"Sinut on jo parannettu 2000v sitten, usko ensin..

2000vsitten

helluntaiparantajat, ja TV7:n parantajat, sanovat sairaille mm. syöpäsairaalle, joka odottaa paranemista, että sinut on parannettu jo 2000 v sitten. Tämän jälkeen paranet.
En parantunut :(.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UskotaanHerraan

      Miteen sinä tiedät ettet olle parantunut?
      Katsotko oireisiin?
      Koetatko tunnustella, miltä tuntuu?
      Uskoto, mitä lekurit sanoo?

      Jesaja 53:
      1. Kuka uskoo meidän saarnamme, kenelle Herran käsivarsi ilmoitetaan?
      2. Hän kasvoi Herran edessä niinkuin vesa, niinkuin juuri kuivasta maasta. Ei ollut hänellä vartta eikä kauneutta; me näimme hänet, mutta ei ollut hänellä muotoa, johon me olisimme mielistyneet.
      3. Hän oli ylenkatsottu, ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet.
      4. Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päällensä. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana,
      5. mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut

      1 Pietari 2:
      24. Joka meidän syntimme itse uhrasi omassa ruumiissansa puun päällä, että me synneistä pois kuolleet eläisimme vanhurskaudelle; jonka haavain kautta te olette terveiksi tulleet. ( Biblia)

      Oli eräs nainen, jolla kasvain vatsassa. Eräs uskon veli rukoili parantumista, nainen oli leikkaaukseen menossa.
      Jonkun ajan päästä rukoilija oli yhteydessä ko henkilöön kysellen vointia.
      "Siellä se kasvain on edelleenkin." vastattiin.

      Veili sanoi hänelle; katsomme edelleenkin Jeesuksen tutimustuloksista huolimatta.
      Ei uudelleen rukousta, vaan kiittäkäämme Herraa hänen hyvyydestään. Ei se uusintarulous ole sen parempi.

      Nainen meni leikattakasi, mutta ensin vielä tutkittiin tarkkaan.

      Mitään kasvie ei enää ollut, mitä leikata.

      Jeesus on sama, eilen, tänään ja iankaikkisesti (Hep. 13:8)

      Maanpäällisen vaelluksensa aikan Hän paransi kaikki, jotka parantumista pyysivät, ja opetti opetuslapsensa tekemään samoin.

      Jeesuksen toiminta: Oli menossa parantamaan, oli tulossa parantamasta, tai oli parantamassa.

      Nykyajan seurakunnat on saarnattu pilalle epäuskoisilla selityksillä.

      • petettyusein

        ..oli eräs nainen..oli eräs uskon veli.. Tajuatteko te hihut ollenkaan,ettei tuollaista voi kukaan ilman oikeaa todistusta ottaa vakavissaan? Pirkko JaloVAARA & co tekivät suuren palveluksen avatessaan uskosta apua etsivien silmät. Mahtavaa!


    • Heloy

      1.Piet.2:24. joka ”itse kantoi meidän syntimme” ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja hänen ”haavainsa kautta te olette paratut.” 25. Sillä te olitte ”eksyksissä niinkuin lampaat”, mutta nyt te olette palanneet sielujenne paimenen ja kaitsijan tykö…”

      (RK-92 ”.. ”Hänen haavansa ovat teidät parantaneet.”) (JKR ”.. Hänen ”haavojensa kautta teidät on parannettu.”..) Huomaa myös mennyt aikamuoto asiayhteydessä ”olette paratut– ovat teidät parantaneet– teidät on parannettu..” Siis parannettu,mistä? synnin haavoista !

      Jos ruumiilisesti sairas väittää olevansa terve ,vaikka fyysiset oireet näkyvät sairautena ,niin se on itsepetosta, eikä tervettä uskoa Kristukseen.

      Mikäli samalla kertaa kannettiin sekä synnit että sairaudet, niin jokainen syntinsä anteeksi saanut pitäisi olla myös terve. Ei silmälaseja ,ei kuulolaitteita ,eikä muutakaan ruumiilista vaivaa. Ja kuitenkin niistä uskovatkin kärsivät , vaikka sydän ei syytä synnistä?

      Pietarin kirjeen 1.Piet.2:24, tekstin asiayhteydet: Minkä tähden Jeesus on kuollut? Syntiemme.Miksi? Jotta me kuolisimme pois synneistä,eläisimme vanhurskaudelle , ja palaisimme sielujemme paimenen ja kaitsijan luo.

      Mikä on se asiayhteys, jossa nämä jakeet esiintyvät? Synti. Miten meidät on parannettu? Vapauttamalla synnin rangaistuksesta, jotta voisimme palata suhteeseen Jumalan kanssa. Missä kohtaa ruumiillinen parantuminen mainitaan näissä jakeissa? Ei missään.

      On kyseenalaista vedota em. Pietarin kirjeen kohtaan ja ”vaatia parantumista ”. Jumalan Henki parantaa Jumalan tahdon mukaan tässä ajassa, ei meidän käskemisten mukaan.

      ENTÄ MATTEUS 8: 16.”.. Mutta illan tultua tuotiin hänen tykönsä monta riivattua. Ja hän ajoi henget ulos sanalla, ja kaikki sairaat hän paransi; 17. että kävisi toteen, mikä on puhuttu profeetta Esaiaan kautta, joka sanoo: ”Hän otti päällensä meidän sairautemme ja kantoi meidän tautimme.”..”

      – Matteus evankeliumissaan vain osoittaa että ”Jeesus on Kristus ” luvattu,odotettu Messias josta profeetat ovat kirjoittaneet, ja asioista jotka tapahtuvat Messiaan päivinä profeettojen mukaan, ”…Että kävisi toteen.. Että kävisi toteen..”niin kuin on kirjoitettu ” Matteus ei julista että ”Jeesus kuoli sairauksiemme tähden ”, että siksi olisi oikeus ruumiilliseen parantumiseen ”automaattisesti”. Jeesus kuoli syntiemme tähden kirjoitusten mukaan..”

      • Gospel

        Jumala ei ole mikään siunausautomaatti. Mikään rukous ei toimi rakkauden ulkopuolella. Mikään ei toimi Jumalan valtakunnassa ilman rakkautta. Raamattu ei ole ohje kirja miten toimia...vaan se on kirja joka ohjaa suhteeseen Jumalan kanssa ja siitä suhteesta käsin toimitaan. Jumala ei ole huijattavissa...hän näkee jokaisen motiivin. Puun täytyy olla terve kantaakseen oikeaa hedelmää.


    • Uskova2

      Jeesus todisti jumaluutensa tekemällä yliluonnollisia ihmeitä. Näistä ihmeistä oli profetia eli ennustus vanhassa testamentissa, mm. Jesajan kirjassa. Raamatun tuntevat ihmiset väkisinkin huomasivat, että luvattu Messias oli tullut. Jumala siis antoi monenlaisia ihmeitä ja merkkejä, jotka todistivat Jeesuksen olevan Messias ja tuleva Pelastaja. He eivät kuitenkaan tahtoneet uskoa! Esim. Nikodemus suoraan myönsi Jeesukselle, että he, israelin uskonnollinen johto, tiesivät, että vain taivaasta tullut voi moisia ihmeitä tehdä. Eli he tiesivät, mutteivat tahtoneet silti ottaa Jeesusta vastaan, vaan tappoivat hänet.
      Jumala todisti vielä uudesta liitosta Apostolien kautta. Hän vahvisti ihmeiden ja merkkien kautta Apostolien opetuksen olevan Jumalan sanaa! Juutalaiset eivät silti tahtoneet uskoa, ja lopulta Jumala kääntyi pakanoiden puoleen.
      Nämä ihmeet ja merkit jäivät taakse. Jeesus ei milloinkaan antanut seurakuntien tai tavallisten uskovaisten tehtäväksi parantaa sairaita, herättää kuolleita, ajaa riivaajia - eikä muitakaan ihmeitä. Helluntailaiset ja karismaatit vetoavat erheellisesti mm. Matt.10:8 "Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia...." ikään kuin se koskisi kaikkia uskovaisia! On tärkeätä katsoa aina kenelle puhutaan, mitä puhutaan ja mikä on asiayhteys! Tätä käskyä Jeesus ei antanut seurakunnille (ei niitä vielä edes ollut) eikä tavallisille uskoville. Jeesus antoi nämä kyvyt pelkästään Apostoleille, jotka mainitaan Raamatussa nimeltä monta kertaa. Ne eivät siis koske meitä ollenkaan! Jeesus ei antanut meille sellaista tehtävää eikä sellaisia kykyjä! Samoin lupaus Mark. 16:17 ihme- ja merkkilahjoista oli annettu vain 11 Apostolille, ei muille!
      On siis aina pelkkää valhetta ja huijausta, jos joku ihminen väittää omaavansa apostolisia armolahjoja! Kukaan ei nykyisin oikeasti puhu kielillä, ei paranna sairaita, ei herätä kuolleita, ei aja riivaajia.
      Jeesus antoi meille tehtäväksi levittää Evankeliumia - ei ihmeitä! Ihmeiden tarkoitus ei ollut pelastus, vaan Jumala todisti ihmeillä ja merkeillä lähettämiensä miesten puheen olevan Jumalasta, sen että Jumala oli heidät lähettänyt. Raamattu on todistettu ihmeillä ja merkeillä. Meidän uskovien tulee siis puhua Jumalan lähettäminä Jumalan sanaa - Raamatun totuutta - sitä mikä "kirjoitettu on".

      • petettyusein

        Kiitos tästä!


      • Evankeliumi

        on? Nämä merkit seuraavat niitä jotka USKOVAT..mitä merkkejä?..ihmeitä!..ei sanottu että nämä 12 opetuslasta vain.....vaan joka USKOO...Uskoo mihin
        Ylläoleva kirjotus on hyvä esimerkki suomen kristillisyydestä...kuka sitä haluaa..ei kukaan. Jos yllä olevaa uskoo siltä osin että pitää katsoa kenelle puhutaan...ukoskaan ei kuulu meille sitten..opetuslapsillehan hän puhu. Jumalan valtakunta on sisäisesti meissä...ja missä ikinä liikkuu se tulee mukaan..ja Jumalan valtakunnassa ei ole pimeyttä...ja sairaus ei kuulu sinne.


    • kovaa.settiä
    • Uskova2

      Mites siitä Veli Saarikallesta vainaa tuli? Eihän kai vain sairastunut ja kuollut? Missä olivat kaikki parantajat ja kuolleistaherättäjät? Hän taisi nyt todistaa oppinsa vääräksi...

    • Niin jos saarnamies olis uskonut että olet todella parantunut silloin niin olisit terve. Mutta kun ne ovat niin epäuskoisia nuo käärmeet ettei ne halua ottaa yhtään vastuutta mitä Raamattu Sanoo heille vaan ojentaa ja siirtää sun päälle koko vastuu ja kuorman !!!

    • Heloy

      Uudessa liiton aikana vetoaminen ja ”vaatiminen” Jumalaa parantamaan Vanhan liiton ”parantumis” lupauksiin vedoten ei kuulu ymmärtääkseni terveeseen Kristuksen oppiin?

      Vanhassa liitossa oli ehto ”jos teet” tai ”jos et ..” Uuden liiton aikana Jumalan Henki parantaa Jumalan tahdon mukaan , ei kenenkään vaatimusten, mukaan. Uuden liiton aikana ei tarvita ”erikoismiehiä tai naisia” kiertelemässä pitkin maata pitämässä ”parantumiskokouksia”.
      Jumala jakaa Henkeään ja lahjojaan jokaiselle lapsellensa tahtonsa mukaan aivan paikallis seurakunnassa.

      Tarvitaan tervettä Raamatun opetusta, ja Jumalan Hengen toiminnalle tilaa kokousrutiineissa. Jumala käyttää Jumalalle uskonkuuliaisia lapsiaan. Hän käyttää ketä käyttää, ilman meiltä lupaa kysymättä. Kaavat kuuluu kangaskauppaan, mutta toki kokouksissa tulee olla järjestys.Tulisi antaa srk:n kokoontumisessa jäsenille mahdollisuus harjaanuttaa lahjoja turvallisessa paikallis seurakunta yhteydessä. Usko vahvistuu lahjojen käytäntöön panon myötä.

      Uuden liiton aikana Jumalan Henki parantaa Jumalan tahdon mukaan, kaikille on terveys luvassa vasta uudessa maassa , jossa kaikki on uutta. Ilm.”..Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: ”Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa; ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt.” Ja valtaistuimella istuva sanoi: ”Katso, uudeksi minä teen kaikki.” Ja hän sanoi: ”Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet.”..”

      ”LAKILIITON” EHDOISTA
      Vanhassa liitossa oli ehto ”jos kuulet” tai ”jos et kuule ..”
      LAKI LIITON EHDON OSAPUOLET : Jumalan ja Israelin kansan kanssa tehty liitto.

      ”JOS KUULET”
      2.Moos.15:26. Hän sanoi: ”Jos sinä kuulet Herraa, Jumalaasi, ja teet, mikä on oikein hänen silmissänsä, tarkkaat hänen käskyjänsä ja noudatat kaikkea hänen lakiansa, niin minä en pane sinun kärsittäväksesi yhtäkään niistä vaivoista, jotka olen pannut egyptiläisten kärsittäviksi, sillä minä olen Herra, sinun parantajasi.”

      ”JOS ET KUULE”
      5.Moos.28:15. Mutta jos sinä et kuule Herran, sinun Jumalasi, ääntä etkä tarkoin pidä kaikkia hänen käskyjänsä ja säädöksiänsä, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, niin kaikki nämä kiroukset tulevat sinun päällesi ja saavuttavat sinut………….21. Herra antaa ruttotaudin tarttua sinuun, kunnes se sukupuuttoon hävittää sinut siitä maasta, jota menet ottamaan omaksesi. 22. Herra lyö sinua hivutustaudilla, kuumeella, poltteella ja tulehduksella, kuivuudella, nokitähkillä ja viljan ruosteella, ja ne vainoavat sinua, kunnes menehdyt………..58. Jos et tarkoin noudata kaikkia tämän lain sanoja, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan, niin että pelkäät tätä kunniallista ja peljättävää nimeä, Herraa, sinun Jumalaasi, 59. niin Herra panee sinun ja sinun jälkeläistesi kärsittäväksi erinomaisia vaivoja, suuria ja pitkällisiä vaivoja, pahoja ja pitkällisiä sairauksia. 60. Hän kääntää sinua vastaan kaikki Egyptin taudit, joita sinä pelkäät, ja ne tarttuvat sinuun. 61. Ja kaikkinaisia muita sairauksia ja vaivoja, joista ei ole kirjoitettu tässä lakikirjassa, Herra nostattaa sinua vastaan, kunnes sinä tuhoudut…”


      Messiaan päivinä, ei sairaus ole lakiliittoon kuuluva, kuulunut synnin rangaistus, rangaistus oli Hänen päällänsä Jes.53. – Gal.”..Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme – sillä kirjoitettu on: ”Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu” – että Aabrahamin siunaus tulisi Jeesuksessa Kristuksessa pakanain osaksi ja me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen…”
      Mutta kylläkin väärästä elämäntavasta johtuva seuraus joissakin tapauksissa. Korjattu väärä elämäntapa korjaa myös terveyttä.

      Jeesuksen palvelutehtävässä sairaat parani vasta kun Hänen ylleen tuli Herran Henki. Sittenkään eivät kaikki parantuneet, vaan Jumalan tahdon mukaan Joh.5:19. Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee…”

      • Ongelma

        Jumala parantaa..se on selvä. Uskovat eivät vain rukoile sairaiden puolesta..muuta kun seruakunnassa. Eli käytännössä uskovat päättävät Jumalan puolesta kuka saa parantua ja kuka ei. Uudestisyntynyt menee ja rukoilee..paikasta riippumatta..aina kun näkee sairaan, kärivän..mitä tahansa pimeyttä..hän menee ja rukoilee...ja antaa Jumalalle kanavan toimia. Kristitty ei päätä kuka paranee ja kuka ei.
        Moni vetoaa siihen..että Jumala on valinnut jo ne tietyt. Jumala on kaikki luonut ja Jeesus kuoli kaikkien tähden, JOKAISEN. Suomen uskovat odottaa taivaaseen pääsyä täällä..eivätkä tajua että NYT on taivasten valtakunta sisäisesti meissä...se ei VOI olla vain itselle ja omaks huviksi...tää ajatus tekee ylimmieliseksi..ja sitä moni uskova on.......VAAN JOKAISELLE.


      • Sanat

        on turhia....jos elämä ei heijasta sanomaa. Puhu sitä mitä olet kokenut. Jos olet uudestisyntynyt...elä se todeksi..tee asioita mitä siihen oikeuttaa. Jos sanot Jumalan olevan rakkaus..rakasta..älä vain puhu siitä..vaan OLE rakkaus ja tee asioita mitä rakkaus tekee.


    • Voihanvitalis

      Raamatun väännöksiä. Luuk.13:32. Biblia (kirjakääröt). Ja hän sanoi heille: menkäät ja sanokaat sille ketulle: katso, minä ajan ulos perkeleitä, ja parannan tänäpämä ja huomena, ja kolmantena päivänä minä lopetan.

    • sairastanut

      Huijariparantajia on ihan vaivaksi asti. Kukaan ei ole parantunut sairauksistaan ja vammoistaan heidän käsittelyn alla. Yhtään todellista ihmeparanemista ei ole voitu todistaa nykyisellä ajalla seurakunnissa tapahtuneen. Jumala voi toki parantaa, mutta ei hän näytä ketään nykyään parantavan. Ehkäpä terve ylösnousemusruumis riittää: tässä kuolemanruumiissa on vain kärsittävät kipua ja tuskaa.

    • A_men

      Jokainen meistä sairastuu elämän aikana uudestaan ja uudestaan. Toiset enemmän ja toiset vähemmän. Jokaisesta riittävän terveestä hetkestä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Koska lopulta kuolemme. Ja pelastumme Jumalan armon kautta. Jumalan intresseihin ei kuulu mikään ihmisten helppoheikki ihmeparantelu. Ihmisiä se toki kiinnostaa rahan, vallan, viihteellisyyden ja (turhan) toivon vuoksi.

      Sairauksiin kannattaa hankkia apua nykyaikaisesta sairaanhoidosta ja lääketieteestä, kiitos niistä Jumalalle!

    • Järjestys

      Se parantaa jonka Isä tuntee..ei se joka Isän tuntee.

    • Filippus

      Parantamisen armolahja ja muut ihme- ja merkkilahjat toimivat Apostoleilla vain alkuseurakunnan aikana muutaman vuoden tai vuosikymmenen. Profetian armolahja tuli päätökseen Apostoli Johanneksen kirjoitettua Raamatun viimeisen kirjan. Sen jälkeen Jumala puhuu vain sanansa kautta. Pyhä Henki on sidottu Jumalan sanaan ja toimii vain sen yhteydessä.
      Vaikka parantajia ei olekaan, niin Jumala huolehtii omistaan silti. Me kaikki uskovat elämme tässä synnin takia tuomitussa maailmassa syntisinä syntisten keskellä. Me kaikki sairastamme, niin uskovaiset kuin epäuskoisetkin. Jumala päättää meidän kaikkien elämästämme ja kuolemastamme. Meillä uskovilla on kuitenkin taivastoivo, odotus Jeesuksen näkemisestä, ikuinen elämä. Toisilla sitä ei ole. Me kaikki sairastamme ja paranemme monta kertaa, niin uskovat kuin ei-uskovatkin. Paranemme silloin kun Jumala niin tahtoo, tai jäämme sairaiksi - jos se on Jumalan tahto ja tarkoitus. Lääkkeet ja lääketiedekin on Jumalan viisauden antamaa, meidän kaikkien siunaukseksi. Emme siis voi sanoa, että joku parani lääketieteen avulla ja joku toinen Jumalan avulla! Jumala on kaiken takana!
      Toki sairaiden puolesta tulee rukoilla, Raamattu kehottaa siihen. Rukous lähentää meitä Jumalaan, vahvistaa uskoamme, ja Pyhän Hengen antama rauha antaa meille voimaa kestää sairauskin paremmin. Lohduttajamme Pyhä Henki muistuttaa meitä siitä, että tämä maallinen ei ole kaikkein tärkeintä! Pyhän Hengen tuoma ilo ja rauha sydämessä on paljon helpompi kestää sairaudet ja surut täällä maan päällä. Siinä on yksi valtava syy miksi sairaiden puolesta ja sairaiden kanssa pitää rukoilla.
      Silloin kun uskova ihminen eksyy helluntaiparantajien käsittelyyn kaikki Pyhän Hengen siunaukset ja avut pysyvät kaukana. Valheelliset lupaukset paranemisesta ja huijatuksi tuleminen tekee olon pahaksi, ja saattaa heijastua jopa Jumala-suhteeseenkin; pettymys, epäluottamus, katkeruus saattavat saada vallan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe