Huolto-yhtiöistä

Homma haisee

Terve. aina kuulee valitusta huolto-yhtiöistä. Kysykääpä siltä teidän talo-yhtiön huoltomieheltä montako talo-yhtiötä hänellä on hoidettavana. Miettikää sitten miten paljon hänellä on töitä ja miten kerkiää kaikki tehdä. Huolto-yhtiöt haalii kyllä taloja sekä lupaavat kymmenen kaunista yms.
Huoltomiehillä ei palkka ole mikää kehuttava ja töitä on liiaksikin, pieni palkka ei ainakaan motivoi eikä se työmääräkään. Vika huoltomiehessä vai huolto-yhtiössä? Voin sanoa huoltomiehenä että firmat kusettaa talo-yhtiöitä, tietokonejärjestelmiin kuitataan tekemättömiä töitä tehdyksi ja sitten osataan selitellä kun jostain käry käy.

2

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aluehuoltomies on OK

      Kuutisen vuotta sitten tehtiin kolmen taloyhtiön yhteistyönä huoltosopimus, jolla kyseinen huoltoyhtiö lupautui hankkimaan meille "nimikkotalkkarin", joka sitten hoitaa huollon kuten talkkari konsanaan. Paperilla tämä lupaus oli hyvä, mutta käytännössä he eivät saaneet tehtyä kenenkään kanssa franchising-sopimusta ja emoyhtiön huoltomiehet kävivät tontilla kun ehtivät. Käytännössä talkkarin palkasta melko suuri osa olisi mennyt emoyhtiölle "lisenssimaksuina", joten lopputulos oli odotettu: Ei ketään kiinnostanut orjatalkkarin työ. Lopulta suuri kansallinen emoyhtiö ilmoitti ottavansa vastuun kiinteistöjemme huollosta, ja se tarkoitti sitä että huoltomiehiäkään ei enää näkynyt eikä työnjohtoonkaan saatu yhteyttä, joten mitta tuli täyteen ja sanottiin sopimukset irti.

      Muutama vuosi kilpailutettiin huoltoyhtiöt uudelleen ja ilmoitettiin valintaperusteeksi se, että halvin ei välttämättä kelpaa, vaan katsotaan mieluummin palvelun kokonaisuutta. Asiat sujuivat uuden yhtiön kanssa hyvin ja sieltä tarjottiin aluehuoltomiehen mahdollisuutta siten, ettei se vaikuta hintaan. Tämä on toiminut hyvin, sillä oma "talkkarimme" käy usein paikanpäällä, hoitaa korjaukset nopealla aikataululla, tuntee kiinteistömme ja asukkaat, jne. Tämä on saanut kiitosta myös asukkaiden taholta ja se motivoi myös huoltomiestä tehtävässään. Koska hänellä on muitakin kiinteistöjä, niin on sovittu, ettei täällä turhaan tarvitse käydä, vaan hän hoitaa perusjutut oman aikataulunsa mukaan.. Suosittelen.

      Pääsemme kiinteistöhuollon järjestelmään tarkistamaan työtilannetta ja laskutuksessa kerrotaan tarkkaan, mitä on laskutettu. Luottamus on molemmanpuolista ja kun lisätyötä tilataan, niin kiinteistöhuolto hoitaa yleensä homman. Vertailun vuoksi otetaan välillä rinnalle tarjous alan firmoilta, muttase ei närästä meitä eikä huoltoyhtiötäkään;)

    • No niin.. Aivan ensiksi kannattaa lukea mitä taloyhtiö on ostanut, eli mitä sopparissa lukee. Jos sovitut työt ei toteudu, reklamaatioita ja hinnanalennus vaatimus hallituksen toimesta huoltoyhtiöön. Ostajan on myös ymmärrettävä mitä on ostamassa ja millä hinnalla. Eli laskin kouraan, niin selviää voiko tarjottua työtä tehdä sillä hinnalla kannattavasti. Ei mersua saa käytetyn ladan hinnalla. Jos oma osto-osaaminen ei riitä, kannattaa käyttää asiantuntiaa apuna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe