Mediaplanet?

Kolmajlk

Heippa,

Onko mediaplanetista kokemuksia työpaikkana?

35

5998

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Labee

      Kuranen ilmapiiri, kova vaihtuvuus, huono palkka ja ammattitaidoton johto.

      Työnkuva ei poikkea lehtipuhelinmyyjistä mitenkään.

      En suosittele. Ei mitään tasoa työntekijöissä; aivan yksi lysti mitä olet aikaisemmin tehnyt työksesi, saat varmasti paikan, kuten puhelinmyyntiyrityksissä on tapana.

      • Prdtmp

        Höpö höpö


    • Timtti85

      Asia on aivan kuten Labee kirjoitti. Jos et jaksa luukuttaa ja valehdella asiakkaille niin ei kannata edes hakea. Johtoon valitaan vain ja ainoastaan kovan myynnin tehneet, joten ihmissuhdetaidoilla/koulutuksella/kokemuksella ei ole mitään merkitystä. Siellä saattaa vuodessa vaihtua jopa 50 henkilöä ja siis siellä on noin 15 henkilöä töissä. Eli kertonee jotain.

      • Kdigdkth

        Kertoo vain sen että 90% myyjistä on kuraa ja soveltumattomia myyntityöhön. Ei suomessa eikä suoramyynnissä edes harvinaista. Tottakai johtoon palkataan ne joilla parhaat näytöt.


      • hlövc
        Kdigdkth kirjoitti:

        Kertoo vain sen että 90% myyjistä on kuraa ja soveltumattomia myyntityöhön. Ei suomessa eikä suoramyynnissä edes harvinaista. Tottakai johtoon palkataan ne joilla parhaat näytöt.

        Niin enpä usko että soveltuvimmat valitaan vaan parhaiten nuoleskelevat tyypit. Enkä usko että 90% myyjistä olisi soveltumattomia. Enemmän kertoo kirjoittajan asennevammasta. Itsellä kokemusta sekä esimihenä että yrittäjänä ja olalla edelleen


      • Heswesw

        Noh, suoramyynti on haastava laji ja tämän palstan kommenttien perusteella 100% yrityksistä on huonoja. En oikein usko siihen. Kyllähän jokainen tietää että suurimmat tulokset tekee pieni osa myyjistä.


      • Yejsosl

        Hyvä myyjä ei välttämättä ole hyvä esimies, eikä hyvä myynnin esimies ole välttämättä hyvä myyjä.
        Ihmisten johtaminen vaatii taitoa ei tuloksellista myyntiä.


    • KyynelKaasunen

      Tuntuvat hakevan jatkuvasti projektipäällikköä. Onko tämä vain "peitenimike" puhelinmyyjälle?

    • operaatio

      kyseessä on peite

    • Owe

      15 henkilöä töissä ja 4milj liikevaihto. Taitaa ne jotain siellä oikein tehdä :)

      • Ex-Työntekijä

        Vaihtuvuus on kova. 15 henkilöä, joista yli vuoden työsuhteessa 5.
        Liikevaihtoon ei ihmeitä vaadita - hyvät hinnat ja kova volyymi.

        Se, että jotain tehdään oikein, riippuu aina, mitä se oikein on kenenkin mielestä.


      • Neeyoh65

        Tekemällä asiat toisin, liikevaihto olisi moninkertainen nykyiseen verrattuna. Suomi on sisältömarkkinoinnin luvattu maa.

        Mediaplanetin tuotteilla olisi valtava potentiaali, mutta kaikki pilataan lyhytkatseisuudella ja turhalla ahneudella. Tuho on kenties jo vääjäämätön.


    • Ex-Työntekijä

      Työ on itsessään tosi jees. Mielenkiintoisia markkinointiprojekteja, ja aktiivista, monipuolista myyntiä. Pääsee oppimaan ja kehittymään todella nopeasti. Eri projekteista saa hurjan paljon uutta tietoa. Hyvässä lykyssä voi päästä tapaamaan uusia ihmisiä ja jopa vaikuttamaan messuilla.
      Ikävänä vastapainona on pieni palkka, epärealistiset provisiot sekä ammattitaidoton johto.

      Palkan perusosuudella sinnittelee jotenkuten, mutta luvatut provisiot jäävät aina alle tavoitteen. Oman työuran aikana noin 50% henkilöstöstä pääsi tavoiteprovisioon ehkä muutaman kerran. Kun tavoitteeseen pääsi, oli palkka hyvä. Kovin usein sitä ei näkynyt tapahtuvan. Myyntipalkinnot ovat sen sijaan hyviä. Tai ainakin silloin olivat.

      Itse kummastelin sitä, kuinka johtoa ei vielä ole syytetty työpaikkakiusaamisesta. Moni työntekijä ansaitsisi kunnon korvauksen kokemastaan, eikä nykyisellään tiimiesimiehet tai maajohtaja ansaitsisi asemaansa. Tittelit ovat hienot, mutta osaaminen ja ammattitaito on yläastetasoa. Työntekijöitä syrjitään, haukutaan, eriarvoistetaan sekä nolataan häpeilemättä.
      Näin erottuvat jyvät akanoista. Parhaimmat myyjät lähtevät talosta ensimmäisenä. Jäljelle jäävät ne, jotka nuolevat takalistoa parhaiten ja haluavat muiden hyvinvoinnin kustannuksella "Edetä". Mediaplanetilla eteneminen tarkoittaa sitä, että saa "Senior Project Managerin" tittelin. Käytännössä se ei tarkoita mitään.

      Työ on haastava ja erittäin monipuolinen. Projektipäälliköt joutuvat hallitsemaan projektinhallinnan, myynnin, asiakashankinnan, materiaalit, markkinoinnin sekä visuaalisen puolen. Kirsikkana kakun päällä on tiimiesimiehenä huutava narsisti joka rakastaa omaa ääntään, eikä häpeile olla "oma itsensä". Huutaja peittää oman huonon itsetuntonsa nöyryyttämällä muita, ja kutsuu sitä motivoimiseksi. Hän myös kertoo omista seksikokemuksistaan tai uusista miehistään koko toimiston kuullen, ja kutsuu tätä avoimuudeksi. Lähinnä se on kiusallista ja epäammattimaista. Huutaja saa käytännössä vapaat kädet, onhan hän maajohtajan paras ystävä. Meininki on aikalailla yläastetasoa johtamisessa, vaikka puheet ovat suuret. Työntekijöissä on kaikki vika, eikä valitettavasti nähdä yrityksen suurta potentiaalia. Monet työntekijät on myös savustettu pihalle mitä ikävimmin keinoin. Usein tuntui, että siellä ei haluttu tehdä bisnestä vaan leikitään toimistoa ja kukkulan kuningasta.

      Itse ihmettelin alussa, kuinka niin moni taitava projektipäällikkö lähti ovesta ulos tuulettaen. Kunnes koitti minun päivä, jolloin astelin ovesta ulos aurinkoon kuin vankilasta vapautuneena.

      Suosittelen silti kokemaan tämän työympäristön! On erittäin opettavainen ja mieltä avartava. Yli vuoden työsuhteet on firmassa harvinaisia, joten luonteesta riippuu, kuinka kauan siellä kestää. Ottakaa se kokemuksena, ottakaa se haasteena. Käykää katsomassa sirkusesitys nimeltä Mediaplanet!

      • Ex-työntekijä2

        Olipas osuvasti kirjoitettu!


    • only_for_you_my_friend

      Asiakkaan näkökulmasta aina hirveetä vääntöä. Ensin lähdetään jostain utopistisista hinnoista ja lukijamääristä. Lopulta päädytään 80% alennuksiin "only for you". Ja koska myyjät vaihtuvat tiheään, aina sama rumba alusta.

      Nyt uusi ilmiö, ensin tarjotaan isoa mainospaikkaa ja sitten olikin vahingossa ilmoitettu väärä koko, oikea puolet pienempi. Onko tämä uusi myyntikikka vai mikä?

      • Älkää_soitelko

        Asiakkaan näkökulmasta on kyllä kiva, kun saa kertoa uutisen muodossa toiminnastaan.

        Hinnoissa aina säätöä. Aina. Joskus kun kieltäytyy, samasta aiheesta soittaa uusi myyjä. Joko ei tiedä tai ymmärrä, että samasta aiheesta soitettu jo.

        Ehkä uudet myyjät säätävät eivätkä osaa mainospaikkojen kokoja?

        Haiskahtaa tosiaan siltä, että johto on yläasteelta päässeitä, kun säädetään asiakkaan ja näköjään työntekijöidenki kustannuksella.

        Hesarista saa hyviä tarjouksia mainospaikkoihin, suosittelen! Hinta on vähän kalliimpi, mutta lukijamäärissä tai levikissä ei kuseteta.


    • jutussaollut

      Tehtiinpä musta juttu erityissairaat-palstalle, niin kuvaa oli leikattu sen verran rosnkisti että piloille oli mennyt. En avaa sen enempää, mutta toimittajaplanttu oli tehnyt kuvastani julkaisukelvottoman.

      • exexex

        Ikävä kuulla.
        Pieni korjaus: Toimittajat ja projektipäälliköt eivät vastaa taitosta. Vaan toimituspäällikkö vastaa taitosta sekä kuvien onnistumisesta.


    • kärvistellään

      Kaksi tuttuani ollut töissä Mediaplanetilla. Molemmat totesivat itse työn olevan mielenkiintoista ja siellä olisi voinut jatkaa pidempäänkin, mutta esimiehet ovat äärettömän hankalia ja käsittämättömän epäsopivia tehtäviinsä. En käsitä, miksei heistä kukaan ole valittanut? Vai onko se hankalaa, kun maajohtajan esimies on ulkomaalainen, ilmeisesti Ruotsissa. Näyttää siltä, että Suomen päässä esimiehet saavat vapaasti rellestää... Raukat työntekijät. Nämäkin tuttuni hyviä ja osaavia tyyppejä.

    • Exexexex

      Jossei nyt oteta kantaa yrityksen managementin äärimmäisen puutteellisiin johtamistaitoihib ja bisnesälyyn, Mediaplanetilla on vuosien varrella normalisoitu ainakin seuraavat asiat:

      -kiusaaminen
      -laiminlyönti
      -vähättely tai sivuuttaminen
      -eristämisenä
      -henkilön yksilöllisten ominaisuuksien, luonteenpiirteiden tai yksityiselämän mustamaalaaminen
      -seksuaalinen ahdistelu
      -uhkailu
      -työnjohtovallqv ylitys tai nöyryyttävä kohtelu
      -sovittujen ehtojen yksipuolinen muuttaminen
      syrjiminen tai suosiminen

      Omista ajoistani on monta vuotta, mutta pelot ja epämiellyttävät muistot ovat jäneet. Meitä samoin kaltoinkohdeltuja "exiä" on kymmeniä ja taas kymmeniä. Puhumattakaan niistä ihmisistä jotka ovat edelleen käärmeenpesän vankeina :(

    • vanhavitsi

      Planet Hollywood!!!!

    • TomiHKI

      Täällä selkeästi moni ei ole ymmärtänyt, että myyntityö on kovaa hommaa ja vaatii paineensietokykyä. Itse sain maisterin paperit Helsingin kauppakorkeakoulusta n. kuukausi sitten käteen ja haen haastavia tehtäviä ja mieluiten manager-tason positiota. Olen ehdottoman kiinnostunut Project Managerin paikasta, johon on nyt näköjään haku auki. Mieluiten ottaisin vinkkejä vastaan hakemusta varten, anyone?

      • Elämämkoulu

        Itse ollut haastattelussa jo kerran, olisin saanut homman mutta nykyinen työnantaja tarjosi ylennystä kuultuaan että olen lähdössä. Nyt haen sinne todennäköisesti uudelleen sattuneista syistä. Koulutusta minulla ei ole kuin elämänkoulu ja merkonomi. Että tervetuloa minun kanssa tekemään kauppoja jos ei oma koulutusego estä sinua. Ps. Työhaastattelussa laitetaan aika koville, jos saat yhdenkin kolmesta haastattelijasta hymyilemään, homma on sinun jos haluat.


      • DareDo

        Moikka Tomi :D

        Tässä ex-Mediaplanettilainen laittaa viestiä! Susta Tomi huokuu semmonen tekijä- ja voittaja-asenne mitä tehtävä vaatii. Ja uskallat hyvällä tavalla olla rämäpäinen ja vetää mutkia suoriksi ;)

        Laita vaan rohkeesti heille viestiä, että haluut tulla töihin :D Managerin tehtävät ovat haaste vähän pitempääkin esimiestyössä työskenneille ja uskon, että oppisit Tomi paljon uutta ;D

        Asenne ratkaisee!


    • DaredoMP

      Hui mitä syytöksiä täällä on, ei tainnut myynti teillä onnistua vai sitten? Näin rivienvälistä kun lukee, niin antaa ymmärtää niin. Oma kokemus hyvä. Tukea, apua, joustavuutta ja kivoja työkavereita on mun kuvaus kokemukselleni. Tosin opin myymään siellä ja tienasin ihan ookoosti! Mutta just ne ketkä ei myynyt, teki/ keksi syytöksiä ja loi todella huonoa ilmapiiriä ja kiusasivat niitä jotka halusivat oppia ja möivat. Keskustelut kuulostavat juuri teidän kirjoittamilta. Surullista toimintaa! Tomi, hae ihmeessä.

    • paskaopaikka

      haha ihan paska paikka

    • TurhuuksienRovio91

      "Mutta just ne ketkä ei myynyt, teki/ keksi syytöksiä ja loi todella huonoa ilmapiiriä ja kiusasivat niitä jotka halusivat oppia ja möivat. "

      Paskapuhetta. Satun tietämään, että tälläkin hetkellä talossa on myyntitykki, joka toimii täysin konseptin mukaisesti, tehden mielenkiintoista ja arvokasta sisältöä. Valitettavasti tämän henkilön menestys omanlaisella tekemisellä kolhii aiemmin mainittujen hirmuvaltiaiden (joiden metodit toimivat vain kausittain) egoa ja tätä vihataan ja syrjitään ihan avoimesti. Näin olen nähnyt tapahtuva kymmeniä kertoja aiemmin.

      Tokihan firmaan on palkattu myös paljon epäpätevääkin väkeä. Mutta siinäkin on loppupeleissä managementilla katsominen peiliin :)

      Suurin ongelma, ainakin Suomen Mediaplanetilla on lyhytnäköisyys ja kykenemättömyys todellisiin riskinottoihin. Samaa huttua vuodesta toiseen.

    • TurhuuksienRovio91

      Ja muuten, naurattaa kun tästä ketjusta on poistettu (ilmeisetikin asianomaisten toimesta) johdon kauhukaksikon hirviömäisestä toiminnasta kertovat postaukset. Ne kun olivat sitä totisinta totta.
      Kyllähän nyt kuka tahansa ymmärtää, ettei mukavasta ja aidosti reilusta työympäristöstä saa näin paljon negatiivista palautetta.

      • Anonyymi

        Mites nykyään tuola menee? Onko asiat muuttuneet 2019-2020? Olisi mielenkiintoista tietää🙈


      • Anonyymi

        Jep poistettu on näköjään ja jätetty noi kauhukaksikon runoilemat puolustus- ja haukkumapuheenvuorot. Noita ne rustaili töissä kaikkien kuullen, teeskentelivät olevansa entisiä tyytyväisiä työntekijöitä. Kunnon pellemeininkiä, vieläköhän sama jatkuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mites nykyään tuola menee? Onko asiat muuttuneet 2019-2020? Olisi mielenkiintoista tietää🙈

        Tilanne on huomattavasti asiallisempi nykyään, mutta edelleen työpaikka on sirkus. Se on totta, että palkka on huono, ellet ole oikeasti hyvä työssäsi ja johto on mitä on. Esimieskoulutusta siellä ei ole kellään tai edes esimieskokemusta aikaisemmista työpaikoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mites nykyään tuola menee? Onko asiat muuttuneet 2019-2020? Olisi mielenkiintoista tietää🙈

        Käsittääkseni kusivat lopulta omille nilkoilleen ja taisivatpa olla käräjillä asti.


    • Anonyymi

      KLITORIS

    • Anonyymi

      sdasda

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2941
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      2065
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1845
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe