Himohamstraaja meidän rapussa

Yläkerrasta

Meidän alapuolella asuu todellinen himohamstraaja, jonka (omistus)asunto on täynnä kaikkea kamaa ja nainen kulkee kaman seassa "polkuja" pitkin. Muutama viikko sitten asunnosta tuli ihan törkeän paha haju rappukäytävään ja kun virkavalta kävi sisällä, postia oli reilusti yli metrin pino ja eukko ihan kunnossa. Aina ei ole vissiin ollut, mieleterveysongelmia kaiketi. En tiedä mikä siellä haisi.
Nyt on kuitenkin tullut huoli, että jos siellä syttyy tulipalo, niin sitä ei saada sammumaan ja millaista vauhtia palo leviäisi... Miten taloyhtiön tulisi toimia? Pitääkö puuttua ja mitä kautta?

31

2096

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oletko-parempi

      oletko käynyt tarkistamassa. hanki kuule oma elämä.

      • meneulos

        aina sama ,,joka istut koneen ääressä kaiket päivät sinun se kannattaa hankkia oma elämä eikä aina kommentoimassa toisten kirjoituksiin Joten hanki itse oma elämä pidähän sama nimimerkki kun kirjoitat tänne tälläkertaa se on oletko-parempi,,


      • helena51

        Taas välinpitämätän ihminen joka ei ymmärrä mitä tuosta kaaoksesta voi seurata. Haluaisitko että asuntosi palaisi hamstraajan takia tai että taloyhtiöösi tulisi tuholais- ja hygieniaongelmia? Ilmeisesti haluat.


    • hohhoijaa22222

      Hanki elämä ja anna alakerran eukon olla rauhassa etenkin kun hajuhaitat eivät teidän asuntoonne asti yllä! On sulla ongelmat, voi luoja.

    • mekkk

      Jos asukkaalla on liikaa palokuormaa asunnossa niin palotarkastaja paikalle niin tyhjenee kämppänopeesti aploturvallisuuteen vedoten,

      • A.aplotarkastaja

        Aplotarkastaja tarkastaa aploturvallisuuden ja kaikki aplodeeraa.


      • ope222
        A.aplotarkastaja kirjoitti:

        Aplotarkastaja tarkastaa aploturvallisuuden ja kaikki aplodeeraa.

        nulikka opi kirjoittaan tai mee kansa kouluun opetteleen kirjoittamista


      • aploturvallisuustärkeää
        ope222 kirjoitti:

        nulikka opi kirjoittaan tai mee kansa kouluun opetteleen kirjoittamista

        Oikeaoppisesti se menisi jotakuinkin näin; Nulikka, opi kirjoittaMAAN, tai MENE kansakouluun opetteleMAAN kirjoittamista.
        Jotta, taitaa joku muukin olla koulutusta vailla...


      • A.aplotarkastaja
        ope222 kirjoitti:

        nulikka opi kirjoittaan tai mee kansa kouluun opetteleen kirjoittamista

        Tarkkaavaisuutesi ei ole kovinkaan kehuttavalla tasolla, ja kirjoitustaitosi on vieläkin kehnompi. Suosittelen tukiopetusta välittömästi, ettet munaa itseäsi enempää.


    • rojuaromua

      Ties mitä arvokkaita antiikki ynnä muita esineitä siellä haisevien roskien seassa voi piillä?

    • fperp

      Jokainen hoitaa huushollinsa tavallaan, eipä kuulu mulle, eikä sulle...tuskinpa sieltä nyt sentään tulipalo leviää.

      • Oletko nähnyt neloselta tulevaa himohamstraajat-ohjelmaa? Kun katsoo sitä tavaran määrää, niin on helppo uskoa että jos siellä palo syttyy, niin se on menoa sitten. Eikä paloturvallisuus ole ainoa huoli; aiemmin on mainittu mm tuhoeläimet, jotka elävät herroiksi sellaisessa ympäristössä.

        Vaikka on totta, että kukin taaplaa tyylillään, eikä siihen ulkopuolisten mielipiteillä ole merkitystä, hamstraaminen on vakava mielisairaus. Se haittaa omaa ja muiden elämää huomattavasti, ja siihen pitäisi voida puuttua.


      • Kyylätrules

        "Se haittaa omaa ja muiden elämää huomattavasti, ja siihen pitäisi voida puuttua."

        Ja varsinkin naapuri kyylää.


    • 38v

      Ota yhteys talonyhtiön isännöitsiään joka ottaa asian esille ensin hallituksessa ja sen jälkeen varsinaisessa yhtiökokouksessa! Laissa on että asuin huoneiston ulkopuolelle ei saa tulla minkäänlaista haju tai muuta haittaa mikä häiritsee tai haittaa toisten ihmisten elämää ja mikä alentaan toisten ihmisten asunnon arvoa! Oli sitten asia mikä hyvänsä niin naapuri ei saa häiritä toisia asukkaita toiminnallaan! Talonyhtiö laki! Olen kokenut saman ja tuota kautta ongelma poistui!

    • 1111111qqqqaaaasqsx

      mikään ei ole ihanampaa kuin naapuri joka kyyylää toisen naapurin tekemisiä ei vaan vitsi vitsi. aloittaja voi muuttaa toiseen taloon tai sitten lopettaa sen kyyläämisen niin ei huoli paina päätäsi. muuta et voi tehdä.

    • hajuhemmot

      Mulla sama juttu,huolissaan olen hamstraajasta talossa.Sen verran tiedän että kerran jo pieni tulipalo sytty liian tavaramäärän vuoksi keittiössä,kun rasvapussi tipahti hellan päälle ja sytytti tulipalon.Hajuhaittoja todellakin on,kun parveke täynnä roskapusseja ja kämppä,kesällä se vasta mukavaa on kun kärpäset pörrää ja hajut tulee ilmastoinninki kautta sisälle.Sostyöntekijät ja isännöitsijä käyny varottelemassa,mutta mitäs ne mahtaa,ei mitää.Hamstraus on tosi paha mt-ongelma.

    • ghfhfgh

      Vähän joka kylällä vielä noita jolla jonkunlainen autonkottero reissuihin.Sairaalloista autokorjaamojen romujen ja romulavojen tonkimista ja risat pienkoneetkin kelpaa nurkkiin. Väkinäisiä repsottavia aitavirityksiä kun viranomaiset syystä valittavat näkymistä.

    • semmostase

      Meillä myös rivitalon päätyasukas nostelee roskapussit asunnon joka seinustalle ja roikkumaan oven pieleen. Joskus talonmies on näkynyt hakevan roskapusseja kymmenittäin pois samalla kun siivoaa ympäristöä. Ongelma tiedetään, mutta ratkaisua ei ole näköpiirissä valituksista huolimatta. Kyllä niitä roskia varmaan säilötään sisälläkin..joten hiiriä ja rottia odotellessa.

    • kukamissälie

      asuin himohamstraajan kanssa.. heitin hänet pihalle, kun alkoi kotonta löytyä pien eliöitä. Nyt vuoden ajan hiljalleen siivoillut, mutta vieläkin on romua, romua....

    • Hujoppi

      Hei! Riippuen missä päin Suomea asut, sinun kannattaa ottaa yhteyttä kuntaasi. Kaupungin, jossa asun, nettisivuilla lukee näin "Terveydensuojelulain (763/1994) mukaan asunnon ja muun sisätilan ilman tulee puhtaudeltaan olla sellaista, ettei siitä aiheudu tilassa oleskeleville terveyshaittaa. Myöskään muut asumisolosuhteet eivät saa aiheuttaa terveyshaittaa - esimerkiksi lämpötila, kosteus, melu, ilmanvaihto, mikrobit, valo ja säteily. Asunnontarkastuksia tehdään asumisolosuhteista aiheutuvien terveyshaittojen selvittämiseksi." En tiedä, mitä lomakkeita pitää täyttää ja paljonko tällainen tarkastus maksaa ja kuka sen maksaa. Oletko asuntosi omistaja vai vuokralainen? Jos omistaja, ota ensin yhteyttä taloyhtiösi isännöitsijään ja kysy häneltä toimintatavoista. Jos olet vuokralainen, ota yhteyttä vuokranantajaasi. Jos häntä kiinnostaa pitää vuokralainen asunnossaan, hän varmasti ottaa yhteyttä oikeaan tahoon.

    • NIMm

      Hamstraajan asunto on ensinnäkin paloturvallisuusriski, joka kerrostalossa koskee jo suurta joukkoa asukkaita.
      Lisäksi hajuhaitoista päätellen hamstraaja saattaa säilöä asunnossaa jotakin, minkä tarkastaminen taas kuuluisi kai jonkun terveystarkastajan tai vastaavan toimenkuvaan.
      Hamstraajan asunto rojuineen ja sotkuineen pilaa todennäköisesti pitkällä aikavälillä talonne. Hamstraajan asunnossa on taatusti erilaisia ötököitä alkaen turkiskuoriaisista, sinne pesiytyy hiiriä, jne. Sieltä elukat pikkuhiljaa levittäytyvät koko taloon. Hajuhaitta voi olla hetken rapussa, mutta pikkuhiljaa se on teidän jokaisen asunnossa rakenteiden kautta. Ainakin meillä kulkeutuu (kerrostalo vm .46) asunnoista tupakan ja ruuan hajut ympäriinsä. Tässä talossa ei tietääkseni kenenkään asunto ole kaatopaikka eli jos joskus naapurin ruuantuoksut tulevat meille, se on väliaikaista ja poistuu, toisin kuin hamstraajan asunnon piintyneet kaatopaikkahajut.
      Ts. asumismukavuutenne kärsii, asunnon arvo kärsii ja te joudutte itse kärsimään. Isännöitsijästä kannattaa aloittaa ja ilmoittaa hänelle. Samoin sossuun, jos sieltä tulisi joku tarkastamaan tilanteen, että hamstraaja yleensäkin pärjää omin voimin. Myös kunnan palotarkastajaan ja terveystarkastajaan kannattaa ottaa yhteyttä.

      • BUUUUUUUUUUU

        On tämä jännää, kaikki roskaroopet täällä mukamas tietää, että naapurilla on roinaa ja rojua kattoon asti ja haiseekin ja vali vali vali... Mutta, joku vanhus kuolee sinne kämppäänsä ja on siellä kuukausitolkulla, mutta yksikään naapuri ei näe, ei kuule, varsinkaan ei haista eikä tiedä yhtään mitään. Onkohan jotain pielessä?


    • BUUUUUUUUUUU

      Ai, mistä tiedät että siellä on "polkuja" ja metrin mittaisia postiläjiä?? Aika tekastulta jutulta vaikuttaa.

    • näinsemenee

      mielestäni tämä ei ole tekaistu juttu, koska jos tätä miettii niin se yksinäinen vanhus jaksaa siivota sitä asuntoaan, koska sillä on aikaa siihen ja näin ollen asuntoon ei keräänny sitä tavaraa, joka rupeasisi haisemaan. sitten nämä hamstraajat jotka eivät koskaan siivoa asuntoaan alkavat haisemaan, koska keräväät sitä likaa ja niitä tuholaisia ja kaikkia hajuhaittoja joista on helppo päätellä kuka sitä romua kerää asuntoosa. jos tätä asiaa rupeaa yhtään miettimään niin ei ole yhtään vaikeaa päätellä asioita miten tämä asia oikeasti kulkee ja täällä jo tuli hyviä neuvoja asioihin eli isännöitsijän kautta asiat lähtee rullaamaan hyvin eteenpäin.

    • Lambi

      Mielestäni silloin,kun jotain pielessä taloyhtiössä otettava yhteyttä isännöintiin,joka huolehtii ennaltaehkävästi. On hyvä,että joku vaivautuu asiASTA,JOKA VOIDAAN SELVITTÄÄ.Asun kerrostalossa,jossa kukaan ei tunnu välittävän mistään,hallituksen jäsenet asuvat jossain muualla.Talossamme asuu kylläkin ikkunavahti(verhot keskeltä auki)joka tuntuu seuraavan ihmisten kulkemisia,muttei puutu talon epäkohtiin(ei uskalla).Jos isännöintiin ilmoittaa,toiminta todella hidasta Esim.pyörävajaamme tulvi vettä,kun putki irti liitoksista,taisi siihen mennä puoli vuotta,kun korjattiin.Olin aikaisemmin hallituksessa ja talossamme oli todella retuperällä asioita,joita saimme kuntoon.Isännöinnin vaihtoa olemme harkinneet moneen otteeseen,mutta aina on ollut riittävästi vast.ettei ole onnistunut.Asioihin puuttumalla ajoissa estetään monia vakavampiakin ongelmia.

    • sysaitkaasyvaitkaa

      Tuttavani asensii vuosia sitten vuokra kerrostaloasuntoihin palovaroittimia.
      Eräässä huoneistossa oli jätetty kaikki tyhjät maitopurkin, lehdet ynnä muut roskat lattialle. Roska ylsi lähes hellan tason korkeudelle. Että kyllä näitä roskaihmisiä on.
      Pieneliöitä näihin huoneistoihin tulee ja ne leviävät ilmastoinnin kautta muihinkin huoneistoihin ajan kuluessa. Niitä onkin sitten erittäin vaikea hävittää. Oikeastaan vähintään kerran vuodessa jokaiseen huoneistoon tulisi tehdä tarkastus ja, jos asunnossa kasvatetaan pieneliöitä asuntoyhtiöllä tulisi olla välitön oikeus toimia ongelman poistamiseksi.

    • kateus

      Eikö kannattaisi huolehtia vain omista tavaroista ja hajuista. Jos jollain on varaa ostaa mitä mieli tekee vaikka ei tarvitsekaan tavaroita , niin OMA ASUNTO , OMAT "POLUT". Omistusasunto on omistusasunto ja siellä saa olla tavaraa vaikka lattiasta kattoon. Ihan tyypillistä "mitä jos" sittelua , tulipalo,tulva tai voi sinne pudota vaikka lentokone. Tehdään sitten mitä tehtävissä on ,kun on ajankohtaista. ANTAKAA IHMISILLE VAPAUS TEHDÄ MITÄ HALUAA ,EDE OMASSA ASUNNOSSAAN. Pidä ovesi kiinni äläkä kurki naapurin asuntoon. Selvää kateutta.

      • Anonyymi

        ❤️❤️❤️Riittää, kun huolehtii että antaa muille kotirauhan, omat koirat, jälkelöiset ja vieraat ei häiritse kuin ei itsekään.

        Todella röyhkeää alkaa määrätä tai olla ottanut selvää naapurin kodin sisätiloista. Täytyy olla jotenkin rajaton ihminen, ja lisäksi yrittää varmaankin saada muut naapurit vääränlaiseksi leimaamansa kimppuun.


    • riittää

      Olen samaa mieltä, jos olet terveydenhuollon ammattilainen (laillistettu), niin voit toki keskustella omaisten kanssa asiasta, jos epäilet ja arvioit, että naapurisi toimintakyky on heikentynyt. Tuo haju on sellainen, joka voi häiritä muita ja viitata siihen. Muussa tapauksessa jätä asia terveydenhuollon ammattilaisten huoleksi. Maallikko ei osaa, eikä saa tehdä toimintakyvyn ja kotona selvitymisen arvioita oman mutu-tuntuman pohjalta.

    • Anonyymi

      Ostotauti eräs sairaus.Eräskin henkilö kiertää kirpputoreja päivittäin ja ostaa turhaa krääsä. Pieniä käytäviä asunnossa.Nukkuu sängyssä mikä on romuläjän takana.

    • Anonyymi

      Olisi varmaan hyvä, jos miehillä olisi työ tai useampi, niin ei ehdi päivystää tai kiusata tai vahtia naispuolisia naapureita, kuulostat aikuiselta koukukiusaajalta. Miehet kotosalla... Ei välttämättä kiva juttu, jos ulkona päivystys

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe