Sairaanhoitajaksi nopeesti

KiireKisu

Sattuisko joku tietään, miten nopeesti voi valmistua sairaanhoitajaksi ja jos vielä vois vinkkailla että mitkä on parhaat tavat miten opintoja pystyy nopeuttaan? Kaikki keinot käy.

12

4025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkisläinen

      Tämmönen vinkki et:
      1. pääse kouluun
      2. opiskele

    • einiinhoppu

      On olemassa asioita, jotka vievät aikansa. Sairaanhoitajaksi opiskelua ei pysty nopeuttamaan juuri millään. Sairaanhoitajan tutkinto nimittäin ei ole pelkkä suoritus, jonka voi käydä tekaisemassa. On oikeasti opittava paitsi tietoa myös taitoa käytännössä. Tärkeä osa oppimista on lisäksi sosiaalistuminen sairaanhoitajan rooliin.

    • kylläon112

      On kyllä mahdollista ns. HOPSeilun avulla. Esimerkiksi lähihoitajat voivat valmistua 2,5 vuodessa. Jos et ole lähihoitaja realistinen tavoite on 3v. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, että osa kursseista menee päällekkäin, koulupäivät ovat aina täynnä, lomaa ei ole, kesälomallakin suoritetaan opintoja tai harjotteluita. Paljon se vaatii mutta ei ole mahdotonta. Itse suosittelen nopeampaa valmistumista vain opiskelijoille joilla on sote alan työkokemusta tai on lähihoitaja.

      • Mitenon

        Tarkoitatko että lähihoitaja saa puolen vuoden verran hyväksilukuja?


      • näinseo

        No ajassa sitä on vaikea määritellä, mutta lh ei tarvitse käydä alun perushoidon harjoittelua eikä teoria tunteja. Niiden tilalle voi ottaa sitte muita tulevia kursseja ja siten mennä opintojen edelle.


      • JosuliHosuli

        Kaikki sairaanhoitaja linjat mitä olen nähnyt olvat kaikki 3,5 v pitkiä. Lähihoitajilla on jo perustiedot hoitoalalta että ihan loogista jos saavat opinnoissa hyvitystä, mutta en tiedä kuinka paljon.


    • Jonsku13

      Siskoni valmistui juuri sairaanhoitajaksi alle kolmessa vuodessa ja kävi myös 3kk:n ajan vaihdossa. Kova opiskelumotivaatio ja hyvä organisointikyky olivat avainasemassa tiiviissä opiskelutahdissa.

    • 24kk

      Tässä parhaat vinkit.
      1. Opiskele 6 päivänä viikossa. Tekee vuodessa 50 päivää lisää, 10 työviikkoa on 15 op. Kahdessa vuodessa säästät yhden lukukauden, 30 op.
      2. Pidä vain 1 kk kesälomaa 2,5 kk:n sijaan. Tekee 1,5 kk lisää, eli toiset 15 op. Kaksi kesää säästää yhden lukukauden, 30 op.
      3. Opiskele ajoittain kahdessa vuorossa. Aloita opinnäytetyö toisen vuoden alussa ja tee sen kanssa yhtä aikaa muita opintoja ja harjoitteluita, ota tarvittaessa harjoittelussa viikonlopppu- ja yövuoroja.

      Bonusvinkki: Kierrä kaukaa sellaiset oppilaitokset, joissa ei voi tehdä verkkokursseja tai kesäopintoja tai joissa ope tulee inisemään jotain tuon suuntaista kuin nimimerkki einiinhoppu.

    • erefa

      Itse valmistun entisen lähihoitajataustan ansiosta 3 vuodessa. Nopeamminkin varmasti voisi, jos tekisi opintoja tiukempaan tahtiin esim. kesäopintoina.

    • sh123

      Valmistuin sairaanhoitajaksi vähän vajaassa kolmessa vuodessa (lukiopohjalla). Tähän tavoitteeseen pääsin tekemällä tentit ajallaan ja ensimmäisellä kerralla läpi (toisin kuin monet luokkalaiseni, joilla oli viimeisenä vuonna vaikka kuinka paljon ensimmäisten vuosien tenttejä vielä rästissä). Lisäksi viimeiset harjoittelut tein "omalla" aikataululla - suoritin kesän aikana työharjoittelun minkä luokkalaiseni suorittivat vasta syksyllä, ja siten pääsin syksyllä jo aloittamaan viimeisen työharjoitteluni, puoli vuotta luokkalaisiani edellä periaatteessa. Tämä toki vaati myös itseopiskelua jonkin verran (päällekkäisyyksistä johtuen) ja paljon aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta. Ainakin täällä suunnilla kesäksi oli vaikeaa saada harjoittelupaikkaa, koska vakituisia työntekijöitä on niin paljon lomilla silloin. Mutta jos tämä onnistuu, niin kyllä ainakin loppuvaiheessa opintoja voi joillakin kuukausilla valmistumista suht helposti tiivistää. Ja tämä tietenkin vaatii myös sen, että opinnäytetyö on aloitettu hyvissä ajoin ja tehokkaasti tehty, eikä jätetty roikkumaan sinne viimeisille kuukausille.

      Eli itsekuria ja oma-aloitteisuutta, niin monesti onnistuu. Riippuu toki koulustakin, joissain kouluissa opettajat ovat vähän nihkeitä siihen, jos opiskelija tekisi jotain omalla tyylillään/aikataulullaan (vaikka kyse olisi nimenomaan asioiden etukäteen suorittamisesta ja itseopiskelusta). Joissain kouluissa järjestetään kesäkursseja (joihin kannattaa osallistua jo alkuopinnoista), mutta kaikkialla niitä ei vain ole. Läsnäolopakko tunneilla on myös kovin koulukohtaista, ja sekin toki vaikuttaa asiaan, koska nopealla aikataululla opiskeltuna päällekkäisyyksiä meinaa tulla väkisinkin.

      Mutta jos nyt ihan fiksusti ajatellaan, niin välttämättä nopeasti opintojen suorittaminen ei ole paras tapa. Eri asia saattaa olla, jos meinaat vaikka jatkaa opintoja sairaanhoitaja-tutkinnon jälkeen. Jos kuitenkin meinaat tehdä loppuelämäsi sairaanhoitajantöitä, niin mielestäni ei ole mitään järkeä yrittää opintoja tiivistää tuolla puolella vuodella. Siitä ei käytännössä mitään iloa ole, vaan enemmän työtä itselle ja voi olla myös että oppiminen kärsii. Tämä kun on tosiaan myös osaksi ammatti, johon kasvetaan ajan myötä. Kasvaminen toki jatkuu myös työelämässä. Laittamalla työharjoitteluja putkeen toinen toisensa jälkeen (jota joudut tekemään, jos haluat nopeammin valmistua), jää oppiminen työharjoitteluissa todennäköisesti vähemmälle. Työharjoittelut ovat kuitenkin yleensä melko rankkoja, ja sen takia 1 harjoittelu per lukukausi on melko hyvä tahti. Kaksikin menee, mutta 3-4 harjoittelua puolen vuoden sisällä alkaa tuntua jo melko rankalta.

      Mutta sairaanhoitajan töitä pääset kyllä tekemään jo opiskeluaikana halutessasi, yleensä kun opintoja on n. 2/3 suoritettu (tällöin lähtee -10% palkasta, koska olet opiskelija, mutta käytännössä se on hyvin pieni summa). Eli ei välttämättä kannata turhaan kuitenkaan kiirehtiä sinne työelämään...

    • 2012valmistunut

      Moi, itse olen aloittanut opinnot 09/2010 ja sh amk paperit sain 11/2012. Lukiotausta, kesäopintoja molempina kesinä ja ahkerasti töitä. Opinnäytetyö pitää aloittaa ajoissa ja seminaari-istunnot. Pieni koulu ja paljon joustoa opinnoissa niin hyvin onnistuu.

    • Oulussa

      14 kuukautta meni ja toisesta harjoittelusta lähtien kaikki harjoittelut työsuhteessa. Olen viittä vaille valmis lähäri taustaltani. Opparin tein kesällä. Tein tuotteen. Hops ja monimuoto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe