Saanko ylinopeussakot vai en?

maxmeyer

Ajoin 80:n alueella n. 93-95 km/h mittarin mukaan ja tolppakamera välähti. Saakos tuosta sakot vai selviänkö huomautuksella? Mittarivirhettä varmaankin se 3-4 km/h. Mikäs se sakon raja nykyisin on?

38

2941

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luultavasti_kyllä

      Huomautusta tai rikesakkoa pukkaa. Eikös raja nykyisin ole 86 km/h paikkeilla todellista nopeutta? Siihen 3 lisää mittavirhevarausta niin 89 km/h alkaen alkaa tulla lunta tupaan. Ja sinullahan oli vähintään 90 todellista vauhtia.

      • Ihmettelevä_n

        Mitähän muuta vauhtia voi liikkua kuin todellista vauhtia? Ihmettelen.


      • Ihmettelevä_n kirjoitti:

        Mitähän muuta vauhtia voi liikkua kuin todellista vauhtia? Ihmettelen.

        Mittarinopeutta voi ajaa ja se ei ole sama kuin todellinen nopeus. Mittarinopeus autoissa on usein 5-10% suurempi kuin nopeus jolla auto todellisuudessa liikkuu. Yllätyitkö?


    • EiOoVälähtäny

      Eikö välähdyksen luulisi tarkoittavan sitä että riittävä ylitys sakolle on tapahtunut? Vai väläytteleekö ne tolpat pelkistä huomautuksen arvoisista ylityksistä? Jos on ollut max 15 km/h ylitys niin rikesakko lienee tulossa. Jos ylitystä on enemmän niin sitten ei välttämättä riitä.

      • Huomautus

        Joskus olen kuullut kerrottavan että 6km/h ylityksistä lähtellään kirjallisia huomautuksia.


      • EiOoVälähtäny

      • Kyllävälkkyy

        80 km/h nopeusrajoitusalueella rikesakon raja on 20km/h ylitys, eli siis jopa 102 mitattu (-3 km/h korjaus) tuottaa rikesakon. Eli mittarissa voi olla jopa n. 110 km/h niin selviää rikesakolla.

        Ja tolpat väläyttävät myös muikkareita. Itse sain näitä kaksin kappalein viime vuoden juhannusreissulta, mennen tullen.


      • HuomaanSen
        EiOoVälähtäny kirjoitti:

        http://yle.fi/uutiset/onko_nopeusrajoitusten_puuttumiskynnys_kohdallaan/5553021

        Tuo pelkkein muikkareiden lähettely on kyllä aivan pässiä. Aikaa ja rahaa vain menee niitä ihmetellessä. Kannattaisi tosiaan jepareittenkin miettiä asioita.

        Muistutuksen lähettäminen vie resursseja saman verran kuin rikesakon. Ja sanktio sekin on. Pitäisikö mielestäsi muistutuksista/huomautuksista luopua ja korvata ne rikesakolla? Sopisi kyllä minulle, mutta huonoimpia kuskeja pelkkä ehdotuskin taitaa harmittaa.


      • TorviTotuuden

        "väläytteleekö ne tolpat pelkistä huomautuksen arvoisista ylityksistä?"

        http://www.hs.fi/autot/a1371467609985

        "Kameravalvonta johtanut satoihin huomautuksiin"

        Eikä tässä vielä kaikki: "Sopisi kyllä minulle, mutta huonoimpia kuskeja pelkkä ehdotuskin taitaa harmittaa."

        -Myöskin kaltaisiasi tientukkoja ja jononvetäjiä on onneksi alettu sakottaa. Kaltaisesi autoilijat kun ovat vaarallisempia liikenteelle kuin muutaman kilometrin ylinopeudet.


    • Delfin31

      8km/h ylitys on sakotusrajana. Sinun tapauksessa on todennäköisesti kyse huomautuksesta.

      • Yli10km_h

      • Delfin31

    • Rajoilla

      Puuttumiskynnys on yli 10km/h ylinopeutta. Eli kun tutka näyttää 91km/h, niin sakko tulee ja tutkan lukemasta vähennetään ensin 3km/h, joten sakko siten kuin olisi ajanut 88km/h, eli pienempi rikesakko 85€, vai mitä se nykyisin on.

      • Täällä_Unionissa

        suurin mahdollinen sakko on 140€. Selvisi kun lipsahti huomaamatta 30 alueella 53km/h ja vielä lastentarhan kohdalla. Tuli siitä lisäksi pari virtuaalista miinuspistettä paikalliseen tiedostoon mutta parissa vuodessa nekin häviävät pois. Ajoin myös toisen kerran nopeusvalvontapisteeseen, silläkertaa toisen auton perässä. eli käytännössä samaa vauhtia. Edelläajavaa eivät pysäyttäneet mutta minua meinasivat sakottaa. Kiistin tapauksen vedoten siihen että meillä molemmilla vauhti oli sama ja että ulkomaista ihmistä yritetään kusettaa. Tilanne päättyi kuitenkin onnellisesti ja sain vain suullisen huomautuksen. Ei siinä kyllä nopeuttakaan ollut hirveästi liikaa.


    • Jos todellinen nopeus oli 100, saatat saada sakkoa...

      Jos todellinen nopeus oli 88, saatat saada sakkoa....

      Emme voi tietää, emme ole ennustajia, poliisit on yksilöitä... Jos sakkosi käsittelee Kaisu Kivimäki, saattaa tulla jopa kutsu käräjille (:

      • ei_luulla_väärin

        Tuo on totta, sillä näin aikoinaan ohjeisti poliisijohto:

        Poliisin ylijohdon suositus puuttumisrajaksi:

        -Poliisi ei voi antaa kenellekään lupaa ajaa lievääkään ylinopeutta
        -Poliisin tuleekin mahdollisuuksien mukaan puuttua kaikkeen ylinopeudella ajamiseen
        -Jos valvontaresurssien riittämättömyys ja muut valvontaolosuhteet kuitenkin vaativat puuttumisrajan nostamista tai laskemista, tulisi sen tapahtua seuraavia periaatteita noudattaen:

        -Kuljettajien yhdenvertaisen kohtelun edistämiseksi poliisin ylijohto edellyttää, että nopeusvalvontalaitteiden näyttämästä nopeudesta vähennetään aina laitteiden mittaustarkkuuteen liittyvä tekninen varmuusvähennys 3 km/h

        -Poliisin ylijohto suosittelee, että poliisin liikennevalvonnassa huomautuksen ja rikesakon välisenä rajana pidetään kaikilla nopeusrajoitusalueilla nopeusvalvontalaitteella mitattua 11 kilometrin ylitystä, johon sisältyy 3 km/h tekninen varmuusvähennys

        Kannattaa huomata tuolla, mitä ylijohto suosittelee ja mitä se edellyttää!


    • EiOoVälähtäny

      "-Poliisi ei voi antaa kenellekään lupaa ajaa lievääkään ylinopeutta"

      Miksi he sitten tekevät niin, ja ovat aina tehneet? Ja resurssipulaan on turha vedota koska kyseessä on kuitenkin riski jäädä kiinni.

      • maalaisjärjellä

        Olisikohan tuohon syynä se, että noin on alettu tulkita tieliikennelain pykälää 104:
        104 §
        Toimenpiteistä luopuminen
        Jos 103 §:ssä tarkoitettu rikkomus on olosuhteet huomioon ottaen vähäinen, voidaan siitä jättää syyte ajamatta ja rangaistus tuomitsematta. (30.4.1999/546)
        Milloin rikkomus ilmeisesti on sellainen kuin 1 momentissa säädetään, voi poliisimies muihin toimenpiteisiin ryhtymättä antaa rikkomukseen syyllistyneelle huomautuksen.


    • kymmenenprossaayli

      Älä huoli, ei sieltä mittään tuu. Ittelläni tolpat välähdelly aina sillostatällön ja ei sieltä koskaan oo mittään tullu.

    • nopeus_mittari

      Jos kuva ei ole riittävän selkeä sinun tunnistamiseen, voit kiistää koko asian. Kerro, että et tiedä kuka ajoi silloin. Näin on moni välttänyt seuraukset. Pientä filunkiahan tuo on, mutta moraalisesti täysin hyväksyttävää kun huomioi miten viranomaiset ja valtiovalta yleensäkin kyykyttää autoilijoita.

    • maxmeyer

      Ja tosiaan mun rekkari on NCG-582 jos joku poliisi haluaa katsoa onko tuolle autolle määrättynä sakkoa

    • Toripolliisi100

      Ei ollut tullut sakkoa sinulle. Tarkistin asian. Ajelet varovaisesti jatkossa. T. toripolliisi

    • poliitikottaasasialla

      Kehällä kaahataan hullun lailla ja 60 alueella viimeksi pe ajaneena rajoituksen mukaan (ei varmasti yhtään alle todellisen 60) humina kävi kun 80-90 nopeutta painettiin menemään. Entäs moottoritiet sitten?, miksi vuodesta toiseen pakettiautot "saa ajaa" 120-130 ja ylikin vaikka Lahteen asti kenenkään puuttumatta. Kenen intressi oli ajaa maa liikenteen ja muunkin järjestyksen osalta sekasortoon?.

      • Suomen liikenteestä on äärimmäisen pitkä matka sekasortoon. Ei tarvitse kuin kerran käydä jossain päin kaukoitää, esim. intiassa niin huomaa ettei liikenteessämme ole juuri mitään suuria ongelmia. Jo pelkästään netistä löytyy videokuvaa maista joissa liikenne on todella sekasortoista ja vaarallista. Parantamisen varaa on paljon Suomen liikenteessä, eteenkin asenteissa mutta keskimäärin täällä toimii liikenne oikein hyvin. Keskivertoa paremmiksi itseän kuvittelevat miehet autojensa rattien takana on selvä vaaratekijä pahimmillaan. Niille kun saisi takoa järkeä päähän, tai edes yrittää niin tilanne voisi parantua.


    • dgtxdgd

      20km/h ylityksestä ikävimmät seuraukset kuin pahoinpitelystä.

      • ValehteletTaas

        Et usko tuota itsekään.


      • Samaaluokkaa
        ValehteletTaas kirjoitti:

        Et usko tuota itsekään.

        Lievä pahoinpitely 5-20 päiväsakkoa.
        Ylinopeus 21-23 km/h 8-16 päiväsakkoa.


      • Tiedoksesi
        Samaaluokkaa kirjoitti:

        Lievä pahoinpitely 5-20 päiväsakkoa.
        Ylinopeus 21-23 km/h 8-16 päiväsakkoa.

        Kyse oli 20km/h ylityksestä ja se menee rikesakon puolelle!


    • dftyfy

      no jos menee kortti ja sitä myötä duuni ja päälle vielä kovat sakot liikenteenturvallisuuden vaarantamisesta ja ylinopeudesta. ja sen jälkeen kun olet saanut kortin takaisin jokus vuosien päästä niin joudut myös poliisin silmätikuksi liikenteessä, aina kun tulee vastaan niin joudut pysäyteyksi.

      • Huomionkeskipisteenä

        Kannattaa siis ajaa jollain muulla, kuin tuunatulle bimmerillä, jos niin käy...


    • serter

      mun mielestä ylinopeuksista sakottaminen pitäisi kieltää lailla.

      • Joo ja raiskaukset ja pahoinpitelyt pitäisi myös sallia?


    • Voti saada sakot. Jos käsittelijänä Linda Jussilainen, nini hän voi antaa sakot jo 4km/h (eli vähennyksen jälkeen 1km/h) ylinopeudesta

      • KannattaaOllaTyytyväinen

        Voti saada sakot. Jos käsittelijänä Linda Jussilainen, nini hän voi antaa sakot jo 4km/h (eli vähennyksen jälkeen 1km/h) ylinopeudesta

        Kyllä. Poliisi voi antaa sakot jo yhdenkin kilometrin tunnissa ajetusta ylinopeudesta. Käytännössä näin ei tehdä koska sakkoa laskettaessa otetaan huomioon mahdolliset mittausvirheet ja tehdään varmuusvähennys. Joten sakkoa ei noin pienestä ylityksestä anneta. Eli sinulla kävi tuuri että vasta 4km/h ylityksestä sakot sait.


      • KannattaaOllaTyytyväinen kirjoitti:

        Voti saada sakot. Jos käsittelijänä Linda Jussilainen, nini hän voi antaa sakot jo 4km/h (eli vähennyksen jälkeen 1km/h) ylinopeudesta

        Kyllä. Poliisi voi antaa sakot jo yhdenkin kilometrin tunnissa ajetusta ylinopeudesta. Käytännössä näin ei tehdä koska sakkoa laskettaessa otetaan huomioon mahdolliset mittausvirheet ja tehdään varmuusvähennys. Joten sakkoa ei noin pienestä ylityksestä anneta. Eli sinulla kävi tuuri että vasta 4km/h ylityksestä sakot sait.

        Niinhän juurikin sanoin

        4km/h tunnustettu ylinopeus - varmuusvähennys on 1km/h ylinopeus. Sääli ettei Jussilaisen Lindaa kiinnosta perustuslaki saati sakotusrajat


      • tättärääpippijuu
        Bussissa kirjoitti:

        Niinhän juurikin sanoin

        4km/h tunnustettu ylinopeus - varmuusvähennys on 1km/h ylinopeus. Sääli ettei Jussilaisen Lindaa kiinnosta perustuslaki saati sakotusrajat

        Ei ole oikeasti mitään sakotusrajaa. Kun lukee poliisijohdon tekstiä, tuon pitäisi olla kaikille selvää, myös idiootille.

        ”Ajoneuvojen kuljettajien yhdenvertaisen kohtelun edistämiseksi poliisin ylijohto edellyttää, että nopeusvalvontalaitteiden näyttämästä nopeudesta vähennetään aina laitteiden mittaustarkkuuteen liittyvä tekninen varmuusvähennys 3 km/h.”

        ”Poliisi ei voi antaa kenellekään lupaa ajaa lievääkään ylinopeutta.
        Poliisin tuleekin mahdollisuuksien mukaan puuttua kaikkeen ylinopeudella ajamiseen.

        ”Poliisin ylijohto suosittelee, että poliisin liikennevalvonnassa huomautuksen ja rikesakon välisenä rajana pidetään kaikilla nopeusrajoitusalueilla nopeusvalvontalaitteella mitattua 11 kilometrin ylitystä, johon sisältyy 3 km/h tekninen varmuusvähennys.”

        Tuolla on kaksi sanaa, joiden ymmärtäminen helpottaa asian tajuamista, nimittäin
        "edellyttää" ja "suosittelee", edelleen, mitä edellytetään ja mitä suositellaan.
        Siinä välissä onkin mitä pitää tehdä.


      • tättärääpippijuu kirjoitti:

        Ei ole oikeasti mitään sakotusrajaa. Kun lukee poliisijohdon tekstiä, tuon pitäisi olla kaikille selvää, myös idiootille.

        ”Ajoneuvojen kuljettajien yhdenvertaisen kohtelun edistämiseksi poliisin ylijohto edellyttää, että nopeusvalvontalaitteiden näyttämästä nopeudesta vähennetään aina laitteiden mittaustarkkuuteen liittyvä tekninen varmuusvähennys 3 km/h.”

        ”Poliisi ei voi antaa kenellekään lupaa ajaa lievääkään ylinopeutta.
        Poliisin tuleekin mahdollisuuksien mukaan puuttua kaikkeen ylinopeudella ajamiseen.

        ”Poliisin ylijohto suosittelee, että poliisin liikennevalvonnassa huomautuksen ja rikesakon välisenä rajana pidetään kaikilla nopeusrajoitusalueilla nopeusvalvontalaitteella mitattua 11 kilometrin ylitystä, johon sisältyy 3 km/h tekninen varmuusvähennys.”

        Tuolla on kaksi sanaa, joiden ymmärtäminen helpottaa asian tajuamista, nimittäin
        "edellyttää" ja "suosittelee", edelleen, mitä edellytetään ja mitä suositellaan.
        Siinä välissä onkin mitä pitää tehdä.

        Niin poliisille on annettu OHJEISTUS ja perustuslaki vaatii yhdenveraista kohtelua!

        Ei siis voi olla että Jaana Magnuson lähettää huoamutuksen 4km/h ylinopeudesta mutta Linda Jussilainen antaa siitä 140€ sakot

        Eli Lindaa ei voisi paskankaan vertaa kiinnostaa perustuslaki saati ohjeistukset!

        Paljonkohan Linda Jussilainen antaisi ajokieltoa/sakkoa jos puhaltaa 0,3 promillea?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe