Hoitokokousten uhrit

mitenontilanne

Askarruttaa mieltä onko SRK ollut yhteydessä hoitokokousten uhreihin?

Olisi ainakin näin nyt kun vääryydet on myönnetty, ajallisesti ainakin hyvä olla henkilökohtaisesti tai vaikka varovaisesti kirjeellä yhteydessä ja ilmoittaa, että väärin on toimittu....

Tulipahan vaan mieleen...yksi 1980 luvun perhetuttu...Nyt he yli 70 vuotias pariskunta ja ihan virkeitä ovat...

Siis asiallisia kommentteja....Tämä on TODELLA tärkeä asia

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kumpaosaisivat

      Uskon että SRK:n johto ei tajua mitä ihmiset haluaa...Anteeksipyyntö hoitokokouksissa olleille....se riittää

      • 51722

        Ajatelkaapa miten hyvän jäljen se tekisi. Se olisi se oikea lähestymistapa. Alkaisivat kulkea hyvät uutiset: "Se vanhoillislestadiolainen hoitomieskin on tehnyt parannuksen. Se lähetti anteeksipyynnön..."


      • Siion-likapyykki

        Ei voida edetä anteeksi pyytämiseen, koska silloin jouduttaisiin myöntämään, että varsinkin 1970-luvulla oli vallalla keskusjohtoisesti lev. harhaoppeja kuten henkiparannus-sulkeiset (Kososlaisuus yms.), puolue-apartheid, ruokakauppa-apartheid, harhaoppi SRK. (valtak.) johtokunnasta "Jumalan Huoneen hallituksena", Hevosvaunuoppi lähetystyön kieltämisineen... Siksi SRK on valinnut tien, jossa ikäänkuin sivullisena pahoitellaan, että väkivaltaa on joutunut mahd. joku jossakin kärsimään. Lisäksi on sysätty likapyykin selvittelyn aloitteellisuus yksittäiselle hoidoissa kiusatulle. Tämä SRK-asenne on 2000-luvun versio "käsien pesemisestä" .


      • nykyinen_vll
        Siion-likapyykki kirjoitti:

        Ei voida edetä anteeksi pyytämiseen, koska silloin jouduttaisiin myöntämään, että varsinkin 1970-luvulla oli vallalla keskusjohtoisesti lev. harhaoppeja kuten henkiparannus-sulkeiset (Kososlaisuus yms.), puolue-apartheid, ruokakauppa-apartheid, harhaoppi SRK. (valtak.) johtokunnasta "Jumalan Huoneen hallituksena", Hevosvaunuoppi lähetystyön kieltämisineen... Siksi SRK on valinnut tien, jossa ikäänkuin sivullisena pahoitellaan, että väkivaltaa on joutunut mahd. joku jossakin kärsimään. Lisäksi on sysätty likapyykin selvittelyn aloitteellisuus yksittäiselle hoidoissa kiusatulle. Tämä SRK-asenne on 2000-luvun versio "käsien pesemisestä" .

        Osuit naulan kantaan :) Siis osui ja upposi.


    • Kertaaja

      Aloittajalle ja muilekin:

      Kymmenien vuosien jälkeenkään ei yksikään ole tullut "katumapäälle" tuomitsimisistaan, joita kuuli niin puhujien kuin silloisten ystävienkin suusta. Vastuu on täältä lukemani ja keskustelujenkin mukaan siirretty meille uhreille, joiden pitäisi ottaa yhteyttä "hoitajiin", tai mitäpä nimeä heistä käytetäänkin.
      Jokunen "rivi-ry-läinen" on uskaltanut sanomaan,"oli se kamalaa aikaa", toinen: "ei se oo enää semmoista, tulkaa vaan seuroihin".

      Raamatussa kirjoitetaan etsikkoajasta ja Pyhän Hengen pilkasta.
      Muistista: Kun te kuulette Jumalan äänen, älkää paaduttako sydäntänne...
      Syntien anteeksisaamisesta: Kaiken muun saa anteeksi, mutta pilkkaa Pyhää Henkeä vastaaan ei saa anteeksi. (Siitä ei tule synnintuntoa.)

      • tottaon

        Ei pyhää henkeä ole olemassakaan joten ei sellaista voi kukaan pilkata.


      • Erotettu

        Ei se mitään auta, jos vaikka SRK pyytäisikin anteeksi yhdistyksenä. Jokainen on viimeisellä tuomiolla yksin ja vastaa vain omasta kohdastaan - hoitokokoustuomiotkin pitää jokaisen kohdaltaan anteeksi pyytää ja anteeksi saada niiltä, joihin ne on kohdistettu. Ei riitä että hoitajat keskenään niistä parannusta tekevät. Itse en usko, että niin koskaan tapahtuisi, että pois potkittuja anteeksipyytäen lähestyttäisiin, mutta toivottavasti vielä joku saisi tunnon ja voiman nuokin asiat korjata ja löytäisi vielä rauhan tunnolleen.


    • Hengellinen_väkivalta

      Hengellinen väkivalta on henkistä väkivaltaa, johon liittyy uskonnollinen ulottuvuus. Sen ilmenemismuotoja ovat pelottelu, käännyttäminen, syyllistäminen, eristäminen ja kontrollointi. Tarkoituksena on nujertaa toisen ihmisen elämänkatsomus, elämäntapa tai mielipide.

      http://www.evl2.fi/sanasto/index.php/Hengellinen_väkivalta

    • matkalippu_helvettiin
    • osa_2
    • HyväEki

      "Hoitokokous on sielunhoidollinen, parantava ja hoitava keskusteluhetki."
      Lääninrovasti Erkki Piri Kalevassa 15.10.2011.

      SRK hoitokokous SMP Erkki Piri YouTube

    • mitkä_tekosyyt
      • PirinääKapitulinKorviin

        Erkillä on oma eriseura näköjään. Ei huomaa, että JUNA meni jo. Sellainen her.liike, joka määrää mitä puoluetta saa äänestää valtiollisissa ja kunnallisissa vaaleissa, ei ole kovin vakavasti otettava.


    • julius64

      """ Jokainen on viimeisellä tuomiolla yksin ja vastaa vain omasta kohdastaan - hoitokokoustuomiotkin pitää jokaisen kohdaltaan anteeksi pyytää ja anteeksi saada niiltä, joihin ne on kohdistettu. Ei riitä että hoitajat keskenään niistä parannusta tekevät. """

      Ei hoitajat voi keskenään tätä asiaa hoitaa, sillä juuri niinkuin kirjoitit jokainen joutuu yksin tuomiolle. Olisi hyvä siinä, että hoitaja olisi saanut rikotulta hoidetulta anteeksi sen rikkeen, jonka hoitaja on tehnyt ja häntä vuosikymmeniä painanut.

    • Maine_puhdistuisi

      Alkeellisiin käytöstapoihin kuuluisi jo sopia asiat....

      Alueellisilla rauhanyhdistyksillä vanhemmilla veljillä on tieto -> listat SRK:lle ja SRK voisi loppuvuoden kiertää Suomea ja vielä anteeksipyyntöä talosta taloon.

      Maine puhdistuisi

    • piispa_tietää

      Oulun piispa Samuel Salmi on kehottanut ihmisiä ottamaan yhteyttä tuomiokapituliin, mikäli he ovat kokeneet vanhoillislestadiolaisuudessa henkistä tai hengellistä väkivaltaa ja jos toimijoina ovat luterilaiset papit.

      [email protected].


      Piispa Salmi esitti toivomuksensa Helsingin Sanomien haastattelussa 17.7.2011.

    • uppoaa_just

      Uskonnollisten lahkojen mielenhallinnan keskeisimmistä tavoista on laadittu muistisääntö, jossa ovat kirjaimet T.A.K.T.

      T. Tunteiden hallinta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
      Lahko ohjaa ja manipuloi jäsenen tuntemaan tiettyjä tunteita. Lahko määrittelee, millaisten tunteiden tunteminen on sallittua ja suotavaa, kun on kysymys lahkon johdosta, lahkotyöstä, oppinäkemyksistä tai entisistä lahkolaisista. Yhteiskunnallisessa kontekstissa tämä näkyy erityisesti siten, että arvokysymyksissä homoseksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä on olemassa vain yksi oikea totuus. Totalitaristiset poliittiset järjestelmät harjoittavat erityisen näkyvää tunteiden hallintaa, mikä näkyy muun muassa puolueen varauksettomana tukemisena sekä henkilökulttina.

      A. Ajatusten hallinta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
      Lahko ohjailee ajatuksia sallittuihin ja suotuisiin uomiin, niin että henkilö oppii ajattelemaan asioita, jotka ovat lahkon kannalta myönteisiä. Henkilö opetetaan torjumaan kielteiset ajatukset. Jäsenet oppivat pysäyttämään omat ajatuksensa, jos ne menevät kielteiselle tai kriittiselle alueelle. Yhteiskunnallisessa kontekstissa tämä näkyy erityisesti positiivisen syrjinnän käsitteessä, jossa syrjintä on oikein, jos se kohdistuu oikeaan rotuun.

      K. käyttäytymisen hallinta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
      Lahko ohjailee elämää tiukoin käyttäytymissäännöin. Lahkotyö tai muu lahkon määräämä rutiinikäyttäytyminen sitoo ihmistä, koska sitä mitä jatkuvasti tekee ei kyseenalaista. Yhteiskunnallisessa kontekstissa tämä ilmenee siten, että tietyt uskonnolliset, poliittiset ym. mielipiteet ovat joko laittomia tai niiden ilmaisemiseen suhtaudutaan suvaitsemattomasti.

      T. Tiedonsaannin hallinta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
      Lahko ohjaa hankkimaan tietoa vain ja ainoastaan sallituista, eli lahkon omista lähteistä ja pyrkii estämään kriittisen tiedon leviämistä. Internetissä tai kirjoissa ja lehdissä julkaistut entisten lahkolaisten kirjoitukset ovat kiellettyä kirjallisuutta. Yhteiskunnalliseen kontekstiin sovellettuna sääntö ilmenee erityisesti siten, että virallisesta totuudesta poikkeavat selitysmallit hylätään salaliittoteorioina.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Mielenhallinta

    • kaikkisellaisia

      Kaikki uskonnot enempi tai väkempi yllämainittuja

    • dosenttisanoo
    • Silmät_avautuu

      Huh hu millainen herätysliike on pohjimmiltaan :))

      • LarsEinarVik

        Paljon on harhaoppeja, mutta tämänkin lahkon sisällä on siinä määrin oikeata opetusta, että uskoa syntyy Vapahtajaan. Suvareilla on varmasti nytkin tuhansia Jumalan lapsia. Toki aivopestyjä monet, mutta parempi aivopestynä iankaikkiseen iloon kuin jumalattomana helvettiin.

        Lapin Poro


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe