Onko tämä reilua esimieheltä?

ärsyyntynyt

Käskee työntekijöitään siivoamaan omat jälkensä ja työpaikkaa, mutta itse ei siivoa omia jälkiään vaan jos sattuu likaamaan paikkoja omalla huolimattomuudellaan, ja joku huomauttaa asiasta hänelle, niin tiuskahtaa että "no siivoa se sitten!" ja jatkaa töitänsä...

mua ainakin kismittää tällainen...

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ykfo

      Ei ole.

    • EiNyHelvatti

      Meillä oli justiinsa vähän samnlainen tilanne..
      Töissä nyt on vielä aika rauhallista, joten ollaan siivottu turhia romuja talon nurkista pois, mitä nyt on vuosien aikana sinne nurkkiin kerätty/kerääntynyt. Eli on aika työmaa, mutta ei siinä mitään, mä otan sen työnä siinä missä muutenkin. Ja välillä on sitten tällaisia tynkäpäiviä niin kuin nytkin on.
      Ainoa ongelma oli se, kun eräässä aika isossa varastossa noin 2/3-osaa ainakin oli kahden kollegan vuosia sinne roudaamaa romua, heidän henkilökohtaista krääsäänsä. Vaatteita ym helkkarin lumppurääsyjäkin oli useampi 200 litran jätesäkillinen, jotain vapaa-ajan elektroniikkaa, lasten leluja etc. Eli mikä pointti nyt on ollut edes alkujaan niitä ruveta haalimaan työmaalle...? Vissiin ei ole raaskittu/ollut varaa viedä kaatikselle...
      Toinen näistä kollegoista on ylentynyt vielä esimieheksi, niin hän meinasi, että mä ja 2 muuta työkaveria siivotaan se varasto hänenkin rojustaan ja hän itse touhuaa muita töitä, vaikka meidän työnataja oli kuulemma sanonut näille kahdelle sankarille, että hoidatte itse tavaranne pois talosta kun ootte ne sinne tuoneetkin. Ja niin, ettei talolle tulisi ainakaan mitään kovin suurta vaivaa/kuluja siitä siivouksesta. Eli heidän olisi kuulunut hoitaa nämä rojunsa käytännössä omalla vapaa-ajalaan pois.
      Nää kaksi muuta määrättyä aloittivat ko siivouksen, vaikka eivät aluksi meinanneet ja mä taasen kieltäydyin koko hommasta heti kättelyssä. Sanoin, että kyllä mä talon tavarat hoidan pois, mutta en kenenkään yksityistä omaisuutta, kun sellainen ei taas kuulu mun toimenkuvaan.
      Tää tuotantopäällikkö viimeiseen asti kyllä yritti pistää mutkin siivoamaan omat henk.koht. sotkunsa sieltä pois, mutta eipä onnistunut siinä. Tein sitten loppupäivän ihan oikeita hommia sitten, jotka nyt kuuluvatkin talon toimintaan.
      Työnantaja kyllä sanoi, etten ole tehnyt mitään väärää, kun nämä heidän tavaransa ei mulle kuulukaan, mutta jotenkin veemäinen tunne nämä talon henkilökemiatkin tuntien, että kyllä tästä hyvästä tulee paskaa niskaan vielä jossain vaiheessa.. Vaikka tosiaan pääpomo sanoi, ettei huolta, kun tosiaan jysyin, että tienasinko mä tällä kieltäytymisellä nyt virallisia sanktioita niskaani ja missä määrin? Ja pari muutakin työkaveria kyllä sanoi myös, että olin oikeassa kieltäytyessäni tästä nakista.
      Mutta olisko kenelläkään kertoa omista kokemuksista ja oliko tuo nyt oikein, etten suostunut työajalla siivoamaan talon varastotiloja työkavereiden omista tavaroista? Vielä kun kuitenkin ovat itsekin talossa paikalla.
      Kun periaatteessahan tämä esimieheni voi tehdä tästä numeron, että olen kieltäytynyt määrätyistä työtehtävistä, jos hän nyt haluaa olla veemäinen(vaikka hän ei olekaan se isoin pomo talossa). Tosin jos se siihen menee, niin tappelen takaisin vetoamalla, että hän on käyttänyt esimies-asemaansa väärin, kun hän on määrännyt alaisiaan tekemään hänelle itselleen kuuluvia, henkilökohtaisia asioitaan työajalla.
      Meillä on kyllä muutenkin ollut henkilökemiat päin peetä, olivat jo silloin kun tulin taloon, eli en ole kyllä itse niitä aiheuttanut.
      Se on ihan "normikäytöstä" täällä, että kotiongelmatkin tuodaan töihin ja kaadetaan työkavereiden niskaan ja heitä yritetään saada jopa ottamaan niistä vastuuta.
      Itsekin mun olisi pitänyt ottaa erään kollegan parisuhdesotkut hoitaakseni, maksella työkavereiden autoharrastuksia ym(ja puhutaan kuitenkin useamaasta tonnista) jne. Ja kun en ole sitten edes kiinnostunut mistään näistä, niin kohtelu on ollut todellakin ala-arvoista näiden vuosien aikana. Välillä tuntuu, että yrittävät oikein savustaa mua firmasta ulos. Ja kyllähän sitä on uhiteltu suoraankin. Mesottu kahden kesken päin naamaa, että "Olen alkanut hoitamaan asioita niin, että sulle tulee lähtö talosta", "Kyllä sitä täytyy työkavereista huolehtia vapallakin, jos työnsä meinaa säilyttää", pari esimerkkiä mainitakseni.
      Mutta tosiaan, en sentäs rikkonut mitään lakia, kun kieltäydyin siivoamasta esimiehen omia tavaroita firman tiloista pois, vaan vaadin että siivoaa ne itse, kun kerta on talossa paikallakin ja tuonutkin ne sinne itse?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe