuori mielestäsi huono elinkeinoministeri? Minusta ei ole, ja luulen, että suomalaisten selvä enemmistö on kanssani samaa mieltä.

        Paula Risikko on ollut pitkään sosiaaliministeri ja nyttemmin liikenneministeri. Misäs hän on tehnyt virheitä? SoTe-ratkaisu tosin viivästyi, mutta SDP:n entisellä peruspalveluministerillä, Maria Guzenina-Richardsonilla oli suuri osuus tässä. Hän oli noussut pätemättömyytensä tasolle.

        Entäpä sitten maatalousministeri Orpo? Hän sai kuitenkin neuvoteltua lisätukea EU:lta Venäjän vastapakotteista kärsineille Suomen maidontuottajille.

        Sitten on vielä tälläkin saitilla usein arvosteltu ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen. Hän oli valmis antamaan mahdollisuuden vapaaehtoiseen metsien suojeluun aiemman tiukan linjan asemasta. Viile Niinistöhän ympäristöministerinä oli aktiivisesti ajamassa pakkolunastuksia, mutta Grahn-Laasonen on katsonut asiaa pari pykälää enemmän metsien omistajan näkökulmasta. Wallinin ja Lehtomäen epäonnistuneeseen jätevesiasetukseen hän on myös puuttunut, ja ilmeisesti tulee esittämään sen järkevöittämistä.

        Pääministeri Alexander Stubbin kokemus ja osaaminen tullee varmaan jatkossa hyvin näkyviin, kun keskustellaan EU-asioista, jotka hän tuntee aivan erinomaisesti.

        Tuossa nyt oli muutamia hajahuomioita eräitä Kokoomuksen ministereistä. Väitit Kokoomuksen ministeriryhmää surkeaksi. Onko SDP:n ministeriryhmä sitten mielestäsi sitä kyvykkäämpi ja aikaansaavampi? Ja jos on, niin missä se on näkynyt?


      • eipelitä

        Tuntea ja osata on kaksi aivan eri asiaa. Sitä vain ihmettelen, että mitä hyötyä siitä on vaikka on tuntevinaan jonkin asian, mutta jos on käytännössä tumpelo? Noita jälkimmäisiä ainakin tunttuu olevan siunaantunut halltukseen enemmän kuin tarpeeksi.


    • ainoa hätä

      että kannattajien pääomatulot vähenee ja veroparatiisit avataan.

    • kiitos ei kiitos!

      Ei kokoomuksen kannatusta enää millään puoluetoimiston hattutempuilla ja kentän innolla nosteta, kyllähän sen jo pitäisi olla jokaiselle päivän selvää.

      Kyllä tuo Kataisen ja kokoomuksen ministereitten härski omaan pussiin pelaaminen Eu-asioissa ja kotimaan valtionvirastojen lakkautukset ja niidensiirrot kokoomusministereitten kotipaikkakunnille muistetaan.
      Viimeisenä niittinä tuli tämä äärettömän ylimieliseltä vaikuttavan Stubbin valinta puolueen puheenjohtajaksi ja maamme pääministeriksi. Jos nuo kaikki ei vie pohjaa kokoomuksen kannatukselta, niin todella hölmöjähän me äänestäjät ollaan.

      • Kiitos ei kiitos! kirjoitti. "Ei kokoomuksen kannatusta enää millään puoluetoimiston hattutempuilla ja kentän innolla nosteta, kyllähän sen jo pitäisi olla jokaiselle päivän selvää."


        Väitteesi ei pidä paikkaansa. Vaalikampanjoilla voidaan vaikuttaa varsinaiseen vaalitulokseen hyvinkin paljon. Avainsana on oman kentän aktiivisuus vaalityön tekemisessä. Kokoomuksen jäsenmäärä on esimerkiksi viisi kertaa suurempi kuin Perussuomalaisten, ja Keskustan vielä Kokomustakin paljon suurempi. Totta kai noilla luvuilla on merkitystä. Mutta pelkkää lukumäärää suurempi merkitys on aktiivisuuden asteella. Uskon, että Kokoomuksen kannalta Kreikan ymmärrettävä mutta silti karmaiseva vaalitulos toimii melkoisena herätyssignaalina, vaikkei Arhinmäen pääministeriys Suomessa olekaan mikään kovin vakavasti otettava uhka.


      • ex-äänestäjä
        vesa_kaitera kirjoitti:

        Kiitos ei kiitos! kirjoitti. "Ei kokoomuksen kannatusta enää millään puoluetoimiston hattutempuilla ja kentän innolla nosteta, kyllähän sen jo pitäisi olla jokaiselle päivän selvää."


        Väitteesi ei pidä paikkaansa. Vaalikampanjoilla voidaan vaikuttaa varsinaiseen vaalitulokseen hyvinkin paljon. Avainsana on oman kentän aktiivisuus vaalityön tekemisessä. Kokoomuksen jäsenmäärä on esimerkiksi viisi kertaa suurempi kuin Perussuomalaisten, ja Keskustan vielä Kokomustakin paljon suurempi. Totta kai noilla luvuilla on merkitystä. Mutta pelkkää lukumäärää suurempi merkitys on aktiivisuuden asteella. Uskon, että Kokoomuksen kannalta Kreikan ymmärrettävä mutta silti karmaiseva vaalitulos toimii melkoisena herätyssignaalina, vaikkei Arhinmäen pääministeriys Suomessa olekaan mikään kovin vakavasti otettava uhka.

        No sehän on jo tullut monta kertaa selväksi, että niillä kokoomuksen omilla jäsenillä päästään vain noin reilun 12 % kannatukseen vaikka koko jäsenkunta kävisi äänestämässä.
        Se on valitettava tosiasia, jolle Kaiterakaan ei mahda mitään. Oppositio on edessä ja tällä kertaa se on kyllä ihan itse ansaittu.


    • "Uskomme, että ehdokkaittemme ja ministeriryhmän avulla me kirkastamme tavoitteemme ja voitamme vaalit ". Arvelee Minna Arve, kokoomuksen puoluesihteeri Helsingin Sanomille.

      Impi Muulo kommentoi tätä: "Noinkohan vaan? Ihmetellä täytyy, että mistä se viisaus ja aikaansaannokset nyt enää loppumetreillä ministeriryhmään löytyy, kun niistä ei ole ollut tietoa koko kuluneena vaalikautena."


      Jospa perustelisit väitteesi. Miksi Kokoomuksen ministeriryhmä on ollut mielestäsi tyhmä? Rädyn lausunto pienituloisten pienestä määrästä oli kyllä tyhmä, muttei se yksistään todista mitään.

      Kataisen ja Stubbin hallitukset ovat leikanneet valtion menoja yli kolmella miljardilla eurolla. Mielestäni se on aikamoinen saavutus, kun SDP on ollut hallituksessa Kokoomuksen kanssa koko vaalikauden ajan ja Vasemmistoliittokin valtaosan aikaa. SoTe-ratkaisukin ilmeisesti saadaan eduskunnan käsittelystä läpi, jollei muuten, niin palasina. Sitähän Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Koskinen oli jo väläyttämässä. Jos SoTe-ratkaisu olisi ollut helppo, niin se olisi toteutettu jo useita vaalikausia sitten.

      Puoluesihteeri Arve ei puhunut aikaansaannoksista eikä viisaudesta, vaan vaalien voittamisesta, ja se on eri asia. Täytyy muistaa, että äänestäjistä sunnilleen puolet on sellaisia, joilla on hyvin epäselvä kuva siitä, mitkä puolueet ylipäänsä ovat hallituksessa ja mitä tuo hallitus on tehnyt ja miksi. Nuo äänestäjät ratkaisevat vaalit.

      Keskustan puheenjohtaja Sipilä on vähätellyt Kreikan vaalituloksen merkitystä ja arvellut, ettei EU-asioilla olisi kovin suurta merkitystä Suomen eduskuntavaalitaistelussa. Ymmärrän hänen kantansa, sillä Sipilän tiedot ja kokemus EU:sta ovat hyvin ohuet. Kuta enemmän EU:sta näinä aikoina puhutaan ja kirjoitetaan, niin sitä huonommin EU-linjauksiltaan epäselvällä Keskustalla eduskuntavaaleissa menee. Keskusta oli myös hallituspuolueena tukemassa Kreikalle myönnettyä ensimmäistä tukipakettia ja vastustamassa oppositiopuolueena Kreikka II:sta, jota taas SDP hallituspuolueena tuki vastustettuaan aiemmin oppositiosta käsin Kreikka I:stä.

      • impi muulo

        Vesa hyvä. Sinulla on kummallinen tapa erotella sanoja kokonaisuuksista. Kaiken, mikä ei ole väännetty suoraan rautalangasta, haluat lukea ja ymmärtää (liekö syy itc-taustasi? ) käänteisenä.

        Minusta Kokoomuksen kovasti henkilövaihdoksia matkan varrella kohdannut ministeriryhmä ei ole koko päättymässä olevan vaalikauden aikaan ollut saavutuksiltaan juurikaan virkamieshallitusta kummempi. Jos olet sitä mieltä, että hallituksen toimitusministeriömäisyys on silkkaa tyhmyyttä niin ok. Noin en tosin sanonut.

        Käytin sanontaa. ”Mistä se viisaus ja aikaansaannokset nyt enää loppumetreillä löytyy...”, ja sehän on kansanomainen kielinen ilmaus, joka tarkoittaa juuri sitä mitä siinä lukee.
        Eli meillä äänestäjillä, minä mukaan lukien, on syytä vahvasti epäillä hallituksesta nyt vasta viime metreillä löytyvän sitä tarmoa ja tekemisen viisautta siirtyä jahkailusta päätöksentekoon.

        Mitä taas ministeriryhmän muuhun vaalivetoisuuteen ja valovoimaisuuteen tulee, niin ryhmän miehet pukeutuvat tummiin pukuihin ja käyttäytyvät ylimielisen töykeästi. Naisministerit puolestaan pukeutuvat tyylikkäisiin jakkupukuihin ja käyttäytyvät vähintään yhtä töykeästi.
        Ministeriryhmän poikkeuksen muodostaa pääministeri, joka ei tunnu osaavan päättää edes puhetyylistään ja jonka julkinen pukeutuminen on myös jonkin verran poukkoilevaa.

        Kovasti tarvii puoluetoimiston vielä optimoida, jos tuosta kokoomuksen opportunisti joukkiosta aiotaan leipoa tulevien vaalien voittaja.


    • hermotmenee

      Nää sivuthan toimii kuin Kokoomus. HEH! Lupaa paljon, mutta antaa vähän.
      Jo pelkkä alasivujen selaus takkuaa ja kommenttien lähetys jumittaa samoin.
      Huoh! Mikä lie näillä sivuilla tuo selainvaatimus?

    • Peruskansalainen

      Kokoomuksen ministeriryhmän vahvin lenkki jättää paikkansa ja siirtyy pankkiiriksi. Rupesi varmasti homorummutus ja pakkoruotsin puolesta valehteleminen käymään hermoille.
      Stubb, joka ei ole pääministerityyppi, mutta kävelytettiin ammattilaisen yli on varmasti rasittava. Stubb on ohjausnuorassa, kuten hänen Apple lausuntonsa paljasti. Miljardööri puuttumassa valtakunnan politiikkaan ei varmasti käynyt Janin pirtaan. Muutamaksi vuodeksi kasvamaan korkoa ja paluu pressaksi.

      • vauhtikiihtyy

        Vaan miten käy Stubbin? Minne mies häipyy nuolemaan haavojaan? Niin kauan kuin Stubb on puikoissa alamäkeä piisaa, mutta mistä seuraaja, jos Vapaavuorikin häipyy?


    • 4021

      Vaalivoitto on varma kun usa on taas vähän " auttamassa " niin kuin auttoi edellisissäkin vaaleissa ! .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe