Toimeentulotukia leikattava !

Joku-roti

Onko oikein että toimeentulotuen asiakas voi asua kalliimmassa asunnossa kuin tavalliset työläiset? Esim Kauniaisiin tuleva maahanmuuttajaperhe sai asunnon jonka vuokra on reilusti yli 2000€ !?! Minkälaisilla duunareilla on varaa vuokrata asunto jonka vuokra on noinkin korkea!

51

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hal-loo-där

      Ei voi olla kenenkään etujen mukaista että työläisiä rangaistaan työn tekemisestä sillä että he joutuvat tyytymään vaatimattomampiin, huonompikuntoisiin ja halvempiin asuntoihin kuin ne jotka nauttivat erinäisistä toimeentulotuista.

      Ennen köyhille riitti pienemmät ja vaatimattomimmatkin asunnot, samanlaiset joissa työläisetkin joutuvat asumaan. Nyt työläiset ovat niitä jotka joutuvat tyytymään halvimpiin asuntoihin koska vuokra-asuminen on Suomessa niin kallista ettei tavallisella pienipalkkaisella duunarilla ole varaa edes vuokrayksiöön!

      • sairas.maailma

        Suomalainen työtön saa rahaa kuukaudessa käteen n. 450 € elämiseen toimeentulotuen perusosana, kohtuullisten asumiskulujen (vuokra vesi sähkö) jälkeen, joiden rajat ovat tiukat.
        Miten tätä 450 €/kk leikataan, kun se on monimiperusturvana jo nyt läntisen EU:n huonoimpia? Summalla ostetaan paitsi 30 päivän ruuat kuukaudessa, myös kaikki muu asumiskulujen lisäksi. Ei jää montaa euroa ruokaan päivässä, jos olettaa että ihmisellä on puhelin- ja nettiliittymä, julkisen liikenteen kuukausikortti jne.
        Älkää hyvät kokkarisosiaalirasistit olko noin kateellisia, se on epäterveellistä ja epätervettä!


      • moraalia.olemassa

        Lukijat älähtivät hallituksen linjauksista: Köyhille määrätään, rikkailta pyydetään
        http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/lukijat-alahtivat-hallituksen-linjauksista-koyhille-maarataan-rikkailta-pyydetaan/698370/

        "– Suomi nousee ainoastaan, jos ihmisille on töitä tarjolla palkalla, jolla voi elää ja elättää perheensä. Nyt on työantajien näytön aika, ei kiinalaisen palkkatason aika, nimimerkki Huilunsoittaja kommentoi.

        Lukijoita närästää se, että tuleva pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on pyytänyt hyvätuloisia leikkaamaan vapaaehtoisesti palkkojaan.

        – Rikkaita vain pyydetään harkitsemaan palkkojensa alentamista, köyhiltä viedään kysymättä. Hyväosaisia kehotetaan osallistumaan lamatalkoisiin omantunnon mukaan ikään kuin Punaisen Ristin keräyksiin, lukijat sivaltavat.

        Hyvätuloisten mukaan tulo talkoisiin hoituisi lukijoiden mielestä automaattisesti veroprosenttia kiristämällä".


    • gtgtggrgtr

      Kuinka asumistuki voi olla verotonta tuloa?! Miksi asumistukea ei lasketa tuloksi ensinkään? Mitä asumistuki sitten on jos se ei ole tuloa, ja vielä riihikuivaa sellaista? Pienipalkkaisen duunarin ansaitsemista joka ikisestä sentistä maksetaan vero mutta asumistuesta ei?

      Hövelit toimeentulotuet ja asumistuet yms. ovat aiheuttaneet vuokrien räjähdysmäisen nousun Suomessa. Jos kunnat ja valtio kerran maksavat, niin miksi ei sitten korotettaisi vuokria! Tuossa on käynyt vain niin että tavallisilla duunareilla ei ole enää varaa maksaa tuollaisia vuokria, ilman että jotuvat suunnattoman suureen taloudelliseen ahdinkoon.

      Maksettavia asumistukia on siis tuotava alaspäin ja toimeentulotuen varaan tippuneelle on säädettävä esim. 800€ vuokrakatto jonka yli ei minkäänlaisia tukia enää maksettaisi!

      • Rahaa-O-N

        Vai 800£ vuokrakatto? Kuinka monella pienipalkkaisella duunarilla joita duunarit suurimmaksi osaksi ovat, on varaa maksaa 800€ kk vuokria? Siihen tietysti sähköt ja vedet päälle.. .


      • realismia.kiitos

        Sä et tajua mitään. Asumistuki lasketaan muiden tulojen ohella mukaan kun toimeentulotukea lasketaan siis minimitoimeentulon rajaa. Jos elämiseen jää alle n. 450 €/kk plus kohtuulliset asumiskulut päälle(vuokra vesi sähkö) niin tämä erotus maksetaan toimeentulotukena. Yksin asuva tuensaaja ei takuulla saa asumiskuluihin 800 €/kk, enimmäisneliö- ja vuokrarajat ovat tarkat. Joku 400-550 €/kk on maksimiasumiskulut, mitä korvataan. Näin ollen toimeentulotuki asumiskuluineen on kokonaisuuten alle 1000 €/kk.
        Elämiseen jää siis asumiskulujen jälkeen n. 13-14 euroa päivässä, josta maksetaan kaikki muukin kuin pelkkä ruoka.


    • Pers-aukinen

      Käyn töissä 40h vko ja kk:ssa jää käteen n. 1450€. En saa asumis enkä mitään muitakaan tukia jotka helpottaisivat taloudenpitoani. Talossa jossa asun, asuu toimeentulotuen varassa eläviä ihmisiä joilla on suurempi asunto kuin minulla?

      En ole laskenut kuinka kannatavaa työnteko on minulle? Jos hammaslääkäri, kalliit lääkkeet yms. otettaisi mukaan, olisiko minulla edes varaa käydä työssä?

      • aina.marisee

        Huh,hah, hei. Yksinasuvan työttömän maksimiasumiskulut ja neliöt on määritelty tarkasti, ja päälle hän saa n. 450 €/kk toimeentulotuen perusosaa, jolla kustannetaan kaikki muu eläminen. Yksinasuvan vuokrakulut eivät todellakaan ole 1000 €/kk, paremminkin max n. 500-550 €/kk, joten ainakin 450 €/kk sulle jää käteen enemmän kuussa. Maksa siitä sitten se isompi asunto, äläkä valita.


      • aina.marisee

        Niin, ja itsekin tienaan n. 1450-1550 €/kk käteen nettona, kuukausivakiopalkka n. 2100 €/kk bruttona satunnaiset ylityöt päälle. Olen ollut noin 5-6 vuotta sitten toimeentulotuella pidemmän jakson ja siihen verrattuna nykyinen elämä on paratiisia. 100% itse maksetun vuokran jälkeen on mahdollisuus auton käyttöön, sekä rahaa ostaa haluttua ruokaa, nautintoaineita, syödä ulkona, ostella vaatteita, liikuntavarusteita, huonekaluja ja kodintarpeita, viihde-elektroniikkaa ym. käydä juhlimassa ja konserteissa välillä. Päälle vielä veronpalautukset ja kesälomarahat joista toimeentulotukiasiakas ei saa tuon n. 450 €/kk päälle. Toimeentulotuella noista pystyi vain unelmoimaan. Jos joku on kateellinen toimeentulotukiasiakkaille, niin menisi hoitoon hoidattamaan aivo- ja asennevammansa.


    • Herätyyys

      Nukutaanko kokoomuksessa vai eikö kokoomuksessa arvosteta työntekoa? Miksi tavalliset työntekijät ovat Suomessa näin ahtaalla ettei rahat riitä edes vuokraan?

      • väärä.kohde

        Luuletko että niitä kiinnostaa joku alemman keskitulon duunari, nehän on omistajaluokan ja eliitin etupuolue. Jos muuta luulit, ja vielä äänestät, niin aika tampio oot, sorry vaan:(


      • minäjamulle

        Kuukausitulojen oltava bruttona ainakin 4000 €/kk jotta kokoomus voisi olla vaihtoehto, siis jos minä, ja mulle on tärkein asia yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa.


    • Louk-ku

      Noin kallis asunto Kauniaisissa on toimeentulotukiloukku jossa tuen saaja ei voi ottaa työtä vastaan koska menettäisi samalla myös kalliin asuntonsa johon työntekijällä ei ole enää varaa.

      • hankitietoa

        Toimeentulotuen asumiskuluissa on tarkat ja tiukat enimmäisneliörajat sekä enimmäisneliövuokrarajat, joiden ylimenevän osan tuensaaja maksaa itse siitä käteen jäävästä 450 €/kk perusosasta. Joku 4 henkinen toimeentulotukea saava perhe voi saada esim. 3h k asuntoon 700 €/kk vuokraan. Jos maahanmuuttajilla ei ole jotain aivan omia standardeja, tai 10 lasta niin tuo 2000 €/kk vuokraan on sosiaalirasistien satuilua, joka menee läpi vain porvarisrasisteihin(kok,rkp, kd, kepu,ps-oikeistosiipi).


      • Oikeus.Ja.Kohtuus
        hankitietoa kirjoitti:

        Toimeentulotuen asumiskuluissa on tarkat ja tiukat enimmäisneliörajat sekä enimmäisneliövuokrarajat, joiden ylimenevän osan tuensaaja maksaa itse siitä käteen jäävästä 450 €/kk perusosasta. Joku 4 henkinen toimeentulotukea saava perhe voi saada esim. 3h k asuntoon 700 €/kk vuokraan. Jos maahanmuuttajilla ei ole jotain aivan omia standardeja, tai 10 lasta niin tuo 2000 €/kk vuokraan on sosiaalirasistien satuilua, joka menee läpi vain porvarisrasisteihin(kok,rkp, kd, kepu,ps-oikeistosiipi).

        Kauniaisiin otettiin vastikään ensimmäinen maahanmuuttajaperhe jostakin Afrikasta, oliko Ghanasta tai Gambiasta? Syy miksi Kauniaisiin otettiin maahanmuuttajia vasta nyt, oli ettei Kauniaisissa ollut aikaisemmin tarpeeksi suurta vuokra-asuntoa vapaana. Katso ihan pirutasi kuinka paljon tuossa kyseisessä vuokra-asunnossa on vuokra kk:ssa.

        Minusta toimeentulotuen varassa eläville pitäisi riittää saman hintaluokan asunto kuin mihin tavallisella työläiselläkin olisi varaa. Nyt työssä käyviä rangaistaan työnteosta sillä että työläinen joutuu tyytymään huomattavasti vaatimattomampaan asuntoon kuin toimeentulotuen asiakas.


    • HERÄTYYYS

      Sekin on selvää kun tukia maksellaan niin monesta eri luukusta, esim. juuri asumistuet ja toimeentulotuet joita annetaan vuokramenoihin, tulee tuollainen päällekkäinen byrokratia valtavan kalliiksi veronmaksajille. Eikö kaikkia tukia voitaisi maksaa edes saman katon alta niin voisimme säästää edes tuossa..?!

      • Höhöhöhöhöhö

        Sitähän Keskusta on esittänyt jo 20 vuotta. Mutta se ei Käy Kokoomukselle eikä Demareille.


    • jajajajajajajajajaj

      Aina kun maassamme on mennyt huonosti on duunari ollut se jonka tilipussista on menty ottamaan. Eikö nyt olisi aika puuttua esim. ylisuuriin asumistukiin yms?!

      Lähiöt on täynnä näitä elämäntapaäitejä jotka asuvat noissa kalleimmissa asunnoissa joihin työssäkäyvillä ihmisillä ei ole varaa! Sähkölämmitteisessä rivitalossa yli 1000€ vuokrat ja valtavat sähkölaskut päälle mutta ei se mitään kun pokka betalar he nauravat.. !

      Kun puhutaan maahanmuuton kustannuksista, niin olisi toivottavaa että huomioon otettaisi myös yhteiskunnan kustantamat asumiskustannuksetkin koska suurilapsisille maahanmuuttaja perheille myönnetään yleensä asunto joka on niin kallis ettei kenelläkään työläisellä ole varaa edes haaveilla moisesta!

      Itse olen sitä mieltä että toimeentulotuen varaan tippuneelle täytyy riittää saman tasoinen asunto kuin työläisillekkin!

      • Höpöhöpö---

        Jaaaa'aa Eiköhän ne duunarin tulot ole juuri Ay-liikkeen saavutettujen etujen muurilla suojattu. Niihin ei pysty edes ruoste. kaikki miköä on saavutettu pysyy kuin ankkuri vaikka työpaikka menisi alta. Ei jousteta milliäkään.

        Nytkin näki kun yritettiin tehdä yhetsikuntasopimusta. Saavutetut edut oli järkkymättömiä.


      • oikea.osoite
        Höpöhöpö--- kirjoitti:

        Jaaaa'aa Eiköhän ne duunarin tulot ole juuri Ay-liikkeen saavutettujen etujen muurilla suojattu. Niihin ei pysty edes ruoste. kaikki miköä on saavutettu pysyy kuin ankkuri vaikka työpaikka menisi alta. Ei jousteta milliäkään.

        Nytkin näki kun yritettiin tehdä yhetsikuntasopimusta. Saavutetut edut oli järkkymättömiä.

        Miksi duunarin pitäisi olla maksumies, kun hyvätuloiset ja yrittäjät osallistuvat Sipilän mukaan vain omasta halustaan??? Mielestäni perustukien varassa olevien köyhien, työttömien, toimeentulotukiasiakkaiden, minimieläkeläisten ja opiskelijoiden joilla jää kohtuullisten asumiskulujen jälkeen alle 500 €/kk käteen elämiseen, tai alle 2500 €/kk bruttona tienaavien matalapalkkaduunarien ei pitäsi maksaa euroakaan lisää näillä elinkustannuksilla, joilla korjattuna Suomen työvoimakustannukset ovat EU:n keskitason alapuolella. Ne maksakoon, jotka ovat Suomessa eniten hyötyneet ja palkka on 4000 €/kk.


      • Ei-aina-työläisiltä
        oikea.osoite kirjoitti:

        Miksi duunarin pitäisi olla maksumies, kun hyvätuloiset ja yrittäjät osallistuvat Sipilän mukaan vain omasta halustaan??? Mielestäni perustukien varassa olevien köyhien, työttömien, toimeentulotukiasiakkaiden, minimieläkeläisten ja opiskelijoiden joilla jää kohtuullisten asumiskulujen jälkeen alle 500 €/kk käteen elämiseen, tai alle 2500 €/kk bruttona tienaavien matalapalkkaduunarien ei pitäsi maksaa euroakaan lisää näillä elinkustannuksilla, joilla korjattuna Suomen työvoimakustannukset ovat EU:n keskitason alapuolella. Ne maksakoon, jotka ovat Suomessa eniten hyötyneet ja palkka on 4000 €/kk.

        Minä käyn työssä eikä minulle jää 500€ kk:ssa elämiseen. Olen kauhulla kuvitellut miten minun käy jos sairastun ja joudun ostamaan jotakin kalliita lääkkeitä jotka toimeentulotuen asiakas saa ilmaiseksi mutta minä en.

        Harkinnanvaraiset toimeentulotuet ovat olleet aina niitä tukia joita on jäänyt käyttämättä jopa huonoinakin aikoina, koska niitä on budjetoitu niin rutkasti ettei kaikkea ole kyetty millään jakamaan. Eikö nyt kun rahamme ovat olleet loppu jo hyvän aikaa, olisi aika leikata esim. harkinnanvaraisista toimeentulotuista koska niitä jää joka vuosi käyttämättä muutenkin?


    • MamuasutustaKalliimmaksi

      Sitten vielä sanotaan, että mamuja ei asuteta parhaisiin asuntoihin.

      • pätkäläiset

        Tukea maksetaan se määrä, jolla asiakkaan tukeen oikeuttavat menot ylittävät käytettävissä olevat tulot ja varat.

        Yleensä toimeentulotuen asiakkaalla on tuloja, esimerkiksi asumistuki, työttömyysturva tai sairauspäiväraha. Myönnettävä toimeentulotuki on tällöin vastaavasti pienempi.

        http://www.stm.fi/toimeentulo/tuet_ja_etuudet/toimeentulotuki

        Myös työssäkäyvät saavat tukea ihan samoin perustein jos
        rahat ei riitä pakollisten menojen jälkeen niin voi saada tukea,
        myös asumistuki on tulosidonnainen ja määräytyy asunnon koon mukaan.
        Moni vain haluaa pärjätä omillaan mieluummin kuin olla tukiaisten varassa, joidenkin on pakko, siis pienituloisten.


      • Oikeus-kohtuus
        pätkäläiset kirjoitti:

        Tukea maksetaan se määrä, jolla asiakkaan tukeen oikeuttavat menot ylittävät käytettävissä olevat tulot ja varat.

        Yleensä toimeentulotuen asiakkaalla on tuloja, esimerkiksi asumistuki, työttömyysturva tai sairauspäiväraha. Myönnettävä toimeentulotuki on tällöin vastaavasti pienempi.

        http://www.stm.fi/toimeentulo/tuet_ja_etuudet/toimeentulotuki

        Myös työssäkäyvät saavat tukea ihan samoin perustein jos
        rahat ei riitä pakollisten menojen jälkeen niin voi saada tukea,
        myös asumistuki on tulosidonnainen ja määräytyy asunnon koon mukaan.
        Moni vain haluaa pärjätä omillaan mieluummin kuin olla tukiaisten varassa, joidenkin on pakko, siis pienituloisten.

        Ihmetyttää vain miksi kaikkien lähiöiden kalleimmat asunnot ovat juuri sellaisten vuokralla jotka eivät käy työssä? Asumiskustannuksiin annetaan aivan liikaa rahaa erinäisinä tukina koska nyt tukien varassa asuvat paremmin kuin työssäkäyvät.

        On huutava vääryys että työtä tekevä joutuu tyytymään vaatimattomampaan ja halvempaan vuokra-asuntoon kuin toimeentulotuen varassa elävä, sillä työläinen on palkkansa ansainnut! Toivottavasti kokoomuksessa ollaan samaa mieltä.


      • persumies

        Vieläkö näitä pellejä riittää joiden mielestä kokkareet ovat joku työväenpuolue? Vain persut on uudessa hallituksessa työläisen asialla.


      • 343616
        persumies kirjoitti:

        Vieläkö näitä pellejä riittää joiden mielestä kokkareet ovat joku työväenpuolue? Vain persut on uudessa hallituksessa työläisen asialla.

        Älä naurata, takinkääntäjä.


    • jejejejeejejejejejee

      Miksi asumistukea ei veroteta tai miksi sitä ei lasketa edes tuloksi?

      Totta kai hyväksyn toimeentulotuen mutta sitä en, jos tuilla voi asua paremmin kuin tekemällä kovaa työtä!

    • Hyvä-Stubb

      Toivotaan että Kokoomus ja Stubb kunnioittavat työntekoa ja työläisiä niin että työntekoa aletaan jälleen arvostamaan!

    • Aika-On-Rahaa

      Asumistukia on joko pienennettävä tai laitettava verolle. Mieluiten kuitenkin molempi parempi eli pienennetävä JA laitettava verolle!

    • Joopasejooo

      Onkohan tuo aloituksen juttu samanlainen Floppi kuin Kokoomusministerin ilmaiset uudet lastenrattaat maahanmuutajille joka vuosi?

      Ei nöäihin kokoomusjuoruihin ole luottamista.

    • ommokmkomko

      Asumistuki on vain keino kierrättää yhteiskunnan maksamia rahoja yksityisten osakkeenomistajien tileille. Suomen vuokrataso on pompannut pilviin asumistukien ja ylihövelin toimeentulotuen vuoksi. Rehelliset työntekijät kärsivät tästä epäterveestä vuokrahintojen kehityksestä joka ei perustuu esim. valtion maksamiin verottomiin asumistukiin.

    • NytOnAika

      Vuokra-asuntojen hintojen korotus perustuu vain vähän vapaaseen markkinatalouteen koska enemmän ne perustuvat siihen kun valtio ja kunnat kerran maksavat niin.. .

      Asumistuki, työllistämistuki ja kaikki muut vastaavat tuet jotka vääristävät vain hintoja ja tervettä kilpailua pitäisi poistaa kokonaan!

    • dshdfgjhf

      Ap on kokoomuksen puoluetoimistoissa, nettitrollina. Samaa tavaraa suoltavat päivästä toiseen kuin Putlerin trollit Pietarissa.

    • ddddd222

      Ei pääse vihreät eduskuntaa, , azan , partioliike on alunperin perustettu mustia vastaan, maahanmuuttajat vievät asunnot , työpaikat eikä niistä ole hyötyä ,alennetut terveydenhoitomaksua pakolaisilla .

    • Hulluus-huipussaan

      Tukiin pitää säätää kohtuus. Yli tuhannen euron kuukausihintaa vuokra-asunnosta EI pidä enää tukeman koska tuon hintaiseen asuntoon ei työläisetkään yllä! Toimeentulotuen varaan tippuneille täytyy riittää saman hintatason vuokrahuoneisto kuin tavallisille duunareillekin!

      • ottakaa.selvää

        Sossun myöntämässä toimeentulotuessa on tarkat enimmäisneliö- ja vuokrarajoitukset, mistä sun tietosi taas tulevat, omasta päästä?
        Liian kalliin vuokran ja enimmäisneliöiden ylimenevän osuuden toimeentulotukiasiakas maksaa itse siitä käteen jäävästä n. 450 €/kk summasta jolla kustannetaan kaikki eläminen, mm. 30 päivän ruuat, puhelinliittymä, nettiliittymä, bussilippu jne. jne.

        Ottakaa selvää muualtakin kuin sosiaaliriistäjien blogeista.


      • järki.käteen

        "Tukiin pitää säätää kohtuus. Yli tuhannen euron kuukausihintaa vuokra-asunnosta EI pidä enää tukeman koska tuon hintaiseen asuntoon ei työläisetkään yllä! Toimeentulotuen varaan tippuneille täytyy riittää saman hintatason vuokrahuoneisto kuin tavallisille duunareillekin!"

        - Taidat olla pihalla kuin lumiukko. Jopa Turussa 3-huonetta ja keittiö kaupungin vuokra-asunnoissa maksaa kuukaudessa n. 700-900 € 60-80 m^2. Helsingissä hinnat ovat huomattavasti kalliimpia. Pitäisikö esim. 4-5 henkisen perheen elää pienessä kaksiossa lastensa kanssa? Ihmisyys esiin sieltä synkästä mielestä?


      • NäinSeMenee
        järki.käteen kirjoitti:

        "Tukiin pitää säätää kohtuus. Yli tuhannen euron kuukausihintaa vuokra-asunnosta EI pidä enää tukeman koska tuon hintaiseen asuntoon ei työläisetkään yllä! Toimeentulotuen varaan tippuneille täytyy riittää saman hintatason vuokrahuoneisto kuin tavallisille duunareillekin!"

        - Taidat olla pihalla kuin lumiukko. Jopa Turussa 3-huonetta ja keittiö kaupungin vuokra-asunnoissa maksaa kuukaudessa n. 700-900 € 60-80 m^2. Helsingissä hinnat ovat huomattavasti kalliimpia. Pitäisikö esim. 4-5 henkisen perheen elää pienessä kaksiossa lastensa kanssa? Ihmisyys esiin sieltä synkästä mielestä?

        Ai pitäisikö 4-5 henkisen perheen elää pienessä kaksiossa lastensa kanssa? Totta kai pitäisi jos on varaa maksaa itse oma vuokra, mutta jos on toimeentulotuen varassa eikä tuloja ole, silloin pitää riittää pienempikin asunto ja olla kiitollinen siitäkin vähästä minkä ilmaiseksi saa!!


      • Meil-Kaikkiiiiiii
        järki.käteen kirjoitti:

        "Tukiin pitää säätää kohtuus. Yli tuhannen euron kuukausihintaa vuokra-asunnosta EI pidä enää tukeman koska tuon hintaiseen asuntoon ei työläisetkään yllä! Toimeentulotuen varaan tippuneille täytyy riittää saman hintatason vuokrahuoneisto kuin tavallisille duunareillekin!"

        - Taidat olla pihalla kuin lumiukko. Jopa Turussa 3-huonetta ja keittiö kaupungin vuokra-asunnoissa maksaa kuukaudessa n. 700-900 € 60-80 m^2. Helsingissä hinnat ovat huomattavasti kalliimpia. Pitäisikö esim. 4-5 henkisen perheen elää pienessä kaksiossa lastensa kanssa? Ihmisyys esiin sieltä synkästä mielestä?

        4-5 henkisen perheen pitää saada ainakin 5h k s kh ja sit autotalli. Tämä kaikki tietysti yläkerroksesta kun meijän kulttuuri o semmoone et eii me voiira asua nuorempie alakerras, Mieti ny omalle kohalles hyvä velii.. . Isompie perheiden kans pittää saaha omakotitalooo ja mieluite siit raviradan vieereest!


      • tietoa.ei.luuloa

        Höpö, höpö, sä oot näiden sosiaalirasistien(kok) oikeistotrolli, trollitehtaasta joka toimii jopa Venäjän Purintrolleja suuremmalla rahalla ja miehityksellä.

        Vuokrakämpissä on kohtuu harvoin autotallia, en ole kuullut koskaan että sellaista oltaisiin maksettu tukea. Ja kohtuullisten vuokrakulujen sekä enimmäisneliöiden rajat ovat tarkkoja. Kannattaa ottaa selvää, eikä uskoa mitä punaniskaporvarit valehtelee.


      • Mene.töihin
        tietoa.ei.luuloa kirjoitti:

        Höpö, höpö, sä oot näiden sosiaalirasistien(kok) oikeistotrolli, trollitehtaasta joka toimii jopa Venäjän Purintrolleja suuremmalla rahalla ja miehityksellä.

        Vuokrakämpissä on kohtuu harvoin autotallia, en ole kuullut koskaan että sellaista oltaisiin maksettu tukea. Ja kohtuullisten vuokrakulujen sekä enimmäisneliöiden rajat ovat tarkkoja. Kannattaa ottaa selvää, eikä uskoa mitä punaniskaporvarit valehtelee.

        Hommaisit sinäkin itsellesi työpaikan.


      • PeliPoikki
        Mene.töihin kirjoitti:

        Hommaisit sinäkin itsellesi työpaikan.

        Liian höveli tukipolitiikka on nostanut vuokra-asumisen hinnat työläisten ulottumattomiin. Uskoisin että 1000€ on ehdoton kipuraja jonka tavallinen työläisperhe kykenee nipin napin maksamaan kuukaudessa! Sekin sillä edellytyksellä että siinä on kaikki, vedet, sähköt, kaikki! Eivätkä kaikki pysty edes tuohon tuhanteen.


      • Stubb-HOIII
        PeliPoikki kirjoitti:

        Liian höveli tukipolitiikka on nostanut vuokra-asumisen hinnat työläisten ulottumattomiin. Uskoisin että 1000€ on ehdoton kipuraja jonka tavallinen työläisperhe kykenee nipin napin maksamaan kuukaudessa! Sekin sillä edellytyksellä että siinä on kaikki, vedet, sähköt, kaikki! Eivätkä kaikki pysty edes tuohon tuhanteen.

        Miksi vuokria ei korotettaisi jos valtio ja kunnat kerran maksavat ?!? Vuokra-asuntojen hintataso tippuu ryminällä kun tukipolitiikka päivitetään vastaamaan tämän päivän taloudellista tilaamme joka on katastrofaalinen.

        Myös sosiaalin asiakkaiden pitää osallistua yhteiskunnan talkoisiin, ja heidän vasta pitääkin!


    • joka.tuutista

      Olin uskossa että Putinin trollitehdas on kova ja iso, mutta tämä sosiaalirasistien oikeistotrollitehdas(kok) se vasta vahva Suomessa onkin, maksettuja oikeistotrolleja paljon ja iso raha takana.

    • Verolle

      Asumistuki pitää laittaa verolle ja se tulee laskea tuloksi koska se ON tuloa !!!

    • Rönsyilyt.Pois

      Kun asuu toimeentulotuen maksamassa asunnossa niin vuokra ei saisi ylittyä tuhannesta eurosta, olipa perhe siten minkä suuruinen tahansa.

      Ennen työläisperheetkin asuivat ahtaasti koska enenpään ei ollut kertakaikkiaan varaa.

      Kyse on siitä, mistä säästetään tai mistä niitä säästöjä otetaan.

      Asumistuki on yksi tuki monien muiden tukien joukossa josta sopii leikata ennen kuin käydään niiden työläisten kimppuun jotka noita tukia maksavat veroillaan. Asumistukeen voisi säätää vaikka 500€ katon jota ei pystyisi ylittämään mistään syystä.

    • Tukipoliitiikka.SEIS

      Ei pelkästään toimeentulotukia pidä leikata! Nyt pitää leikata kaikkia tukia. Yhteiskunnan maksamat tuet ovat osoittautuneet haitallisiksi koska ne vääristävät kilpailua ja epäoikeudenmukaistavat yhteiskuntaa siten että rehellinen työläinen on se josta on tullut se ns. huono-osainen.

    • ymmärrätteköhän

      Ei ole Suomen tasavaltaa ollut olemassa hamasta muinaisuudesta, eikä pysy Suomen tasavalta pystyssä maailman tappiin.

    • Det.räcker.nu

      EU:lta on tullut nootti jossa todetaan ettei kolmen s:n suunnittelemat säästötoimet riitä vielä pelastamaan Suomea taloudelliselta perikadolta. Nyt ei auta enää mikään. Nyt on leikattava myös ylisuurista asumistuista ja käytävä koko tukipolitiikan rakenne kokonaan lävitse.

      Ei edes ne yritysjohtajat jotka ovat suostuneet tuohon 5% palkanalennukseen ole suostuneet antamaan tuota 5% valtiolle koska nykytilanteessa nuo rahat menisivät epätasa-arvoisuutta ja epäoikeudenmukaisuutta lisävään sosiaalihuoltoomme jonka asiakkaat elävät leveämmin kuin pienipalkkaiset duunarimme!

    • kalliimmassa

      Onko oikein, että Arhinmäki saa asua tuetussa ARA-asunnossa?

      • 5f6g8h94

        Ei ole. On muuten yksi syy siihen, että Arhinmäen äänestäjistä iso osa katosi. Törkeää, että isotuloinen ministeri asui pienituloisten tuetussa asunnossa. Se on tätä kommaritaloutta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe