Aku Kopakkalan tapaus.

wweeee

http://www.hs.fi/talous/a1430885008004

Akulle korvaukset tai Mehiläinen boikottiin! Kyllä psykologin pitää saada sanoa oma kantansa lääkkeisiin joilla on valtavasti haittavaikutuksia, mutta joiden teho vastaa tutkimusten mukaan lumetta. Pitäisi antaa ennemmin mitali kuin potkut.

12

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eikritiikkiä

      > Hänen mukaansa on sovittu, ettei Mehiläisen nimissä lähdetä arvioimaan Käypä hoito -suosituksia, joita kohtaan Kopakkala on ollut kriittinen....

      Onpa mielenkiintoinen vaatimus. Mikä takaa, että nämä suositukset ovat aina parasta potilaalle?

      • Etymmärtänyt

        pointtia, joka oli että tottakai yksityisenä ammatinharjoittajana saa olla julkisesti kuinka kriittinen haluaa, mutta jos teet sen työnatajasi nimissä/puolesta niin se ei ole hyväksyttävää mikäli ei työnantaja itse ole siihen suostunut.


    • Caporegime

      Hän rikkoi vaikenemisen lakia. Hyvät veljet katsoivat, että hänen aikansa koneiston syötettävänä loppui.

    • Vkkvbl

      Jos ei saa tosiasioista puhua tai olla kriittinen niin se on pahuutta. En minä SSRI lääkkeitä täysin lyttää, mutta kyllä totuus pitää voida silti ääneen sanoa.

    • Laccxg

      Mitäs jos siellä käypähoidossa lukisisi että selkäkivuista valittavalle tarjotaan ensijaisena hoitona morfiinireseptiä. Ja sitä ei saisi kritisoida?

      • Käypähoito

        Onko tieteellisesti tutkittu, että se Käypähoito toimii, sopii kaikille yksilöille?
        Senhän me tiedämme, jopa ilman tieteellisiä koketakin, että ihmiset ovat yksilöitä, ja heidän terveytensä, ja etenkin terveydenhoitonsa tarvitsee hoitoa, joka lähtee kunkin yksilön tarpeista! Jos yksilölle parasta tulosta halutaan.


      • Vivik

        Käypähoito on jonkun lääkärien hallinnon ja lääketehtaiden yhteispäätös mitä määrätään mihinkin. Ei tietenkään se kaikkiin yksilöihin toimi mitenkään ihanteellisesti. Pohjana on tiede, mutta on siellä paljon lobbaustakin ja asenteellisuutta/asennevammaa.


      • pohjanaonlobbaus
        Vivik kirjoitti:

        Käypähoito on jonkun lääkärien hallinnon ja lääketehtaiden yhteispäätös mitä määrätään mihinkin. Ei tietenkään se kaikkiin yksilöihin toimi mitenkään ihanteellisesti. Pohjana on tiede, mutta on siellä paljon lobbaustakin ja asenteellisuutta/asennevammaa.

        Lääkeyhtöiden tekemissä "tutkimuksissa" on pohjana tosiaankin kovaa tiedettä. Koehenkilöt rekrytoidaan halukkaiden joukosta niin, että ensin pistetään kaikki osallistujat pelkästään placebolle kahdeksi viikoksi. Ne joiden depressio paranee kahdessa viikossa placebolla olennaisesti, poistetaan kokeesta. Myös kaikki muut todennäköisesti lääkkeiden tehoon huonosti reagoivat kuten kroonisesti sairaat yms. poistetaan. Tutkimus kestää yleensä muutaman viikon. Tuon aikana monet potilaat oppivat tuntemaan lääkeaineiden sivuvaikutukset, mikä purkaa placebokontrollin osaltaan koska potilaat tietävät mihin porukkaan kuuluvat. Lisäksi vuosikausien aikana kehittyvät vaikutukset eivät tule näkyviin näissä kokeissa. Kaikeasta tästä kamalasta vaivannäöstä huolimatta SSRit selittävät keskimäärin 25% lääkkeiden tehosta suhteessa spontaaniin remissioon ja placeboon. Niiden teho on yhtä hyvä kuin SSREn eli serotoniinintakaisinoton tehostajan. Todellisuudessa serotoniinihypoteesi ei ole tiedettä eikä yksikään uskottava tieteilijä pidä masennuksen keskeisenä piirteenä serotoniinivajausta. Ei yksikään. Kysessä on markkinointislogan eikä mitään muuta.


    • 21122

      Taitaa olla lääkäreiltä omien aivojen käyttö kielletty. Käypähoitosuosituksia pitää orjallisesti noudattaa tai kenkää tulee. Kritisoida ei saa. Nyt ymmärrän miksi arvauskeskus toimii niinkuin se toimii.

    • w3rw3

      Barrikaadeille Akun puolesta!

      • tarttis-tehdä-jotakin

        Meni varmaan talous sekaisin.Mutta kun rahan kerääminen on laitonta, muille paitsi uskovaisille.


      • efqw

        Nyt menee ihan ohi aiheen, mutta nyt kun uskovaiset otit puheeksi niin mielestäni mm. kristinusko on vain keino verottaa siivu siitä kakusta mitä valtio verottaa. Siis keino työntää käsi sinne isoon kirstuun ja sanoa että meille kanssa ja Jumalan nimissä. Uskontoa voidaan työntää yli valtioiden rajojen ja kukaan ei ole turvassa.

        Ja lääkkeet taas on lääkeyhtiöiden tapa työntää kanssa oma kätensä sinne kirstuun ja ihmiset maksaa ja lisäksi KELA maksaa. Isojen poikien ja tyttöjen strategiapeliä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe