Lainojen yhdistäminen

Raharahana

Terve velkaa on 4 eri paikkaan yhteensä 27500. Käyn töissä netto 2100 joista vuokra auto ruoka vie tonnin.

Käteistä tilillä on 14000. Mutta tarvitsen jonkin verran rahaa bisneksiin aina oltavaksikin tilillä.

3 lainan lyhennys 200e/kpl ja yhden 680

Ajattelin ottaa lainaa lisää 17000 jolla maksan 3 pienintä pois ja sit käteisellä sen yhden.

Onko tässä mitään järkeä tai mikä olisi järkevintä

Tai sitten maksaa pois se jossa on se 680 lyhennys se ois vaan halvin koroiltaan pankkilaina siis

33

2235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehdotus_

      Maksa mielummin kolme pienempää lainaa jos niissä on kovimmat korot.

    • Raharahana

      680€ lyhennys on tavallinen pankki laina ja selvästi halvin koroiltaan mutta kovin lyhennys erä. 3 muuta lainaa on Visa, Svea ja Santander joissa jo kova korko.

      Tavallaan pystyn maksamaan nyt kaikkien lyhennykset koska tilillä on 14000 ylimääräistä mutta sen koko heiluu bisneksien mukaan 5-15 väliä.

      Sinällään olisi kiinnostunut vapauttaan se isoin kk erä 680€ koska nyt tilistä ei paljoa jää.

    • EiLuottoaenää

      Pankin silmissä olet pelkkä iso riski.

    • Raharahana

      Kyllä se on ihan totta ja tiedossani koska minulla on kohtuu paljon velkaa sekä velka on vielä jakaantunut 4 eri paikkaan. Tämän uuden yhdistämis lainan ajattelinkin ottaa muualta kuin omasta pankistani noita luotontarjoajiahan riittää.

      Tällä hetkellä siis koko palkkani menee elämisen kuluihin (vuokra,ruoka,auton bensa jne) noihin lainalyhennyksiin jotka on 1280eur Tästä syystä ylipäätään mietin että kannattaisiko minun niputtaa noita lainojani ja jos niin millä tekniikalla.

      Tällä hetkellä selviän siis kuukausittaisistalaina lyhennyksistä ja muista menoista mutta vain siksi koska minulla on hieman tuota puskuria (bisneksiä varten) bisneksiin ehkä riittäisi 5000 joten osan talletuksista voisi käyttää noiden lainojen yhdistämis asiaan.

      Pankkilainan korko on matala samoiten visankin korko on siedettävä mutta santander ja svea on jo kallista lainaa.

      • velkavelkana

        Etsi se kovakorkoisin pikkulaina ja maksa se ensimmäisenä pois säästöilläsi. Silloin sinulle jää 200 €/kk lisää käyttövaraa. Kerää muutama kuukausi rahaa takaisin tilillesi puskuriksi ja maksa pois seuraava pikkulaina. Älä ota uutta velkaa vanhojen hoitoon, jollei se oikeasti säästä kuluissa, lainan kokonaishinta koostuu muustakin kuin korkoprosentista. Sinulla on maksuvaraa nykytilanteessakin, sinun ei siis tarvitse tehdä tätä järjestelyä saadaksesi lisää maksuaikaa. Hyvinhoidettu pankkilaina kertyy sinulle pankin asiakasrekisteriin merkinnäksi luottokelpoisuudestasi. Siitä kannattaa pitää kiinni.


      • Raharahana

        Kiitos kommentista kuullosti järkevälle. Eli järjestely lainaa ei kannata ottaa sillä en säästä koroissa enkä kuluissa mitään ainoastaan saisin pienemmät kk lainanhoitokulut mutta luultavasti laina aika pitenisi myös.

        Tosiaan ehkä järkevää olisi maksaa kallein ekana pois. Toisaalta ehkä maksan sen pienimmän Visan (4200) ensin lähinnä siksi että tililleni jäisi enemmän käyttörahaa sekä siksi että se Visa olisi myös hätätilassa heti nostettavissa.

        Se pankin oma 10k laina himottaisi ekana hoitaa sillä siitä vapautuisi 680e tilistä muuhun käyttöön. Joten voisinhan tehdä niinkin että haen sitä 17k lainaa ja annan sen ratkaista myönnetäänkö sitä. Sen saaminen ei tietenkään ole varmaa. Tavallaan tuo järjestely laina ei kai varsinaisesti mitään pahennakkaan.


      • velkavelkana

        Pidä se pankkilaina ja maksa ensin pois kaikki rahoitusyhtiöt. Vaikka haaveilet, että tilistä 'vapautuisi' rahnaa, on se vapaus rajallista, jos jätät korkeakorkoisemmat velat maksamatta. Ensinnäkin: pankkilaina on aina edullisin laina. Rahoitusyhtiöihin turvautuvat lähinnä vakuus/takausongelmaiset asiakkaat ja laskutaidottomat tuhlarit, jotka eivät jaksa odottaa säästötilinsä karttumista ennen välitöntä 'tarpeen' tyydyttämistä. Siis kaikki-mulle-heti-tyypit. Jos pankki näkee rahaliikennettä rahoitusyhtiöihin, halvan lainan saanti voi tyssätä siihen. Pikavipit ovat ehdoton ei, eli fiksummat rahahanat tukkeutuvat.
        Maksa kaikki rahoitusroska ensin pois ja pysy jatkossakin erossa. Jos sinulla on kyky pitää tilillä yli kymppitonni käteistä, et todellakaan tarvitse hömppärahaa mistään. Jos Visa on pankistasi, en kiirehtisi sitä vaan näitä muita. Tällä menetelmällä pankki näkee sinulle useamman vuoden säännöllisen lainanhoitohistorian, kun taaperrat ensin 680/kk ja muista veloista suoriuduttuasi kuittaat tämän lainan kerralla loppuun. Jatkossa isomman kulutus/yritysluoton saanti on äärettömän paljon helpompaa. Jos nyt maksat pankkilainan ensimmäisenä, ei velkahistoriaa kerry etkä jatkossa saa isompaa lainaa. Tempoilevuus ei ole lainamarkkinoilla mikään meriitti.


      • Velkavelkana

        No huh huh sinun vastauksesi on niin järkevää että saat minunkin miettimään asioita kaksi kertaa eli todella hyviä pointteja kirjoitat.

        Se on totta että en tarvitse hömppä rahaa enkä varsinkaan pikavippejä sillä onhan tililläni 14k mutta on myös velkaa 27,5k

        Pää pankissa johon menee palkkani on se 10k laina (680lyh) ja sitten Visa ja 2 muuta lainaa on toisesta pankista. En ole halunnut pää pankin tietävän noista muista lainoista. Tässä valossa ehkä vielä voisin harkita Visan maksua ekana ja pidättäytyä hakemasta 17k lainaa.

        No nyt pitää nukkua taas yön yli ja miettiä sitten huomenna pää asia ettei tässä mitään lisätyperyyksiä tekis ja sais noi kaikki velat pois. Laitahan huomenna kommenttia jos jotain tulee mieleen ja muut kanssa. Öitä.


    • yhdistelijä
      • Raharahana

        Mielenkiintoinen yhteenveto ja aika houkutteleva ottamaan yhdistelmä lainaa. Ne joilla oikein kiperä tilanne tuo kannattanee lukaista. Itse vielä mietin hyödyttääkö yhdistäminen lopulta paljoakaan. Aiemmassa viestissä vastasin muuten vahingossa Velkavelkana nimimerkillä sorry siitä.


    • Raharahana

      Kiitos hyvistä kommenteista jälleen arvostan niitä. Toistaiseksi pidättäydyn hakemasta lisä lainaa sillä epäilen itsekkin nyt että en edes saisi sitä (17k) näin keskinkertaisilla tuloilla (2100).

      Teen niin että menen tuonne kesäkuun puoleen väliin jossa saan paremman lomatilin ja pohdin asioita uudelleen.

      Muuten tietääkö kukaan sitä asiaa että onko pääpankkini tietoinen toisessa pankissa olevista 3 lainasta? Itse en ole niitä kertonut.

      • velkavelkana

        Suomessa on pankkisalaisuus. Positiivista luottorekisteriä taas ei ole. Eli ei, pankkisi ei näe muuta kuin sen rahaliikenteen, minkä sinne ohjaat. Jos teet säännöllisiä tilisiirtoja tai lainanlyhennyksiä pankkitililtäsi toiseen pankkiin, ne näkyvät tietenkin.


    • Velkahelvetistäselvinnyt

      Lainaa on aika paljon ilmeisesti kulutusluotoiksi. Aika hyvä lainavertailu on täällä: http://www.vippinyt.com taitaa olla kaikki suomen lainat ja pikavipit. Olen itse Danske Bankin asiakas. Siellö jos on takaaja saa halpakorkoista lainaa 20 000 € asti. Lopun jos pystyisit maksamaan pois. Sitten tietty (sori muistutus) älä ota enää enempää lainaa.

    • spearthsheet

      Jos ihmisellä on lainaa 4 eri pankkiin, niin tuskin kukaan niistä pankeista ymmärtää sitä että on kolme muutakin pankkia jolle rahaa olet velkaa. Siinä sitten maksat ne kolme lainaa ja vasta aivan loppumetreillä voit saada sen yhden pankin tajuamaan asian.
      Eihän se lainaa antanutkaan pankki sitä tajua, että et selviä heidän antamastaan luotosta... eivät tajunneet vaikka antoivat lainaa lainan päälle ja ovat nähneet asian jo pitkään....
      Mitä mä tekisin.... laskisinkaikki neljä luottoa yhteen ja jakaisin summan niin, että tietäisin kunkin lainan osuuden kokonaismäärsästä. jos tuloa on 2100e/kk, nii se kyllä mahdollistaa vaikka 650e kuukausierän maksun. Jaa tuo 650e sitten siinä suhteessa kullekin luotolle ja lisää jokaiselle tilille vielä se tilinhoitomaksu.
      Korko% näet laskuista... sit vaan ketjutat kaavat laskentatauluun ja saat selville milloin olet kuivana.... joku päivä sit yks luotto on pois ja lasket kaiken uudelleen kuten jo alussa tehtiin.... Se muute kasvattaa myös luottokelpoisuuttasi....

    • kuusessaollaan

      Kyllä elämä opettaa....

    • 4tyhmä

      Hei,

      onko kukaan teistä saanut oikeasti pankista järjestelylainaa? Oma pankkini jossa olen ollut asiakkaana yli 10 vuotta ja hoitanut sinne suuntaan asiat hyvin, ei suostunut antamaan minulle 10 000 e:n järjestelylainaa vaikka olisin ollut valmis lyhentämään sitä 500e/kk. Tällä hetkellä maksan moneen eri paikkaan melkein 1000e/kk josta suuri osa menee korkoihin (koska olen ollut tyhmä ja ottanut tällaisia lainoja useamman kappaleen). Tarjouduin toimittamaan pankille lainojen tiedot jolloin he maksavat ne pois, tämä ei kuitenkaan olisi auttanut mitään.

      Otin yhteyttä muutamaan muuhunkin pankkiin mutta ongelma oli se ettei minulla ole heillä asiakkuutta. Harmittaa ettei omasta pankista herunut ns.järjestelylainaa, kyseessä kuitenkin Nordea. Näin minulle siis sanottiin puhelinneuvottelussa.

      Onneksi on palkkatyö ja olen ahkerasti maksellut aina kun mahdollista isompia summia lainalyhennyksiä pois. Ehkä pahin murheenkryyni on 3 vuotta vanha ellos-laina joka ei tunnu pienenevän millään :'( No, ehkäpä parin vuoden päästä suurin osa on jo maksettu pois.

      • velkavelkana

        Pankit eivät halua rahoittaa hömppärahafirmojen liiketoimintaa. Oma luottokelpoisuutesi on pankin silmissä pakkasella, kun tililtäsi näkyy rahaliikennettä vippeihin ja kulutusluottopuljuihin - vaikka kuinka olisi maksuvaraa ja kuinka kykenisit hoitamaan järjestelylainasi, olet osoittanut olevasi asiakkaana epäluotettava, kun olet hakenut rahoituspalvelusi toisilta toimittajilta. Etkä edes kannattavasti.


      • 4tyhmä

        Ymmärrän tuon kyllä hyvin ja siksi olenkin luovuttanut järjestelylainan saamisen suhteen. Olen iloinen että olen vakityössä ja luottotiedot kunnossa kuitenkin, nyt makselen vain ahkerasti pois noita nykyisiä lainoja.


    • 4tyhmä, olen saanut omalta pankiltani järjestelylainan (Nordea) 2013. Samantapainen tilanne eli palkkatuloilla en enää saanut kaikkia velkoja saatikka muita menoja enää maksettua vaan aina piti jättää jotain väliin että sai edes jotain maksettua. Liian monia erillisia velkoja, lähinnä vippejä. Pankkihan vaatii lainaa varten takuut joita sinulla nyt ei ole antaa.. vaikka miten lupailisit maat ja taivaat. Omalla kohdalla avukseni osui Takuu-Säätiö joka takasi minulle järjestelylainan omasta pankistani. Olet ilmeisesti töissä ja toiv vakkariduunissa. Velkasummasi on aika pieni(10.000€?). Olet maksellut koko ajan velkojasi pois suurilla summilla, vaikka ilm uuttakin tullut siinä samassa. Kannattaisi käydä tutustumassa säätiön sivuilla, luulen että tässä saattaisi olla sinulle sopiva vaihtoehto katkaista velkakierre. Tosin jos näin onnellisesti käy nii siinä samassa menee sinulta luottotiedot 2 vuodeksi. Tällähän ei ole väliä mikäli muita merkintöjä on/tulee.
      Käytäntöhän on että hakijan kaikki velat niputetaan yhteen (vipit,muut lainan/luotot ja rästiin jääneet laskut), asuntolaina ei kuulu näihin. Maksimi takaussumma on 34.000€, jos menee yli säätiö ei takaa lainaa. Hain takausta 06/2012 ja järjestelylaina nostettiin 02/2013. Aikaa meni ja papereita sai lähetellä velkaneuvojalle (2 käyntiä) ja säätiölle (n. 10 puhelua säätiön takausvastaavan kanssa). Oma työ oli taas oman pankin kanssa kun saldoja heille toimittelin (n. 5 tapaamista pankkineuvojan kanssa). Mutta kaikki tämä kyllä kannatti. Alkuvuonna 2012 sain juuri ja juuri hommattua itselleni ruuan ja vuokran hoidettua ajallaan. Ylimääräistä rahaa ei ollut mihinkään. Laskuja/muikkareita tuli päivittäin 2-5 kpl.
      Tällä hetkellä saan nuo 2 laskua kerran kuussa. Luottotiedot palautuvat n vuoden kuluttua koska uo kerkesi takauksenhakuaikana alkamaan eli YVK-merkintöjä tuli.

      Omalla kohdallani todellinen pelastus. Tällä hetkellä palkasta menee vain yksi lainanlyhennys vielä 1,5v ajan. Myöskin talouteni kk-menot ovat karsiutuneet vuokraan, sähköön ja puhelinliittymään. Vakuutukset (koti/auto/mp) maksan puolivuosittain kesälomarahoista. Vaikka lainasumma on n. 700€/kk niin siitä huolimatta olen saanut jopa säästöön tasaiseen tahtiin hätävararahastoa.

      Ihan vinkkinä, älä odotele yhtään parempia päiviä koska niitä ei tule. Hae heti apua. On hyvä aloittaa tutustumalla säätiön sivuihin ja varaa aika kuntasi velkaneuvonnasta. Itse tein sen virheen että odottelin ja vitkuttelin. Velkapottisi kasvaa koko ajan ja vieläpä mahdollisen takauksen hakemisenkin aikana. Se mitä itse juuri nyt voit tehdä on se että makselet kaikista pienemmät lainat pois eli sellaiset jotka saat 1-2 erässä KOKONAAN pois. Kaikki muut elloksen 2000€ velan 100€ kuukausilyhennykset ovat nyt tuuleen heitettyä rahaa. Tuollakin satasella saat joitain lainoja hoidettua. Ts tilanteesi näyttää huonolta jo nyt.. usko pois.

      • 4tyhmä

        Kiitos vastauksesta!

        Olen itseasiassa käynyt jo velkaneuvonnassa jonka kautta koitimme sopia vapaaehtoista velkajärjestelyä --> ellokset ym.eivät suostuneet vaihtoehtoon. Tämän jälkeen pohdimme velkaneuvojan (joka kyllä oli mukava mutta mielestä yhtä tyhjän kanssa, samat tiedot löysin netistä!!!) kanssa takuu säätiön vaihtoehtoa mutta en missään nimessä halua menettää luottotietojani. Minulla on mm.tulossa asunnon vaihto vuoden päästä ja luottotiedottomuus tekee kämpän saamisesta todella vaikeaa pk-seudulla.

        mutta kiitos vinkeistä, minun on ehkä pohdittava tarkemmin takuu säätiön vaihtoehtoa. On myös pieni mahdollisuus että saisin toisen vanhemmistani takaamaan tuon järjestelylainan mutta sitäkin vaihtoehtoa olen halunnut pitää sitä viimeisenä vaihtoehtona sillä en halua sotkea muita ihmisiä omaan tyhmyyteeni.

        Sain itseasiassa lomarahoistani vihdoin maksettua yhden pienemmän lainan kokonaan pois! jeee! tällä hetkellä velkojen yhteissaldo on 9800euroa! runsas vuosi sitten kesällä se oli lähemmäs 15 000 eli raivolla olen niitä maksanut pois


    • Ve.laton

      Tietenkin lyhennät sillä 14 tonnilla velkaasi ja sen jälkeen loput velat nopeutetusti koska sulla on rahaa enemmän lyhennyksiin ton 14 tonnin maksun jälkeen.

      • spearsheet

        Se on kyllä fiksuinta just noin, että 14000e lainoihin heti niin, että tappaa kaikki isommat lainat kokonaan ja tekee lopuista sit selvää vaikka sillä 650e/kk. Sen 14000e saa sit kyllä takas reilussa kahdessa vuodessa säästämällä sen 650e/kk... Aika typerä tuo aloitus.


      • luettekotealoituksia
        spearsheet kirjoitti:

        Se on kyllä fiksuinta just noin, että 14000e lainoihin heti niin, että tappaa kaikki isommat lainat kokonaan ja tekee lopuista sit selvää vaikka sillä 650e/kk. Sen 14000e saa sit kyllä takas reilussa kahdessa vuodessa säästämällä sen 650e/kk... Aika typerä tuo aloitus.

        Aloittaja kirjoitti, että tarvitsee bisneksiinsä (yritykseensä ?) aina käteistä varalle.


    • niinnu99

      Itse löysin apua lainojen yhdistämiseen http://www.xn--lainojenyhdistminen-twb.com/ sivustolta.

      Tuon kokoiseen lainaan kannattaa pyytää lainatarjous usealta eri lainanvälityspalvelulta.
      Itse pyysin kahdesta eri palvelusta ja sain yli kymmenen lainatarjousta.

      • rgjtjgj56yj68hj

        Lainanvälityspalveluihin ei kannata luottaa, keräävät vain taloustietojasi asiakasrekisteriinsä ja antavat niitä eteenpäin "yhteistyökumppaneilleen". Kannattaa varautua myös "yhteistyökumppaneiden" sähköpostimainoksiin.

        Kannattaa etsiä yhdistelylaina itsenäisesti.


    • Päiviliini

      Hei.
      Jos sinulla on maksu kykyä niin en suosittele ottamaan yhtään enempää lainaa.Pidä pää kylmänä ja yksi kerrallaan pois,liuuttamalla niin että panostat yhteen enempi ja toisiin minimi maksut.Velkaa velan takia ei ole oikea asenne ja ratkaisu tilanteeseen.Ja totaali stoppi kaikkeen ylimääräiseen.Tsemppiä sulle.

    • Pankin_täti_neuvoo

      Ei pikavippiä saa noin paljon.

    • yhdistelijä8
    • Anonyymi
    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe