Uusi turha virka Nokialle

Paapotaan,paapotaan

Onko Nokialle ihan oikeasti perustettu "maahanmuuttokoordinaattori" -nimikkeellä toimiva virka? Eikö pitäisi säästää eikä lisätä virkailijoita? Ainakaan turhia.
Miksi uusi virka on perustettu koska joku viranhaltija voisi hoitaa nämäkin vähäiset asiat sivutoinään?
Nyt on sitten palkattu oikein maahanmuuttokoordinaattori.
Takuulla ei jää ainoaksi... Seuraavana on tulossa "monikulttuurityön koordinaattori" jne. jne... En jaksa kaikkia virkanimiä edes kirjoittaa mutta tästä linkistä niitä maahanmuuttajien parissa askaroivia virkoja löytyy lisää: Lue jos jaksat!
http://www.kysy.fi/kysymys/onko-nama-kaikki-virat-olemassa

9

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin se etenee

      Kyseessä on kai virka joka on hallituksen työllistämis- ja kotoutusohjelmassa. Joka kuntaan ainakin Nokian kokoisille paikkakunnille tulee näitä mamu-virkamiehiä.

      Kohta on perustettava oma toimisto, johon pesiytyy muutamia maahan tulleiden humanit.pakolaisten parissa puuhailevia virkahenkilöitä., Siellä sitten kokopäiväisesti funtsitaan kuinka saadaan niitä kotoutumaan maan tavoille ja työllistymään. Kohta huomataan, että tarvitaan sitä ja sitä uutta koordinaattoria ja kulttuuritulkkia ja muuta toimijaa sinne sun tänne...
      Rahaa tullaan polttamaan uusien turhis-virkojen myötä. Ns.huoltosuhde vain kasvaa koska nämä virkailijat saavat veroista palkkansa ja heidän kohteensa elävät vastikkeeta sosiaalituilla.
      http://areena.yle.fi/radio/2539022

      • katsotaann

        Hyysärikoodinaattori toivottavasti ei tämä ole!


    • Kotoutuskiimaa

      Totuutta on syytä katsoa silmin ilman harhakuvitelmia. Vaikeuksiin joudumme jo pelkästään kustannussyistä haaliessamme tänne kieli- ja ammattitaidottomia maailman ääristä.
      Pakolaisia on autettava lähtömaassaan tai sen lähialueilla. Tämän NU lehden henkilön 4 henkiselle perheelle satsatuilla euroilla elätämme >5000- perhettä noilla alueilla. Olojen rauhoituttua heidän on helppo palata ja he MYÖS palaavat motivoituneina maahansa. Heidän on helppo saada työtä oman kulttuurinsa maistakin. Suomesta ei niinkään kuten tämä henkilö.
      Tännne tullut hyvin harvoin palaa kotimaahansa mutta käy kyllä lomailemassa maassaan josta on paennut.
      NU:n laskelma 200000 työperäisestä 15sta vuodessa on tuulesta temmattu luku. He eivät ole työperäisiä vaan turvapaikanhakijoita humanitäärisin syin. Osa tulee ns.perheenyhdistämisten kautta elämään sosiaalituilla.

      Työperäiset maahanmuuttajat tulevat jos heille on työpaikkoja. Myös suoraa ulkomailta rekrytopintia tapahtuu ammattihenkilöille.
      Liian hyvä ulkomaalaisille annettu sosiaaliturva ja asunto on eräs syy miksi he jäävät Suomeen.
      Esim. bussikuskejakaan ei tuhatmäärin tarvita. On olemassa myös kotimaiset työttömät jotka ovat koulutettuja alalle kuin alalle.

      Tuo Nokian Uutisten esimerkkihenkilö on ollut Suomessa jo 10 vuotta. Kotoutumista ei kannata niin kovasti ylistää. Työtäkään ei ole noinkaan mukavalle hepulle löytynyt 10ssä vuodessa. Vaimokin kulkee edelleen burghassaan. Osaako hän sanaakaan Suomea? Kielitaidottomuus ei ainakaan poistu jos kotona pauhaavat arabikanavat. Suiomalaista sanaa TVsta ei varmaan kuulu. Oman maan kanavat ovat kotoisampia.

      Muutenkin suomalaiset maahanmuuttovastaavat pitävät kovasti selviönä, että meidän on huomioitava heidän kulttuurinsa erityispiirteet siellä, täällä ja myös työelämässä. He antautuvat vieraan kulttuurin edessä ja tekevät kaikkensa jotta maahanmuuttaja voisi elää edelleen samoin tavoin kuin kotimaassaan. Sitä oikein korostetaan. Tässä he tekevät suuren virheen. Yritetään kovasti kotouttaa ja sopeuttaa mutta mistään ei saisi luopua! Kotoutus ja kieliopinnot olisi nopeaa ilman arabikanavia.

      Eiköhän se ole niin, että sopeutuminen ja kotoutuminen ja työelämä tapahtuu suomalaisen kulttuurin ehdoilla ja tavoilla. Omaa kulttuuriaan voi sitten harrastaa kotonaan mielinmäärin kuten esim aasialaiset tekevät. Heillä on kotona jopa pieni alttaritemppeli mutta se kaikki jää kodin seinien sisälle.
      Yleisissä paikoissa ei tulisi korostaa ja silmiinpistävästi julkituoda omaa tapakulttuuriaan koska se ei tähän maahan kuulu. Tämä on kai sitä rikastuttamista?

      Miksi muslimit ovat aina se ainoa ryhmä jolla on erityisoikeuksia suomalaisessa yhteiskunnassa? Vastaus: se johtuu juuri edellä mainituista syistä.. Ei vaadita olemaan "talon" tavoilla vaan suorastaan vaaditaan ja tehdään kaiki jotta tulijat saavat olla oman kulttuurinsa tavoin. On tilattu Italiasta valtavat arabisohvat työttömälle muslimi-perheelle jotta olo olisi kotoinen...
      Eihän siten voi kotoutua maahan jonka kulttuuri ja työmoraali on aivan eri kuin lähtömaassa! Siksi ei koskaan saada oikeasti sopeutuneita työntekijöitä. Onko NUn esimerkkihenkilö on yksi esimerkki tästä? Pelkkä hymyily ja muutama sana Suomea ilman oikeaa palkkatyötä ei ole kotoutumisen merkki.
      Työnsaanti ei varmaan ole helppoa ja jäädään asumaan soiaalituilla mukavaan asuntoon jossa ei ole vastiketta.
      Epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan tulokset näkyvät JO Suomessakin puhumattakaan Ruotsista ja muista maista.

      Tätä esimerkkitapausta kannattaa verrata maahanmuuttajaan joka on ammatti-ja kielitaitoinen ja joka menee suoraan työpaikkaansa joka on hänet rekrytoinut TYÖHÖN ilman tällaisia turhia jokaisessa kunnassa olevia tulkkeja, virkoja ja virkailijoita. Sellaisia me tarvitsemme. Se että on oikeassa palkkatyössä kertoo jo sopeutumisesta ja kotoutumisesta koska on pakko.

      Katsotaanpa tuon henkilön poikia. Veikkaan, että tulevat vaimot ovat huivitettuja ja heidät on haettu kaukaisesta kotimaastaan. Jos näin tulee käymään, kertoo sekin oman osansa kotoutumisesta ja sen halukkuudesta.

    • Syönittetienattualeipää

      Oon ihan samaa mieltä. Olis edes omille töitä. Kyllä sitten kun työpaikkoja alkaa avautuun niin ulkomailta saadaan tänne väkeä jos töitä on. Nytten ei oo. Mitään ulkomaalaisia työttömiä notkumaan kuntaan ei tarvita. Ei niitä tänne voi ottaa varastoon jos sattus tuleen se kauhee työvoimapula. Siittä pulasta on jauhettu jo yli 20vee eikä sitä koskaan tullu eikä kyllä tuukkaan. Mikropiirit siitä pitää huolen.
      Kyllä niitä oikeita osaajia sitten tulee Nokiallekin kun on tarvis heti seuraavalla viikolla kun nettiin pannaan tietoa uusista työpaikoista. Näin se on aina ollu. Yhtäkään firmaa ei oo jääny perustamatta jos ja kun työntekijöitä ei ole ollut.
      Jokanen ulkomaalainen työtön lisäsuu kunnassa on pois jostain muusta menosta kun ne pitää asuttaakin ja elättää. Asuntokin pitää antaa ja rahaakin. Eikä se jää siihen. Terkkariin ja asioille kun pitää mennä on tulkki mukana ja tulkin taksa on noin 60€ tunnissa. Ja ne monet turhat virkailijat ovat sitten kanssa rasite. Se vaan lisää huoltosuhdetta.
      Kun talous alkaa nouseen niin varmaan saamme tänne kohtapuoliin porukkaa joka ei tartte mitään kotoutuskoulutuksia tulkkeineen eikä muuta hömppää ympärilleen ja uusia virkoja.
      Suomeen on ennenkin tultu. On tultu joko naimiskaupalla tai työhön. Sama se kuinka on tultu kun ovat ittensä oikeilla töillä elättäneet.
      Jos tänne tulee on oltava töissä ja sitä kautta saatava vuokrarahat kasaan ja elätettävä perhe. Se että me rupeemme noita täällä opettaan ensin tavaan ja sitten lukeen on jo liikaa vaadittu. Ihmisikä ei riitä että niista saatais ammattimies. Koulun penkillä semmonen saa olla eläkeikään asti. Nyttenhän on jo 40 vee liian vanha ainakin jossei mitään osaa tai on muutaman vuoden ollu pois duunista.
      Pitäis osata jo valmiiksi englanti jolla pärjää. Sillain tänne tulee ja on tullu aina ammattitaitosta väkeä suoraan töihin ilman noita sosiaali-monikulttuuri-tulkkitätejä. Tätitkin on rasite kunnalle koska ei tuota mitään vaikka veroja makseleekin. Kyllä tulijan pitää olla ihan oikee ammattimies alallaan jo valmiiksi niin makselee itte asumisensa ja elämänsä. Eikä kunta elätä niitä.
      Luin ton Uutisten jutun ja oon sitä mieltä, että jos ton ikänen ei oo kymmenen vuoden aikana ollut ollenkaan töissä, ei sitä ihan oikeeta työtä ihan oikeesti tuukkaan. Toi SPRrän touhukin on tuottamatonta askartelua jolla ei perhettä elätetä tai vuokrarahoja kasata. Semmosta se on eläkeikään asti ja mikähän mahtaa olla eläkkeen määrä? Kuinkahan sekin lasketaan? Onko se eläke sitten sama kuin 40vuotta duunia painaneella? Vai parempi? Ainakin toinen niistä on maksanut ja maksaa asumisensa ja elämänsä itte. Arvaa kumpi!
      Semmosta porukkaako me Noikialle rupeemme haaliin? Kyllä kaupungintalolla jo muutenkin on virkamiehiä ihan riitämiin ettei uusia enään tarvi.

    • Elämänsä_itseMaksava

      Ei lisää työttömiä maahanmuuttajia eikä lisää maahanmuuttajien parissa puuhailevia virkamiehiä Nokialle!
      Suomen laissa sanotaan selvästi, että jos ulkomaalainen elää Suomessa toimeentulotukien varassa, ON hänet poistettava maasta. Miksi näin EI tehdä?

      Jos uusia työttömiä maahanmuuttajia aiotaan Nokialle tuoda, sillä varjolla saamme uusia virkamiehiäkin. Huoltosuhde pahenee entisestään. Tuljat on myös asutettava vastikkeetta kunnan tai bisnesmiesten asuntoihin, joissa vuokra on korkea koska maksaja on varma. Se on Nokian kaupunki ja Suomen Valtio eli ME olemme maksumiehiä.
      Myös bisnes alkaa pyörimään maahanmuuttajan ympärillä; tulkkaus, koulu- ja kurssibisnekset, kuljetus- siivous- kodinhoito- terveys- jne jne bisnekset. Vaikka bisnestä tehdään se ei ole kansantaloutta kasvattavaa koska se ei tuota mitään. Se on sama kuin jos me pesisimme toistemme paitoja.

      Olisiko parempi, että Nokialle tulisi ulkomailta vain jo valmiiksi ammattitaitoisia henkilöitä joista saamme aitoa verotuloa ja joka asuu ja elää omilla työstä saamillaan palkkarahoillaan? He eivät tarvitse maahanmuuttajan parissa puuhastelevia bisnes- ja virkamiehiä.

    • NokiallakinKO
    • hmmmm...mm

      Eihän maahanmuutosta vastaavat virkamiehet halua luopua viroistaan. He vain haluavat lisää "asiakkaita" ja lisää virkoja.

    • nimierkkim

      Ilman mamuja Suomi pysähtyisi! Ok, no se oli vitsi.

    • koortinaattoreitalisaa

      kyllä nyt alkaa näyttää siltä että tarvitaan hyvinvointikoordinaattoria =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe