Öljyä Toyotaan

vvviitttuu-i

Paljonko Toyotan omistajilla on öljykanistereita tojon takaloosterissa? Kun tuo vvt-i -kone syö kuulemma normaalisti kymmenenkin litraa tuhannella kilometrillä moottoriöljyä

31

2669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taloussanomatautot

      Linkitä nyt ensin yleisiä uutisia asiasta.
      Onko muut kuulleet tojon viasta kuin sinä?

    • Eihänsinnemahduh

      "Paljonko Toyotan omistajilla on öljykanistereita tojon takaloosterissa? "

      Eikös tuo Tojotapappa ainakin edusta kantaa, että juurikin takakloosteri on täynnä järvivettä.

    • Alkavat_näköjään

      provopettereillä aiheet loppumaan kun menevät noin epätoivoisiksi. Minulla on Toyota-konsernin auto eikä se 10000 km öljynvaihtovälillä kuluta öljyä niin paljoa että sitä pitäisi lisätä. Öljyn ja suodattimen vaihto maksaa satasen joten sen toistaiseksi jaksaa maksaa siitä varmuudesta jota säännöllinen öljynvaihto tuo tullessaan.

      • 1.6bensa

        170 tkm ajetussa tojotassa oli ennen veneen öljykanisteri, mutta nykyisin ajan veneellä pienkonebensalla, jossa on öljyt mukana. Ei tattte enää öljykanisteria.


      • eivoikuluttaa

        "Toyota-konsernin auto eikä se 10000 km öljynvaihtovälillä kuluta öljyä niin paljoa että sitä pitäisi lisätä. "

        Kumma olisikin, jos alituisessa takaisinkutsussa oleva auto vielä öljyä kuluttaisi. Nytkin julkaistu uutinen, että Tojota takaisinkutsuu liki 3 miljoonaa...


    • Nyyminennistii

      On se kyllä totta että hyväksyttävä kulutus on noussut näissä uusissa autoissa.

      Oma celica vm. 95 kuluttaa öljyä noin 0,2l/4000km.

      Ohjekirjassa maksimikulutus on litra tonnille.

      On toyota laadullisesti tipahtanut ainakin euroopan mallien osalta.

      Kannattaa osta japanissa valmistettu.

      • öljyäkuluu

        Omassa kolmevuotiaassa Avensiksessa ei ainakaan ole havaittavissa mitään öljyn kulumista,eikä lisätty ole kertaakaan. Vaihto on 15:n km välein,eli noin kerran vuodessa. Volkkarissani on aina öljykannu mukana. Vaihdan 10:n tuhannen välein siihenkin noin kerran vuodessa ja lisään ainakin yhtä paljon tai hieman enemmän, pari kanisteria vuodessa,eli n.4 litraa/5000 km.


    • YarisjaPolo

      Öljyn pinta ei laske vaihtovälillä niin paljon, että sitä ihmisaistein voisi mittatikusta havaita. 300 tkm ajettu vvt-i. Polossa aina kanisteri mukana. Kuluttaa muutaman desin tuhannella. Ajettu 70 tkm.

    • TheKöle

      Yritin ostaa uuteen Avensikseeni kannullisen Toyota-huoltoni käyttämää öljyä "varmuuden vuoksi", kun eihän sitä tiedä, minkä maantai-kapaleen sitä saa, mutta huoltopäällikkö sanoi:

      "mitä sä sillä teet? -jos auto syö öljyä, siinä on vikaa, katsotaan sitten...."

      -tätä noudattaen jätin ostamatta ja en vieläkään tiedä, mitä öljyä koneessani on, kun en ole moista öljykannua nähnyt. -toki mittarissa on vasta 85tkm..... -palataan asiaan, jos alkaa kuluttamaan.

      PS. on epätaloudellista kuskata takakontissa tarpeetonta tavaraa.......

      • 1.6bensa

        Sama juttu täällä, nyt 170 tkm mittarissa, eikä tietoa mitä öljyä koneessa on ;) Ei ole ollut tarvetta tietää.


      • taaskokutsutaan
        1.6bensa kirjoitti:

        Sama juttu täällä, nyt 170 tkm mittarissa, eikä tietoa mitä öljyä koneessa on ;) Ei ole ollut tarvetta tietää.

        Mutta takaisinkutsuja piisaa. täytyykö taas viedä???


      • ErikoistaToimintaa

        Jopas on Tojo-Kölli käynyt surkeassa huollossa. Suurinosa huoltamoista kyllä merkitsevät huoltolappuun/kuittiin tuoreen öljyn tyypin ja viskositeetin.

        Nykyään erimerkkisiä öljyjä voi myös huoletta sekoittaa toisiinsa kunhan viskositeetti on oikea ja oikeaa tyyppiä kuten vaikka täyssynteettinen 0w40. Moottori ei pamahda öljymerkkien sekoittamisesta. Tärkeintä on vain että öljyä on moottorissa oikea määrä, öljyn viskositeetti, luokitukset ja tyyppi ovat moottorille oikeanlaiset. Voit huoletta sekoittaa vaikka täyssynteettistä Valvolinea ja täyssynteettistä Mobilia keskenään. Moottori kestää sekoituksen ongelmitta jos valitsit öljyt oikein. Muutenkin öljypohjaan yleensä jää vähän vanhaa öljyä öljynvaihdossakin ja vasta toisen öljynvaihdon jälkeen vanha öljy on kokonaan poistunut moottorista. Niitä öljyjä mitä ei voi sekoittaa muihin öljyihin on yleensä netissä maininta öljyn valmistajan sivuilla tai lukee suoraan öljykanisterissa/purkin etiketissä.


      • helppoa_
        1.6bensa kirjoitti:

        Sama juttu täällä, nyt 170 tkm mittarissa, eikä tietoa mitä öljyä koneessa on ;) Ei ole ollut tarvetta tietää.

        Mäkään en ole koskaan vaihtanut öljyjä mun vm. 2002 Corollaan. Lisäillyt vaan stten, kun loppuu eli 5000 kilometrin välein. Pian 200 tkm mittarissa


      • 1.6bensa

        Varmaan ne merkkaavat huollossa johonkin mitä öljyä laitetaan, ei ole vaan tarvinnut koskaan selvittää asiaa ;)

        Viimeeksi muuten maksoi öljyt ja suodatin vaihdettuna 60 euroa. Vuodessa tulee noin 15tkm ja vuoden välein vaihdatan öljyt.


    • avensisjapolo

      Mulla Avensis 1,6 valvematic 2013 25tkm ajettu ja öljyä kuluu 4-5 litraa tuhannella. Mulla on kaksi kanisteria öljyä mukana, jos toinen loppuu on vielä toinen varalla.
      Vaimolla on 1995 vuosi mallin Polo eko-diesel. Juuri tuli 500tkm mittariin. 20tkm vaihto välillä ei vie pisaraakaan öljyä. On muutenkin parempi auto kuin tuo Tojon räppänä

      • perinteiseenTapaan

        Onhan se tojotassakin niin, että jos öljyä kuluu niin sitten on parasta ottaa pänikkä mukaan, varuiks. Ei sitä tojotankaan öljy lisäänny itekseen minkään tototatoteemin hengen vaikuttamana. Vaikka kuinka kumartelis. Itte sitä on lisättävä.


      • Se-mielikuvitus

        Et sitten ole korjuuttanut Avea takuuseen?


      • ÖljyäAutismiin
        Se-mielikuvitus kirjoitti:

        Et sitten ole korjuuttanut Avea takuuseen?

        Vag väki ei muistanut provossaan takuun pituutta...


      • avensisjapolo
        Se-mielikuvitus kirjoitti:

        Et sitten ole korjuuttanut Avea takuuseen?

        Korjata, niin... "ei moottorissa mitään vikaa ole, painu vttuun täältä meitä työllistämästä", suurinpiirtein on merkkihuollon lausunto. Sitten kun takuu on loppu niin vika löytyy: väljä kone, kone vaihtoon, asiakkaan laskuun...
        No niin kauan kuin öljypäniköitä mahtuu kyytiin niin tällä mennään. Onneksi suurin osa ajosta tapahtuu Pololla. Se kun tarvitsee tankatakin ehkä kaksi kertaa vuodessa.


      • samanlaisiarekiä
        avensisjapolo kirjoitti:

        Korjata, niin... "ei moottorissa mitään vikaa ole, painu vttuun täältä meitä työllistämästä", suurinpiirtein on merkkihuollon lausunto. Sitten kun takuu on loppu niin vika löytyy: väljä kone, kone vaihtoon, asiakkaan laskuun...
        No niin kauan kuin öljypäniköitä mahtuu kyytiin niin tällä mennään. Onneksi suurin osa ajosta tapahtuu Pololla. Se kun tarvitsee tankatakin ehkä kaksi kertaa vuodessa.

        Monta on tojjotaa ollu ja ihan on normaalisti kulunu moottoritkin. Öljyä saat lisätä siinä missä muihinkin. Ihan turha esittää mitää että ei kulu mukas öljyä


    • mikä_se_olikaan

      Oliko se VAG-tuote, jossa on vakiovarusteena öljypönikkä, että selviää liikkeestä edes huoltikalle asti.

    • pankakoski

      Toyota Corolla 1.6 vvt-i kone vm.2002 yljyä on saanut melkein uudeta asti lisätä kanisterin öljynvaihto välillä. Nyt ajettu 290000km pitää lisätä 2 kanisteria yljynvaihto välillä ja moottorinhäiriövaloa pukkaa palamaan, se tosin nollautuu akun kengän irroituksella. Vaihdoi muutama kuukausi sitten toyota corolla 1.6 valvematic vm.2012 ajettu 95000km tähän ei tarvitse lisätä öljyä vielä.

    • Ihmeprovo

      Pari vuotta olen ajellut 1,6 vvt-i koneisella Corollalla eikä ole lisätty kertaakaan öljyä huoltojen välillä. Öljyn määrä ei edes muutu havaittavasti 15000km öljynvaihtovälillä.

    • jormaerä

      eipä tuo corolle syö öljyä.ja olen vuodesta 2004 ajanut tojolla ja 1 takaisinkutsu ollut.että ei niitä nyt niin tiuhaan.ja hyvä kun huolehtivat tojon piikkiin.

    • öljyä_kulluu

      Kyllä mulla ainakin corollassa on tavara tila täynnä öljy purkkeja. 1,6vvti. ajettu 147 tkm kymmenessä vuodessa

    • Laatuvaunu

      Ihmetyttää nämä kirjoitukset Toyotan öljynsyönnistä ? Provoiluako ?
      Olen autoillut 42 vuotta ja 12 Toyota on menossa (oli välillä pari Mazdaa, jopa yksi Volkkarikin) eikä yksikään Toyota ole syönyt öljyä !
      Yhtä lukuunottamatta kaikki käytettyjä. On ollut lähemmäs 400 tkm ajettujakin.
      Muutenkin Toyotat ovat kaikkein vähävikaisimpia autoja kaikista, tiedän sen kun tein elämäntyöni autoalalla.
      Kahdeksakymmenluvulla kun tuli 12 venttiliset Corollat, niissä ilmeni ihan uutena lievää öljynsyöntiä, mutta 30-35 tkm jälkeen se loppui.
      Eilen Auriksestani katsoin öljymään, 9 tkm ajettu, eikä milliäkään pinta ole laskenut !
      Volkkarithan ne on persoja öljylle, joissakin käsikirja jo ilmoittaa, että 1.5 l/1000 km on normaalia ????

      • tojotalle_öljy_maistuu

        Eikös tuolla ketjun alkupäässä ollut linkki Tojotan probleemisivustolle jossa käsiteltiin juuri Toyotan massiivista öljynkulutusta? Pyydä joku tulkkaamaan jos et itse osaa englantia.
        Miten muuten voi jo alkanut öljynkulutus itsestään loppua? Laajeneeko männänrenkaat lämmetessään?


    • rollaattori

      mulla oli rolla 1.6 vm 2009 alkoi syödä jo 30thkm:ssä öljyä 1,5 l vaihtovälille.. ja 60 thkm :sä tuplaantui... joten otin huoltoon yhteyttä ja oli muka käytetty "vääränlaista "öljyä no vaihdettiin toyon omiin öljyihin ei muuttunut yhtään paremmaksi ajoin vielä 90thkm asti kun kyllästyin öljykannuhommiin .. nyt on hybridi auris ei ainakaan vielä kuluta!!

      • toyopas

        mulla 2006 avensis 2.0 bensakoneella ajettu nyt 152000km
        öljyt katson parin kuukauden välein,eikä ole tarvinnut ikinä lisäillä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe