Mitä olisi uskominen?

jjoutava

Mikään mikä oli ennen pysyvää ja paikkansa pitävää näyttää nykyisin olevan aivan epätotta. Muori tuolla kutsutaksissa oli kiinnostunut auringonpimennyksistä milloin ollut ja milloin taasen on. Hyvä että joku huolehtii keskustelunaiheista vaikka silmiä on turha enää sillä auringon kurkkimisella rasittaa. Itse näin auringon pimennyksen jo 40 luvulla noetun lasin läpi. Omia silmiäni nyt rasitan tällä harjoitelmalla eikä ole tietua saanko näkyviin koko juttua. Putiinikin näyttää aivan epäaidolta, kuin olkinukke olisi naamioitu Putiiniksi ja puheensa on jotakin järijetöntä pelottelua. Lopetan tämän stoorin kuitenki turhana, sillän eihän tämä kenellekään näkyviin kuitenkaan tule. Terevehtäin jj

29

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jjoutava

      Vähä yksinkertaisella kaikki onnistuu ilman temppuilua, Heh luulin ja uskoin että on vaikiaa mitä höpsimistä tuoki on, ollaan vaan olevinaan niin viisaita ; hehheh!

      • captcöpenick

        Tervehtäin vaan Jj. Kovaksi on meno muuttunut meillä suomessakin. Meidän pienessä taajamassa oli sukupolvi sitten kolme pankkia, jotka työllistivät ihmisiä.
        Nyt on yksi pankki niin ettei muutamiai pankkiasioita tarvi 20 kilsan päähän lähtä toimittamaan. Nyt on yksi pankki. Sen kassapalvelut ovat supistuneet klo 10-13 välille.

        Vuosikausia typerät euromme ovat maanneet inflaatiotileillä niin että pankkimme olisi vakavarainen. Toki lainaa saa matalalla korolla, kunhan takuudet ovat kunnossa.

        Sitä sippi kansalainen kysyy toisiltaan haikeasti, veli, sisko, missä eurosi on? Valtion velkaa on nokkaa kohden siinä 15.000 € nokkaa kohden

        Uudet vaalit on taas edessä, mutta Suomen talouden paatti on lähellä pahaa haveria. Ollaan vakavan paikan edessä. Eniten kusessa olevat kansalaiset pitävät puheita hyvinvointisuomesta surkeana sketsinä.


      • jakolasku

        Täällä Nordea ulkoistaa ihmiset automaatille lähiaikoina, silloinen Sampo karkasi 2012 tiehensä. Pikku pankki palvelee vielä ja hyvin, jatkossa en tiedä pankkipalveluista kun muutamme.
        Maksaa saa ja tyhjästä usein!


    • viittävaille

      Met uskomma, että pyhän seutuna käy eteläsuomessakin ohkanen takatalvi. Suomeen muuttuneet hyönteisyöjät noituvat, tulikohan hiukan hätäityä Härmään muuttamisenn kanssa.
      Liukkaan kelin kolareita on nähtävissä, joku ajelee ennen manantakii pilvenpäällisillä paanoilla. Kun tuo ohkaist lumipeitettä on luvatti Tulliniemeenkin. Onneksi työmatkaliikenne on hiljasempaa.

    • Ja kansa, joka pimeydessä vaeltaa...."Musta aurinko nousee," huh.
      Samaan aikaan on musta kuu, ja kaiken huipuksi on Iltatähtikin, Venus kadonnut taivaalta, pari päivää sitten oli karannut vakipaikaltaan Itään päin. Nyt ei enää sitäkään näy.

      • Jotensakin epätodellisen ahdistava tunne on ainakin minulla tänä aamuna. Pimeää, ja vieläkinkö pimeämpää, vaikka taivas onkin jo tällä hetkellä aamuvalaistumassa kauniin sinisenä.


      • sus.morsian kirjoitti:

        Jotensakin epätodellisen ahdistava tunne on ainakin minulla tänä aamuna. Pimeää, ja vieläkinkö pimeämpää, vaikka taivas onkin jo tällä hetkellä aamuvalaistumassa kauniin sinisenä.

        Käännä "kanavasi" (EEnet-linkit) Merikotkan tarkkailuun. Siellä on aurinko nousemassa. Ihana aamurusko, vaikka se tietääkin sanonnan mukaan "päivänpaska". Siis iltarusko, ihana päivä, aamurusko päivänpaska. Lumisadetta on luvassa.


      • Korvenkatku
        sus.morsian kirjoitti:

        Jotensakin epätodellisen ahdistava tunne on ainakin minulla tänä aamuna. Pimeää, ja vieläkinkö pimeämpää, vaikka taivas onkin jo tällä hetkellä aamuvalaistumassa kauniin sinisenä.

        Vain yksinäinen korppi enää raadolla riekkuu


    • Kukkahame

      Huomenta Kirjoitteleva väki!
      Hyvin muistan täydellisen auringonpimennyksen, valmisteltiin hyvissä ajoin nokeamalla lasinpalasia lastuja ja tuohta polttamalla, miehet mestareina.
      Ja sitten se varsinainen tapahtuma alkoi, oli kesä ja helteinen ilma.
      Linnut, pääskyt alkoivat lopetella syöksylentojaan, tuuli alkoi tyyntymään ja sellainen vakava ilmeinen perhe istui rannalla ihmeissään.
      Koko maailma ympärillä hiljeni tunne oli hyvin oudon pelottava ainakin minulle, aikuiset puhuivat jotain minun oli pakko pyytää niitä olemaan puhumatta, minusta jännitys/pelko oli aivan sietämätön.
      Sitä en muista kauanko se oikeasti kesti.
      Kyllä tuntui suorastaan ihmeeltä kun ensimmäiset valonsäteet alkoivat pilkistellä ja elämä ympärillä alkoi heräämään silloin sanottiin että tapaus oli täydellinen auringon pimennys
      Noetuilla lasinpaloilla sitä silloin katsottiin, nyt on valmiita tapahtumaan tarkoitettuja ''laseja''.

      • Minäkin muista tuollaista, kun istuimme kotirannalla. Oli se uskomaton tunne, kun kaikki tuntui hiljenevän ja järvi tyyntyi. Lintujen vaikeneminen oli outoa, sillä kyllähän ne normaalisti sellaisessa hämärässä laulelee ainakin aamuisin.


      • cöpenick
        Kristiina23 kirjoitti:

        Minäkin muista tuollaista, kun istuimme kotirannalla. Oli se uskomaton tunne, kun kaikki tuntui hiljenevän ja järvi tyyntyi. Lintujen vaikeneminen oli outoa, sillä kyllähän ne normaalisti sellaisessa hämärässä laulelee ainakin aamuisin.

        Olisiko se keskikesän iltapäivällä tapahtunut auringon pimennys ollut 1940 luvun lopulla, rauhan aikaa se kumminkin oli.
        Kanatkin menivät orrelleen. Meinasivat että ilta se on kun on hämärää. Nuo pimennykset ovat jossakin talletettuina.
        Viime vuosisadan loppuvuosina auringonpimennys oli aikaisin aamulla. Ihmisiä oli kokoontunut aukealle mäenrinteeseen ihmettelemään tapahtumaa.


      • hajanaista

        Mutta tänään on tänään.Yölle käydään. Eipä tuossa kurjassa räntäkelissä ole mukava olla ellei ihan pakko ole..
        Huomenna taas alkaa uusi viikko, muutama lämpöastekin saadaan. Sadepävä jos toinenkin menee kun pimeästä talvesta on päästy.
        Pääsiäisestä en välitä. Tv-ohjelmatkin sitten huonompia, mutta tehdään töitä, joita rästiin on jäänyt. Pohjois-Irlanti kaatoi helposti Suomen fudisteamin.


    • Ramoona_

      Muistelen, että joskus on suositeltu mustaksi valotettujen filmien läpi katsottavan auringonpimennystä, noetun lasin muistan myös, mutta omakohtaista kokemusta ei taida olla, muuta kuin varovaisuus ja pelko silmien vahingoittumiseta. Meillä on tätä päivää varten hitsaajanlasit haettu esiin , ja jos auringonpimennys näkyisi, mies katsoisi...enhän minä osaa hitsatakaan. Pilvstä näyttää olevan, säästyy lasten silmät, jos yrittävät katsoa aurinkoon. Lehdessä näin uutisen, että Kirkkonummella koululaisia ei päästetä tuohon aikaan välitunnille.

      Aurinkoon kiikarilla katsominen on vaarallista aina, ja pieniltä lapsilta varsinkin merellä kiikari piilotetaan. Siellähän on varsinkin kevätmuuton aikaan paljon mielenkiintoista kiikaroitavaa. Merikotkat ovat yleistyneet, ja ne saa helposti bongatuksi lentotyylin ja valtavan koon mukaan. Usein merikotkien perässä lentää joukko äkäisiä lokkeja kirkuen, kotkat kun käyvät rosvoilemassa niiden pesiä.

      Susmorsian ja Jj, kiva tavata teitä. Kerran keskusteltiin Juicen sanoituksesta Musta aurinko nousee.

      "Ja minä hymyilen kun sinut nään.
      Mä uskon aikaan toiseen:
      ei liput liehu sotaa julistain.
      Sinun kanssasi nousen hellimpään
      aamuun aurinkoiseen,
      ja jonakin aamuna ennen sarastusta
      huomaat että musta
      aurinko nousee."


      Musta-sanaa on selitetty eritavoin, se olisi muutakin kuin väri. Se voisi tarkoittaa "minusta", eli minun mielestäni tai minusta sisältä. Vimmeinen tutkinta on hienoin, ihmisestä voi tosiaan olla valoksi ja lämmöksi toiselle.

      • vm_39

        Edellinen jokseenkin täydellinen auringonpimennys koettiin täällä 30.kesäkuuta 1954. Tulee mieleen, kun pihalta seurattiin sitä ja ympäristö hiljeni ja hämärtyi. Olisi pitänyt olla isäukon apuna halonteossa metsässä perheelle elantoa hankkimassa, mutta eipä oltu silloin. Jäi vain mieleen.

        Seuraava täydellinen auringonpimennys täällä tapahtuu 24. maaliskuuta 2927, joten siihen ehtii kulua melkoinen määrä sukupolvia. Ketkä sitten mahtanevat täällä sitä katsella, Ruotsin, Venäjän vai Kiinan alamaiset - vai eivätkö ketkään? Monet varmaan seuraavat sitä avaruusaluksesta.


      • Voi olla etten näillä seuduilla pimennystä pääse tiirailemaan, kun on taivas pilvinen.
        Minulla on kyllä pari suorakaiteen muotoista mustaa lasia, joiden läpi aikoinaan tarkkailtiin masuunin kyljestä miltä sulava rauta näytti. Sulan raudan väristä kuulema pystyi malmiin pantavien lisäaineiden vaikutuksen nähdä, jos nyt oikein olen ymmärtänyt mitä liki 40 vuotta sitten kuulin. Ei sitäkään sopinut paljain silmin tarkkailla.
        Olen niitten lasinpalojen kautta aika monta auringonpimennystä katsonut.


      • kjsgfuiosfuio
        vm_39 kirjoitti:

        Edellinen jokseenkin täydellinen auringonpimennys koettiin täällä 30.kesäkuuta 1954. Tulee mieleen, kun pihalta seurattiin sitä ja ympäristö hiljeni ja hämärtyi. Olisi pitänyt olla isäukon apuna halonteossa metsässä perheelle elantoa hankkimassa, mutta eipä oltu silloin. Jäi vain mieleen.

        Seuraava täydellinen auringonpimennys täällä tapahtuu 24. maaliskuuta 2927, joten siihen ehtii kulua melkoinen määrä sukupolvia. Ketkä sitten mahtanevat täällä sitä katsella, Ruotsin, Venäjän vai Kiinan alamaiset - vai eivätkö ketkään? Monet varmaan seuraavat sitä avaruusaluksesta.

        Auringonpimennykset Suomessa
        Suomessa sattui edellinen täydellinen auringonpimennys linjalla Helsinki–Joensuu 22. heinäkuuta 1990.
        Lisäksi 1900-luvulla sattui täydellinen auringonpimennys 21. elokuuta 1914 maan lounaisimmassa osassa, 29. kesäkuuta 1927 maan pohjoisimmassa osassa ja 9. heinäkuuta 1945 linjalla Kokkola–Kerimäki.
        Seuraava täydellinen auringonpimennys sattuu 16. lokakuuta 2126 linjalla Vaasa–Kouvola ja seuraava rengasmainen auringonpimennys 21. kesäkuuta 2039 maan lounaisosassa.[2]
        Viimeisin Suomessa näkynyt osittainen auringonpimennys tapahtui 20. maaliskuuta 2015. Seuraava koko maassa näkyvä osittainen auringonpimennys tapahtuu 11. elokuuta 2018


    • Kyllä vaan tarpeeksi hyvin pilviverhon läpi sirppimäinen aurinko näkyi. Työn touhussa oli unohtua koko juttu, mutta puoli yhdeltä muistin käydä katsomassa. Valoisuus oli kuin olikin selvästi vähentynyt.

    • temarinsson

      Ainakin sen että huomenna 30.3 pääsee sanomaan, ensiviikolla sitä pääsee ennakkoäänestyspaikoissa mielipiteensä vaaleissa sanomaan.

      Ehdokkaan numeron katson vasta äänestyspaikassa. Saman puolueen ehdokasta aian äänestän, meni syteen tai saveen.

    • Syötävän.ihana.kumppani

      Suuremmat kuristajat kuten anakonda naaraat saattavat yrittää syödä koiraan parittelun jälkeen. Ei se ole mikään huono idea, sillä tavalla pysytellään hengissä.
      MYös mustalesket, ja rukoilijasirkat syövät kumappninsa parittelun jälkeen.

      • HUH_huh_ja_HUH

        Tuon *Suuremmat kuristajat kuten anakonda naaraat* luettuani
        Vilunväreet vipelsivät isolla miehellä pitkin selkäpiitä!!!


      • Pitkästä aikaa sainkin inspiraation kirjoittaa jatkoa tähän monipuoliseen sananvaihtoon, jossa on sanoja sikin sokin, mahtuvat silloin minunkin.

        Auringonpimennyksen myötä hävisi Iltatähti, Venuskin, pikkusen huolissani olen siitä, minne...
        Ramoonan aina yhtä inspiroivasta kirjoituksesta johtuen etsiskelin Juicen tekstejä. Löysin sen sijaan tämän tuntemattoman kirjoittajan runon, joka sopii omaan elämääni.

        Annan runolle nimen.....Nimetön.

        " Sinun ei tarvitse kertoa minulle,
        kuinka suuresti minua rakastat,
        jos vain jaksat hidastaa askeltasi
        omiini sopiviksi,
        kun aika tekee minusta hitaan ja vanhan.
        Sinun ei myöskään tarvitse kertoa,
        että olen sydämesi valittu,
        jos vielä vuosienkin jälkeen
        silmilläsi jaksat etsiä väkijoukosta
        minun silmäni, ja jäädä niihin kiinni.

        Jos vain jaksat ymmärtää
        minua silloin, kun en itsekään itseäni ymmärrä
        ja pysyä samassa huoneessa
        kanssani silloin,
        kun olen olen itse itsellenikin sietämätön.
        En koskaan vaadi sinua
        todistamaan rakkauttasi minuun,
        Sinun ei tarvitse kertoa minulle,
        kuinka suuresti minua rakastat,
        mutta kerro Rakkaani silti.
        Kerro usein,
        jotta rakkauden kipeä korvani
        kuulisi sen,
        mitä vapiseva sydämeni jo tietää."

        Minusta aurinko nousee.


      • sinisirkku

        Miten universaalinen tuo runo onkaan, hieno!
        Tässä yritän laittaa Taivaanvahtilinkin Ursaan, kaipailit Venusplaneettaa, illan tähtikartta löytyy klo 21.00
        Paljon viehättävää lukemista on siellä Tähtien taruissa piirroksineen :)


      • sinisirkku

    • puolet_petäjäistä

      Olisikin vaihtelua entiseen, mutta entista rataa elämäni kulkee. Anoin kulmilla jopa almua viiniruukkuun. 2.50 egeä sain.
      Velkaa on enemmän kuin koskaan elämäni aikana. Kotterokin alkaa oleen kilometrivammainen. Itelläkii olisi huollon paikka.
      Ikääkin niin, ettei monet tässä kuussa syntyneetkään tule yltämään näihin vuosilukemiin. Monet löisivät lossiksi tässä tilanteessa.
      On mukava katsoa huominenkin päivä. On holjaa huomata, että aamu olisi kuinka huono niin jollakin kohtaa 24 tuntisessa voi olla hyväkin hetki.

    • Johanna_Matthiesen_on

      tämän runon kirjoittaja.


      Johanna Matthiesen:

      " Sinun ei tarvitse kertoa minulle,

      kuinka suuresti minua rakastat,

      jos vain jaksat hidastaa askeltasi omiini sopiviksi,

      kun aika tekee minusta hitaan ja vanhan.

      Sinun ei tarvitse myöskään kertoa,

      että olen sydämesi valittu,

      jos vielä vuosienkin jälkeen silmilläsi jaksat

      väkijoukosta etsiä minun silmäni,

      ja jäädä niihin kiinni.

      Jos vain jaksat ymmärtää minua silloin,

      kun en itsekään itseäni ymmärrä,

      ja pysyä samassa huoneessa kanssani silloin,

      kun itse itsellenikin olen sietämätön,

      en koskaan vaadi sinua todistamaan rakkauttasi minuun.

      Sinun ei tarvitse kertoa minulle,

      kuinka suuresti minua rakastat,

      mutta kerro, Rakkaani, silti.

      Kerro usein, jotta rakkauden kipeä korvani

      kuulisi sen, minkä vapiseva sydämeni jo tietää.

      - Johanna Matthiesen - *

      • kysäisenkin

        Esittikö susm. sen omana runonaan ? Ei kai.


      • Lukutaitoko hukassa, tietäjä iänikuinen vaan taas tiesi, mikähän onni on tietää nyt runon kirjoittaja. Eipä silti, kyllä minultakin onnistuisi, niin paljon olen runoja kirjoittanut, en vaan tänne ole tuonut. Ei liene toista palstallamme, joka Nuoren Voiman Liiton jäseneksi olis runoillaan otettu, minut on....aikoinaan.


      • D-DDDDDDDDDDD
        kysäisenkin kirjoitti:

        Esittikö susm. sen omana runonaan ? Ei kai.

        en tiedä vai halusiko luultavan niin??


    • Niinhän-näyttää-olevan

      juuri niin!
      ennen oltii rehellisii ees.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe