Erikoisesti pukeutuvia ihmisiä?

Fetus

Onko täällä massasta poikkeavasti pukeutuvia ihmisiä? Minkälainen on tyylinne ja mistä hankitte vaatteenne? Oletteko tuttavapiirinne musta lammas vai oletteko löytäneet tyylin kautta toisenne?

Uteliaisuuttani kyselen.

30

1592

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AceGirl

      Itse olen 12v tyttö. Ja no yleensä pukeudun massatyyliin, mutta vaan POIKIEN massatyyliin. En voi kutsua itseäni "tomboy?"ksi, koska en käytä siis LAINKAAN naisten vaatteita. Olen pukeutunut näin kuudennenluokan alusta, ja olen viihtynyt "uudessa" ulkoisessa olemuksessani. Tietenkin sukujuhlissa yms. voi olla vähän outoo (mun sukulaisille) kun viimevuosina se normaalisti pukeutuva pikkutyttö, onkin yhtäkkiä nuoren skeittari? pojan näkönen :'D Olin pitänyt ja haaveillut poikamaisesta pukeutumistyylistä jo 3luokalta asti, mutta vasta kun syksyllä 2014 olin menossa uuteen kouluun, eikä kukaan tuntenut minua, päätin vaihtaa ulkoasuani kertaheitolla. Vanhemmat (lähinnä isäni) eivät ole tätä kovin hyvällä ottaneet, mutta eivät ainakaan erityisemmin asiaan puuttuneet. Normaaliin "lookkiini" sisältyy mun lyhyet ruskeet hiukset, feikkilävärit (joita käytän kaikkialla paitsi vanhempieni nähden ja koulussa), t-paita, huppari, löysät farkut ja skeittarit/tennarit. Vaatteita ostan ihan mistä milloinkin sattuu, yleensä jostain skeittikaupoista. Viimeaikoina myös urheiluliikkeiden (stadium yms.) vaatteita olen kulutellut, koska laiskuus. Enkä siis käytä meikkiä, paitsi joskus vapaa-ajalla yksin rajaan silmänaluseni paksulla mustalla kajaalilla ja peitän huulet mustaan huuli"punalla". Itsetunto on kohentunut paljon tän mun muutoksen aikana, kun voin olla oma itseni. Kaveriporukassa en ainakaan koe olevani mikään musta lammas mutta joskus se porukan viihdyttäjä, joka menee pokkana jutteleen kadulla jollekin random mummolle, kun muut kattoo perässä (if juno). Ja joo, en tiä miten eksyin tälle palstalle, ja olen jo nyt kirjottanut ihan valtavan romaanin joten taidan lopettaa.

      • asdfghjklöä

        Eihän tuossa ole mitään poikkeavaa. Naistenhan on jo ties miten kauan ollut "sallittua" pukeutua miesten vaatteisiin. Jos joku mies uskaltaa tehdä saman toisinpäin niin johan homokortit ja joskus nyrkitkin heilumaan.


      • Transsi

        Tämä pukeutumisen hyväksynnässä esiintyvä epätasapaino estää tehokkaasti hieman tavallisesta poikkeavia pukeutumistyylejä. Esimerkiksi Albanian vuoristoissa on tietyissä tapauksissa jo vuosisatojen ajan hyväksytty naisen esiintyminen ulkoisesti miehenä, ns. burrneshana. Mutta kuka löytää esimerkin käänteisen pukeutumisen, mies pukeutuneena naiseksi, sallivasta eurooppalaisesta yhteisöstä?
        Thaimaan kathoey-miehet jäävät luonnollisesti pois laskuista.


      • Transsi

      • ikkremimin

        ehkä tämä epätasapaino pukeutumisen hyväksynnässä johtuu myös siitä että kautta aikain useimmissa kulttuureissa naisen elämä on ollut täynnä rajoituksia ja velvollisuuksia siinä missä miehellä on ollut enemmän oikeuksia ja vapauksia. naiseutta ja/tai naiseksi pukeutumista ei ole nähty yhtä tavoiteltavana.
        useimmiten (kuten myös tuossa linkissä ilmeni) naiset ovat pukeutuneet miehiksi saadakseen arvostusta ja/tai vapautta, kun taas perinteisesti miehet ovat pukeutuneet naisiksi lähinnä viihdyttämistarkoituksessa (joko humoristisesti tai seksuaalisesti)


      • onlynen
        asdfghjklöä kirjoitti:

        Eihän tuossa ole mitään poikkeavaa. Naistenhan on jo ties miten kauan ollut "sallittua" pukeutua miesten vaatteisiin. Jos joku mies uskaltaa tehdä saman toisinpäin niin johan homokortit ja joskus nyrkitkin heilumaan.

        Ite oon mies joka pukeutuu tyttöjen farkkuihin(tiukat onlyt),ja lyhyeen nahkatakkiin,siis kuten teinitytöt...Niin ja 100% hetero oon...PS Suurin osa tytöistä tykkää mun tyylistä, ainakin katseista päätellen,ja ompa muutama jopa sanonutkin niin.


      • khkhkhkhkkh
        asdfghjklöä kirjoitti:

        Eihän tuossa ole mitään poikkeavaa. Naistenhan on jo ties miten kauan ollut "sallittua" pukeutua miesten vaatteisiin. Jos joku mies uskaltaa tehdä saman toisinpäin niin johan homokortit ja joskus nyrkitkin heilumaan.

        Varsinkin miehen ei tarvitse tehdä juuri mitään erikoista ylittääkseen erikoisesti pukeutumisen kynnyksen. Jos hiukkaakaan materialistin vikaa, niin varmasti saa tuijotusta osakseen.
        Monasti rajoja rikkovalla pukeutumisella mennään ihmisten ns. "turvallisuusalueelle". Tavallinen pulliainen on päättänyt sen mikä kuuluu hänen maiilmankuvaansa ja jos joku pukeutuu eritavalla, niin helpoin tapa on kritoisa asiaa. Asian miettiminen ja oman väärän maailmankuvan huomaaminen sekä rasittaa aivokapasiteettia että aiheuttaa epämukavuuden tunnetta, kun joutuu tarkistamaan käsityksiään. Siksi on helppo tuomita kaikki erilaisuus.


      • kadullanähtyä
        asdfghjklöä kirjoitti:

        Eihän tuossa ole mitään poikkeavaa. Naistenhan on jo ties miten kauan ollut "sallittua" pukeutua miesten vaatteisiin. Jos joku mies uskaltaa tehdä saman toisinpäin niin johan homokortit ja joskus nyrkitkin heilumaan.

        Ne on ns. rekkalesboja jotka pukeutuu kuin miehet. Tuskin omistavat mitään naisille kuuluvaa vaatekappaletta. On se sallittua siinä mielessä, jotakin on oltava päällä ,kun on julkisella paikalla.


      • Anonyymi
        asdfghjklöä kirjoitti:

        Eihän tuossa ole mitään poikkeavaa. Naistenhan on jo ties miten kauan ollut "sallittua" pukeutua miesten vaatteisiin. Jos joku mies uskaltaa tehdä saman toisinpäin niin johan homokortit ja joskus nyrkitkin heilumaan.

        Höpöhöpö. On ollut sallittua, mutta kuinka moni nainen oikeasti käytännössä kuitenkaan pukeutuu noin?? Niin, aniharva. Eli onhan tuo tyyli silloin poikkeava.


    • fgewerw

      Suomessa ei tarvitse paljon paneutua pukeutumiseen, kun jo herättää katseita. Varsinkin miehellä, jolle ei ole sallittu vapausasteita pukeutumiseen. Itsestään ja vaatteistaan huolta pitävä mies leimataan helposti poikkeavaksi.


      • SamaaMieltä

        Olen heikkona tummaihoisiin miehiin ja varsinkin jos heillä on päällään se heidän valkoinen mekkonsa. Se on vain niin siistin näköistä, etten voi olla ihastelematta.


    • heppahullu14

      itse hankin (yleensä) halpa-hallista vaatteet tai kierätyskeskuksesta. pukeuden naisten tyylin mutta joskus saatan pukeutua miestenkin vaatteisiin. Joskus saatan hankia myös muotikeskus ojalta vaatteita. Se ei minua haittaa jos pukeudun täysin erilälailla kuin entiset kaverit. leirikoulussa luokan kaa oltiin mökissä tyttöjen kesken ja sit yks mun entinen kaveri aukas mun kaapin ja sano että "AAA"!!! Mä vaan sanon että mä tiedän että se on ihan sekasin se kaappi ja toinen vaan sano että ei sen takia vaan sen takia se huus koska mul on muka rumii vaatteita kyllä siinä tuli vähän paha mieli... Mutta en pukeudu KELTAISEEN, ORANSIIN ENKÄ PUNAISEEN. yleensä mul on semmoisia kirkaita värejä mutta varkut pitää olla tummat.

    • armeeeija
    • Corinne1

      Saan todellakin paljon huomiota vaatteistani, jatkuvasti saan kuulla kuinka elegantti olen. Yleensä naiset kommentoivat vaatteitani. Miehiltä saan taas huomiota, kun pitävät minua naisellisena ja seksikkäänä. Usein tulee myös toisten naisten kautta tietooni, että vaatteeni huomataan ja ihmetellään (ihmettely koskee myös vaatteiden määrä ilmeisesti). Omistan todellakin paljon vaatteita takkeja, mekkoja, housuja, hameita, toppeja, tunikoita, paitoja, neuleita, bleisereitä, huiveja, kenkiä, nilkkureita, saappaita ja laukkuja.
      Puen useimmiten hyvin naisellisesti. Farkkuja en käytä juuri laisinkaan, ne eivät vain ole juttuni. Parhaiten viihdyn kotelomekossa yhdistettynä jakkuun tai bleiseriin. Viihdyn myös kapeissa housuissa, kauniissa topissa ja bleiserissä. Ostan yleensä hyvin laadukkaat takit, laukut ja jalkineet, niistä näkyy jos laatu ei ole kohdallaan. Muissa vaatteissa voin hieman joustaa, ei niitten tarvitse säilyä ikuisesti, kunhan näyttävät hyviltä. Eniten ostan nykyään nettikaupoista, hyvin harvoin tulee enää ostettua kaupoista vaatteita. Toki minulla on pari luottokauppaa josta edelleen ostan vaatteita, myyvät juuri käyttämäni hieman laadukkaampia takkeja, mekkoja ym. Jalkineita ja laukkuja olen viimeiset vuodet ostanut pelkästään nettikaupoista, valikoima on niin paljon laajempi ja saa erikoisempia malleja ja värejä kun kaupoissa myydään.
      Kauppojen valikoimat jalkineista ovat oikeastaan todellakin tylsät, esim. talvisaappaita otetaan vain myyntiin mustana ja ruskeana. Netistä olen bongannut eri sävyjä beigestä, punaisesta ja harmaasta. Jopa valkoiset nahkaiset nilkkurit löytyivät (en voi sietää keinonahkaa, niitähän kyllä löytyy aika ajoin valkoisina).

    • lävistetty

      itse olen pukeutunut niihin vaatteisiin joihin viihdyn eli, tummaan, bändipaitoihin ja conversen tennarit vakiot unohmatta teräskärkisiä maihareita ja new rockin korkkareita :) löytyy minulta myös muutama väripilkku kaapista kuten sähkön sinistä/violettia. Itse olen rokkimimminä saanut aika läjän kuraa niskaan nuorena mutta mainstream musiikki tai vaatteet eivät juurikaan ole kiinnostaneet :)

      suurin osa vaatteistani on kertynyt nettikaupasta pääasiassa emp:ltä ja tässä nyt muutama merkki joiden vaatteita/kenkiä omistan: new rock, gothicana, gueen of darkness, vixxsin, cupcake cult ja muutama emp:n oma merkki :)

      bändipaidat ovat kertyneet festareilta ja keikkareissuilta, joilla ravaan pari kertaa vuodessa (tai enemmän) suosikki bändien perässä :) kaapistani löytyy mekkoja/hameita siinä missä tunikoita ja farkkuja joten valinna varaa riittää :)

    • erikoinenkai

      Farkkuhaalari ja henkselilinjalla mennään, flanelipaitoija ja t-paitoja niiden kans, aika erikoista miehen pukeutumisena vissiin. Farkkuhaalareissa vaa on sitä jotakin

    • samangenrenporukkaa

      Täällä näyttää olevan saman genren pukeutuajia kun minäkin. Ostan vaatteeni täältä: http://www.pahis.fi/ samalla kun ostan lahjat mummoille, ukille, kavereille ym. Tää on hyvä!

    • gothicgirlforever

      Olen ollut massasta poikkeava pukeutuja aina. Lapsena se alkoi eriparisukilla (kieltäydyin laittamasta samanparisia - nykyään tosin käytän useimmiten samaa paria olevia), mutta sitten ala-aste ja muu kouluaika meni kätevästi tosi kauheissa räteissä, joita nykyään häpeän (mutta ne olivat silti hyvin erilaisia kuin muiden pukeutuminen).

      Nyt aikuisena olen (mm. musiikkimaun kautta) löytänyt punkin ja gootin, ja pidänkin sellaisia punk-gootti-sekamelskahenkisiä yhdistelmiä, joskaan en kategorisoi itseäni liian tiukasti kumpaankaan vaan vaihtelen tyyliäni päivittäin. Yhteistä kaikille eri vaateyhdistelmilleni on aina se, etteivät vaatteet ole massamuotia enkä voi sietää massamuotisuuntauksia. Myös kaverit ja sukulaiset katsovat oudoksuen pukeutumistani, mutta lienevät tottuneet siihen, että olen aina se, joka saapuu paikalle asussa, jota he eivät laittaisi päälleen. Olen kumisaappaista lähtien erilainen pukeutuja kuin "muut". :D

      Joten kyllä, olen porukan "musta lammas", mieheni on mitä tavallisin verkkarikansalainen ja sukulaiseni jatkavat samaa tavallisten vaatteiden linjaa, mutta eipä tuo lainkaan haittaa puolin eikä toisin. :)

      Paikkoja, joista ostan vaatteitani:
      - EMP
      - Cybershop
      - Blackgroup
      - H&M
      - Seppälä
      - Kaikki sekalaiset paikat, joista löytää kivan rätin tai asusteen silloin tällöin (no oikeastaan Seppälä ja HM menevät tähän kategoriaan, koska 90% niiden tarjonnasta on kauheaa)

    • epätavallinenko

      Pukeudun sen takia muiden mielestä omituisesti, koska en edes meikkaa, en käytä uusia hienoja korjuja ja trendivaatteita. minulla on äidin vanha paita päällä ja verkkarit tai vaikka toppahousut. voisin laittaa vaikka karvalakin päähän. sellaisia vaatteita nykyajan teinit ei voi käyttää, "nehän ovat niin hirveitä". en halua olla muodikas hienohelma.

      • erikoinenkai

        et ole epätavallinen yhtään, jos oikein tajusin niin olet nainen?:D voi kun joskus tollasen naikkosen itelle sais:₩


      • erikoinenkai

        hyvä kun jaksontaas lukea koko jutun ajatuksen kans, nainen oot ku korut ja meikit mainittit..:D ja viimenen hymiökään ei tullu iha ihan tarkotetulla tavalla ku kännykällä kirjottelen :DDD


      • fox743

        Tuollaiset naiset/tytöt ovat vain parhaita, teitä saisi olla enemmän :3 Itse olen reilut parikymppinen nuorimies ja käytän juuri mm. karvalakkia ja toppahousuja, eipähän kukaan ole vielä valittamaan tullutkaan. Eikä sillä mitään väliä olisikaan vaikka tulisikin, se on sen ihmisen ongelma silloin. Ja mun mielestä "nykyajan teinien" vaatteet ovat niin hirveitä. Niiden pukeutuminen perustuu tyyliin vain siihen, mitä muut hyväksyy/ei hyväksy.
        Mutta tässä on kyllä pakko myöntää että oma teini-ikä oli kyllä sitä aikaa että itsekin kuljin "massa-vaatteissa" mitä ne nyt sitten ovatkaan, en tiedä.. Hävettää nykyään, mutta minkäs teet, pääasia on että en enää niin pukeudu. Mutta niinhän se menee että mitä enemmän ikää tulee, niin sitä enemmän alkaa käyttää omia aivojaan :)


    • barsseloona

      Mä käytän kirkuvan punaisia nahkasaappaita. Kirkkaankelt. nahkahousut ja mintun värinen nahkabolero kruunaa tän kokonaisuuden. Tietysti musta latex olkalaukku mukaan. Miehenä kerään kyllä katseita.

    • AinaVääräNainen

      Mä saan usein mun pukeutumisesta ihmetteleviä katseita, mutta se on se ja sama. Vaihdan tyyliä päivittäin, mutta hame- ja mekkolinjalla meen aika paljon. Helmat on yleensä polven yläpuolella ulottuva, ja niiden kanssa on värilliset tai mustat sukkahousut ja/tai polvisukat. Sekä neuleita käytän paljon. Fiftarivaatteet on mun juttu, samoin se huulipuna mitä laitan melkein aina. Muut meikit laitan, jos jaksan tai ehdin. Hiukset on auki tai jollain tavalla kiinni.

      Käytän mä farkkujakin (eri värisiä), tosin niiden kanssa käytän rock-henkisiä tai fiftaripaitoja. Joskus näytän tavalliselta, normifarkut ja pöllötoppi yhdistettyän huppariin plus tennarit. Syksyllä lämpöisyys menee tyylin edelle, mutta käytän helmoja niin pitkälle kuin voin.
      Urheillessa käytän urheilutrikoita näin syksylläkin (lämmintä alle, esim. fleecelegginsit) ja -toppeja.

      Joten kyllä, saan ihmetteleviä katseita ja mun pukeutumiselle nauretaan.

      • fghkhjkwertyui

        Ihmettelen, mitä nauramista tuossa tyylissä on? Helmojakin voi muuten talvella käyttää, kunhan kerrostaa alle. Minä en edes omista housuja.


    • kukintavallaan

      Omasta mielestäni tyylini on aika tavallinen ja hillitty, mutta muiden mielestä olen jotenkin erikoinen, kun minulla on korkkarit aina ja hame hyvin usein. Ihmiset jaksavat avoimesti päivitellä toppahousuissaan, että ootko menossa juhliin, onko sulla treffit, miksi olet noin laittautunut, miten sä viittit... blääh. Minä nyt vaan tykkään olla tyylikäs arkenakin, enkä koe olevani juhliin pukeutunut, värit ja materiaalitkin on arkisia, ei yhtään yliampuvia. Mikä tärkeintä, oloni on mukava (kyllä, mukavia korkkareita on olemassa!).

    • Kiemurainen

      Taidekoulussa on helppo pukeutua erikoisesti, kun se ei edes helposti ole siellä muiden kummajaisten joukossa erikoista. Itselläni on tosin vaikeuksia löytää oman tyylisiä vaatteita, joten useimmiten käytän aika tylsiä mustia vaatteita (vaikken haluaisi pukeutua mustaan). Mutta se mihin yritän ehkä tulevaisuudessa pyrkiä on jonkinlainen sopivan hienostunut, mutta rento, vähän vanhahtavan keskiaikaismainen, paljon hopeisia roikkuvia koruja ja nauhoja.

    • eljgdsc

      Välillä tulee pukeuduttua nahkakilttiin, nahkatakkiin ja maihareihin.

    • Loliloli

      Tulipas laaja kysymys. Tykkään aika erikoisista vaatteista jos pitäisi kuvailla niin välillä oikeen söpöä ja siroa nukkemaista lolitaa ja välillä rock ja punk tyyppistä meininkiä. Yritän aina löytää alle 100e ostokset kun noi tuppaa yleensä olemaan kalliita. Ainakin ebay ja chiringo.fi on semmosia että voin ehdottaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe