Varoitus Oulun Kalustetukku, Charmiakeittiö

Strui

Tässä firmassa jätetään asiakas ratkomaan myyjän tekemää mitoitusvirhettä. Tilasin keittiön Oulun Kalustetukusta ja lähetin listan tulevista kodinkokeista. Kun aloimme asentaa liesituuletinta, kävi ilmi, että yläkaapin syvyys ei ole riittävä. Otin yhteyttä Kalustetukkuun. Sieltä väitettiin ettei kaappi voi olla syvyydeltään riittämätön, koska heillä myymälässä on asennettuna kyseinen tuuletin sen syvyiseen kaappiin. Ja ovat kuulemma kymmeniä tuulettimia myyneet ilman valituksia. Olimme jo joutuneet poistamaan kaapista alatakalistan, jotta tuuletin ylipäätään mahtuu kaappiin, mutta välitilan levyä ei pystynyt asentamaan, koska se meni tuulettimen alakannen päälle. Soitin asiasta myyjälle useampaan kertaan. Kukaan ei vaivautunut tulemaan paikanpäälle katsomaan tilannetta. Vaikka myyjä ei ollut koskaan kyseistä tuuletinta asentanut, hän antoi puhelimitse neuvoja, jotka osoittautuivat aivan vääriksi. Myyjä käski leikata 3mm pois välitilan levyn yläosasta, jotta tuulettimen kansi mahtuu paikoilleen. Kun olimme leikanneet, kävi ilmi, että levyä pitäisi loveta vielä lähes sentti lisää, että metallikannen saa alta päin laitettua paikoilleen ja pois. Sellainen loveus pistäisi silmään kyllä aika pahasti. Myyjä neuvoi, että loveus peitetään sitten silikonilla, niin ei ole ruma. Kun ei ole paikanpäällä asiaa tutkimassa, niin voi antaa järjettömiä neuvoja. Alle asennettava kansihan pitää saada irroitettua suodattimien vaihdon vuoksi. Ei sitä voi liimata silikonilla seinään kiinni! Vaadin, että myyjän tulee kantaa vastuu mittavirheestään ja meille tulee toimittaa uudet syvemmät yläkaapit tai Kalustetukun asentajan tulee asentaa tuuletin kun väittävät sen helposti onnistuvan. Mihinkään ehdottamiini vaihtoehtoihin ei suostuttu. Mieheni piti lopulta rälläkällä leikata sekä tuulettimesta osia pois että alle tulevasta kannesta yli sentin siivun takaosasta pois, jotta tuuletin ja välitilan levy saadaan paikoilleen. Ylimääräistä työtä on tehty jo kolme tuntia ja asennus jatkuu yhä, sillä asennusohjeen mukaan tuuletin pitäisi kiinnittää neljällä ruuvilla siitä edestä ja takaa, jossa meillä vain vain sentin verran kalustetta Kalustetukun mitoitusvirheen vuoksi. Jos laittaa lisäruuveja muualle, kaappi pullistuu eikä alakansi asetu paikoilleen. Juuri tämän vuoksi ruuvien paikoista on SAVOn tarkka asennusohje. Jottei kone rysähtäisi alas, mieheni pitää tukea tuuletin yläkautta jonkinlaisilla virityksillä kiinni, joten taas tehdään pari tuntia ylimääräistä työtä! Että tämmöistä palvelua Oulun Kalustetukusta.

10

5968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peukalotonko

      Taisitte säästää asennuksen hinnan :) eli teemme ihan ite ja säästämme. Olen asentannut kymmeniä/satoja keittiöitä ammatikseni ja yksikään keittiö ei ole mennyt niin ettei joudu jotain "virittelemään" näin se vaan menee, mutta ammattimies virittää sen siististi.

      • Strui

        Mieheni on rakentanut koko talon ja ammatiltaan autonasentaja/peltiseppä, joten kyllä hän osaa kalusteet asentaa, jos ne vain olisi mitoitettu oikein. Mutta vaikea on liian pieneen kaappiin konetta asentaa.


      • seppäsuutaripappi

        Autonasentaja/peltiseppä, "rälläkän" kanssa keittiötä asentamassa, Heh, heh, kuullostaa vaaralliselta. Tuuletin kaappien leveydet ja syvyydet ovat yleensä vakiot joten miten mitta voi heittää, koska jos väärä koko niin yleensä heittää sen 10cm ja siinä ei 60cm tuuletinta "rälläköidä" 50cm aukkoon tai toisinpäin. Niin ja ei puuseppäkään ole autoasentaja vaikka osaa autonkorjata. Talon moni saa pystyyn, ammattitaito näkyy viimeisissä pinnoissa.


      • Strui

        Et lukenut tekstiäni selvästikään kunnolla. Kaapin leveys oli oikea, mutta kaappi ei ollut tarpeeksi syvä. Oulun keittiötukun myyjä ei ollut älynnyt ottaa huomioon sitä, että tuulettimen alle tuleva kansi on isompi kuin aukko, joka tehdään tuulettimelle.
        Siistiä jälkeä mieheni tekee. Luuletko, että autonpellit voidaan korjata miten sattuu? Se on hyvin pikkutarkkaa hommaa.


      • insnöör

        Höpö höpö, autonpellit on helppo itekkin korjata just pakkeloin ite auton lokkarin vähän pakkelia ja spray pullolla maali päälle ja hyvä tuli. Noh ulkona tietty tuli pari havun neulasta mukaan mutta ne sai hyvin kynnellä irti. Ei siis mitään avaruustiedettä tai pikkutarkkaa hommaa eikä maksannu kun 9e ite tehtynä, ammattimies olis ottannu 500e sikariistoa!


      • Anonyymi
        Strui kirjoitti:

        Et lukenut tekstiäni selvästikään kunnolla. Kaapin leveys oli oikea, mutta kaappi ei ollut tarpeeksi syvä. Oulun keittiötukun myyjä ei ollut älynnyt ottaa huomioon sitä, että tuulettimen alle tuleva kansi on isompi kuin aukko, joka tehdään tuulettimelle.
        Siistiä jälkeä mieheni tekee. Luuletko, että autonpellit voidaan korjata miten sattuu? Se on hyvin pikkutarkkaa hommaa.

        Niin ala kuin yläkaappienkin syvyys on aina vakio, niitä ei ole eri syvyisiä, vain leveydet vaihtelee.
        Rälläkällä liesituulettimen asennusta...TIRSK...


    • Lassoö

      Näin se menee juuri kalustehukussa, kenenkään ei kannattaisi moisessa kusetuspaikassa aikaansa ja rahojaan kulutella.

    • Kititsen

      Typeriä kommentteja.Olisivat hiljaa, jos ei ole mitään järkevä sanomista. Meilä on sama ongelma Charmia (Harmia)-keittiön kanssa. Mitkään mitat eivät pitäneet paikkaansa.Kävi kyllä paikan päälläkin, mutta jatkuvasti joudumme menemään valittamaan.Keittiötasot on vaihdettu jo kerran, kun liesitasoa ja allasta ei saatu mahtumaan niihin. Nyt saimme uudet, ja ne ovat aivan naarmuja täynnä. Kauhulla odotamme, mahtuuko liesituuletin ja uuni paikoilleen. Kyse on kuitenkin 10 000 euron remontista.

    • Anonyymi

      Oulun Kalustetukku ei ole meidän toimittaja, koska tarjous on niin "pimeä" kuin myyjä voi sen tehdä.

    • Anonyymi

      sama lahessa. kuulemaa suunnittelu ammattilaiset !

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe