Kiusatut, miksi menette kouluun?

SallaKo

Suomessa ei ole koulupakkoa ja vaikka olisi, niin sitä ei tarvitse totella jos kärsit koulukiusaamisesta. Se ei koskaan ole ollut oppivelvollisuuden tarkoitus. Kukaan ei voi vaatia sinua sietämään kiusaamista, ei edes isäsi eikä äitisi. Jos hän niin tekee, hän syyllistyy henkiseen väkivaltaan ja sitä myötä mahdollisesti myös rikokseen, etenkin kun olet alaikäinen. Kiusattuna olet luultavasti oppinut olemaan liiankin kiltti ja tottelevainen lapsi. Kiusaajasi kyllä pinnaavat mistä tahansa syystä jos heitä niin huvittaa, vaikka heillä ei koulussa ole mitään todellista murheenaihettakaan. Jääkää pois koulusta! Tämä olisi luultavasti myöskin hyvin tehokas väline kiusaamista vastaan, jos tähän moni tulisi mukaan.

Löytyyköhän eri kaupungeista/paikkakunnilta Suomessa jotain kiusaamiseen perehtynyttä ihmistä, joka voisi tukea oppilaita koulusta poisjäämisessä ja kotoa käsin opiskelussa? Kannattaisi yhdistää voimat ja perustaa joku kerho, johon kiusaamista tai pikemminkin häirintää/häiriköintiä koulussa kokeneet voisivat liittyä ja tukea toisiaan, ja jossa olisi myös joku aikuinen, joka seisoisi näiden lasten takana ja tukena, jos heidän omat vanhempansa eivät tätä ratkaisua hyväksyisi? Löytyyköhän sellaista jo? Todellakin pitäisi löytyä ainakin.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhuu1

      Tuota minäkin olen ihmetellyt , jos se on niin kivaa valittaa, aikuisetkin valittaa juoposta ukosta, vaikka ei kukaan pakota olemaan semmoisen kanssa, VALITTAMINEN ON VARMAAN KIVAA .

    • SallaKo

      No lapset ovat nyt ehkä vähän eri asia kuitenkin... lapsia pitää tukea, kannustaa ja rohkaista, eritoten kiusattuja. :(

    • cesil

      Idea on loistava. Kannattaisin itse ehdotusta.

    • Moniulotteinenongelma

      Koulun tärkein tehtävä on tukea nuoren normaalia kasvua. Jos viettää päivät kotona opiskellen, sosiaaliset taidot eivät kehity riittävälle tasolle. Kiusaaminen ei myöskään ole kiusatun vika, joten olisi hölmöä, jos joku ei pysty opiskelemaan koulussa muiden huono käytöksen takia. Paras tapa on puuttua kiusaamiseen koulussa nykysitä tiiviimmällä oppilashuollolla. Kiusattuja pitää tukea, ja toisaalta on myös tärkeää selvittää, onko kiusaajan käytöksen syynä jokin henkilökohtainen ongelma ja auttaa kiusaajaa saamaan elämästään parempi ote.

      • SallaKo

        Voihan sosiaalisia taitoja harjoitella muuallakin kuin koulussa. Harrastuksissa, kaveripiirissä. Naapurit, sukulaislapset.

        Mutta toki nuo mainitsemasi keinot on käytettävä ensin, mutta NIIDEN TÄYTYY TEHOTA NOPEASTI NIIN ETTÄ KIUSAAMINEN LOPPUU TÄYDELLISESTI!!


    • okmo

      Jären köyhyyttä olla menemättä kouluun.

    • HuolissaanSyrjäytyneistä

      Tarkoitatko siis, etteivät kiusatut ansaitse opetusta koulussa, vaan heidän pitäisi tyytyä kohtaloonsa?

    • Tärkein_kouluoppi

      Se on ihan turha ehdottaa että miksi ei yksi kiusattu nujerra koko jengiä kun eivät edes aikuiset miehet pärjää poikajengille. Kannattaa jäädä pois koulusta ja vaikka tenttiä kotoa käsin. Itsehän voi lukea kotona.

      'Sosiaalistuminen' ei ole sen arvoista, voin kertoa jälkeenpäin näin 39-vuotiaana lastentarhan, ala-asteen, yläasteen, lukion ja ammattikorkean käytyä. Tapaat niitä samoja lapsellisia psyko naamoja sitten matala-palkka alalla. Jos on kiusaamista niin kannattaa pysyä poissa tieltä eikä hajottaa itseään. Mitä sitä sosiaalistumisella tekee kun se käytännössä tarkoittaa että tulee muutenkin normaalien kanssa toimeen ja oppii välttämään lapsellisia isättömiä kiusaajia jotka eivät osaa kontrolloida omaa mieltään. Eihän kiusaamisella ole mitään tekemistä sosiaalisuuden kanssa. Kuka haluaa olla kiusaajien kanssa tekemisissä muutenkaan, koskaan, en ole koskaan tavannut ketään joka voisi sietää itsekkäitä penskoja.

      Tärkein kouluoppi on oppia pitämään itsestään huolta ja se varmaan tarkoittaa että pysyy ongelmista kaukana ja hoitaa omat juttunsa.

    • Einäinroopet

      Ei, vaan kiusaamiseen pitää hakea apua, tai tehdä itse asialle jotain jos vain itse siihen pystyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe