Itsestä se on kiinni

Raikke

Jos ihminen arvostaa itseään ei hän alistu muiden kiusattavaksi. Jos taasen ei itseään arvosta niin silloin antaa toisten kohdella itseään ihan miten tahansa. Näin se vain on, totuus on armoton.

30

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikakkahommia

      Ei se aina mene niin.Työpaikan kiusaaja on yleensä heikkoitsetuntoinen ja ammatillisestikin epävarma ja osaa manipuloida ja kiusata niin taidokkaasti ettei jää kiinni. Kun hän saa kohteensa joko raivoon tai masentuneeksi, syy on tietysti kohteessa. Yleensä -ainakin akkatyöpaikoilla- kiusaajan on helppo saada itselleen lakeijaporukka muista työkavereista, koska näin he välttävät kohteeksi joutumisen, koska nuolevat tämän paskan persettä.
      Jos asia otetaan esimiehen/esimiesten kanssa esille, kiusaaja osaa esittää viatonta, jopa uhria itkeskelemällä, saamalla juuri silloin migreenikohtauksen, jättänyt palaverin takia tärkeän tutkimuksen väliin ( antaen ymmärtää että hänessä tutkitaan vakavaa sairautta) ja taas mennään tämän paskan tahtiin!

      • eimielekästä

        Joo kyllä asia on myös näin, että manipulointia esiintyy ja yhdyn edelliseenkin ettei kaikkea sontaa tarvi sietää. Työpaikallani työnantaja haistattelee ja haukkuu täyttä kurkkua milloin miksäkin mm. V..UN kuspää (toki olen antanut samalla mitalla takaisin joskus). Sitten syyttää kun mitään ei saada aikaan, no ei kai voi saadakkaan mitään aikaan kun kaikki energia valuu pelkoon et mitä seuraavaksi. Pakko on olla toistaiseksi aiva vain suoraa sanottuna rahan takia. Voi vee ku elämä potkii päähän ja tänä aikana ei töitä ole kovin tarjolla et mihin menis. Olen tullut siihen tulokseen et olemassa on luonnevikaisia ihmisiä et jos koiraksi ko tapaus olisi syntynyt, niin se olisi jo ammuttu aikapäiviä!


      • kiitoskommentista

        Mielenkiintoinen näkökulma tuo viimeinen lause. Lohdutti minua revittyä ja raadeltua.


    • näin_kävi

      Kokeilin joskus niin sain potkut. Sekin tuntui hyvältä ja pahalta yhtä aikaa.

    • tyopaikanvaihto

      Sen takia on joutunut vaihtamaan aina välillä työpaikkoja...kukapa alistuisi kiusattavaksi.

      • teejotain

        Ei ole aina ja kaikille mahdollista työpaikanvaihto. Jos kaikki aina juoksee pakoon, niin silloinhan aina palkitaan kiusaajaa. Hän saa tahtonsa läpi, voimistuu ja alkaa kiusata taas seuraavaa. Tällaistko me tahdomme. Ruokimme kiusaajaa!


      • tyopaikanvaihto1

        Totta on tuo, näinhän se on !
        Eräässä työpaikassa vaan oli niin, kun vein asian työterveyshuoltoon,
        käytiin palaverit asiasta ja luulinkin että nyt kaikki on ok, niin asiat menivätkin päinvastaiseen suuntaan.
        Seuraavana päivänä kun saapui työpaikalle, olikin siellä keksitty vaikka mitä konnankoukkuja, mm. tehty asiasta julkinen kantelu jossa tiimiläisten allekirjoituksia, paperi toimitettiin johonkin työpaikan neuvostoon.
        Käytös myös muuttui niin että jopa ne jotka eivät olleet osallistunut kiusaamiseen, eivät enää tervehtineet ym.
        En nähnyt muuta vaihtoehtoa kun poistua "näyttämöltä."

        Henkilö joka minun tilalleni palkattiin, kertoi vuosia myöhemmin että oli sama peli jatkunut myös hänen kohdallaan, ja siinähän sitten päivittelimme asioita ja todettiin että hyvä että eipähän kummankaan tarvitse enää siellä kärsiä, oli tämäkin henkilö hakenut siellä ollessaan koko ajan uutta työpaikkaa ja myös onnistunnut vaihtamaan.


      • auta-armias

        Noin minullekin kävi. Minusta kirjoitettiin herjakirje ja sitä juoksutettiin koko talossa, mutta vein asiani rikostutkintaan ja syytteet nostettiin.


      • 019233211445

        Olin kerran työpaikassa,missä työkaverini kehui antaneensa muutamalle työntekijälle potkut pomonlsuosiollisella avustuksella.Pikku hiljaa samainen narsisti alkoi kääntyä minuakin vasten,kun en voinut kuunnella hänen valituksiaan muista työntekijöistä.Lopputilanne oli se ,että sanoin itseni irti ja vaihdoin uuteen paikkaan.Asumme edelleen samalla paikkakunnalla mutta emme tervehdi enää.Ystvyyttä on monenlaista mutta tämä herra muuttui vuosien aikana täysi kus----pääksi.On kuulemma jatkanut samalla linjalla ja valinnut jo seuraavat uhrit.Sen huomaa siitä ,ettei herra enää puhu eikä tervehdi muita työntekijöitä


    • ehkäitseltäohi

      Todella helppoa olisi kun voisi hallita maailmaa, ettei aio antaa kiusata itseään.
      Ihmiset eivät lakkaa sittenkään vaikka ymmärtäisivät kiusaajien taloudellisen merkityksen työpaikan jatkumisen kannalta.

    • Raikke

      Minä en tunne ketään jota olisi työpaikalla kiusattu. En ole ikinä nähnyt kiusaamista. Työelämässä 22 vuotta joten kyllä se on itsestä kiinni.

      • voivoi

        etkä kuullut?


      • 82936455

        Sinä joka olet kouluttamaton kunnantyöntekijä ja vielä narsisti-uskovainen työpaikkakiusaaja katso peiliin niin näet ensimmäisen työpaikkakiusaajan.32 vuotta ja useamman työpaikkakiusaajan nähnyt.


    • peili

      Se, että et ole nähnyt työpaikkakiusaamista ei tarkoita sitä, ettei sitä olisi. Työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan yli 100 000 ihmistä joutuu kokemaan työpaikkakiusaamista. Lueskelehan vaikka työterveyslaitoksen sivuilta asiasta, niin ymmärryksesi saattaa kasvaa. Hyviä itsensä kehittämishetkiä sinulle Raikke. Työpaikkakiusaajat yleensä eivät ole koskaan nähneet työpaikkakiusaamista. Olisiko syytä myös katsoa peiliin.

    • läpinäkyvää

      Ainakin isot kaupungit ja naisvaltaiset alat näyttää sallivan räikeän työpaikkakiusaamisen.


      Eihän kiusaamista tapahdu, jos se kiistetään yhteen ääneen. Samaan aikaan puolet työvoimasta on vaihtamassa alaa.

      • sggsg

        Ämmät kaupungin suojatyöpaikoissa toisiaan kiusaavat ettei aika tule pitkäksi. Eihän siellä töitä tarvitse tehdä, on aikaa juoruilla ja paskaa puhua toisista. Yksityisellä puolella joutuu tekemään töitä siihen tahtiin ettei mihinkään kiusaamiseen ole aikaa eikä haluja.


    • 934453948

      Työpaikkakiusaaamista on :
      -Syrjintä jättämällä kuuntelematta, pannaan jokin päätösasiakirja etenemään ilman sovittua allekirjoitusta, näennäisesti tai näkymättömästi erilaisin hymähtelyin ja ilmein haitataan vuorovaikutusta tai muuta sellaista.
      -Työn kuvan yksipuolistaminen niin, että erimielisyystilanteessa käytetään kyseenalaisesti menetelmää "tämä ei sinulle kuulu", jätetään kertomatta olennainen, ohipuhutaan, sälytetään ammattitaitoa väheksyviä tehtäviä tai muuta sellaista.
      -Mustamaalaaminen vääristelemällä, puhumalla perättömästi, "savustamalla" tai muulla sellaisella tavalla.
      -Uhkailu suullisesti tai kirjallisesti, ovien läimäyttely tai muuta sellaista.
      -Töiden vähentäminen hylkäämällä kyseenalaisesti määrärahoja, vähennetään työssä onnistumisen mahdollisuuksia sälyttämällä liikaa töitä tai muuta sellaista.
      -Vallan väärinkäyttö, seksuaalinen häirintä, identiteetin tai uskonnonvapauden häirintä, viivyttely väärin perustein tai muuta sellaista.
      -Psyykkinen työkunnon, mielenterveyden tai lainkuuliaisuuden kyseenalaistaminen vähäisin perustein.

      Tämä kaikki tapahtuu työpaikassani ja on yhtä helvettiä. Enkä tiedä miten päästä siitä eroon. Itsetunto on hyvä, ihmissuhteet ja parisuhde. Koen olevani herkkä ja heikko kestämään valheiden levittelyä, omasta yksityiselämästä, en vaan kestä.

    • Jossovittaisnäin

      Kaikki normaalit pois tuollaisista firmoista ja sana kiertämään asiakkaille. Antaa hullujenhuoneen kaatua omaan mahdottomuuteensa.

    • teejotain

      Mieluummin pitäisi työntekijöiden toimia yhdessä, jotta epäasiallisuudet loppuisivat. Pakoon juokseminen on se viimeinen vaihtoehto, jos ei enää muuhun pysty. Henkinen väkivalta ei lopu, jos uhrit aina vaan juoksee pakoon. Sellainen ruokkii henkisen väkivallan harjoittajaa.

    • Voivoienhänminä

      Tulee tölvittyä ja irvittyäkin silloin tällöin näitä tälläsiä, mielestäni aiheesta. Ei sitten ulkopuolisia, jotka eivät asiaan liity. Ilmeisesti maineeni ei ole vieläkään niin hankala kuin soisin, kun pikkutytöt uskaltaa nillittää. Voinhan aina teeskennellä itkunpyrskettä, jos vastuuseen vedetään. Tilanne kerrallaan.

    • tutkittua

      Tutkimusten mukaan kiusaajilla on huono itsetunto, jota he kompensoivat muita kiusaamalla. Siis asia on toisin kuin raikke yllä väittää. Kiusatuilla ei ole todettu yhteisiä piirteitä eikä itsetunto-ongelmia sen enempää kuin väestössä keskimäärin. Usein juuri hyvät, tunnolliset, osaavat ja pidetyt työntekijät joutuvat kiusatuiksi. Sellaisia ei luonnehäiriöinen voi sietää.

      • hannahelmi

        juuri niin. ylemmässä asemassa ollut vanhempi mies puolinen työkaveri alkoi vaatimaan tiettyjä palveluksia. kun en suostunut, alkoi puhua pomolle paskaa , vaikka hoidin aina työni paremmin ko kukaan muu.


    • hannahelmi

      ei. olisin samaa mieltä jos olisin mies ja "pikkupomo". mutta joittenkin omat edut menee edelle.

    • Toivomus

      Kyllä työelämä on nykyään sellaista helvettiä ettei siellä kuulu tervepäisen olla lainkaan,toivottavasti robotit vievät mulkkujenkin hommat nopsaan.

    • määräaikainen

      Ei todellakaan ole. Olin työyhteisössä jossa siitä kaikkein tunnollisimmasta ja työteliäimästä henkilöstä tehtiin kiusauksen kohde. Syynä oli mitä ilmeisimmin kateus: ko MIES oli työhteisön komein mies ja naisten ihailujen kohde. Ilmeisen hyvin pärjääväkin oli kun oli aina uudella autolla autolla ajava sekä pukeutui tyylikkäästi sekä käytti muutenkin rahaa selkeästi enemmän kuin muut. Siis selkeästi varakas muihin henkilöihin verrattuna.
      Oli säälittävä katsoa kun henkilön saapuessa työpaikalle niin muut ukkoporukat haukkuja ja puhu paskaa ko henkilöstä , siis aivan törkeitä puheita. Kukaan ei kuitenkaan koskaan kertonut kohteelle suoraan mitään. Selän takana haukuttiin ja ivattiin. Kaikkein uskomattominta oli kun henkilö alettiin syyttämään varkauksista ja tutkintaakin alettiin valmistelemaan ilman että kohteelle oli sanottu mitään. Eräs myötäilijä totesi että "meinaako ne ampua sen" ja se ilmeisesti lopetti sen jutun siihen. Siis vain huhupuheitten mukaan.....
      Yhdessä vaiheessa pelkästään henkilön näkyminen aiheutti paskanpuhumistulvan. . Ihmettelin suunnattomasti miten se kiusattu pystyi säilyttämään tyyneytensä ja mielenterveytensä. Yksi pahimpia kiusaajia oli työyhteisön johtaja,,,,ja tapahtumapaikka oli Suomen puolustusvoimat.....

    • eimennytputkeen

      Minä en alistunut kiusattavaksi ja sain potkut. Nyt olen työttömänä. Itsestä tämä on kiinni.

      • Rahaa_tulossa

        Jos/kun laiton irtisanomien niin oikeuteen ja hyvät korvaukset.


    • kakskakkaa

      Aloittaja on täysi pösilö. Olet varmaan joku vammainen kun et tajua että väkivallasta ei syyllistetä uhria ellei turvaudu itsepuolustutkseen.Kiusaus on aina henkistä väkivaltaa. Tuolla logiikalla olisi ihan oma syysi jos joku hakkaisi sinut kadulla kun olet menossa kauppaan ruokaostoksille. Mitäs läksit niin... Toivottavasti sinut vielä joku hakkaa niin että ymmärrät miten oikeus toimii tai häviät täältä typerine mielipiteinesi.

    • Pitkäpinnainen

      Aina ei pysty asioihin vaikuttamaan vaikka kuinka haluaisi. Kiusaaja voi olla suhteilla töihin otettu ja silloin hänen tekemisistään on turha mennä valittamaan paikan pomoille ja jos annat kiusaajalle samalla mitalla takaisin niin oletkin yhtäkkiä se kiusaaja joka tekee sen kiusaajan työssä käymisestä helvettiä. Mä en suostunut toimimaan kiusaajani haluamalla tavalla, niin johan mut leimattiin vaikeaksi työkaveriksi. Yritin itse jopa saada siirtoa toiseen työpisteeseen, kun en olis enää jaksanut sen touhuja katsella ja selän takana tapahtuvaa paskan jauhamista ja haukkumisia, joista muut mulle auliisti aina kertoivat. Ei onnistunut siirron saanti, ehkä pomot ajattelivat mun liioittelevan kaikkea kokemaani tai sitten ei ollut ketään joka olis pärjännyt ja kestänyt sen itsekeskeisen narsistin touhuja. Mullakin alkoi pinna olla tosi tiukoilla, jos en lopulta olis siirtoa saanut niin olisin saattanut oikeasti vedellä sitä ärsyttävää, vittumaista ämmää turpaan. Tuskin se olis siitäkään oppiakseen ottanut, oli se sen verran itsekeskeinen tapaus, muutamat muut kilahtivat sen touhuille aina välillä, eikä se,niistäkään onkeensa ottanut. Ei sitä aiemmassakaan työpaikassa kestetty, sen takia kai se tuonnekin työpaikkaan suhteilla sijoitettiin. Kun pesti siinä paikassa missä sain nauttia hänen, ah niin täydellisestä ja älykkäästä, seurastaan päättyi, niin hän meni sinne aiempaan paikkaan takas, mutt jostain syystä ei ollut siellä pitkään töissä. Kai ne hoksas ettei se ollut tapojaansa muuttanut, samanlainen omahyväinen, itseriittoinen paska oli kuin aiemminkin. Ei käy kateeks niitä jotka joutuu hänen kanssaan töitä tekemään, sääliks käy enemminkin. Eikä hänen pomoillaan ole varmasti helppoa, kun yks käy jatkuvasti heitäkin neuvomassa ja kertomassa mitä muut työntekijät tekevät hänen mielestään väärin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe