sähköasennus talkootyötä?

gougoupops

Ostin ns valmissaunan, johon kytkin sähköt. Eli pari lamppua ja pistorasia. Sähköasentajana toimi veljeni. Hänellä SP1. Toimi myös aikanaan okt-talon sähköissä, tukesin ilmoitus riitti tuolloin. Nyt sitten oli laki muuttunut 1.7.2014 lähtien, eli pitäisi verottajalle ilmoittaa ns palkkatöistä, harmaan talouden kitkemiseksi. Verottajan mukaan sähkötyöt eivät voi olla talkootyötä. Härreguud, sähköasennuksiin meni ehkä noin 1 tunti, kun kaapelivarauskin tuli valmiina maasta. Talkoilla tuo sähköasennus tehtiin ja sillä sipuli. Pitääkö minun nyt keksiä sitten päästä joku summa verottajalle, vaikka oikeasti ei mitään ole maksettu? Ei kai tämä nyt harmaata taloutta ole, kun mitään ei ole maksettu, vaan talkoilla toimittu? Mutta kun ilmoitus pitää joka tapauksessa tehdä, niin meneekö se läpi jos ilmoittaa ettei mitään palkkatöitä ole ollut, koska ei ole oikeastikaan ollut. Kaikki on tehty talkoilla, lapiohommista lähtien.

On tämä muutenkin ihmeellistä, kun yrityksillä ilmoitusraja on 5000 euroa. Mutta okt-asujalla ilmoitusraja on vissiin 0 euroa. Härreguud!

5

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diuaasadiuaa-

      Urakan ilmoitusraja yksityisellä on muistaakseni 15 000e.

    • höpönpöppö

      En ymmärrä miksi sinut pitäisi ilmoittaa kenellekään yhtään mitään, vai oletko jotenkin - sanoisinko liian rehellinen? On minullekin tuttu sähkäri tehnyt yhtä sun toista pikkuremppaa ja muutosta joista joskus niistä on pitänyt puoliväkisin tunkea viiskymppinen kouraan. Ei ole kyllä tullut mieleenkään ilmoittaa noista hommista verottajalle.
      Rehellinen mies olen minäkin, mutta rajansa kaikella. Tuollaiset hommat ovat kuin itikan kakka valtameressä, jos niitä harmaaseen talouteen rinnastaa..

      • gougoupops

        Joo en mäkään tietysti normaalisti tällaisia edes miettisi, en niin rehellinen ole. Mutta kun rakennusluvan yhteydessä verottaja kuulemma saattaa olla kiinnostunut näistä nykyään (1.7.2014 alkaen), mikäli ei ole ilmoitusta tehnyt. Ja rakennusvalvonta vaatii tästä dokumentin myös. Asia on eri jos korjataan vanhaa, sehän ei näy missään luvissa. Mutta kun on uusi rakennuslupa, niin asia tulee esille.

        Mutta, kiitos tuolle linkin lähettäjälle. Siellä mainittiin, että luvanvaraisia hommia saa tehdä talkoomielessä, naapuriavulla tms, kunhan se tapahtuu vastikkeettomasti. Eli tämähän tekee asiasta selvän, kuten maalaisjärkikin sanoo. Ilmoitus minun on kuitenkin tehtävä. Ja laitan sinne ilmoitukseen, että kaikki on tehty talkoilla, niin asian pitäisi olla sillä sipuli. Mutta jos jättää ilmoittamatta, niin saattaa verottaja (ainakin teoriassa) kysellä perään. Ja kun kerran rakennusvalvontakin sen vaatii, niin pakko se ilmoitus on tehdä. Nykyään siis, asia oli eri vielä vuosi sitten.


    • Byroslaviastamoi

      Teeppä niin että heittäydyt työnantajaksi ja kirjaat maksetuksi 1 tunnin palkan.
      VERO.fi:
      "Palkka enintään 1 500 euroa vuodessa
      Jos palkkaa maksetaan yhdelle henkilölle enintään 1 500 euroa (brutto) vuodessa, kotitalouden
      -on annettava vuosi-ilmoitus, jos palkka on yli 200 euroa vuodessa
      -ei tarvitse periä palkasta veroja (ennakonpidätystä)
      -ei tarvitse maksaa työnantajan sosiaaliturvamaksua (sotu-maksu)

      Katso lakisääteisten eläke- ja tapaturmavakuutusten maksamisesta lisätietoa vakuutusyhtiöiden sivuilta. Maksuissa on ikärajoja ja euromääräisiä rajoja."

      Byrokraattia vastaan taistellaan byrokratialla. Jos he haluavat kympin arvoisesta työstä lappuset kuntoon, niin sitten laitetaan. Varaa aika verovirastoon, mene lakki kädessä ja pyydä kädestä pitäen opastamaan että kaikki lappuset varmaan täytetään oikein.

      Kuukausien päästä tulee vitosen veromätky, ja sitten vielä täytät oikaisuvaatimuksen että eikö sen pitäisi olla vähän pienempi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe