Miksi pienituloiset äänestää kokoomusta?

en_ymmärrä

Kokoomuksen äänestäjissä on pakko olla myös pienituloisia, jos kannatus on yli 15% luokkaa. Miksi joku pienituloinen haluaa ampua itseään jalkaan äänestämällä kokoomusta?

31

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älyhei

      Sama, kuin on lauma pöljiä natokuolamassa!

    • hohhoijjaa

      vielä on paljon niitä jotka antavat äänensä kokoomukselle, joka käyttää sitä heitä itseään vastaan!

      • omille-kintuille-kusijat

        Osa pikkutuloisista valtion virkamiehistä äänestänee, koska takana päsmännee ilmeisen suuruudenhulluuden vaivaama, hieman enemmän kouluja käynyt pätemistarpeinen akkansa, olen joutunut pakosta huomaamaan. Sitten on ison talonsa ilmaiseksi perineitä LYHYITÄ miehiä, jotka pullistelevat "Isoina Yrittäjinä" ostelevat suurikokoisia autoja, isoja traktoreita.... Muuten vain suuruudenhulluilta vaikuttavia keskenjääneissä kouluissaan pärjäämättömiä konkurssi-isin tavallisia autokauppiaspoikia... Osin kalkkeutuneita, Ruotsissa elämäntyönsä tehneitä ja hyvät eläkkeet ansainneita paluumuuttajaleskiä, jotka muistavat joskus 60 vuotta sitten Suomen kokoomuspolitiikan, eivätkä tajua, miten se nykyisin ajaa vain Euroopan ökyrikkaiden asiaa.... Luuloihinsa luutuneita entisiä kansakoulunopettajia, jotka eivät nyky-Suomen tilaa tajua.... Siinä otos tietämistäni "Suurkokoomuslaisista"... esimerkiksi....


      • onneksionkokoomus

        Kovin on sinulla kapea-alainen tieto/kanta.


      • faktoilla-mennään
        onneksionkokoomus kirjoitti:

        Kovin on sinulla kapea-alainen tieto/kanta.

        Kapea-alainen käsityskyky löytynee kylläkin yo. esimerkissä mainitun kaltaisilta pikkutuloisilta (myös pikkumunaisilta?) , jotka vaikuttavat äänestävän LUULOJENSA perusteella.


    • Siksi

      Jokainen voi menestyä, jos ITSE sitä haluaa.

      • miten_se

        liittyy Kokoomuksen politiikkaan ja tämän hallituksen aikaansaannoksiin? Paskanpuhumisellako se menestys saavutetaan?


    • arvomaailma

      Pienet tulot ei välttämättä tarkoita pientä omaisuutta. Eikä suurituloisella välttämättä ole suurta omaisuutta. Ja hyvätuloinenkin saattaa äänestää vasemmistolaisia.

      Arvomaailmasta se ihmisen polittinen kanta johtuu, ei rahan määrästä.

    • kateus

      Pieni tuloinenkin voi kannattaa toisten köyhien polkemista.

    • Hämäysehdokkaita_mukana

      Uudellamaalla ja Helsingissä kokoomuksen ehdokkaat ovat pääosin nykyisiä kansanedustajia ja ns. parempaa väkeä. Maakunnissa äänestäjiä yritetään hämätä ja antaa kuva koko kansan puolueesta. Mukaan otetaan täkyiksi opiskelijoita, sairaanhoitajia yms. pienipalkkaisia.

    • vanhakomunisti

      Kokoomusta äänestävät pienituloiset ovat nuoria naisopiskelijoita jotka ovat kiimassa ASleksander Stubbin kauniiden hampaiden takia. Pillu märkänä töherretään kokoomukselle ääniä tämänkin kevään vaaleissa. saattepa nähdä.

    • TH5HW

      Miksi yleensä KUKAAN äänestää kokoomuslaista edustajaa?

      • pullistelusyndrooma

        Sitähän ollaan ihmetelty, olisi luullut pikkutuloisten tajuavan viimeistään sinä vaiheessa ÄÄNESTÄNEENSÄ OMAN EDUN VASTAISESTI, kun pöytäkirjaväärentäjä, kutosen lyhyellä matematiikalla alkoi kurmottaa SAIRAAN KALLILLA VÄLILLISILLÄ VEROILLA pikkutuloisia ja köyhiä. "Arvomaailman" takia suurpääoma-ökykokoomusta äänestävien touhut ei järkevän toiminnalta vaikuta, liekö masokisteja, kun vastoin omaan etuaan "kuseksivat kengilleen"? Onko niin vaikea ymmärtää, että kokoomushallitus on maksattanut SUOMALAISILLA kreikkalaisten verot?


    • keski-suomi

      oon vaa palomies mut äänestän varmaankin kokoomusta sen takia, että en pidä nykyisestä holhoamisesta ja sopivin ehdokkaani löytyy kokoomuksesta, hän on ammatiltaan sotilas ja minusta suomi tarvitsee sotilasedustajia.

      • voi_ressukkaa

        Turha näin lama-aikana on niitä tahallaan sytytettyjä tehdaspaloja sammuttaa, porvarin saamat korvauksethan siinä kärsii.


    • oviaukija

      Viekää se tuhkakin pesästä.. Tollot köyhät kokoomusäänestäjät!

    • Annavaluuvaan

      Valumateorian takia tietenkin eli mitä enempi sinä saat rahaa niin sitä enempi siitä valuu minullekkin.
      Tämä on pappipuolueen virallinen kanta.

      • leikaten

        Eläkkeet ja lapsilisät.. Pannen yhteisöveron köyhien maksettavaksi!


    • KekkonenJoSanoi

      Kekkonen sen jo sanoi, että jos Kokoomus pääsee valtaan, niin se on Suomen tuho.

      Toki heidän politiikkansa tuhovoima on näiden 8 vuoden aikana nähty.

      Kekkosta voi tulkita myös toisella tavalla, tällaisen ajatusmallin olen kehitellyt: Suomen kunnissa ja julkisella sektorilla oli ennen Kokoomusta Keskustan ja SDP:n virkamiesmiehitys.

      Kokoomuksen päästyä hallitukseen, he halusivat niiden (Kepu, SDP) lisäksi vielä omat nimityksensä, ja jälki on karmeaa: nyt meillä 700.000 julkisen sektorin palkoilla eläjää. Nimenomaan Kokoomus on ajanut hallintoportaaseen tarpeetonta puolueen jäsenkirjan omaavaa turhaketta kovalla palkalla. Samaan aikaan niistä tarpeellisista pistetään jatkuvasti pihalle (poliisi, puolustusvoimat, opetus, sairaanhoito, vanhushuolto...).

      Arvailen, että tuo n. 15 % kannatus tulee juurikin noista uskollisista julkisen sektorin puolen jäsenkirjalla virkaansa nimitetyistä, plus suurpäoman edustajista.

      Toivon, että ainakin pienyrittäjät jo olisivat älynneet, ettei Kokoomus halua tehdä mitään pk-yritysten hyväksi, vain kurittaa niitä lisää.

      Olisiko Kepusta sitten pk-yritysten avuksi? Jopa Perusuomalaisilla on hyviä ideoita pk-yrittäjyyden edistämiseksi.

    • valkoiset_kaulassa

      Ennen riitti jo 200 Stockan tai Nokian osaketta tekemään ihmisestä oikeistolaisen, mitenköhän nyt muutaman YT-mankelin läpikäyneille.

      • omistajaluokkaa

        Skoda ja rivarinpätkä riittää.


    • 515

      Aloittajalle! Täysin käsittämätöntä todella.

    • kokoomus-haisee

      Eiköhän ne ole opiskelijoita jotka vielä leijuu.
      Kun menee työmarkkinoille niin putoavat ja kolahtaa kunnolla.

    • VesaKaitera

      En ymmärrä kirjoitti: "Miksi pienituloiset äänestää kokoomusta?
      Kokoomuksen äänestäjissä on pakko olla myös pienituloisia, jos kannatus on yli 15% luokkaa. Miksi joku pienituloinen haluaa ampua itseään jalkaan äänestämällä kokoomusta?"


      Jos äänestäjät valitsisivat puolueen pelkästään oman tulotasonsa perusteella, niin eihän mitään vaaleja koskaan tarvtisisi toimittaa. Tietokone vain kävisi henkilörekisterin ja tulotiedot läpi ja jakaisi eduskunnan paikat sen mukaan. No ei taida tuntua kovin realistiselta näkymältä, eihän?

      Kokoomuksen kannatus kiistatta nousee sitä mukaa kun tulotaso nousee keskituloisten keskuudessa Kokoomus on noin kaksi kertaa suositumpi kuin pienituloisten piirissä ja suurituloisten äänistä Kokoomus saa noin viisi kertaa enemmän tukea kuin pienituloisilta. Suurituloisia vain sattuu olemaan suomalaisista hyvin pieni prosentti. Kokoomus nousee ja kaatuu pitkälti siihen, kuinka sen kannatus keskituloisten piirissä kehittyy. Juuri nyt ei näytä hyvälä, mutta toivoa on vielä.

      Kokoomuksen kannatus riippuu paljon kolutuksesta ja asumisväljyydstä. Hyvin koulutettujen kohdalla olisimme täysin dominoiva puolue ilman Vihreiden suurta osuutta. Vihreiltä puuttuu kuitenkin kannatusta maaseudulta ja huonosti koulutettujen keskuudessa, ja siksi Vihreistä ei ainakaan vielä muutamaan vaalikauteen ole Kokoomuksen haastajiksi. Vihreät ovat myös käytännön politiikassaan tehneet suorastaan hekatombeittain virheitä. Me kokoomuslaiset emme ole saaneet riittävästi tuloksia aikaan, mutta Vihreät ovat tehneet virheitä. Siinä on vissi ero. Mutta pitkässä juoksussa Vihreät ovat meille vaarallisempia kuin vanhoissa bunkkereissaan majailevat SDP ja Keskusta.

      Kokoomuksen kannatusta selittää pitkälle ihmisen asenne itseensä ja yhteiskuntaan. Jos äänestäjä on hyvin katkeroitunut yhteiskunnalle ja kokee, että hän on tullut väärinkohdelluksi, niin tuskinpa hän Kokoomusta äänestää. Me samaistumme vallanpitäjiin, halusimme sitä tai emme ja olimmepa hallituksessa tai emme.

      Jos äänestäjä haluaa kehittää itseään ja haluaa menestyä, niin hän tukee puoluetta, joka pyrkii mahdollistamaan sen. Tällöin valinta voi hyvinkin olla Kokoomus. Me olemme eteenpäinpyrkivien ihmisten puolue. Ne, jotka ovat menettäneet sekä uskonsa että jopa toivonsa menestymiseen ja kääntyneet sisäänpäin, löytävät kollegoja helpommin muista puoluista kuin Kokoomuksesta.

      On muistettava, että menestystä tavoittelevien ihmisten joukossa voi olla myös niitä, jotka ovat taloudellisesti erittänkin ahtaalla. Mutta hän, joka on töin tuskin taloudellsiesti pinnalla vuonna 2015, ei välttämättä ole samanlaisessa tilanteessa enää vuonna 2025. Se on pitkälti joskaan ei aina itsestä kiinni. Jos et menesty, niin katsopa tiukasti peiliin. Sieltä löytyy todennäköisesti suurin syypää tilanteeseesi. Tietysti ankarasti yrittävänkin ihmisen polulle voi kasautua yllättäviä esteitä ja kaikki voi mennä päin prinkkalaa, mutta menestyjät erottaa meistä tavallisista sukankuluttajista se, etteivät he jää murehtimana maahan kaatunutta maitoa, vaan jatkavat sinnikkäästi yrittämistä. Ja jos kykenet antaman itsellesi riittävän monta tilaisuutta onnistua, niin joskus tärppää. Huomaa, etten tässä yrittämisellä tarkoita sitä, että olisi johtamassa yritystäsi, vaan hengenasennetta, jonka tulisi olla keskittyneesti eteenpäin pyrkivä.

      Olen jo useassa aiemmassa kirjoituksessani käsitellyt sitä peruseroa, joka on Kokooomuksen ja jakopuolueiden välillä. Kokoomus pyrkii ensisijaisesti kasvattaman kansantulon kakkua, jotta olisi helpommin jaettavaa kaikille, kun taas jakopuolueet pyrkivät kesiskittymään kakun jakamiseen.Me pyrimme antamaan ihmisille erilaisia vaihtoehtoja tulevaisuutensa järjestämiseen, mahdollistamaan asioita, kun taas muut puolueet pyrkivät useassa tapauksessa rajoittamaan ja säätelemään, kuten vaikkapa keskiolutasiassa.

      Muistan, että vuoden 2003 vaaleissa esiintyi termi jakovara. Se muistutti japanilaisem mäkihyppääjän nimeä. Vaalien jälkeen sille saatiin etunimikin. koko nimi oli nyt Katosiko Jakovara.

      • Älähän_höpötä

        Tuo tietokonehomma olisi hyvä idea, se ei itkisi vaalien jälkeen, että kansa äänesti väärin, ei ajaisi omaa etuaan, ei ajattelisi vain omaa pärjäämistään seuraavissa vaaleissa, ei tekisi tyhjiä vaalilupauksia. Mitä tulee tuohon väittämääsi Kokoomuksen pyrkimykseen hyvän jakamiseen kaikille, niin et kai usko siihen toivottavasti itsekään. Firmat ovat tehneet hyviä tuloksia ja päätetty osingonjaosta ja samana päivänä aloitettu yt-neuvottelut. Ihmiset tekee tänä päivänä paljon ilmaista ylityötä, tiesitkö sen?


      • tapaus_Fortum

        Mitäs siitä ajattelet? Yhteiskuntavastuutako ja hyvää kaikille? Mikään ei riitä, porukkaa heitetty pihalle, kun hyvä tulos ja jättiosingot ja bonukset kiiltelee silmissä.


      • VesaKaitera
        Älähän_höpötä kirjoitti:

        Tuo tietokonehomma olisi hyvä idea, se ei itkisi vaalien jälkeen, että kansa äänesti väärin, ei ajaisi omaa etuaan, ei ajattelisi vain omaa pärjäämistään seuraavissa vaaleissa, ei tekisi tyhjiä vaalilupauksia. Mitä tulee tuohon väittämääsi Kokoomuksen pyrkimykseen hyvän jakamiseen kaikille, niin et kai usko siihen toivottavasti itsekään. Firmat ovat tehneet hyviä tuloksia ja päätetty osingonjaosta ja samana päivänä aloitettu yt-neuvottelut. Ihmiset tekee tänä päivänä paljon ilmaista ylityötä, tiesitkö sen?

        Älähän_höpätä kirjoitti: "Mitä tulee tuohon väittämääsi Kokoomuksen pyrkimykseen hyvän jakamiseen kaikille, niin et kai usko siihen toivottavasti itsekään. Firmat ovat tehneet hyviä tuloksia ja päätetty osingonjaosta ja samana päivänä aloitettu yt-neuvottelut. Ihmiset tekee tänä päivänä paljon ilmaista ylityötä, tiesitkö sen?"


        Kokoomus tukee aivan ehdoitta mahdollisimman hyvien toimintamahdollisuuksien antamita yksityisille yrityksille. Tämä lienee selvää. Mutta vaikka me tuemme yrittäjiä, niin ei ole lainkaan selvää, että yrittäjät tukisivat meitä. Osa tukee ja osa ei. Mitä tulee siihen, kuinka yrityksen sisällä jaetaan voitto, niin se on kunkin yrityksen oma asia. Mitä tulee siihen, kuinka paljon yrityksen tulee maksaa työntekijöilleen palkkaa, niin sekin on yrityksen oma asia kuitenkin niin, että sopimuksilla on määritelty perälauta, jonka alittavia palkkoja ei saa maksaa.

        Osalla yrityksistä on käytössään ns. johtajaoptiot, jotka merkitsevät, että jos yrityksen tulos ylittää tietyn tason, niin optioiden omistajat rikastuvat hyin huomattavasti. Tällä voi olla se merkitys, että optioiden haltija pyrkii varmistamaan sen, että optioehto laukaisi, vaikka hän siihen päästäkseen joutuisi tekemään päätöksiä, jotka pitkässä juoksussa vahingoittavat hänen yritystään. Työntekijäiden suuret irtsanomiset ovat osoittautuneet nopeimmaksi keinoksi nostaa irtsanovan yrityksen pörssiarvoa. Yrityksen kannalta se on huono keino ja kokonaisuuden kannalta myös, mutta optioiden haltijan kannalta tilanne on toinen. Siksi oliskin toivottavaa, etä optioehto määriteltäisiin niin, ettei tuollainen kielteinen kikkailu voisi tulla kyseseen.

        Olin vuosikymmeniä IT-alalla, ja siellä oli varsin yleistä, että jos projekti uhkasi myöhästyä, niin siihen osallistuvat työntekijät tekivät erittäin pitkää päivää joko täysin ilman ylityökorvauksia tai sitten niin, että korvaus maksettiin, jos projekti valmistui ajoissa. Tiedän myös, että jos yritys oli suurissa taloudelliissa vaikeuksissa, niin ylityökorvauksia maksettiin kituliaasti, jos lainkaan. Palkamaksukin saattoi viivästyä kuukausia.


    • näinonnäppylät

      Mielummin kitu-eläkkeellä Suomessa kuin Putinin vallan alla...

    • orjakansaa

      Herroja pitää kumartaa nöyrästi hattu kourassa ja uskoa kaikki, mitä ne valehtelee.

    • hiurdfp

      Vaikka on pienituloinen, voi silti ymmärtää sen mitä kannatta tehdä ja mitä ei kannata tehdä. Jos demarit ja vasurit saisi päättää, pienituloinen putoaisi köyhien loukkoon, koska se on tervemenoa työpaikoille ja yrittämiselle Suomessa.

      • noinko_luulet

        Porvarihan ei lopeta työpaikkoja, se vaan ulkoistaa ne halvan työvoiman maahan. Mitä parempi on firman tulos, sen enemmän on varaa saneerata työvoimakuluista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe