ALV 24% + Autovero

Stubiidot

Veroton (alv 0%) 42 000 € hintainen auto (sis autoliikkeen kate).

- ALV 24% 10 000 € (kulutusvero)
- Autovero 11 000 €
---------------------------
Myyntihinta 63 000 € (sis kulutusvero autovero)

Jos autovero poistetaan, saa valtio silti tuloja ALV verosta, ja varmasti uusien autojen myynti kaksinkertaistuu tai jopa enemmän. Autoveron poisto seurauksena (alv 24% jää) valtio saa enemmän verotuloja.

10

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyorykl

      Kun nyt myydään vähän yli 100.000 kpl uusia autoja ja tuodaan n. 20.000 kpl käytettyjä, niin autoveron poistamisen jälkeen tuo noin 900 miljoonaa kertyisi, jos uusia autoja myytäisiin n.150.000 kpl LISÄÄ, eli uusien myynti olisikin pysyvästi tasolla 250.000 kpl ja osaakaan tästä ei siirtyisi käytettyjen tuontiin, joista valtio ei saa alvia.
      No niin. Pikku laskutehtävänä on, että paljonko tämän automäärän ostamiseen tarvittaisiin lisää sellaista rahaa, joka ei samalla vähennä muuta alvin alaista kulutusta. Siis ihan uutta riihikuivaa rahaa kuluttajilta. Vastaus on, että rapiat 4 miljardia lisärahaa tarvittaisiin. Ja vielä enemmän toki tarvittaisiin, jos käytettyjen kysyntä kasvaisi suhteessa enemmän uusiin verrattuna. Sellaista rahamäärää ei kyllä löydy mistään.

      Jos vielä aletaan snobbailemaan hiukan hintajoustoilla, niin uusien autojen kysynnän hintajouston pitäisi olla jossain -4...-5 välillä, jotta tuo toteutuisi. Alalla lienee melko yleinen käsitys että jousto on kuitenkin enintään luokkaa -1, eli ei olla sillä hehtaarillakaan, että tuo lisäkysyntä voisi toteutua.

      • kylläkeinojaon

        Suomessa tehdään vuosittain noin 550 000–600 000 käytetyn auton kauppaa.

        Moniko ostaisi uuden; jos autovero poistetaan.

        Verotuloja pitää kerätä, polttoaineesta, auton käyttöverosta, katsastusmaksuista, tiemaksuista.


      • lkyroyt

        Ja taas oletetaan tässäkin, että autovero tuottaa pyöreät 900 miljoonaa...
        ALV:in etu olisi kiinteä ja ennustettavissa oleva tuotto, toisin kuin autoveron, joka varmasti aiheuttaa valtavia sivukustannuksia.

        Esimerkiksi tieliikenteessä vuosittain kuolleiden tai loukkaantuneiden kustannusten arvioidaan olevan n. 4 mrd. euroa. Iso osa tästä potista on autoveron vanhentaman ikälopun autokantamme syytä. Siis yhteiskunnalle jää enemmän rahaa, kunhan autovero poistuu ja autokanta uudistuu. Päästötavoitteista puhumattakaan...


    • Kansantalous

      No ei muuten kasva myynti kuin hieman, nuoriso hakee vaan enemmän niitä vanhoja saksan rieskoja tänne...
      Ja laskennallisesti ensin otetaan autovero, jonka jälkeen koko hinnasta Alvi. (suomeksi siis veroa verosta)

      • terweekdfg

        Niinhän siinä käy.

        Mutta noin se ei mene että autovero luettaisiin nykyisin alvin veropohjaan. Tästähän luovuttiin samalla kun elvi poistettiin, oliko vuonna 2009. Sinänsä on ihan EU:n lv-järjestelmän perusasioita,että muut verot kyllä luetaan alvin pohjiin.


      • laslasetaan

        No mutta! Elvihän poistettiin koska se oli syrjivä. Kun sekä alv-velvolliselta että ei-alv-velvolliselta tuojalta poistettiin täsmälleen samat, eli 22 % autoverolle laskettavaa veroa, niin onhan se nyt päivän selvää, että tilanne on edelleenkin sama kuin lähtöruudussa, eli aivan yhtä syrjivä kuin alun perinkin.


    • Keskituloinen

      Tämä on taas näitä... Viikko sitten aamu-TV:ssä Timo Soinia haastatellut elämäntapaintiaanikin vetosi autoveron poiston olevan "kädenojennus rikkaille", kun heidän S-mersuistaan lähtisi 100 000e verot ja keskituloisten autoista ne 7 500e verot.

      Hänkään ei kuitenkaan ymmärrä, että autovero kerätään pääosin näiltä keskituloisilta ja kansanautoja ostavilta, sillä heitä on autonostajissa selvä enemmistö. Rikkaiden S-mersuja jms. taas myydään vain yhden käden sormilla laskettava määrä vuodessa, eivätkä nämä ostot kartuta valtion kassaa kuin max parillakymmenellä miljoonalla.

      Loput sadat miljoonat erot jäävät tavallisten ja keskituloisten kansalaisten maksettavaksi ja juuri he hyötyisivät autoveron poistosta kollektiivisesti eniten.

      En halua kuulla enää yhtään argumenttia autoveroa vastaan perustein "Se olisi vaan tulonsiirtoa rikkaille", sillä he (ryhmänä) eivät juuri autoveroa Suomessa maksa. EIKÖ MEILLE KELPAA JOPA 10 000€ ALENNUS AUTON HINNNASSA SIKSI, ETTÄ JOKU MUU SAATTAA HYÖTYÄ ENEMMÄN?

      • nallura

        Sama koskee tuloveroa, perintöveroa jne. Kylläpä näkyy ärsyttävän tuo, että on vielä näitä jollakin tapaa tulo- tai varallisuusriippuvia veroja. On kyllä aivan varmaa, että tuo kuviteltu 10.000 €:n etu perittäisiin jokseenkin samalta porukalta jollakin muulla nimellä, ja huomattavasti pakollisemmassa muodossa.

        Autovero on kumminkin siitä mukava vero, että jos se Nallekin sattuisi ostamaan keskihintaisen järkevän perheauton, niin hänkin saisi sen noin 7000 euron autoverolla. Mutta annas olla, jos hän ansaitsisi sen sijaan lisää vaikkapa miljoona euroa (ihan huomaamattaan varmaan) niin siitä ehkä joutuisi maksamaan jotain veroakin. Tosin pienemmällä veroprosentilla kuin hänen siivoojansa.

        Poiketakseni asiaan, esim. siirto tuloveroon tarkoittaisi sitä, että osan tuosta saamastani 10.000 euron edusta voisin siirtää naapurini maksettavaksi. Mikään ei olisi sen mukavampaa, varsinkin kun hän on juuri pröystäillyt uudella autollaan.


      • arullan

        Kyllä autoveron tuotto tullaan paikkaamaan tuulivoimatuista ja kehitysavusta leikkaamalla, ainakin todennäköisemmin kuin jo valmiiksi riittävää tuloveroa korottamalla...

        Autoverossa häiritsee lähinnä se, ettei se oikeasti ole päästöperusteinen, vaan myös kateusperusteinen. Yhden paremman auton, vaikkapa Cadillac CTS-V tai BMW 7-sarjalaisen pelkillä veroilla pystyt ostamaan monta Skodaa. Nämä Skodat kyllä päästävät varmasti enemmän kuin tuo yksi Bemari, mutta silti niistä maksetaan murto-osa veroja.

        Ja tulovero setään perustuu maksukykyyn. Saatko uuden auton ostaessasi jotain rahaa, jolla sitten pystyt maksamaan vielä toisen samanlaisen hinnan päälle autoa ostaessasi? Et. Ja siksi auto valitaankin sieltä käytettyjen osastolta, silti maksaen selän kipeäksi.


    • työtäkaikille

      Valtion tuloista 1/3 on ALV tuloja.

      Autoveron poisto tuo lisää työpaikkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe