Kannattaako käydä tradenomitutkinto loppuun?

mmmme

Olen ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija ja nyt on alkanut ahdistamaan, onko tradenomien työllisyystilanne oikeasti niin surkea mistä kaikki tuntuu puhuvan? Lähdin kouluun sillä ajatuksella, että joku säännöllinen toimistotyö voisi kiinnostaa. Kirjanpitäjäksi en kuitenkaan halua, laskentatoimen kurssit olivat yhtä tuskaa. Ennemmin joku pankki, vakuutusyhtiö, kela tms. kiinnostaisi, mutta löytyykö niistä oikeasti enää töitä? Valitsin suuntautumiseksi ensivuodelle henkilöstöjohtamisen, kun ei taloushallinto eikä markkinointi oikeastaan kiinnosta, muita vaihtoehtoja meidän koulussa ei ole tarjolla.

Eihän mikään ala tietysti takaa täysin varmaa työllistymistä, mutta ahdistaa silti, että valmistun tästä työttömäksi. Olen nyt kesätöissä kaupan kassalla ja siellä saisi melko varmasti jatkaa myös syksyllä. Kannattaisiko vaan jättää koulu kesken, jatkaa töitä ja miettiä jotain työllistävämpää alaa?

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysyn_vain

      Työllistyminen on enemmän kiinni itsestäsi kuin siitä, mitä opiskelet. Tietysti automaatio on vienyt toimistotyöpaikkoja, mutta miksi et suuntautuisi esimerkiksi automaatiosovellusten ylläpitoon tai käyttäjätukeen?

      Tosin tämä vaatisi sinulta omakohtaista panostamista alueeseen, jos alan opintoja ei ei esimerkiksi valintaisina oppilaitoksestasi löydy.

    • järki_käteen

      Siis miksi jostain täältä tuohon kyselet vastausta?? Vähänkään jos kuula toimii, niin luulis nyt luokanvalvojalta/opinto-ohjaajalta saavan paremmat vastaukset. Ite inssiksi opiskelen ja luokanvalvoja iha selkeästi kerto kunkin suuntautumisvaihtoehdon työllistymien. Toisessa tais olla jotain hiukan päälle 50% ja toisessa päälle 80%.

    • okomoko

      moni tuttuni on viimevuosina valmistuneet tradenomeiksi, kukaan heistä ei ole löytänyt koulutustaan vastaavaa työtä. Eräs sai töitä myyntiassistenttina firmasta jossa hän oli työskennellyt jo useamman vuoden asiakaspalvelussa, toinen sai harjoittelun kautta pankista perus asiakaspalvelutyötä ja hän olisi saattanut edetäkin uralla, muttei kestänyt sitä perus asiakaspalvelutyötä. hyvin suuri osa on vaihtanut alaa valmistumisen jälkeen, tosin erittäin moni keskeytti opinnot. itse en suosittelisi tässä taloustilanteessa tradenomin tutkintoa, hae mieluummin alalle jossa työllistyy, jos meinaat koulussa monta vuotta opiskella.

    • Merchantti

      Itse opiskelen Tradenomitutkinnon eli IB:n englanniksi. Pääpisteentä logistiikka. Toinen harjoittelu on Belgiassa ja kyllä töitä siellä ainakin löytyy että ei keskeen lopu. Suomessa taas eri tilanne.
      Tutkinnon jälkeen haen samantien maisteriksi mutta ei Suomen yliopistoon. Tähtäimessä erityisesti LMU, eli Ludwig-Maximilians München Yliopisto. Tiedän että pääsen sinne koska jo kysyinkin paikkaa etukäteen ja ainakin omien arvosanojen perusteella ei ole vaikeutta päästä.
      Riippuu vähän mitä haluat tehdä. Liiketaloushan on tosi laaja alue, siitä voi niin moniin eri paikkoihin. Varsinkin jos kieliä osaa, itse ehkä sainkin koska opiskelin Venäjän/Saksan, ja näistä on paljonkin tarvetta sitten varsinkin kesk. euroopan alueella.

    • jgjlgöh

      Tradenomeista 40% ei tee koulutusta vastaavaa työtä. Sihteerin työ on yksinkertaista tyyliin ota kopioita ja keitä kahvia näitä hommia naamioidaan eri titteleiden alle, mutta pääsääntöisesti niin kirjanpidon kuin muukin työ on aika yksipuista. Paljon hakijoita, työntekijöistä on todella paljon ylitarjontaa katso vaikka ammattibarometrista oman paikkakuntasi tiedot. Kaupan kassallekin on vaikea päästä kuin hakijoita on paljon ja työ usein osa-aikaista. Palkat ei päätä huimaa. Jos asut pääkaupunkiseudulla tilanne voi toki olla eri.

      Itse harkitsen 10 vuoden työkokemuksen jälkeen alan vaihtoa! En suosittele kaupallista alaa ellet kykene tekemään esim. myyntityötä, joka tosin on lähes aina provikkapalkattua. Pankkityökin on nykyisin aika paljon puhelinmyyntiä.

      • VaihdaPaikkakuntaa

        Aika aliarvostaen suhtaudut sihteerityöhön. On kyllä olemassa vaativiakin sihteeritehtäviä, johdon sihteeri, hallintosihteri, lähetyssihteeri, poliittinen sihteeri ... onhan niitä vaikka mitä. Valtiosihterikin, ja alivaltiosihteeri. Osaan vaaditaan enemmänkin koulutusta kuin tradenomin tutkinto.

        Mistä nappasit tuon että tradenomeista 40% ei tee koulutustaan vastaavaa työtä? Näppituntumalta voisi väittää, että Tampereen pohjoispuolisessa Suomessa on tällä hetkellä sellainen työtilanne, että hoitoalan ihmisiä lukuunottamatta ihan alalla kuin alalla vain harva tekee koulutustaan vastaavaa työtä. Etelä-Suomessa tilanne on toinen.

        Jos ei omalta paikkakunnalta löydy töitä, niin alan vaihtoa parempi ratkaisu voisi olla kuitenkin muutto sellaiselle alueelle, missä on töitä. Ei se tarkoita välttämättä pääkaupunkiseutua tai inhottavaa betonikerrostaloa. Etelä-Suomen läänissä on töitä muuallakin, ja asua voi rauhallisemmissakin paikoissa. Ei sillä että itse mitenkään kannattaisin puolen Suomen tyhjentämistä, mutta jos töitä haluat löytää ...


    • Verkostoidu

      Kyllä se tutkinto kannattaa olla, vaikka oliskin "vaan" tradenomi. Joillakin aloilla se näkyy kirjaimellisesti heti palkassa, kun tutkinto on hyväksytysti suoritettu, vaikka työtehtävät pysyis samana.

      Ota vaan opiskelusta kaikki työelämää edistävä irti: verkostoidu, tutki harjoittelumahdollisuuksia hyvissä firmoissa, mee vaikka ulkomaille vaihtoon. Kaikkea tollasta, mistä voi sitten olla hyötyä vaikka päätyiskin vähän eri hommiin.

      Oikeesti, verkostoituminen ja ne kontaktit on kultaakin kalliimpia tässä työllisyystilanteessa. Oon kuullut monen valittelevan, että kun ei oo tajunnut opiskeluaikana verkostoitua, ja nyt se kostautuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe