Hilkka Ahde voitti tänään!

piru

Kiitos Hilkka, että voitit vaikean asian. Meitä työpaikkakiusattuja on paljon ja emme ole saaneet ääntämme kuuluviin. Sain aikoinani eläkkeen, kun minut syrjittiin työkyvyttömäksi aikaa on kulunut noin 20 vuotta. Asia oli tuolloin lapsen kengissä.Aiheesta ei ollut juuri kellään mitään tietoa. Sittenpä alkoi tulla lehdet, kirjat, aiheesta TV asia ohjelmia. Pikkuhiljaa tämä aihe etenee ja kiusaajille tulee ahtaat oltavat. Turhaan kiusatut itseään häpeää. Se häpeys on kiusaajissa.

11

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tasa-arvoa_kaikille

      Tämän tuomion perusteella jokaiselle jonkun alaisuudessa olleelle pitää maksaa korvauksia...

    • tähän-tyytyminen

      Meitä työpaikkakiusattuja on paljon yli 100 000 työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan. Jos yksi heistä saa oikeutta nyt kun henkisen pahoinpitelyn laki on ollut voimassa lähes 20 vuotta ei se kerro hyvää maamme oikeuslaitoksesta. Hyvä, että yksi sai oikeutta. On se enemmän kuin ei yhtään. Minua ollaan ajamassa työkyvyttömyyseläkkeelle samaisesta syystä voimakeinoin.

      • muutosta

        20 vuotta voimassa ollut laki ei olisi nytkään toiminut, jos uhri ei olisi ollut yhteiskunnallisen vaikuttajan puoliso. Kuitenkin tämä on jonkinlainen alku ja esimerkkitapaus. Tavisten kohdalla poliisi ei joko ota rikosilmoitusta edes vastaan tai jättää sen tutkimatta ajan puutteen vuoksi. Kiitokset Hilkka Ahteelle! Paljon on prosessi häneltä vaatinut.


      • julkisuus-auttaa

        Vastaavia kiusaamistapauksia on tulossa oikeuteen lähiaikoina, joissa teot ovat olleet raaempiakin kuin Ahteen tapauksessa mm. täydellinen fyysinen ja sosiaalinen eristäminen. Syytteet on kuitenkin nostettu vain työturvallisuusrikoksesta. Kenen on häpeä? Mitä voisi tehdä asian saattamiseksi tutkittavaksi asian vaatimalla tavalla? Onko vaatimus oikeudenmukaiseen rikostutkintaan ´´julkisuuden henkilö´´-titteli? Tiedotusvälineet ja etenkin rikostoimittajat saisivat perata enemmän työpaikkakiusaamistuomioita ja selvittää onko laki ja oikeusturva kaikilla sama.


    • kiuj

      Olen kanssa ollut työpaikkakiusattu ja hoitoalalta n. 20 vuotta sitten. Ilmeisesti asia on vanhentunut, vaikka vieläkin olen uneton. Saan paniikkioireisia kohtauksia, jossa on ahdistus mukana ja muisti ei aina ole parhaita, kun olen niin täysin "revitty" hajalle, ajatus harhailee. Tarkistan 2 x asioita ettei mikään jäälle "päälle", kun lähden kotoa. En aja pyörää enkä autoa, täytyy olla itsestään liikenteessä varma. Ajatukset ei saa olla työpaikkakiusaamisen rummutuksessa. Masennuslääkkeitä olen saanut ja keskusteluapuja joista olen hyötynyt. Myös tuossa kovemmassa rähinässä sain 2 fyysistä sairautta, joihin on lääkkeet kanssa, hoito on hallinnassa erikoislääkärin hoidossa. Lasken nämäkin sairauden puuhkeemiset työpaikan stressiin, josta tehtiin mulle maanpäällinen helvetti. Ennen aikainen eläke tuli alle 50 v ja toisia on laitettu 40 v tekaistuilla papereilla eläkkeelle. Multa meni koulutus pilalle kokonaan ja ura, mutta pientä osa-aika työtä olen työkyvyttömyyseläkkeen rinnalla sallitussa rajassa olen saanut tehdä.Antakaa tänne tietoja miten on kiusattu. Siitä hyötyy toiset uhrit!

    • Kiitosta

      Suuri kiitos kuuluu asianajaja Mika Kivikoskelle ja syyttäjä Tuire Tamminiemelle hyvin tehdystä työstä!

    • kiusatt

      Tällainen julkisuuden henkilön on varmaan "henkimaailma" järjestänyt, että tavalliset ihmisetkin tulee saamaan äänensä esiin. Työpaikkakiusaaminen on leimattu aikaisemmin, että uhri on "päästään pipi"ja saanut aina väistyä. Paljonkohan niitä ihmisiä on Suomessa, jotka on saaneet "väärät" paperit eläkkeelle, kun työmaalle negatiivisen hengen takia eivät enää mahdu työpaikalleen. Joukossa on mm. akateemisesti oppineita ihmisiä. Kallis koulutus hukassa yms. Tämä oli näyttö siitä miten sairaita on työpaikat. Kallista puuhaa joka tapauksesa ja yhteiskunta maksaa.

    • kiusatt

      Kyllä työpaikkakiusaamisesta täytyy tulla kova tuomio, se häiriinnyttää uhrin läheiset ja ystävätkin. Voisinpa sanoa, että tosi "paholainen" on irti. En varmuudella voi sanoa palautuuko uhri entiselle tolalleen on se niin kovaa peliä. Ranskassa saa kiusattu kovemmat sakotkin kuin Timo Räty ja 2 vuotta vankeutta.

    • Tehoaauseimpiin

      Jospa sakon uhka opettaisi suomalaisia työnantajia jättämään ne kiusaajatyypit palkkaamatta tai siirtämään ne helpommin muihin tehtäviin. Pempunnuolentakaan ei enää tunnu niin kutkuttavalta, kun se ei ole enää ilmaista lystiä.

      • sakko

        Tuntuva sakko, joka on EU maassa Ranskassa 17.000 e ja 2 vuotta vankeutta. On erään lehtiedon mukaan ja ihmiset tekee työtä kiusattuna puolella teholla.


      • sakot-vitsiä

        Suomessa taitaa olla 850-2000 eur korvaukset. Jos kuukausipalkka on yli 10 000 eur, kuten johtajilla usein on, niin ilmaista hupiahan heille kiusaamnen on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe