Eläinsuojelu hyvä, mutta usein yliampuvaa

Jatkuvapelkoeikivaa

On kummallista, ettei näitä eläinaktivisteja saada Suomessa kuriin. He harrastavat toiminnallaan eläinrääkkäystä ja ihmisten kiusaamista. Tiloilla pyritään karja hoitamaan mahdollismman hyvin ja panostamaan eläinten hyvinvointiin. Ikävä kyllä on niitäkin tapauksia, joissa eläinten hyvinvoinnista ei ole huolehdittu, mutta taustalla on yleensä hoitajan sairastuminen. Eikö olisi parempi, että tällaisen älyttömän kyttäämisen ja häirinnän sijaan pyrittäisiin tekemään hyvää ja auttamaan ihmisiä. Eikö olisi tärkeämpää siirtää tämä energia vaikka vanhusten ja lapsiperheiden auttamiseen. Toivoisi näiden aktivistien muistavan, että teidänkin isovanhemmat ja heidän vanhemmat ovat rakentaneet tätä hyvinvointi Suomea, että te saatte harrastaa "laitonta" toimintaanne.

Eli ottakaapa kerrankin ja tehkää jotain hyvää ja meidän jokaisen ihmisen elämää parantavaa. Menkää ulkoiluttamaan vanhuksia, auttamaan lapsien hoidossa, käykää katsomassa sairaita tai jos välitätte elämistä niin voittehan mennä luvan perästä harjaamaan lehmiä jne. Ainakin meidän lehmät pitävät siitä, kääntävät päätään ja lopuksi nuolaisevat karkealla kielellään KIITOKSEKSI.

33

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • usdfusdf-aka-asdfasdf

      tarkoitushan ei ole auttaa ketään ei edes eläimiä vaan pakottaa muut elämään oman ideologian mukaisesti ja perimmäinen tarkoiitus on kieltää maasta kaikki ihmisen hoidossa olevat eläimet.
      ensin tuotantoeläimet ja sen jälkeen se siirtyykin jo lemmikeihin kuten on jo nähtävissä.
      vahtikoirat etunenässä lemmikeistä koska ilman niitä on helpompi suorittaa hämäräperäisiä puuhiaan muiden ihmisten omistamissa rakennuksissa ja alueilla.

    • Luettua

      Ruotsissa on otettu tehokkaampia toimia eläinaktivismia vastaan. Ruotsin valtiopäivät ovat korottaneet aktivismin vastustamiseen tarkoitettua määrärahaa. Suomen pitäisi ottaa mallia Ruotsista, jotta saataisiin loppumaan tällainen tiloilla salaakulkeminen ja kuvaaminen.

      I

      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        kuismalla oli siihen hyvä keino,purmonen lähti eikä palannut enää tarhalle.


    • Halla-ahon_äänestäjä

      MYÖS KEHITYSMAALAISILLA ON OIKEUS VÄHINTÄÄN SUOJELUUN SILLÄ TASOLLA KUIN ELÄIMILLÄKIN ON

      SUURI SANANVAPAUSKESKUSTELU. Pitääkö muhamettilaisten törkeyksistä vaieta? Onko sananvapautta kansainvälisesti ja Suomessa? http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015040819484024_ul.shtml 16-vuotiaana raiskattu Gulnaz elää avioliitossa raiskaajansa kanssa Torstai 9.4.2015 Raiskattu afgaanityttö joutui ensin vankilaan ja armahduksen jälkeen avioon raiskaajansa kanssa
      http://edition.cnn.com/2015/04/07/asia/afghanistan-gulnaz-rape-marriage/ An Afghan nightmare: Forced to marry your rapist

      ENNEN VAALEJA SUURI SANANVAPAUSKESKUSTELU PERUSSUOMESSA. Muhamettilaisten vainoama Lars Vilks, mukana Suomesta myös dosentti Arto Luukkanen http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/192141-suomi-muuttuu-venajaksi Arto Luukkanen, Uudenmaan vaalipiiri, numero 71, Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtori, tohtori, dosentti, https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ehdokkaat/arto-luukkanen

      https://www.suomenuutiset.fi/kohupilapiirtaja-suomeen-ensi-viikolla-paikka-pidetaan-toistaiseksi-salassa/ Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen on kutsunut Muhammed-pilapiirroksesta tunnetuksi tulleen Lars Vilksin Suomeen. Ruotsalainen Vilks saapuu Suomeen ensi viikolla ja hän osallistuu keskustelutilaisuuteen. – Tilaisuus järjestetään Helsingissä, mutta paikasta ja aikataulusta kerrotaan turvallisuussyiden takia vasta myöhemmin. Itse tilaisuudessa on tarkoitus keskustella sananvapauden, yleisen turvallisuuden ja itsesensuurin suhteesta, Raatikainen kertoo. Vilksin lisäksi keskustelutilaisuuteen osallistuu dosentti Arto Luukkanen. Raatikaisen mukaan Vilks lupautui tilaisuuteen helposti

    • Tolkuntulkku

      Näissäkin jutuissa, kuten muutoinkin, sekoitetaan kaksi asiaa; eläintensuojelu ja eläinoikeusaktivismi. Eläinsuojelijat eivät käy kuvaamassa tai häiriköimässä tuotantotiloilla, sitä tekevät eläinoikeusaktivistit.. Näiden viimeksi mainittujen ideologiaan ei pääsääntöisesti sisälly eläimen suojelu, vaan käsitys, että eläinyksilö voidaan uhrata "aatteelle". Eläinsuojelutyötä tekevät sekä eläinsuojeluviranomaiset että vapaaehtoistyöntekijät. Näiden ohjenuorana on eläinsuojelulaki, jota puolestaan aktivistit pitävät riittämättömänä eläinten oikeuksien kannalta.

      • Tärkeys

        Eläinaktivistit eivät tiedä eläinten hoidosta mitään. Aktivistien mielestä eläimet ajattelevat ja käyttäytyvät samalla lailla kuin ihmiset.
        Eläinsuojelijoiden pitäisi käydä kodeissa tarkastuskäynneillä, koska jos ihmisillä elämä lähtee sivuluisuun, lemmikitkin kärsivät.
        Olen samaa mieltä, että eläinsuojelu on joskus yliampuvaa. Eläimiä ja ihmisiä ei voi verrata toisiinsa. Ihmiset käyttäytyvät erilailla kuin eläimet.


      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        ja sitten on nämä aktivistien ns laillinen haara kuten animalia jonka salla tuomivaara on oikeutta eläimille perustajajäsen ja joka sopivasti on aina tuomitsemassa perustamansa aktivistiporukan hankkimien hämäräperäisten kuvien avulla vastapuolta.
        sama porukka näissä pyörii,eihän tuomivaarakaan olisi aikoinaan ollut luonnetodistajana mia sallin oikeudenkäynnissä,ei ne tuntematonta sinne ota todistelemaan.


      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        ja samaan eläinsuojeluunhan molemmat perustavat kokonaisten lajien kuten turkiseläinten totaalisen hävittämisen ihmisten omistuksesta.
        eläintenvihaajat olisi parempi nimitys kuin suojelija.


      • toinenkin.koulutuksessa

        No niin, nyt voi viherluuserit tulla. Hankin navettaan päivystämään kunnon vartiokoiran, joka tykkää vartiohommista. Samalla sessukka antaa ilmaiseksi kiipeämis ja juoksuharjoituksia kun yrittää päästä siltä pakoon. Jospa piiperot eivät sikiä, vaikka vihreät saivatkin lisäpaikkoja eduskuntaan. Tosin eivätköhän jääne oppositioon räksyttämään.


      • usdfusdf-aka-asdfasdf
        toinenkin.koulutuksessa kirjoitti:

        No niin, nyt voi viherluuserit tulla. Hankin navettaan päivystämään kunnon vartiokoiran, joka tykkää vartiohommista. Samalla sessukka antaa ilmaiseksi kiipeämis ja juoksuharjoituksia kun yrittää päästä siltä pakoon. Jospa piiperot eivät sikiä, vaikka vihreät saivatkin lisäpaikkoja eduskuntaan. Tosin eivätköhän jääne oppositioon räksyttämään.

        turha luulo että eivät sikiä,sen tahon toimestahan tänne tuodaan ulkoa täysikäisiä miehiä turvaan naisten ja lasten sijaan.


      • Suhteellista

        Pitäisikö tarhakotiloita suojella, mikä on eläinsuojelijan vastaus tähän?


    • sudenperseideologia

      Eläinsuojelijat vaikuttavat uskovaisten kaltaisilta fanaatikoilta. Häiritsee yrittäjiä, tavallisia ihmisiä ja lääketeollisuutta. On monia lääkkeitä jotka on pelastunut lukuisia ihmishenkiä eläinkokeiden tuloksena.

      • Ihmetystä

        Miten on, kun eläimiä ei saisi käyttää ihmisille hyödyksi - niin voidaanko opaskoiria käyttää sokeille.
        Herää myös kysymys, onko kissojen agility lajityypillistä niille, kun ihminen määrää mitä kissa tekee??


      • gummastusta

        Ei pidä sekoittaa "lajinomaista-" ja "yksilö-" käyttäytymistä.
        Siinä sitä ihmetystä kerrakseen...
        Onko esim. ihmisen homous lajinomaista käyttäytymistä?


      • Imettettä
        gummastusta kirjoitti:

        Ei pidä sekoittaa "lajinomaista-" ja "yksilö-" käyttäytymistä.
        Siinä sitä ihmetystä kerrakseen...
        Onko esim. ihmisen homous lajinomaista käyttäytymistä?

        Eläimiä ei saisi käyttää ihmisten hyödyksi ja viihdykkeeksi, mutta silti eläimille pidetään agility-esityksiä ja kilpailuja.


      • gummastusta
        Imettettä kirjoitti:

        Eläimiä ei saisi käyttää ihmisten hyödyksi ja viihdykkeeksi, mutta silti eläimille pidetään agility-esityksiä ja kilpailuja.

        Yhtäkään koiraa ei saa juoksemaan agility- rataa ellei se halua.
        Siinä ei auta makupalat eikä sähköpannat...

        Tuon "hyödykkeeksi ja viihdykkeeksi" argumentin voisit perustella laajemmin kuin pelkään agility toimintaan viitaten.

        Itse en ole koko agility touhusta kiinnostunut...


    • Muutamiaasioita

      No joo, se on totta että eläinaktivistit eivät aina mieti. Lisäksi he tekevät hallaa uskottavalle eläintensuojelulle: asioista puhuminen on hyvä, ja joskus saa korottaa ääntäänkin, ja ehkä joskus salakuvaukselle olisi aihettakin, jos mihinkään ei puututa. Mutta jos huomaa väärinkohteluita, olisi syytä ehkä ensin pyytää eläinsuojeluviranomainen paikalle ja vaikka käydä ihan katsomassa onko eläintenhoitajalla kaikki kunnossa. Kuten hyvin sanoit, usein ne kamalat tapaukset on jonkun hermoromahduksen tai mielen sairauden aiheuttamia. Kukaan ei ole auttanut sitä ihmistä eikä edes huomannut kun hän sairastuu! Aktivistit voisivat olla aktiivisia ja tehdä järkevää työtä eläinten hyväksi, myöskin toiminnan pohjalta.

      Se sen sijaan ei ole sama asia hoitaa vanhuksia kun eläimiä. Me emme sitä halua kuulla, mutta tosiasia on se, että jos ei halua vanhuksia hoitaa eikä siinä työssä ole hyvä, niin ei ole hyvä mennä sitten tekemään uhrautuvaa hyväntekeväisyyttä tai pakottaa itseään johonkin ihmisten hoitoon kun vain eläimet on se rakkauden kohde. Isoin osa saisi kyllä iloa itselleenkin siitä vanhusten kanssa ulkoilusta, kun uskaltaisivat kokeilla, mutta ei sitä vastoin omaa tahtoa pidä tehdä.
      Moni vertaa aina ihmisiin: miksi eläimille kerätään rahaa ja ne samat ihmiset ei kerää ihmisille tai vastaavaa. Koska kaikkia ei voi pelastaa, jokaiselle on oma hommansa. Ja kaikki mikä käy eläimille, tulee käymään myös ihmisille. Eläinten suojelu, välittäminen ja huolehtiminen kaikesta elämästä on siis samanarvoista ja lopulta heijastuu ihmiseen myös. Katso kehitysmaita tai vastaavia: missä eläimiä kohdellaan huonosti, kohdellaan myös ihmisiä. Kun elämällä ei ole arvoa, sillä ei ole. Ja ne ketkä arvottaa eläimien elämän vaikka alimmaiseksi, arvottaa samoilla rappusilla myös ihmiset alempiin ja ylempiin kasteihin.

      On siis ihan yhtä tärkeää pitää eläinten suojelua tärkeänä. Hyvänä esimerkkinä on väkivalta. Meillä eläimen rääkkäämisestä ei saa oikeastaan mitään tuomiota, täällä väheksytään väkivaltaa ja eläimet on omaisuuden asemassa. Mutta eipä saa ihmisen tapostakaan eikä esimerkiksi raiskauksesta käytännössä mitään tuomiota: väkivaltaa väheksytään siis samalla tavalla siinäkin. Kaikki mikä käy eläimille, käy myös ennen pitkää ihmisille. Kun eläin hakataan kuoliaaksi, siitä saa jonkun parin kuukauden tuomion ja sakot. Ja mitä muuta ihmisestä saa? Eipä juuri muuta, ja jos näennäisesti saakin, niin vapautuu puolessa ajassa. Kun elämää ei kunnioiteta, sitä ei kunnioiteta. On siis turhaa verrata ihmisiä ja eläimiä, on turhaa vedota siihen että eläintensuojelu olisi turhempaa kuin ihmisten. Lisäksi me elämme luonnosta ja luontoa ylläpitää myös ne eläimet. Meidän ruokamme tulee eläimistäkin ja on turha kinuta hintaakaan siitä, mitä ei kunnioiteta. Tuottajat valittaa ettei makseta tarpeeksi, mutta ihmiset maksaa siitä mitä pitää arvokkaana. No, jos eläimiä ei pidetä arvokkaana... Edelleen toistan itseäni: kaikki heijastuu takaisin meihin tavalla tai toisella. Olisi siis syytä arvostaa eläimiä enemmän, ja myös sitä tuontantoeläin puolta: jos joku antaa henkensä sinun syödäkseen, onko sillä sinulle arvoa vai ei? Jos et nää sitä näin, niin ei nää kukaan muukaan - eikä esimerkiksi maksa siitä. Mitä kalliimpi asia, sitä enemmän siitä maksetaan ja kaikkea kallista me suojellaan ja kohdellaan kuin aarretta, kunnioitetaan ja hoidetaan.

      Eli, ei, ei ole parempi että aina vaan autetaan vanhuksia ja lapsiperheitä. Etenkään lapsiperheitä, mitä hemmetin nykyajan uhreja he muka ovat? Vanhukset sentään vanhenee ja haurastuu ja tarvitseekin apua. Mutta eikös lapset ole ihan oma valinta ja olisi nyt jo syytä luopua siitä uhriudesta lapsiperheenä? Ellei ole mikään erikoistapaus, on lapset tehty ihan aikuisten ihmisten päätöksestä ja heidän olisi syytä kyllä pärjätä ihan normaalilla elämällä. Henkilökohtaisesti mielestäni lapsiperheiden yletön tukeminen pitäisi lopettaa: tässä maassa jopa rikkaat nostaa lapsilisiä ja äitiyslomarahoja, vaikka heillä kai olisi varaa maksaa itsekin. Lapsiperheissä on usein myös kaksi maksavaa aikuista. Kai he saavat rahansa johonkin riittämään kun kerran ovat katsoneet että lapsia voivat tehdä? Ja aina jonkun pitäisi olla heidän lapsiaan hoitamassa: palkkaisivat sitten hoitajan siihen työhön. Kai se kaikilla on tiedossa että se parisuhde yms. aika vähenee useaksi vuodeksi kun lapsia tulee tai ettei lapsia ole pakko mihin tahansa suhteeseen/olosuhteisiin tehdä ollenkaan. Lapsiperheet eivät ole missään huonossa asemassa suhteessa mihinkään. Heitä hyysätään ikään ja kuntoon nähden eniten tässä maassa.

      Mutta siis joo, eläinaktivistien pitäisi pysähtyä miettimään ihan tosissaan onko heidän toiminnastaan enemmän haittaa vai hyötyä välillä. Vai kaipaavatko he vaan tekemistä ja huomiota.

      • Harmi

        Kuinka paljon eläin kärsii, kun sillä on 4 milliä liian pieni ruokakaukalo? Tällaisestakin tapauksesta tuottajaa on rankaistu.


      • Hankippa omia lapsia ja puhu sitte ettei mitään apua tarvita...


      • Kurjaa

        Jokainen tietää, että lapsiperheet tarvitsevat tukea ja apua. Onhan tästä tapahtumia, joissa äidit ovat väsyneet hoitamaan lapsiaan ja vielä lisäksi on tullut ero puolisostaan. Monet vaikeudet alkavat. Työttömyys lisääntyy koko ajan, yrityksiä lopetetaan tai työntekijöille annetaan lopputili. Ihmisten hyvinvointiin pitäisi kerätä rahaa. Olisi hyvä, että saataisiin kaikille suomalaisille asunto, mutta valitettavasti asunnottomia on paljon.
        Eläimillä ja ihmisillä täytyisi olla perustarpeet kunnossa. Suurimmalla osalla tuotantoeläimistä asiat ovat kunnossa ja se on hyvä. Lemmikkieläimiä otetaan yhä enenevässä määrin eläinhoitokoteihin. Valvontaeläinlääkärit ovat löytäneet nälkiintyneitä kissoja ja koiria. Sairaille lemmikeille ei ole hankittu lääkitystä ja turkit ovat takkuisia.


      • Näinkin

        Ajatellanpa parsinavettaa. Tiedetään, että parsinavetat ovat turvallisia eläimille. Kukaan toinen eläin ei voi kiusata toisia eläimiä kuten vapaana ollessaan pihatossa. Taudit pystytään pitämään parsinavetassa kurissa eivätkä pääse niin helposti leviämään eläimestä toiseen kuin pihatoissa. Lisäksi eläimet saavat eläinystävällistä, ihmisläheistä hoito eläintä kohden paljon enemmän kuin pihatossa. Olenpa kuullut, että pihatossa eläimet pelkäävät ihmistä. Olisipa kamalaa, jos lemmikitkin pelkäisivät hoitajiaan. Mielestäni onkin hyvä, että eläimet ovat kesyjä ja luottavat hoitajiinsa.


    • melutoosa

      "Eläinsuojelu hyvä, mutta usein yliampuvaa" Vähemmistöjen toiminta on yliampuvaa sen takia että, heitä ei muuten huomioitaisi ollenkaan.

      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        mitäs erioikeuksia niillä muka pitäisi olla?


      • melutoosa

        Ei kai äänekkäästi esiintyminen mikään erioikeus ole? ja teethän sitä jatkuvasti sinäkin ja kaiken lisäksi vielä väärällä palstalla.


    • seivästystä

      Voisin ottaa muutaman kettutytön heinäpellolle paljaassa turkiksessa, niin opeteltaisiin yhdessä seivästämään ja oikein luomuna ;)

      • Nähtyä

        Eläinsuojelu on hyvä, mutta tosiaan yliampuvaa. Eläimillä tulisi olla turvallinen olo, tarpeeksi ruokaa ja juomaa, sairastuessaan saada eläinlääkärin hoitoa ja saada lääkkeeet. Puhdas makuualusta... Salakuvauksissa eläimillä näyttää kakkaiselta. Kuitenkin kaikkainen ala voi olla kuiviketurvetta (ruskeaa) ja mahdollisesti märkää eläinten pissoista. Samoin salaakuvatut eläimet navetoissa. Unohdetaan sanoa, että eläimille ja hoitajille annetaan yörauha ja siivoukset aloitetaan aamulla... Näytetään karjasta löytyvä likainen eläin ja annetaan kuva katsojille kaikkien eläinten olevan yhtä likaisia - siis mustamaalataan. Unohdetaaan sanoa, että eläimet pääsevät parsinavetasta moneksi kuukaudeksi ulos kesäisin ja talvisinkin pääsevät ulkoilemaan. Eivät eläimet ole kiinni jatkuvasti. Onhan eläimillä turvallinen olo parrressa, mikä on derittäin tärkeää eläimelle. Eläimet eivät stressaannu ja saavat syödä, juoda ja maata rauhassa ilman toisten kiusaamisia.


    • Meidänessi

      On se kumma että eläinten rääkkääjiä ei saada kuriin, on ihan liian pienet rangaistukset. Eläinlääkärit ja myös naapurit puuttuu ihan liian myöhään asioihin.
      Eläinten rääkkääjiä pitäisi kohdella ihan samalla tavalla kun he ovat itse kohdelleet eläimiä !

      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        se ei tarkoita kuitenkaan sitä että kaikenmaailman vihernarsistien tulee juoksennella ihmisten nurkissa kuvailemassa omiin ideologioihin sopivia kuvia vahingoittamistaan eläimistä.


      • Namskis

        On se kummaa, kun salakuvaajat menevät toisten tuotantotiloihin ja saattavat levittää eläimiin salmonellaa ym.
        Eläinten omistajien täytyy olla erittäin tarkkoja, jottei taudit pääse leviämään toisiin eläimiin ja toisten omistamiin tuotantoeläimiin.
        Salakuvaajien tarkoituksena on poistaa eläinten hyväksikäyttö. Onpa eräs perustamassa puoluetta, jotta Suomesta tulisi vegaanimaa. Liha- ja maitotaloustuotteet, kananmunat pois.....


      • usdfusdf-aka-asdfasdf
        Namskis kirjoitti:

        On se kummaa, kun salakuvaajat menevät toisten tuotantotiloihin ja saattavat levittää eläimiin salmonellaa ym.
        Eläinten omistajien täytyy olla erittäin tarkkoja, jottei taudit pääse leviämään toisiin eläimiin ja toisten omistamiin tuotantoeläimiin.
        Salakuvaajien tarkoituksena on poistaa eläinten hyväksikäyttö. Onpa eräs perustamassa puoluetta, jotta Suomesta tulisi vegaanimaa. Liha- ja maitotaloustuotteet, kananmunat pois.....

        salakuvaajien ja yleensäkin suojelijoiden tarkoituksena on poistaa Suomesta kaikki ihmisen hoidossa olevat eläimet.


    • Namskis

      Suomessa eläinsuojelulaki on hyvä.
      Eläimistä vieraantuneiden ihmisten mielestä on paha, että eläimet pidetään kiinni-kytkettyinä. He eivät voi ymmärtää, että eläimet voidaan helposti irroittaa ja eläimet voivat olla ulkona talvellakin - kesäisin mahdollisimman paljon.
      Kiinnikytkennässä on tosiaankin hyviä puolia. Eläimillä on hyvä olla, koska lajitoverit eivät pääse kiusaamaan. Vapaana ollessa kiusatut eläimet voivat huonosti ja stressaantuvat. Myös herkästi tarttuvien tulehdusten iskettyä tilalle - vapaana olevat eläimet tartuttavat toisiinsa tulehdukset.

    • turhaan.ootin

      Kyllä oli surkee kesä. Ei tullut kettutyttöä kepitettäväksi ja rasvattavaksi :(

    • niinpäniin2

      Pahimpia näistä "eläinsuojelijoista" ovat oikeutta eläimille kiihkoilijat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe