Talohelvetti

Manejärvisuomesta

Ostimme Marraskuussa 2014 omakotitalon pikku paikkakunnalta Jyväskylän seutuvilta.
Talo rakennettu 40luvulla ja siihen on tehtyn 80m2 laajennus 2009.
Kosteuskartoituksessa kaikki näytti hyvältä, paitsi että 40luvulla rakennetun osan n 50m2 kosteusarvoissa oli jotain pientä häikkää, ei tullut oikein selville mitä ja tämän vuoksi myyjä halusi kauppakirjaan kohdan jossa sanoi että " ei sitoudu vanhan osan lattian remontointi tai korjauskustannuksiin mitenkään ja että se on huomioitu kohteen hinnassa". Talosta maksoin 125th.
No nyt aukaisimme vanhanosan lattian ja jotain lahottajaahan siellä on!!! Kutsuin kuntotarkastajan joka tarkasti teki paksun pumaskan asiasta ja sanoi että lattia pitää korjata. Myyjä ei aluksi suostunut korvaamaan senttiäkään, väittää ettei ole vastuussa! ja että hänet olisi pitänyt kutsua paikalle kun tarkastus tehtiin. No myöhemin kutsuinkin myyjän, mutta tästäkään reisusta ei kuulema ole mitään hyötyä kun olin jo 95% purkanut lattian. Mitä teen?
Lattian korjaus maksaa varmaan 30th egee?

31

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uunomies33

      Korvaukset voit pääosiltaan unohtaa, jos jotain oli "odotettavissa" niin sinulla todellakin on selonottovelvollisuus! Kohonnut sellainen vieläpä.
      Miksi allkirjoitit tuollaisen paperin?
      Toiseksi jos talossa on noin uusi laajennusosa on talon hinta aika alakantissa jo valmiiksi.
      Kolmanneksi 40luvulla rakennettu on wanha=remonttia voi odottaakin.

      tsemppiä

    • remonttimies1

      50m2 lattian korjaus ei maksa noin paljoa, 30000e, tietysti URAKKAmaksaa siinä on jo paljon liikevoittoakin päällä, lattialämmitys ja hienot parketit nostaa lattian hintaa pilviin (entisen kaltainen-hintainen tilalle).

    • kokemustaon

      Ihan ylimitoitettetut korjauskustannukset, olet muutenkin heikoilla! Suosittelen unohtamaan asian ja korjaamaan lattian itse, Oikeat remontti kustannukset ovat n 10-20 th ja asumistason nousuahan ei korvata. Tulet samaan noin 2-5th joa jaksat vaatia ja käydä pitkäntien

    • mekkk

      Aina kun ostaa vanhaa taloa niin ostajan pitää vaatia piilovirhevakuutus myyjän otettavaksi juuri tämänkaltaisten juttujen takia niin ei tapella tartte. Kun myyjä tuollaisen lausekkeen kauppakirjaan vaatiin niin 30-50 tonnia olisi ollut kohtuu hinta tuollaisesta talosta niin olisi varaa remppaakin tehdä. Jos ite pystyy tekemään niin 5 tonnilla selviää.

      • Piilovirhevakuutus ei korvaa yhtään enempää kuin mitä myyjän pitäisi korvata. Jos kyseessä on alkuperäinen rakenne, niin se on jo ylittänyt teknisen käyttöikänsä, eli sen kuuluukin olla rikki. Alkuperäinen kirjoittaja itkee siis aivan turhaan, jos ostaa vanhan omakotitalon saa paskaa, se pitää vain tajuta.


      • hulunhommia
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Piilovirhevakuutus ei korvaa yhtään enempää kuin mitä myyjän pitäisi korvata. Jos kyseessä on alkuperäinen rakenne, niin se on jo ylittänyt teknisen käyttöikänsä, eli sen kuuluukin olla rikki. Alkuperäinen kirjoittaja itkee siis aivan turhaan, jos ostaa vanhan omakotitalon saa paskaa, se pitää vain tajuta.

        Vaikka ei olisi alkuperäinenkään rakenne, mutta jos kauppakirjassa on todellakin kohta jossa myyjä sanoutuu irti vastuustaan, niin turha vinkua mitään korvauksia.


      • Tietämätön

        Kumpi painaa enemän, kauppakirja vai kosteus/kuntoraportti?
        Mistä lähdetään keskustelemaan.
        Jos kuntoraportissa sanotaan että lattia on ok mutta jos taas kauppakirjassa todetaan että jotain häikkää on? Enkö voi vedota kuitenkin kuntotarkistukseen?


      • älätuhlaarahojasi

        Käytä energiasi lattian korjaukseen älä riitelyyn, VARMAT voittajat ovat asianajajat ne SAA täyden korvauksen hävisit tai voitit Suomen laki suojelee näitä huijareita/yllyttäjiä riitelyyn hyvän palkion toivossa (sama kuin korppikotkat haaskalla).


      • eläkeukko
        Tietämätön kirjoitti:

        Kumpi painaa enemän, kauppakirja vai kosteus/kuntoraportti?
        Mistä lähdetään keskustelemaan.
        Jos kuntoraportissa sanotaan että lattia on ok mutta jos taas kauppakirjassa todetaan että jotain häikkää on? Enkö voi vedota kuitenkin kuntotarkistukseen?

        Voit kyllä vedota, olet kuitenkin saanut myöhemmin uutta tietoa jossa käy ilmi että jotain häikkää on lattiassa. Sinulla oli mahdollisuus siis kieltäytyä kaupan teosta, tai vaatia vielä kuntotutkimus ennen kaupan tekoa.


      • EVP.AA.PKS
        eläkeukko kirjoitti:

        Voit kyllä vedota, olet kuitenkin saanut myöhemmin uutta tietoa jossa käy ilmi että jotain häikkää on lattiassa. Sinulla oli mahdollisuus siis kieltäytyä kaupan teosta, tai vaatia vielä kuntotutkimus ennen kaupan tekoa.

        Juurikin näin. Miksi et tutkinut kohdetta tarkemin. Mainitsemasi kohta kauppakirjassa viittaa kohonneeseen selonottovelvollisuuteen! Kehottaisin vetäytymään jutusta mahdollisiman varhaisessa vaiheessa. Ymmäräthän että vastapuolellasi tuntimittari raksuttaa kokoajan. Takuuvarmasti vastapuolesi ei tule hyväksymään kuntotarkistusta jos eivät ole saaneet kutsua paikalle! Jos marraskuussa 2014 tiesitte viasta niin reklamointi alkaa olla jo myöhässä. Kohtuulisen reklamointi ajan käsitteeksi on muodostunut 3-4 kk. Reklamointi on syytä tehdä aa.n avustuksella. Kokemuksesta voin sanoa että puhelinsoittojen ja omienkirjeiden kanssa olet heikoilla. Paras tapa reklamoida on aa.n laatima ja kirjattu kirje.


    • kohtalotoveri113

      Niinpä. Samankaltainen tilanne oli meillä parivuotta sitten. Ostettiin vanha talo, ei saatu myyjältä penniäkään. Itte korjattiin maksoi noin 4000€

    • Joensuussa09

      Meillä samantyyppinen tilanne.Talo oli kyllä tehty 80 luvulla ja suihkutiloissa kosteutta. Olisi kuulema pitänyt tajuta jo ostaessa... Mitään ei loppujen lopuksi saatu. Ei olisi pitänyt lähteä koko prosessiin. Ainoa joka teki tilin oli asianajaja. Paskareissu.

    • hävetkää

      Tuo laajennusosahan on jo yli 100th arvoinen! Eikö tuo ollut ihan käypä kauppasumma jos vanhaosa on purettava?
      Kyllä nyt ahneudellekin joka raja täytyy asettaa. Tuntuu että tässä ollaan maksattamassa edullisesti talonsa myyneelle, omaa vanhanosan täysremonttia. Hävetkää!

    • Oikeuttaeisaa

      Voimia. Samankaltainen kohtalo täällä. Kolmen vuoden taistelu takana. Talonmyyjä korvasi tasan 0 euroa. Meidän noin 12.000€ lattia remontti tuli maksamaan meille lopulta n.32500€ oikeudenkäyntikuluineen. Omaneuvoni on vetäytyä jutusta! Tsemppiä.

      • omanonnenseppä

        Luotitko kiinteistönvälittäjään ja kuntoarvioitsijaan?


    • hulluukkoko

      Meiltä yritti ostaja vedettää samalla tavalla yli 30th euroa. Köniin sai salissa. Maksoi meidänkin kulumme! Pitäisi haastaa kyseinen letukka oikeuteen itse häirinnästä.

    • manekart

      Onnenonkijoita riittää wanhan ostaa WWanhan saa!

    • rehellinenpeli

      Annahan ostajan osoitetta niin keskustellaan avoimin kortein juttu läpi!

    • tirehtööriremmy

      Alkaa kyllästyttämään nää onnen onkijat ja muut rahastajat! Jos vanhan ostaa niin ei voi uutta vaatia.
      Onneksi oikeus on myös myyjänpuolella. Kalliiksi tulee ostajallekin tuo sirkus!

    • wumo

      Kävimme myyjinä yhden helvetin läpi- Koko talo oli mukamas paska ja homeessa, 3500€ piti ryöstäjille maksaa. Jos wanhan ostaa wanhan hinnalla niin wanhan saa.

    • röhönaurua

      Hahaahaaaaaaa....on eri kiva omistaa jotain......hahaaahaaaa....

    • suurempiTarkastus

      Etkö teettänyt sitä suurempaa kosteustarkastusta, jossa otetaan osa rakenteista irti ja katsotaan mitä siellä sisällä oikein on?

    • Manejärvisuomesta

      En teettänyt. Olisiko pitänyt? Joka tapauksessa lattia on laho!

    • Manejärvisuomesta

      Näyttää siltä että jäämme nuolemaan näppejämme. Olisi kuulemma pitänyt tutkia talo tarkemin, varsinkin kun jotain mainintaa lattiasta. Itele kuitenkin tullut kuluja jo sen 10th. Joku jannu sano että lattin olis korjannu 5th.lla? Vit.....aaa!!!

    • avokkivokki

      vanha on aina vanha. Itsellä 88 rakennettu ja piti tehä olkkarin lattia uusiksi. En saanu rahaa ex omistajalta, en kyllä pyytänytkään.

    • vanhantalonasuja

      Ostaessaan vanhan talon, pitää ostajan olla tietoinen että jotain remontteja jossain vaiheessa on tulossa. Jos talo on 40-50 vuotta vanha niin myyjäkään ei välttämättä osaa sanoa kaikkia vikoja vaikka olisi kuinka rehellinen. Järkeä mukaan talokauppoihin!

    • Kettutyttöäketuttaa

      Me myytiin 40luvulla tehty talo. Uusi omistaja vaatii katto remonttia vaikka kauppakirjassa lukee että "ostaja tietää katon kunnon ja se on huomioitu kauppahinnassa ja että myyjät eivät ole velvollisia mahdollisiin remontointi tai korjauskuluihin".
      Silti pitää oikeuteen lähteä kun heidän aa sanoo että pykälä ei päde ja on huonosti muotoiltu. Olisi pitänyt muotoilla tarkemin ja luotin ostajaan. Vaade heiltä 30th. Kai tuollainen kauppakirjanlausuma jollakin tasolla oikeudessa huomioidaan ainakin lieventävänä asianhaarana? On kai ostajalla jotain tietoa todistettavasti katon kunnosta jos se on kauppakirjaankin laitettu? Eikö tuomoinen lause todista ettei sitä ainakaan uudenveroisena ole myyty?
      Harmittaa nuo pykälien viilaajat!
      Olisipa täällä joku aa tai tuomari joka voisi minua rauhoitella.
      tarjosimme vastapuolella 15 th ettei tarvitsisi oikeuteen mennä, ei kelvannut heille vaan prässäävät päälle. Koko ajan etsitään uutta vikaa vanhasta talosta.

    • Jarmo73

      Loppuhan se paska viimeinkin. Ostaja sai turpiinsa. 79th.n vaatimus kutistui 12th.n ja niistäkin vastapuolen kulujen osuus oli yli 9th, eli todellinen hyöty vastapuolelle 3th. Paha ja varsinkin ahne näkyy saavan aina palkkansa. Kiitokset oikeuslaitokselle!

    • Maijariccson70

      Olen seurannut kirjoittelua! onneksiolkoon.

    • mikael12v

      ostat lautaa ja villoja lyöt lautalattian on halpa sitten joskus teet paremman...

    • Kaikkeesitäkuulee

      Lopeta valittaminen. Millaista lattiaa ajattelit tuolla hinnalla? Marmori italiasta? Ota vasara käteen ja rupea nakertamaan äläkä syytä muita idioottimaisuudestasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe