Työttömän arki -täysin lämmitetyssä pumpulissa-

elättäjä

Luin tämän hesarin jutun siitä, että hyvinvoivat eivät ymmärrä työttömien arkea:
http://www.hs.fi/sunnuntai/a1435289969345

No en todellakaan ymmärrä.
Minulla on ihan samanlainen tuttava"perhe", jossa kaksi työtöntä toisilleen hieman sopimatonta ihmistä on yhdessä koska se on kannattavampaa rahallisesti.

Mies jätti omat opintonsa kesken ihan loppusuoralla korkeakoulusta ja sitten on ollut työtön jo 8 vuotta.

Kerran tai kahdesti ollut hommissa ehkä pari kuukautta yhteensä. Ja siinä ajassa milloin osti yhden television, hän on ostanut jo kolme! On auto, uusi läppäri, nopea netti, pleikkari jne..
Kaljaa/alkoholia vedetään perheessä useamman kerran viikossa, läskiä on ja joulunakin on paremmat herkut kuin minulla.
Elettäkään ei tehdä työn tai opintojen haun eteen. Työvoimatoimisto ei ole lähettänyt mitään tarjouksia tai laittanut mihinkään valmennukseen yms.
Työttömyystukea olisi tarjolla myös suorittaa keskenjääneet tai uudet opinnot kahden vuoden ajan. -Ei kiinnosta kuulemma.
Miten voisin ilmiantaa kaverin työkkäriin ja he laittaisivat tällaisen tapauksen pakkotyöhön?!


Ei tunne itseään köyhäksi ja en tunne minäkään kun näen sen. Kaiken ajan käyttää grillaamiseen, baarikaraokeen ja netissä oloon. Ja rahaa riittää vatsan täytteeksi, on oma piha, sauna kuten HS:n jutussa (vuokrakämppä tosin).

On saanut aikanaan ilmaisen koulutuksen, terveydenhuollon ja nyt 8 vuotta työttömyyskorvauksia, niistäkin suuri osa kurkusta alas.


Tämä on se hyvinvointiyhteiskunta, josta halutaan pitää kiinni. Toivottavasti Juha Sipilä laittaa joukkoineen näille työttömille kunnolla keppiä ja järkevää porkkanaa.
Ihmiset passivoidaan totaalisesti ja pitkän ajan kuluessa tästä ei tule loppua.

Nytkin kun tarjosin hakuapua eri koulutusjutuiksi syksylle niin ei korviaan lutkauttanut, kuulemma valmistautuu ulkomaanmatkaan, joka on viikon päästä. Ja perintöä on tulossa ja sitä varmasti kärkkymässä.

Kerran yritin saada miehen apuun kun minulla oli muutto, arvaa tekikö oharit pari päivää ennen? Niin ja kun viimeeksi kävi, niin ihan samalla tavalla huono kahvi ei kelvannut hänelle lainkaan. Kaikki pitäisi tulla kuin äidinmaito lämmitettynä suoraan suuhun.


Ei vastaa puheluihin mutta kohta soittaa-höpöttää baarikärpäskaverilleen... yms yms.

63

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PumminHaju

      Työtön on haiseva ammattivaras.

    • kiihtyyyyyy
    • Kalervo_on_pummi

      Taitaa kyseinen tuttavaperhe sijaitakin lähempänä sinua kuin oikeastaan haluat tiedostaa...

    • jepz

      Tämä osoittaa hyvin sen, että peruspäivärahalla tulee aivan liian hyvin toimeen kun on mahdollista pakoilla hommia vuosia koska saa täyden vapaa-ajan ja elämä on muutenkin laadukasta.
      Patalaiskan esimerkki yllä, ihminen joka olettaa, että hänen ei tarvitse ikinä tehdä mitään kun toiset kustantavat koulutuksen, terveyden, asumisen, ruoan ja työttömyyskorvaukset.

      Mikään ei kiinnosta, ei edes koulutus uudelle alalle, saati sitten muutto koulutuksen tai työn vuoksi.

      Noiden "ilmaisten" etujen vuoksi pitäisi pitkäaikaistyöttömät pakoittaa ilmaiseksi rakentamaan vaikka rautateitä, tai siivoamaan katuja. Ainakin korvaukset pitäisi vähentää tasolle, jossa ei ole mahdollista olla autoa, saunaa, parasta kahvilaatua, kaksiota, kolmiota tai omaa pihaa ellei ole niitä aiemmin omalla työllä ansainnut.

      • fdsfdsfdsf

        Kyllähän tuilla toimeen tulee, ei taatusti kukaan nälkään kuole. Ja isompiakin hankintoja voi jonkunverran tehdä, kun on osamaksumahdollisuudet ja näin. Mutta ei niillä tuilla erityisen leveästi elä kuitenkaan ja hankintoja ei juuri voi tehdä laskematta eurojaan. Siis aivan loogista tietysti, jos elää tuilla niin ei silloin kuulukaan herroiksi elellä.

        Itse olen koulusta valmistumisen jälkeen ollut koko ajan työttömänä, eli kohta 2 vuotta - tai no, olen ollut niisstä 9e/pv harjoitteluissa aikalailla tasan puoli vuotta - enkä näe mitään syytä kitistä siitä, että raha ei riitä. Siitä kuitenkin jaksan kitistä, että niitä töitä ei saa sitten millään. Eipä sekään sikäli ihme ole, kun ei ole työkokemusta. Ja työkokemusta ei saa kun töistä, joten on väkisinkin sellainen olo, ettei tässä yksinkertaisesti anneta mahdollisuutta.

        Vähän huolestuttaa ajatus, että jos olen tässä vielä 2-3 vuotta työttömänä tai korkeintaan jossain puhelinmyyjänä, niin kuka helvetti mua enää sitten mihinkään palkkaa? "Olit vissiin 5v tekemättä mitään, eikö loiselle hommat maistunu? Jatka matkaas".

        Ideana olisi pyrkiä jatko-opintoihin ensi vuonna, olisi edes jotain muutakin tekemistä kun rapsutella kasseja. Meinaa pää levitä näiden neljän seinän sisässä.


      • 201515

        Kun olin työttömänä, pärjäsin taloudellisesti paljon paremmin kuin nyt työssäkäyvänä. Mihin työttömyyskorvaus ei riittänyt, sen maksoi fatta. Harkinnanvaraisena toimeentulotukena sain huonekaluja, kuntosalikortit maksettiin, lapsen vaatteet ja kengät, hänen harrastuksensa, yms. Oli aikaa harrastella, istua kahviloissa, jne... Leipäjonosta, Hurstilta ja muista vastaavista hain välillä ruokaa, niin ei tarvinnut maksaa siitäkään. Kirppareilla myin lapselle pieneksi käyneitä vaatteita ja kustansin meidät aina välillä ulkomaille. Mikäs se oli ollessa.
        En kuitenkaan halua olla lapselleni esimerkkinä yhteiskunnan loiseläjästä, joten jouduin tekemään muutoksen elämässäni. Ensimmäisen työpaikan (ennen sitä n. 10v työttömänä, äitiysrahakausi, 1v kuntouttavaa työtoimintaa=9€ duuneja) hankkiminen oli hankalaa. Itsetunto töitä hakiessa ei ollut paras mahdollinen, kun tajusin, että CV:ni on todella surkea. Olen nyt ollut eripituisia pätkiä siivoojana, puistotyöntekijänä, jne. Töitä löytyy, kun on valmis niitä tekemään. Viimeisen viiden vuoden aikana minulla on ollut parin kuukauden työtön jakso. Mutta en olekkaan nirsoillut töissä vaan olet ottanut, mitä olen saanut. Työn lisäksi olen alkanut opiskella ja uskon, että tämä pienituloisuus helpottaa jossain vaiheessa. Sain jo vakinaisen paikan, enkä näe mitään syytä, miksen tästä vielä etenisi.
        Jatka siis yrittämistä. On helpompaa hakea uutta parempaa duunipaikkaa, kun on töissä. Siksi kannattaa ottaa vastaan se omasta mielestä huonompikin työ.


    • Ollaankavereita

      Yhden tilanne ei ole sama kuin kaikkien, ymmärräthän sen? Et voi tietää muiden työttömien mahdollisuuksista. Esim. täällä kituutellaan vaan 550e/kk(omat tuloni) ja mies toim. nimi yrittäjä joka saa n. 900e/kk ja tekee 10 tuntisia työpäiviä. Tulot ovat tippuneet laman myötä koska ihmisillä ei ole varaa ostaa mieheni palveluja. Tästä 900e pitää mieheni maksaa vielä eläkkeensä, vakuutuksensa, kalliit työkalujen ylläpidot ym. maksut. Taloa emme saa myytyä koska kukaan ei osta sitä täältä korvesta.

      Hyvä että ruokaa saamme, verovelkaa olemme kerryttäneet jo hurjan määrän koska elämme kokoajan yli sen mitä saamme. Mutta yllätys, emme osta mitään ylimääräistä, emme edes käytä alkoholia tai polta tupakkaa tai syö herkkuja. Pysymme enimmäkseen kotona päivät eikä meillä ole ollenkaan rahaavieviä harrastuksia. Olisimme jo kuolleet nälkään jos en saisi tuota 550e/kk kelalta työmarkkinatukea. Vain se raha on pelastanut meidät nälältä.

      Ja ne jotka eivät ymmärrä tukien hausta ja niiden monimutkaisuudesta ei kannata huudella kuinka helppoa se on kaikille ja keppiä vaan! Me ainakin tehdään kaikkemme selviytyäksemme elossa. Ei ole rahaa ylimääräisiin. Soskusta ei saada mitään koska mieheni on yrittäjä, ja meillä on talo asuntolainalla.

      Huudelkaa vaikka ette mistään mitään tiedäkään. Niin kauan kun ei ole omakohtaista kokemusta on vähän vaikea mennä sormella osoittamaan. Helppoa se oli teillä ennen kun ei tarvinnut kuin kävellä yritykseen ja sanoa että "päivää, valmistuin eilen, oisko teillä töitä?" Ja töitä löyty. Näitä tarinoita on saanut kuulla jo niin monen vanhemman ihmisen suusta, että ihan kateeksi käy. Silti en ala heitä haukkumaan, hienoa että heillä on ollut helppo työura ja paljon mahdollisuuksia. Jopa vammaiset sai sillon palkkatöitä, tietoa on.

      Miksi muutenkin ihmisten ajattelutapa on niin typerä, että jos mulla ei ole niin ei saa olla kellään muullakaan. Mulla on kurjaa niin kaikilla pitää olla. Minä haluan vain kaikille hyvää, lukuunottaen itseni.

      • tonnionpaljon

        asiallista tekstiä. olen samaa mieltä että alkuperäisen viitatun artikkelin työttömät eivät tiedä mitä on vähävaraisuus.
        vuokrakolmio, lapsia ja yli tonnin tulot per vanhempi. puistattavaa luettavaa.

        vasta kun ihminen saa 550 e/kk, voi sanoa olevansa vähävarainen, sillä siitäkin maksetaan vuokran omavastuuosuus jostain tuppukylän puutaloyksiöstä.

        Kaikkein viimeisempänä järjen perukan pakkoliikkeenä, tulisi mieleen työttömänä vuokrata kolmio lähiöstä ja siihen vielä hankkia lapsia, ja esiintyä mediassa vaivaisena.

        itsensä työllistävien pienyrittäjien tulonmuodostus tulisi suojata verottajan ja vakuutusyhtiöiden rosvoukselta


      • Kai tajuat, että siitä tonnista per henkilö menee puolet pelkästään vuokraan?


      • tonnionpaljon
        outsider1 kirjoitti:

        Kai tajuat, että siitä tonnista per henkilö menee puolet pelkästään vuokraan?

        En tajua. Kyllä tonnilla jo ostaa paljon ruokaa. Vaatteet sai ilmaiseksi vaikka kirpparilta ja sossu maksaa kaikki mahdolliset laskut autolainasta huvipurteen. Kyllä sillä jo elää luksusta, kun ei tarvitse edes maksaa vuokraa. PS. olen tyhmä enkä tajua mitään t: tonnionpaljon


      • No olet todellakin aivan pönttö. Tonni per 2 lärviä on 500 per naama. Se sama kuin minimiturvan taso Suomessa.


      • lisäkysymys

        Oletteko harkinneet ulkomaille muuttamista? Miksi on asuntolaina, jos ei ole kunnon tuloja? Itse rakennettu talo? Jos on, niin rakentakaa niitä muille lisää. Kuka jäi työttömäksi ja milloin jos pankki on antanut lainaa?
        Asunto myyntiin ja velat maksuun sekä vuokralle? Aina joku ostaa kun halvalla saa. Pois sieltä korvesta ja äkkiä ja heti PK-seudulle.

        Milloin vaimo on käynyt kouluja? Onko hän tehnyt mitään miehen tueksi?
        Töitä hakuun Suomen ulkopuolelta, jos on yrittäjätausta niin varmasti pärjää Euroopassa.

        Liian kauan tuossa tilanteessa johtaa noihin ylläoleviin pitkäaikaistyöttömien ongelmiin. Jähmettymisen merkit ovat jo vahvasti nähtävissä kirjoituksessa. Ja ukko raataa itsensä hengiltä, mitäs sitten vaimo tekee?


      • herrapöntönesikuva
        tonnionpaljon kirjoitti:

        En tajua. Kyllä tonnilla jo ostaa paljon ruokaa. Vaatteet sai ilmaiseksi vaikka kirpparilta ja sossu maksaa kaikki mahdolliset laskut autolainasta huvipurteen. Kyllä sillä jo elää luksusta, kun ei tarvitse edes maksaa vuokraa. PS. olen tyhmä enkä tajua mitään t: tonnionpaljon

        Jahas, sitä tekeydytään toiseksi nimimerkiksi, nooo siitä vaan, kyllä maailmaan nimimerkkejä ja viestejä mahtuu, herra pönttö. sanomani pysyy samana; jos ei tonni kuussa per naama riitä suomessa, sitten voisi puolestani laittaa kunnan viranomaisen holhoukseen. Ja 900 euron kolmion vuokraus tulisi asettaa artikkelin kaltaisille työttömille luvanvaraiseksi tai jotain.
        itse olen kitkuttanut aikoinaan yliopistossa 4 vuotta 260 eurolla kuussa 10 neliön soluasunnossa, josta vuokran omavastuuosuuteen meni 60 e. eli 200 e netto, KUTEN KAIKILLA OPISKELIJOILLA. Niin että siitä sitten miettimään uudelleen miltä tuntuu lukea kun joku kehtaa kolmiossa jeesustella ettei tonnikaan enää riitä työttömälle...


      • herrapöntönesikuva kirjoitti:

        Jahas, sitä tekeydytään toiseksi nimimerkiksi, nooo siitä vaan, kyllä maailmaan nimimerkkejä ja viestejä mahtuu, herra pönttö. sanomani pysyy samana; jos ei tonni kuussa per naama riitä suomessa, sitten voisi puolestani laittaa kunnan viranomaisen holhoukseen. Ja 900 euron kolmion vuokraus tulisi asettaa artikkelin kaltaisille työttömille luvanvaraiseksi tai jotain.
        itse olen kitkuttanut aikoinaan yliopistossa 4 vuotta 260 eurolla kuussa 10 neliön soluasunnossa, josta vuokran omavastuuosuuteen meni 60 e. eli 200 e netto, KUTEN KAIKILLA OPISKELIJOILLA. Niin että siitä sitten miettimään uudelleen miltä tuntuu lukea kun joku kehtaa kolmiossa jeesustella ettei tonnikaan enää riitä työttömälle...

        Edelleen siitä tonnista maksetaan vuokra, jonka jälkeen käteen jää noin 500€. Opiskelijat voivat ottaa lainaa, ja tilanne on heidän kohdallaan tilapäinen, köyhyysloukkuun jääneellä pysyvä.


      • herraoutsiderinvastaaja
        outsider1 kirjoitti:

        Edelleen siitä tonnista maksetaan vuokra, jonka jälkeen käteen jää noin 500€. Opiskelijat voivat ottaa lainaa, ja tilanne on heidän kohdallaan tilapäinen, köyhyysloukkuun jääneellä pysyvä.

        tuolla verukkeella voisi perustella vaikkapa Eiran 50 neliöistä yksiötä, ja että on ehdottoman moraalista että työtön saa 2000 euroa etuuksia, siitäkään ei jää kuin 500 euroa käteen.

        Työttömyys on vähintään yhtä tilapäinen terveellä aktiivisella työnhakijalla, kuin opiskelijalla.


      • Kalevi_on_hullu
        herraoutsiderinvastaaja kirjoitti:

        tuolla verukkeella voisi perustella vaikkapa Eiran 50 neliöistä yksiötä, ja että on ehdottoman moraalista että työtön saa 2000 euroa etuuksia, siitäkään ei jää kuin 500 euroa käteen.

        Työttömyys on vähintään yhtä tilapäinen terveellä aktiivisella työnhakijalla, kuin opiskelijalla.

        "Työttömyys on vähintään yhtä tilapäinen terveellä aktiivisella työnhakijalla, kuin opiskelijalla."

        Niin, ja sitten te sanotte, että yksikään pitkäaikaistyötön ei voi olla terve ja aktiivinen. Yksikään todellinen skotti jne.

        Automaatio on vienyt paljon työpaikkoja ja tulee jatkossakin viemään. Työvoimaa ei yksinkertaisesti tarvita enää niin kuin ennen. Olette vaarallisia hulluja ja denialisteja.


      • haluaneiraanmaksasinä
        Kalevi_on_hullu kirjoitti:

        "Työttömyys on vähintään yhtä tilapäinen terveellä aktiivisella työnhakijalla, kuin opiskelijalla."

        Niin, ja sitten te sanotte, että yksikään pitkäaikaistyötön ei voi olla terve ja aktiivinen. Yksikään todellinen skotti jne.

        Automaatio on vienyt paljon työpaikkoja ja tulee jatkossakin viemään. Työvoimaa ei yksinkertaisesti tarvita enää niin kuin ennen. Olette vaarallisia hulluja ja denialisteja.

        niin siis ketkä "me" ? me muut pitkäaikaistyöttömät vai ? ja enkä minä ainakaan ole tuollaista väittänyt. jokainen pitkäaikaistyötön on yksilö ja hakee tai on hakematta töitä ja on aktiivinen tai olematta aktiivinen.
        automaation paikanviennistä en tiedä muuta informoida sinua, kun että suomessa ei ole kuin yksi autotehdas ja yksi vesihanatehdas jotka käyttää laajemmassa mittakaavassa robootteja.
        jos pidetään ne skotlantilaiset tästä kuitenkin poissa, ettei mene aivan sekasotkuksi (ellei se ole tarkoituskin ?)


      • ei_näin
        haluaneiraanmaksasinä kirjoitti:

        niin siis ketkä "me" ? me muut pitkäaikaistyöttömät vai ? ja enkä minä ainakaan ole tuollaista väittänyt. jokainen pitkäaikaistyötön on yksilö ja hakee tai on hakematta töitä ja on aktiivinen tai olematta aktiivinen.
        automaation paikanviennistä en tiedä muuta informoida sinua, kun että suomessa ei ole kuin yksi autotehdas ja yksi vesihanatehdas jotka käyttää laajemmassa mittakaavassa robootteja.
        jos pidetään ne skotlantilaiset tästä kuitenkin poissa, ettei mene aivan sekasotkuksi (ellei se ole tarkoituskin ?)

        "niin siis ketkä "me" ? me muut pitkäaikaistyöttömät vai ? ja enkä minä ainakaan ole tuollaista väittänyt. jokainen pitkäaikaistyötön on yksilö ja hakee tai on hakematta töitä ja on aktiivinen tai olematta aktiivinen."

        Te (kaikkien puolueiden) persut ja muut työttömyysdenialistit. Tänään olet nähtävästi pitkäaikaistyötön, ensi viikolla taas työvoimavirkailija, menestynyt yrittäjä tai ihan jotain muuta.

        "automaation paikanviennistä en tiedä muuta informoida sinua, kun että suomessa ei ole kuin yksi autotehdas ja yksi vesihanatehdas jotka käyttää laajemmassa mittakaavassa robootteja."

        Automaatio tarkoittaa muutakin kuin robotteja, oi typerys. Selvästikin sinä olet täysin väärä henkilö informoimaan minua automaatiosta tai mistään tekniikkaan liittyvästä.

        "jos pidetään ne skotlantilaiset tästä kuitenkin poissa, ettei mene aivan sekasotkuksi (ellei se ole tarkoituskin ?)"

        Sekasotkua ovat lähinnä omat juttusi, kuten se työllistymisen edistämisen työllistymisestä rankaisemalla. Kysehän on tietenkin tuosta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Yksikään_todellinen_skotti


      • ei_näin

        "Työttömyys on vähintään yhtä tilapäinen terveellä aktiivisella työnhakijalla, kuin opiskelijalla."

        Kuitenkin tässä maassa on lukuisia työttömiä, joilla on useampi koulutus ja joiden työkyky on aivan kunnossa. Silti töitä ei kaikille löydy, vaan työttömyys on jäänyt pysyväksi. Tuolla väitteellä siis käytännössä implikoidaan, että työttömät eivät ole "todellisesti terveitä" tai "todellisesti aktiivisia". Vai olenko käsittänyt jotain väärin?


      • herraoutsiderinvastaaja kirjoitti:

        tuolla verukkeella voisi perustella vaikkapa Eiran 50 neliöistä yksiötä, ja että on ehdottoman moraalista että työtön saa 2000 euroa etuuksia, siitäkään ei jää kuin 500 euroa käteen.

        Työttömyys on vähintään yhtä tilapäinen terveellä aktiivisella työnhakijalla, kuin opiskelijalla.

        Tietyn työttömyysajan jälkeen työllistyminen on liki mahdotonta. Tilastollinen fakta. Joka työpaikkaan on kymmeniä hakijoita nykypäivänä. Kyllä siinä karsitaan pitemmän työttömyyshistorian omaavat pois ensimmäisenä.


      • haluaneiraanmaksasinä kirjoitti:

        niin siis ketkä "me" ? me muut pitkäaikaistyöttömät vai ? ja enkä minä ainakaan ole tuollaista väittänyt. jokainen pitkäaikaistyötön on yksilö ja hakee tai on hakematta töitä ja on aktiivinen tai olematta aktiivinen.
        automaation paikanviennistä en tiedä muuta informoida sinua, kun että suomessa ei ole kuin yksi autotehdas ja yksi vesihanatehdas jotka käyttää laajemmassa mittakaavassa robootteja.
        jos pidetään ne skotlantilaiset tästä kuitenkin poissa, ettei mene aivan sekasotkuksi (ellei se ole tarkoituskin ?)

        Oletko joku vanhuuseläkeläinen? Modernissa tehtaassa et ole ainakaan käynyt 10 vuoteen, tiedot automaatiosta ja roboteista ovat sitä luokkaa.


      • ferrariyrittäjät
        herrapöntönesikuva kirjoitti:

        Jahas, sitä tekeydytään toiseksi nimimerkiksi, nooo siitä vaan, kyllä maailmaan nimimerkkejä ja viestejä mahtuu, herra pönttö. sanomani pysyy samana; jos ei tonni kuussa per naama riitä suomessa, sitten voisi puolestani laittaa kunnan viranomaisen holhoukseen. Ja 900 euron kolmion vuokraus tulisi asettaa artikkelin kaltaisille työttömille luvanvaraiseksi tai jotain.
        itse olen kitkuttanut aikoinaan yliopistossa 4 vuotta 260 eurolla kuussa 10 neliön soluasunnossa, josta vuokran omavastuuosuuteen meni 60 e. eli 200 e netto, KUTEN KAIKILLA OPISKELIJOILLA. Niin että siitä sitten miettimään uudelleen miltä tuntuu lukea kun joku kehtaa kolmiossa jeesustella ettei tonnikaan enää riitä työttömälle...

        Aina työttömyysrahoissa vedetään "mutku opiskelijanaki sain paljo vähemmän!!12"-kortti esiin, kun ei muuta keksitä.

        Opiskelijoiden tuet ovat olleet jo kauan jäljessä turvaamaan riittävän elintason. Tosin monet opiskelijoista asuvat soluissa ja saavat vanhemmiltaan vielä tukea. Toki tämä ei tarkoita sitä, että tuki opiskelijoille olisi riittävä.

        Tonnilla Suomessa pysyy elossa, mutta kohtuuton se summa on sillon palkkana, mikäli joutuu täysipäiväisesti (tai lähes) työtä tehdä. Tästä ei voi kukaan muu kuin riistoporvariyrittäjä, jolla on kaksi Ferraria pihassa, olla eri mieltä. Se nyt vaan on kiistämätön fakta.

        Siksi perustulo olisikin hyvä asia, kun osa-aikatöillä pääsisi reippaasti päälle tonnin tienesteihin. Kohtuutonta se on tehdä osa-aikahommia jotka vähentävät sitten sosiaalietuuksia samassa suhteessa niin, että jäädään töissä ollessakin siihen tonniin ja loput haetaan sossunluukulta, kun työtulot eivät ylitä tonnia. Tämäkin on kiistämätön fakta. Tästä ei voi kukaan muu kuin riistoporvariyrittäjä, jolla on kaksi Ferraria pihassa, olla eri mieltä. Se nyt vaan on kiistämätön fakta.


      • ferrariyrittäjät
        ferrariyrittäjät kirjoitti:

        Aina työttömyysrahoissa vedetään "mutku opiskelijanaki sain paljo vähemmän!!12"-kortti esiin, kun ei muuta keksitä.

        Opiskelijoiden tuet ovat olleet jo kauan jäljessä turvaamaan riittävän elintason. Tosin monet opiskelijoista asuvat soluissa ja saavat vanhemmiltaan vielä tukea. Toki tämä ei tarkoita sitä, että tuki opiskelijoille olisi riittävä.

        Tonnilla Suomessa pysyy elossa, mutta kohtuuton se summa on sillon palkkana, mikäli joutuu täysipäiväisesti (tai lähes) työtä tehdä. Tästä ei voi kukaan muu kuin riistoporvariyrittäjä, jolla on kaksi Ferraria pihassa, olla eri mieltä. Se nyt vaan on kiistämätön fakta.

        Siksi perustulo olisikin hyvä asia, kun osa-aikatöillä pääsisi reippaasti päälle tonnin tienesteihin. Kohtuutonta se on tehdä osa-aikahommia jotka vähentävät sitten sosiaalietuuksia samassa suhteessa niin, että jäädään töissä ollessakin siihen tonniin ja loput haetaan sossunluukulta, kun työtulot eivät ylitä tonnia. Tämäkin on kiistämätön fakta. Tästä ei voi kukaan muu kuin riistoporvariyrittäjä, jolla on kaksi Ferraria pihassa, olla eri mieltä. Se nyt vaan on kiistämätön fakta.

        Tonni riittää Suomessa elossa pysymiseen. Elämiseen se ei riitä.


      • automaatiojokapaikassa
        outsider1 kirjoitti:

        Oletko joku vanhuuseläkeläinen? Modernissa tehtaassa et ole ainakaan käynyt 10 vuoteen, tiedot automaatiosta ja roboteista ovat sitä luokkaa.

        Niinpä, ja automaatiota on paljon myös teollisuuden ulkopuolella. Itsepalvelukassat, verkkokauppa, you-name-it. Palveluammateista silloin povattiin kovasti korvaajaa väheneville teollisuustyöpaikoille, mutta myös niissä voidaan tekniikan avulla vähentää työvoiman tarvetta.


      • eioohelppoaei
        lisäkysymys kirjoitti:

        Oletteko harkinneet ulkomaille muuttamista? Miksi on asuntolaina, jos ei ole kunnon tuloja? Itse rakennettu talo? Jos on, niin rakentakaa niitä muille lisää. Kuka jäi työttömäksi ja milloin jos pankki on antanut lainaa?
        Asunto myyntiin ja velat maksuun sekä vuokralle? Aina joku ostaa kun halvalla saa. Pois sieltä korvesta ja äkkiä ja heti PK-seudulle.

        Milloin vaimo on käynyt kouluja? Onko hän tehnyt mitään miehen tueksi?
        Töitä hakuun Suomen ulkopuolelta, jos on yrittäjätausta niin varmasti pärjää Euroopassa.

        Liian kauan tuossa tilanteessa johtaa noihin ylläoleviin pitkäaikaistyöttömien ongelmiin. Jähmettymisen merkit ovat jo vahvasti nähtävissä kirjoituksessa. Ja ukko raataa itsensä hengiltä, mitäs sitten vaimo tekee?

        Miten voit jaella tosta vaan neuvoja, vaikka et tiedä näistä ihmisistä mitään. Se ulkomaille muuttokaan ei ja etenkin yrittäminen tosta vaan noin ei niin vaan onnistukaan, jos ei ole kielitaitoa, ko. yhteiskunnan tuntemusta ja suhteita tai edes sitä rahaa muuttaa sinne ulkomaille. Ja mitenkä myyt talosi, jos kukaan ei sitä osta. Ikäkin on otettava huomioon ja esim. lapset ym. Että ei sitä monesti tosta vaan lähdetä ja muuteta elämää, jota on rakennettu monesti kymmeniä vuosia. Ja sama tilanne se on muissakin maissa, töitä ei ole edes omille kansalaisille.
        Ihmettelen vaan millä rahalla he maksavat talosta aiheutuvat kulut noilla tuloilla.
        Kyllä tässä maassa alkaa yks ja toinen olla puun ja kuoren välissä.


    • Lienee keksitty tarina. Ei kahdella peruspäivärahalla olevalla ole rahaa autoon ja samanaikaisesti ulkomaanmatkoihin jne. Se on 480€/kk/per henkilö.

      • kjkljlkj

        Paitsi jos tekee pimeitä töitä yms.


      • taikeksitty
        kjkljlkj kirjoitti:

        Paitsi jos tekee pimeitä töitä yms.

        Busted?


      • ochMamma

        Pappa betalar


      • 0987654

        se on 550 e/kk netto ja 700 e/brutto nykyään.....


    • tympääntynyt

      taasko täällä kitistään ja kadehditaan työttömän elämää. terve tuloa kokeilemaan. ja kun viellä hiljaa kärvistelee ja heittää hakemusta sisään, kouluttaa itseään, ja venyttää eeroa ja pitkittää laskuja niin tulee laiskan pulskeelle tyhjäntoimittajalle suoja vakiduuniinsa ikävä. suomi on vinkujien, vittuilijoiden ja tyhjän kadehtijoiden luvattu maa. paskavarpus toisten kyttääjä runkkarien shangri la.

      • pumpulipojat

        Suuri osa näistä pitkäaikaistyöttömistä on sellaisia, jotka eivät halua kouluttaa itseään sellaiseen työhön, jota Suomessa on tarjolla paljon.
        Näitä töitä on esim. vartijan hommat (aulavahti jne), joita MOL on täynnä.
        Tai sitten taksikuski, linja-autokuski, pikatavaralähetti, jakeluauton ajaja.
        Sairaanhoitaja, lähihoitaja...

        Koulutus osiin hommista vaati peräti 40 tunnin verran perehtymistä! Onko paljon?? ja työttömyyskorvauksella voi opiskella 2 vuotta.

        Pääkaupunkiseutu on näitä töitä tarjolla.
        Arvostan todella ylempänä perhettä, jossa toinen on yrittäjänä ja sentään YRITTÄÄ. Mutta velaksi eläminen on edesvastuutonta.

        Työtön kun ei ole valmis vaihtamaan paikkakuntaa, jossa olisi uusi koulutus ja työ. Ei, koska on laiska ja tottunut saamaan ilmaisen rahan tekemättä mitään.
        Sosiaaliturva pitää muuttaa sellaiseksi, että työ kannattaa aina tuohon lorvimiseen nähden. Lisäksi se on muutettava niin, että saatu raha on myöhemmin korvattava valtiolle takaisin. Näin 5 vuotta lorvaillut työelämään PÄÄSTESSÄÄN korvaa työttömyyskorvaukset uudessa työssään.

        Turha luulla, että Suomi pysyy pitkään tässä kunnossa että otetaan 10 miljardia uutta velkaa joka vuosi, jotta saadaan passiiviset työttömät jatkamaan sohvalla loikoilua ja kaljan kittausta.

        Ihmiset työelämässä muuttaa jatkuvasti työn perässä ja vaihtaa työpaikkaa. Miksi työtön ei ole valmis kouluttautumaan uudella paikkakunnalla ja menemään sinne töihin?

        Suomeen tulee Virosta paljon reippaampaa porukkaa, joka asuu esim. 5 henkilön kommuunissa ja tekee pitkää päivää iltakymmeneen. Sitten onkin varaa ajaa Helsingissä A6 Audilla kun jotkut löhöää ja kukkuu aamu kahteentoista..

        Tai sitten aletaan vaihtamaan nämä lorvijat vaikka Sri Lankan tamileihin, jotka ovat kovia työmiehiä:
        http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1423108978621
        "Sri Lankan tamilit siivoavat öisin pääkaupunki­seudun bussit"

        Arvostan heitä dekadilla enemmän kuin näitä saamattomia kavereita, jotka eivät edes yritä.

        Eipä ole tässä ketjussa vielä kukaan työtön kertonut vielä miten kovasti on yrittänyt uudelleenkouluttaa itseään töihin, joista on kysyntää ja on vaihtanut paikkakuntaa sen eteen. Sitä odottaessa...


      • kalevi_on_urpo
        pumpulipojat kirjoitti:

        Suuri osa näistä pitkäaikaistyöttömistä on sellaisia, jotka eivät halua kouluttaa itseään sellaiseen työhön, jota Suomessa on tarjolla paljon.
        Näitä töitä on esim. vartijan hommat (aulavahti jne), joita MOL on täynnä.
        Tai sitten taksikuski, linja-autokuski, pikatavaralähetti, jakeluauton ajaja.
        Sairaanhoitaja, lähihoitaja...

        Koulutus osiin hommista vaati peräti 40 tunnin verran perehtymistä! Onko paljon?? ja työttömyyskorvauksella voi opiskella 2 vuotta.

        Pääkaupunkiseutu on näitä töitä tarjolla.
        Arvostan todella ylempänä perhettä, jossa toinen on yrittäjänä ja sentään YRITTÄÄ. Mutta velaksi eläminen on edesvastuutonta.

        Työtön kun ei ole valmis vaihtamaan paikkakuntaa, jossa olisi uusi koulutus ja työ. Ei, koska on laiska ja tottunut saamaan ilmaisen rahan tekemättä mitään.
        Sosiaaliturva pitää muuttaa sellaiseksi, että työ kannattaa aina tuohon lorvimiseen nähden. Lisäksi se on muutettava niin, että saatu raha on myöhemmin korvattava valtiolle takaisin. Näin 5 vuotta lorvaillut työelämään PÄÄSTESSÄÄN korvaa työttömyyskorvaukset uudessa työssään.

        Turha luulla, että Suomi pysyy pitkään tässä kunnossa että otetaan 10 miljardia uutta velkaa joka vuosi, jotta saadaan passiiviset työttömät jatkamaan sohvalla loikoilua ja kaljan kittausta.

        Ihmiset työelämässä muuttaa jatkuvasti työn perässä ja vaihtaa työpaikkaa. Miksi työtön ei ole valmis kouluttautumaan uudella paikkakunnalla ja menemään sinne töihin?

        Suomeen tulee Virosta paljon reippaampaa porukkaa, joka asuu esim. 5 henkilön kommuunissa ja tekee pitkää päivää iltakymmeneen. Sitten onkin varaa ajaa Helsingissä A6 Audilla kun jotkut löhöää ja kukkuu aamu kahteentoista..

        Tai sitten aletaan vaihtamaan nämä lorvijat vaikka Sri Lankan tamileihin, jotka ovat kovia työmiehiä:
        http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1423108978621
        "Sri Lankan tamilit siivoavat öisin pääkaupunki­seudun bussit"

        Arvostan heitä dekadilla enemmän kuin näitä saamattomia kavereita, jotka eivät edes yritä.

        Eipä ole tässä ketjussa vielä kukaan työtön kertonut vielä miten kovasti on yrittänyt uudelleenkouluttaa itseään töihin, joista on kysyntää ja on vaihtanut paikkakuntaa sen eteen. Sitä odottaessa...

        "Sosiaaliturva pitää muuttaa sellaiseksi, että työ kannattaa aina tuohon lorvimiseen nähden. Lisäksi se on muutettava niin, että saatu raha on myöhemmin korvattava valtiolle takaisin. Näin 5 vuotta lorvaillut työelämään PÄÄSTESSÄÄN korvaa työttömyyskorvaukset uudessa työssään."

        Eipä kalevi pahemmin välitä sellaisesta pikkuseikasta, että nuo ovat toisilleen vastakkaisia tavoitteita. Miten ihan oikeasti kuvittelet työllistymisestä rankaisemisen edistävän työllistymistä?

        Se on ihan sama, onko tässä ketjussa keskusteltu työttömistä, jotka eivät uudelleenkouluttautumisesta huolimatta pääse töihin. Se ei yksinkertaisesti ole tämän ketjun aihe. Mutta löylykauhallissosialismissa tietysti kaikki yhteiskunnalliset päätökset tehdään anekdoottien perusteella.


      • pumpulipojat kirjoitti:

        Suuri osa näistä pitkäaikaistyöttömistä on sellaisia, jotka eivät halua kouluttaa itseään sellaiseen työhön, jota Suomessa on tarjolla paljon.
        Näitä töitä on esim. vartijan hommat (aulavahti jne), joita MOL on täynnä.
        Tai sitten taksikuski, linja-autokuski, pikatavaralähetti, jakeluauton ajaja.
        Sairaanhoitaja, lähihoitaja...

        Koulutus osiin hommista vaati peräti 40 tunnin verran perehtymistä! Onko paljon?? ja työttömyyskorvauksella voi opiskella 2 vuotta.

        Pääkaupunkiseutu on näitä töitä tarjolla.
        Arvostan todella ylempänä perhettä, jossa toinen on yrittäjänä ja sentään YRITTÄÄ. Mutta velaksi eläminen on edesvastuutonta.

        Työtön kun ei ole valmis vaihtamaan paikkakuntaa, jossa olisi uusi koulutus ja työ. Ei, koska on laiska ja tottunut saamaan ilmaisen rahan tekemättä mitään.
        Sosiaaliturva pitää muuttaa sellaiseksi, että työ kannattaa aina tuohon lorvimiseen nähden. Lisäksi se on muutettava niin, että saatu raha on myöhemmin korvattava valtiolle takaisin. Näin 5 vuotta lorvaillut työelämään PÄÄSTESSÄÄN korvaa työttömyyskorvaukset uudessa työssään.

        Turha luulla, että Suomi pysyy pitkään tässä kunnossa että otetaan 10 miljardia uutta velkaa joka vuosi, jotta saadaan passiiviset työttömät jatkamaan sohvalla loikoilua ja kaljan kittausta.

        Ihmiset työelämässä muuttaa jatkuvasti työn perässä ja vaihtaa työpaikkaa. Miksi työtön ei ole valmis kouluttautumaan uudella paikkakunnalla ja menemään sinne töihin?

        Suomeen tulee Virosta paljon reippaampaa porukkaa, joka asuu esim. 5 henkilön kommuunissa ja tekee pitkää päivää iltakymmeneen. Sitten onkin varaa ajaa Helsingissä A6 Audilla kun jotkut löhöää ja kukkuu aamu kahteentoista..

        Tai sitten aletaan vaihtamaan nämä lorvijat vaikka Sri Lankan tamileihin, jotka ovat kovia työmiehiä:
        http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1423108978621
        "Sri Lankan tamilit siivoavat öisin pääkaupunki­seudun bussit"

        Arvostan heitä dekadilla enemmän kuin näitä saamattomia kavereita, jotka eivät edes yritä.

        Eipä ole tässä ketjussa vielä kukaan työtön kertonut vielä miten kovasti on yrittänyt uudelleenkouluttaa itseään töihin, joista on kysyntää ja on vaihtanut paikkakuntaa sen eteen. Sitä odottaessa...

        "Eipä ole tässä ketjussa vielä kukaan työtön kertonut vielä miten kovasti on yrittänyt uudelleenkouluttaa itseään töihin, joista on kysyntää ja on vaihtanut paikkakuntaa sen eteen. Sitä odottaessa..."

        Minä olen yrittänyt kahdesti lääkikseen ja jäänyt 8 ja 5 pinnan päähän. Se on yksi harvoista tutkinnoista, jotka vielä nykypäivänä työnhakumielessä kannattavat.


      • tässäratkaisulorviin

        "Sosiaaliturva pitää muuttaa sellaiseksi, että työ kannattaa aina tuohon lorvimiseen nähden. "

        Samaa mieltä! Koska on todettu että minimisummaksi ihmisarvoisen elämän ylläpitämiseksi Suomessa vuokrat ja ruokakustannukset sekä vaatteet ym. laskettuna per kk tarvitaan noin 1000€/kk yhteensä,

        niin sosiaaliturvaa tuleekin muuttaa lorvailusta kannustavaksi siten, että siirrymme VASTIKKEETTOMAAN 1000€/kk PERUSTULOON joka korvaa ym. etuudet kokonaan.

        Tämä perustulo ei pienene tonnin kuukausitienesteistä (esim. osa-aika), vaan maksetaan näiden tienestien päälle.

        Simsalabim!

        Näin sosiaaliturva on muutettu semmoiseksi, että "työ kannattaa aina tuohon lorvimiseen nähden".

        Olen kanssasi aivan samaa mieltä sosiaaliturvasta, ja siksi ratkaisinkin jo asian. Olet varmasti kanssani samaa mieltä, koska se on ainoa looginen ja rationaalisesti järkevä tapa muuttaa sosiaaliturva työntekoon kannattavaksi.


      • tässäratkaisulorviin

        "Sosiaaliturva pitää muuttaa sellaiseksi, että työ kannattaa aina tuohon lorvimiseen nähden. "

        EDIT(korjaus selkiyttämiseksi):

        Samaa mieltä! Koska on todettu että minimisummaksi ihmisarvoisen elämän ylläpitämiseksi Suomessa vuokrat ja ruokakustannukset sekä vaatteet ym. laskettuna per kk tarvitaan noin 1000€/kk yhteensä,

        niin sosiaaliturvaa tuleekin muuttaa lorvailusta kannustavasta työntekoa kannustavaksi siten, että siirrymme VASTIKKEETTOMAAN 1000€/kk PERUSTULOON joka korvaa ym. etuudet kokonaan.

        Tämä perustulo ei pienene tonnin kuukausitienesteistä (esim. osa-aika), vaan maksetaan näiden tienestien päälle.

        Simsalabim!

        Näin sosiaaliturva on muutettu semmoiseksi, että "työ kannattaa aina tuohon lorvimiseen nähden".

        Olen kanssasi aivan samaa mieltä sosiaaliturvasta, ja siksi ratkaisinkin jo asian. Olet varmasti kanssani samaa mieltä, koska se on ainoa looginen ja rationaalisesti järkevä tapa muuttaa sosiaaliturva työntekoon kannattavaksi.


      • mäkinhaluunkaikkeakivaa
        tässäratkaisulorviin kirjoitti:

        "Sosiaaliturva pitää muuttaa sellaiseksi, että työ kannattaa aina tuohon lorvimiseen nähden. "

        EDIT(korjaus selkiyttämiseksi):

        Samaa mieltä! Koska on todettu että minimisummaksi ihmisarvoisen elämän ylläpitämiseksi Suomessa vuokrat ja ruokakustannukset sekä vaatteet ym. laskettuna per kk tarvitaan noin 1000€/kk yhteensä,

        niin sosiaaliturvaa tuleekin muuttaa lorvailusta kannustavasta työntekoa kannustavaksi siten, että siirrymme VASTIKKEETTOMAAN 1000€/kk PERUSTULOON joka korvaa ym. etuudet kokonaan.

        Tämä perustulo ei pienene tonnin kuukausitienesteistä (esim. osa-aika), vaan maksetaan näiden tienestien päälle.

        Simsalabim!

        Näin sosiaaliturva on muutettu semmoiseksi, että "työ kannattaa aina tuohon lorvimiseen nähden".

        Olen kanssasi aivan samaa mieltä sosiaaliturvasta, ja siksi ratkaisinkin jo asian. Olet varmasti kanssani samaa mieltä, koska se on ainoa looginen ja rationaalisesti järkevä tapa muuttaa sosiaaliturva työntekoon kannattavaksi.

        sanompahan vain pojjaat, että jos tässä maassa, näillä päihdetrendeillä 18 - 30 vuotiaille lyödään totaalisen vastikkeeton 1000 e/kk tulovirta kouraan, niin se on yksisuuntainen tiketti pois työmarkkinoilta heidän osalta.

        Päihderiippuvaiset käyttää sen pössyttelyyn, bisseen ja biletykseen.

        raittiit työttömät laskee, ettei suorittavan työn tehtäviä "tarvitse" enää ottaa, sen kun ottaa kumppanin kanssa pankkilainan ja ostaa vanhan mummonmökin jostain iisalmen maaseudulta 10 000 lla, maksaa parissa vuodessa pois ja nauttii elämästä ja matkustelee.

        joogameditaatiopiiperot vuokraisi huvilan intian maaseudulta ja eläisi jetset laiffia suitsukkeet savuten.

        Kertokaahan, rakkaat ihmiset, kuka hllvetti täällä tekisi sen jälkeen enää mitään muuta töitä, kun jotain toooodella kivaa, siistiä, johtajan tai design - suunnittelija töitä (ulkomaalaisfirmoille tietenkin koska suomen firmat ajautuisi konkurssiin suorittavan työn työvoimapulan takia) ?

        nämä perustulot on kauhean herkullisia aiheita kun lasketaan numeroita, minimipalkkoja ja sosiaalisummia. Kaikki tuntuu niin selviölle ja loogiselle, mutta näistä fantaisoista unohdetaan ihmismielen perimmäiset luonteet.

        Tuet jotka on joskus 60 luvulla tai jotain, suunniteltu väliaikaisiksi, on hivuttautunut laajemman massan lääkkeiksi. tähän ei kuitenkaan ole varaa enää montaa vuotta, vaikka se tänään, tänä vuonna ehkä vielä siltä tuntuu. Jos tai kun sipilän hallitus ei muita muutoksia suomen asioiden hoitoon ole tekemässä, niin se mitä kreikassa on nyt, on täällä 5 vuoden sisällä, korkeintaan 10.
        edes siinä tapauksessa, että tehtäisiin jokin pienempi kansalaispalkka esim 600 e, niin sen myöhemmin peruminen johtaisi vähintäänkin uusiin vaaleihin ja mellakoihin. saavutetut edut, AY liikkeet, muistuuko mieleen ? kun jotain on saatu, jos se otetaan pois niin heti ollaan poikkiteloin ja kiukuttelemassa, viis siitä millä perusteella, vaikka menisi koko työnantaja konkurssiin. työttömien "työtä antamaton työnantaja" on tässä tapauksessa valtio valtion tulomenofaktoineen. Hallitus ei tässä työreformiajassa yksinkertaisesti uskalla antaa perustuloa, koska tietää että se on peruttava viimeistään IMF n komennosta lähivuosina.


      • oletpaskaa
        mäkinhaluunkaikkeakivaa kirjoitti:

        sanompahan vain pojjaat, että jos tässä maassa, näillä päihdetrendeillä 18 - 30 vuotiaille lyödään totaalisen vastikkeeton 1000 e/kk tulovirta kouraan, niin se on yksisuuntainen tiketti pois työmarkkinoilta heidän osalta.

        Päihderiippuvaiset käyttää sen pössyttelyyn, bisseen ja biletykseen.

        raittiit työttömät laskee, ettei suorittavan työn tehtäviä "tarvitse" enää ottaa, sen kun ottaa kumppanin kanssa pankkilainan ja ostaa vanhan mummonmökin jostain iisalmen maaseudulta 10 000 lla, maksaa parissa vuodessa pois ja nauttii elämästä ja matkustelee.

        joogameditaatiopiiperot vuokraisi huvilan intian maaseudulta ja eläisi jetset laiffia suitsukkeet savuten.

        Kertokaahan, rakkaat ihmiset, kuka hllvetti täällä tekisi sen jälkeen enää mitään muuta töitä, kun jotain toooodella kivaa, siistiä, johtajan tai design - suunnittelija töitä (ulkomaalaisfirmoille tietenkin koska suomen firmat ajautuisi konkurssiin suorittavan työn työvoimapulan takia) ?

        nämä perustulot on kauhean herkullisia aiheita kun lasketaan numeroita, minimipalkkoja ja sosiaalisummia. Kaikki tuntuu niin selviölle ja loogiselle, mutta näistä fantaisoista unohdetaan ihmismielen perimmäiset luonteet.

        Tuet jotka on joskus 60 luvulla tai jotain, suunniteltu väliaikaisiksi, on hivuttautunut laajemman massan lääkkeiksi. tähän ei kuitenkaan ole varaa enää montaa vuotta, vaikka se tänään, tänä vuonna ehkä vielä siltä tuntuu. Jos tai kun sipilän hallitus ei muita muutoksia suomen asioiden hoitoon ole tekemässä, niin se mitä kreikassa on nyt, on täällä 5 vuoden sisällä, korkeintaan 10.
        edes siinä tapauksessa, että tehtäisiin jokin pienempi kansalaispalkka esim 600 e, niin sen myöhemmin peruminen johtaisi vähintäänkin uusiin vaaleihin ja mellakoihin. saavutetut edut, AY liikkeet, muistuuko mieleen ? kun jotain on saatu, jos se otetaan pois niin heti ollaan poikkiteloin ja kiukuttelemassa, viis siitä millä perusteella, vaikka menisi koko työnantaja konkurssiin. työttömien "työtä antamaton työnantaja" on tässä tapauksessa valtio valtion tulomenofaktoineen. Hallitus ei tässä työreformiajassa yksinkertaisesti uskalla antaa perustuloa, koska tietää että se on peruttava viimeistään IMF n komennosta lähivuosina.

        Paskat. Kolikon kääntöpuolena tällä hetkellä pätkätyö, osa-aikatyö, sekä pienyrittäjyys ei kannata, koska niiden tekemisestä vähentyy sosiaalietuudet.

        1000€/kk:sta ei jää mihinkään ylimääräiseen. Jos ryyppäät, et osta itsellesi vaatteita tai syö tarpeeksi, koska ei ole yksinkertaisesti varaa.

        1000€/kk:desta ei muuten säästellä mihinkään "mummonmökkiin" yhtään mitään. Koko elämäsi saat siitä säästää.

        Jos perustulo olisi 1000€/kk korvaten kaikki tämänhetkiset etuudet, mukaanlukien asumistuen, niin millä hemmetillä sinä etelänlomamatkoja ja mummonmökkejä sekä Ferrareita siitä kikkaiket, kun vuokrakin on tuosta sen puolet näin keskimäärin ja useimmiten enemmänkin?

        Viinaa tulee saamaan aina, jos päättää olla syömättä ja kuihtuu samalla olemattomaksi. Sen tuet mahdollistaa. Kyllä ruoasta voi sen satasen kuussa säästää ja olla syömättä että pääsee juomaan. Aikainen kuolema korjaa.

        Viinasekoilu koskee aivan yhtälailla työssäkäyvää väestöä kuin työttömiä, tosin.

        Tätä perustulo ei muuta, MUTTA tonnin kokonaistuet jotka eivät pienistä töistä vähene kyllä muuttaisivat sosiaalitukijärjestelmää niin, että työnteko olisi aina houkuttelevaa koska tulotason voisi työllä nostaa "yli köyhyysrajan" ja työllä voisi oikeasti tienata, sekä saada kohtuullisen elintason - toisin kuin nykyisin jossa pienimuotoiset työt vähentävät tukia, ja niillä jäädään siihen samaan tonniin kuussa mikä on sosiaalietuuksien määrä. Sillä nyt on vain yksinkertaisen mahdotonta Suomessa elää normaalia elämää, se nyt vain on kiistämätön fakta.

        Tämän vuoksi pätkätöiden teko ei Suomessa kannata, eikä sitä tekisi esimerkiksi yhteenlaskettujen sosiaalietuuksien pudottaminen tonnista 800€/kk:hon yhtään sen houkuttelevammaksi.


      • sunshinereggae

        "... suomi on vinkujien, vittuilijoiden ja tyhjän kadehtijoiden luvattu maa..."

        Niin onkin, mutta eikös se ollut selvää jo kaikille. Kunhan täällä jauhetaan ja kinataan aikamme kuluksi, eiks jeh ? On muuten upeet ilmat ulkona, nauttikaa niistäkin välillä!


      • laskinkauppias
        oletpaskaa kirjoitti:

        Paskat. Kolikon kääntöpuolena tällä hetkellä pätkätyö, osa-aikatyö, sekä pienyrittäjyys ei kannata, koska niiden tekemisestä vähentyy sosiaalietuudet.

        1000€/kk:sta ei jää mihinkään ylimääräiseen. Jos ryyppäät, et osta itsellesi vaatteita tai syö tarpeeksi, koska ei ole yksinkertaisesti varaa.

        1000€/kk:desta ei muuten säästellä mihinkään "mummonmökkiin" yhtään mitään. Koko elämäsi saat siitä säästää.

        Jos perustulo olisi 1000€/kk korvaten kaikki tämänhetkiset etuudet, mukaanlukien asumistuen, niin millä hemmetillä sinä etelänlomamatkoja ja mummonmökkejä sekä Ferrareita siitä kikkaiket, kun vuokrakin on tuosta sen puolet näin keskimäärin ja useimmiten enemmänkin?

        Viinaa tulee saamaan aina, jos päättää olla syömättä ja kuihtuu samalla olemattomaksi. Sen tuet mahdollistaa. Kyllä ruoasta voi sen satasen kuussa säästää ja olla syömättä että pääsee juomaan. Aikainen kuolema korjaa.

        Viinasekoilu koskee aivan yhtälailla työssäkäyvää väestöä kuin työttömiä, tosin.

        Tätä perustulo ei muuta, MUTTA tonnin kokonaistuet jotka eivät pienistä töistä vähene kyllä muuttaisivat sosiaalitukijärjestelmää niin, että työnteko olisi aina houkuttelevaa koska tulotason voisi työllä nostaa "yli köyhyysrajan" ja työllä voisi oikeasti tienata, sekä saada kohtuullisen elintason - toisin kuin nykyisin jossa pienimuotoiset työt vähentävät tukia, ja niillä jäädään siihen samaan tonniin kuussa mikä on sosiaalietuuksien määrä. Sillä nyt on vain yksinkertaisen mahdotonta Suomessa elää normaalia elämää, se nyt vain on kiistämätön fakta.

        Tämän vuoksi pätkätöiden teko ei Suomessa kannata, eikä sitä tekisi esimerkiksi yhteenlaskettujen sosiaalietuuksien pudottaminen tonnista 800€/kk:hon yhtään sen houkuttelevammaksi.

        http://www.asuntolainalaskuri.com/
        10 000 euroa viiden vuoden maksuajalla 172 euroa/kk. Laske itse kun et kuitenkaan usko.
        Siitä sitten vaikkapa tuollainen omakotitalo 5 huonetta ja keittiö 9000 eurolla Itä-suomesta
        http://www.nettiasunto.com/lieksa/75713

        2 aikuista kun saisi 1000 e/kk per hlö kansalaispalkkaa, ja yllä mainituilla maksuajoilla asumiskuluihin menisi 86 e/kk per hlö. lämmityskulut siinä 50 e/kk per naama, vain talviaikana, vähän puita metsästä ja silleen.
        kiinteistövero siinä 20 e/kk. ruokiin 100 e/kk/naama

        Jäljelle jää vielä 750 euroa/kuussa


      • laskinkauppiasvielä
        oletpaskaa kirjoitti:

        Paskat. Kolikon kääntöpuolena tällä hetkellä pätkätyö, osa-aikatyö, sekä pienyrittäjyys ei kannata, koska niiden tekemisestä vähentyy sosiaalietuudet.

        1000€/kk:sta ei jää mihinkään ylimääräiseen. Jos ryyppäät, et osta itsellesi vaatteita tai syö tarpeeksi, koska ei ole yksinkertaisesti varaa.

        1000€/kk:desta ei muuten säästellä mihinkään "mummonmökkiin" yhtään mitään. Koko elämäsi saat siitä säästää.

        Jos perustulo olisi 1000€/kk korvaten kaikki tämänhetkiset etuudet, mukaanlukien asumistuen, niin millä hemmetillä sinä etelänlomamatkoja ja mummonmökkejä sekä Ferrareita siitä kikkaiket, kun vuokrakin on tuosta sen puolet näin keskimäärin ja useimmiten enemmänkin?

        Viinaa tulee saamaan aina, jos päättää olla syömättä ja kuihtuu samalla olemattomaksi. Sen tuet mahdollistaa. Kyllä ruoasta voi sen satasen kuussa säästää ja olla syömättä että pääsee juomaan. Aikainen kuolema korjaa.

        Viinasekoilu koskee aivan yhtälailla työssäkäyvää väestöä kuin työttömiä, tosin.

        Tätä perustulo ei muuta, MUTTA tonnin kokonaistuet jotka eivät pienistä töistä vähene kyllä muuttaisivat sosiaalitukijärjestelmää niin, että työnteko olisi aina houkuttelevaa koska tulotason voisi työllä nostaa "yli köyhyysrajan" ja työllä voisi oikeasti tienata, sekä saada kohtuullisen elintason - toisin kuin nykyisin jossa pienimuotoiset työt vähentävät tukia, ja niillä jäädään siihen samaan tonniin kuussa mikä on sosiaalietuuksien määrä. Sillä nyt on vain yksinkertaisen mahdotonta Suomessa elää normaalia elämää, se nyt vain on kiistämätön fakta.

        Tämän vuoksi pätkätöiden teko ei Suomessa kannata, eikä sitä tekisi esimerkiksi yhteenlaskettujen sosiaalietuuksien pudottaminen tonnista 800€/kk:hon yhtään sen houkuttelevammaksi.

        lisäys, 300 euron lisätienestit laskee ainoastaan asumistukea. Sen takia asumistuki itsessään on ongelma, koska se lisää asuntoihin hintakuplaa ja mitätöi 300 euron suojaosan. Itsellä kävi just niin että osa-aikatyöstä otettiin asumistuki veks


      • unohditjotain
        laskinkauppiasvielä kirjoitti:

        lisäys, 300 euron lisätienestit laskee ainoastaan asumistukea. Sen takia asumistuki itsessään on ongelma, koska se lisää asuntoihin hintakuplaa ja mitätöi 300 euron suojaosan. Itsellä kävi just niin että osa-aikatyöstä otettiin asumistuki veks

        300 euron lisätienestit laskee toimeentulotukea noin 150-300 euroa riippuen kunnasta.


      • unohditjotain
        unohditjotain kirjoitti:

        300 euron lisätienestit laskee toimeentulotukea noin 150-300 euroa riippuen kunnasta.

        Itseasiassa jos 300e/kk työtulo on säännöllinen ympäri vuoden, laskee se toimeentulotukea täysimääräisesti 300e/kk.


      • työontärkeääminulle
        unohditjotain kirjoitti:

        Itseasiassa jos 300e/kk työtulo on säännöllinen ympäri vuoden, laskee se toimeentulotukea täysimääräisesti 300e/kk.

        ai joo, olen pahoillani. Kato kun en mä tunne sosiaalitoimiston kaikkia käytäntöjä, kun mä taas käyn mielummin pätkätöissä kun ruinaan sosiaalitoimistosta joka penniä. mut ei mitiä, sinä tiedät asian paremmin, sinä olet asian kingi, eli tiedät kertoa minulle että töissäkäynti ei nykykäytännöllä motivoi. ymmärtänet, jos haluan olla omaksumatta tätä asiaa...


      • tietoo
        mäkinhaluunkaikkeakivaa kirjoitti:

        sanompahan vain pojjaat, että jos tässä maassa, näillä päihdetrendeillä 18 - 30 vuotiaille lyödään totaalisen vastikkeeton 1000 e/kk tulovirta kouraan, niin se on yksisuuntainen tiketti pois työmarkkinoilta heidän osalta.

        Päihderiippuvaiset käyttää sen pössyttelyyn, bisseen ja biletykseen.

        raittiit työttömät laskee, ettei suorittavan työn tehtäviä "tarvitse" enää ottaa, sen kun ottaa kumppanin kanssa pankkilainan ja ostaa vanhan mummonmökin jostain iisalmen maaseudulta 10 000 lla, maksaa parissa vuodessa pois ja nauttii elämästä ja matkustelee.

        joogameditaatiopiiperot vuokraisi huvilan intian maaseudulta ja eläisi jetset laiffia suitsukkeet savuten.

        Kertokaahan, rakkaat ihmiset, kuka hllvetti täällä tekisi sen jälkeen enää mitään muuta töitä, kun jotain toooodella kivaa, siistiä, johtajan tai design - suunnittelija töitä (ulkomaalaisfirmoille tietenkin koska suomen firmat ajautuisi konkurssiin suorittavan työn työvoimapulan takia) ?

        nämä perustulot on kauhean herkullisia aiheita kun lasketaan numeroita, minimipalkkoja ja sosiaalisummia. Kaikki tuntuu niin selviölle ja loogiselle, mutta näistä fantaisoista unohdetaan ihmismielen perimmäiset luonteet.

        Tuet jotka on joskus 60 luvulla tai jotain, suunniteltu väliaikaisiksi, on hivuttautunut laajemman massan lääkkeiksi. tähän ei kuitenkaan ole varaa enää montaa vuotta, vaikka se tänään, tänä vuonna ehkä vielä siltä tuntuu. Jos tai kun sipilän hallitus ei muita muutoksia suomen asioiden hoitoon ole tekemässä, niin se mitä kreikassa on nyt, on täällä 5 vuoden sisällä, korkeintaan 10.
        edes siinä tapauksessa, että tehtäisiin jokin pienempi kansalaispalkka esim 600 e, niin sen myöhemmin peruminen johtaisi vähintäänkin uusiin vaaleihin ja mellakoihin. saavutetut edut, AY liikkeet, muistuuko mieleen ? kun jotain on saatu, jos se otetaan pois niin heti ollaan poikkiteloin ja kiukuttelemassa, viis siitä millä perusteella, vaikka menisi koko työnantaja konkurssiin. työttömien "työtä antamaton työnantaja" on tässä tapauksessa valtio valtion tulomenofaktoineen. Hallitus ei tässä työreformiajassa yksinkertaisesti uskalla antaa perustuloa, koska tietää että se on peruttava viimeistään IMF n komennosta lähivuosina.

        > näillä päihdetrendeillä

        Kai tiedät, että alkoholin kulutus on laskenut jo lähes 10 vuotta? Jokunen vuosi lisää, niin ollaan jo 70-luvun alun lukemissa.


      • lolllolollolllooll
        tietoo kirjoitti:

        > näillä päihdetrendeillä

        Kai tiedät, että alkoholin kulutus on laskenut jo lähes 10 vuotta? Jokunen vuosi lisää, niin ollaan jo 70-luvun alun lukemissa.

        viittasin tolla sekä viron viinanhakijoihin jotka ei tilastoissa näy, ja myös näihin pössyttelijöihin, jotka ei myöskään näy tilastoissa


      • tietoo
        lolllolollolllooll kirjoitti:

        viittasin tolla sekä viron viinanhakijoihin jotka ei tilastoissa näy, ja myös näihin pössyttelijöihin, jotka ei myöskään näy tilastoissa

        > viittasin tolla sekä viron viinanhakijoihin jotka ei tilastoissa näy, ja myös näihin pössyttelijöihin, jotka ei myöskään näy tilastoissa

        Joiden merkitys on Suomessa olematon alkoholiin verrattuna. Mut joo, kyllä me muut tiedetään, että elät omassa mielikuvitusmaailmassasi.


      • tietoo
        lolllolollolllooll kirjoitti:

        viittasin tolla sekä viron viinanhakijoihin jotka ei tilastoissa näy, ja myös näihin pössyttelijöihin, jotka ei myöskään näy tilastoissa

        > viron viinanhakijoihin jotka ei tilastoissa näy

        Tiedoksesi muuten, että nämä on tilastoitu myös.


    • Ammattinatyöttömyys

      Kannattaa muuttaa työttömänä etelään.

      Nyt lamassa ei joudu töihin, eikä ainakaan reilu nelikymppinen ammattilainen edes mihinkään pakkotoimenpiteisiin. "Työnhaku" uusitaan puhelimitse ja kassarahat haetaan netin kautta. Tuossa on huolehdittava siitä, ettei puhelin ole koskaan pois päältä. Muuten ulkomaillaolosta kielii automaattinen ulkomaankielinen ilmoitus soittajalle, siis työkkärille, siitä että puhelin ei ole verkossa. Myös korvausten nettihaku saattaa varoiksi kannattaa antaa jonkun suomalaiskaverin hommaksi, jottei koneen IP paljasta jatkuvaa ulkomailla oleskelua kassalle. Ehkä niitä kiinnostaa, todennäköisesti ei.

      Jos on onnistunut niin että puolisokin on saatu vapautetuksi työstä, ovat peruspäivärahat 1100/kk, ansiosidonnaiset yhteensä helposti 2800/kk. Peruspäivärahoillakin elää kivasti etelässä kunhan välttää turistialueita.

      Jos on lapsia, voi hakea kaikki mahdolliset kotihoitorahat ja tulee ne lapsilisätkin. Koulunkäynti ei oikein onnistu tietysti, mutta alle kouluikäisten kanssa sujuu ulkomaanelo kyllä.
      Ehkä, jos pokkaa, voi laittaa lapset Aurinkorannikon kouluun ja siirtää vain heidän talviosoite sinne, oma osoite pidettävä Suomessa jotta korvaukset juoksevat. Koulu maksaa, mut hei YOLO.

      Osoitteen pitoon Suomessa soveltuu parhaiten jokin oma pienasunto isossa kaupungissa. Se ei kiinnitä huomiota että kuka siinä asuu tai on asumatta. Asuntoon voi, ja kannattaakin ottaa asumaan joku puolituttu tai kaveri ihan vaan vastikerahan hinnalla. Vastineeksi halvasta asumisestaan asukas tsekkaa postit ja toimittelee Suomi -asioita etelässä elävien puolesta. Naapurien kanssa kaveeraamista tulee muuten välttää, ne saattaa kateellisina narauttaa.

      Jos peruspäiväraha ei riitä, on ansiorahaoikeus käytävä uusimassa kahden vuoden välein Suomessa puoli vuotta työtä tekemällä. Palkalla ei väliä, suojasääntö takaa ettei korvaus laske paljoa aiemmasta. Sopivia veijariyrittäjiä on maa pullollaan tuon työssäolovelvoitteen täyttämiseksi.

      Mitä työttömän pitäisi Suomessa olla kun työtkin on ulkoistettu ulkomaille? Ottakaa aktiivinen rooli sosiaaliturvan hyödyntämisessä. Työnhaku lamassa on tarpeetonta, tyhmää ja stressaavaakin. Sossupuolta työttömyysrahoineen leikataan pikapuoliin, joten oma putki kannattaa aukaista ajoissa jo nyt.

    • ÄläYleistä

      Törkeää yleistämistä! Minulla on useampi tutkinto ja olen ollut vuoden työttömänä ja useista hakemuksista ja pitkästä kokemuksestani ja aktiivisuudestani huolimatta en ole töitä vielä saanut. Rahaa ei jää mihinkään ylimääräiseen. Tunnen monia korkea koulutettuja samassa tilanteessa, he ovat aktiivisesti etsineet töitä pitkään, mutta työpaikkoja on vähän tuhansiin hakijoihin verrattuna.

    • mrviisas

      Olin 10 vuotta työtön. Nyt olen 3 vuotta töissä.

      Jos nään jotain ostan sen verkkokaupassa ja se tuodaan minulle kotiin. Makso vaikka mitä ei väliä.

      Työttömänä sama juttu tuli minulle ilmatteeksi kun katteli vähän ympärille. ja näki vaivaa (kirpputorit, huutonetit, kaverien ylijäämäkama yms.....)

      Kaipaan työttömyysaikohja....jollain tapaa.

    • DuodaDuoda

      "Tai sitten taksikuski, linja-autokuski, pikatavaralähetti, jakeluauton ajaja."

      Näihin kaikkiin hommin tarvitaan ajokortti, jota ei kaikilla välttämättä ole ja joka maksaa. Taksihommiin tarvitaan lisäksi aika monta erilaista kurssia ja lupaa, jotka nekin yllättäen maksavat. Lisäksi on täytettävä C-D-luokan terveysvaatimukset mm. näön osalta. Että ei sinne autokuskinhommiin tuosta vaan hypätä, koska ollaan työttömiä.

      • muinaisjäänne

        Taksihommat on provikkaa. Työehdot on muuten täysin sieltä syvältä koska yleissitovaa TES:iä ei ole tai sitä ei ainakaan noudateta. Tuntipalkaksi jää käteen murusia näin keskimäärin. Työpäivät pitkiä, provisiolla. 10-12h/päivä jopa.

        Ala kaipaisi uudistusta ja työntekijöiden etuuksien sekä palkan parantamista, vaikkapa sitten yleissitovan alan TES:in muodostamisen ja käyttöönoton kautta. Sama kuin puhelinmyynnissä.

        Pelkkä provisiopalkkaus on muinaishistoriallinen jäänne, joka tulee lainvoimaisesti poistaa portaittain kokonaan.


      • nokunnokunnotkutellen

        Ei ole ajokorttia..., luuletko että sekin pitäisi sinulle ilmaiseksi antaa? Mene ottamaan velkaa vaikka sukulaisilta ja autokouluun. Nää on just näitä kommentteja, joissa mitään ei osata tai uskalleta tehdä kun ja jos mutta jne...


        Muualla maailmassa otat opintovelkaa yms. jotta sitten joskus teet hommaa. 3000 euron maksu on sijoitus jonka maksat rekkakuskina jo ekana vuonna pois.
        Tai sitten alat Uber-kuskiksi niin ei tarvitse alkaa mennä mihinkään byrokratiaviidakkoon.

        Provisiopalkkaus on yksi harvoista oikeudenmukaisista asioista. Jotkut kun tekevät enemmän töitä kuin toiset ja silloin ansaitsevat saada enemmän pätäkkää. Taidat olla niitä vasemmiston taitelijaihmisiä, jotka eivät osaa autoa ajaa ja luulevat, että tasa-arvoistamalla laiska ja ahkera ovat molemmat tyytyväisiä.


      • eienääkommunismia
        nokunnokunnotkutellen kirjoitti:

        Ei ole ajokorttia..., luuletko että sekin pitäisi sinulle ilmaiseksi antaa? Mene ottamaan velkaa vaikka sukulaisilta ja autokouluun. Nää on just näitä kommentteja, joissa mitään ei osata tai uskalleta tehdä kun ja jos mutta jne...


        Muualla maailmassa otat opintovelkaa yms. jotta sitten joskus teet hommaa. 3000 euron maksu on sijoitus jonka maksat rekkakuskina jo ekana vuonna pois.
        Tai sitten alat Uber-kuskiksi niin ei tarvitse alkaa mennä mihinkään byrokratiaviidakkoon.

        Provisiopalkkaus on yksi harvoista oikeudenmukaisista asioista. Jotkut kun tekevät enemmän töitä kuin toiset ja silloin ansaitsevat saada enemmän pätäkkää. Taidat olla niitä vasemmiston taitelijaihmisiä, jotka eivät osaa autoa ajaa ja luulevat, että tasa-arvoistamalla laiska ja ahkera ovat molemmat tyytyväisiä.

        "...luulevat, että tasa-arvoistamalla laiska ja ahkera ovat molemmat tyytyväisiä."

        Tuo oli viikon paras lause viikkoon jonka olen lukenut. Ihanaa että täällä on muitakin täysjärkisiä


      • bisnesidea

        "Tai sitten alat Uber-kuskiksi niin ei tarvitse alkaa mennä mihinkään byrokratiaviidakkoon."

        No kun ei ole varaa meseen?

        Kuule, tiedän pari Lindgreniä, jotka myy sulle Uber-taksiksi kunnon Mersun, halvalla. Tai sitten alat kimppaan tekee bisnestä. Älypuhelin serkun vanha.
        Sitten vaan ympäri Helsinkiä ja rahaa tulee niin, että alkaa muuttumaan patja kovaksi. Valitset vielä swippaamalla kyyditettäviksi muutaman varakkaamman rouvan. Ei enää tarvitse sohvalla notkua.


      • Työttömät_rikollisiksi
        nokunnokunnotkutellen kirjoitti:

        Ei ole ajokorttia..., luuletko että sekin pitäisi sinulle ilmaiseksi antaa? Mene ottamaan velkaa vaikka sukulaisilta ja autokouluun. Nää on just näitä kommentteja, joissa mitään ei osata tai uskalleta tehdä kun ja jos mutta jne...


        Muualla maailmassa otat opintovelkaa yms. jotta sitten joskus teet hommaa. 3000 euron maksu on sijoitus jonka maksat rekkakuskina jo ekana vuonna pois.
        Tai sitten alat Uber-kuskiksi niin ei tarvitse alkaa mennä mihinkään byrokratiaviidakkoon.

        Provisiopalkkaus on yksi harvoista oikeudenmukaisista asioista. Jotkut kun tekevät enemmän töitä kuin toiset ja silloin ansaitsevat saada enemmän pätäkkää. Taidat olla niitä vasemmiston taitelijaihmisiä, jotka eivät osaa autoa ajaa ja luulevat, että tasa-arvoistamalla laiska ja ahkera ovat molemmat tyytyväisiä.

        "Tai sitten alat Uber-kuskiksi niin ei tarvitse alkaa mennä mihinkään byrokratiaviidakkoon."

        Kyllähän sosiaaliturvan romuttaminen johtaa tuon ja muunkinlaisen rikollisuuden räjähdysmäiseen kasvuun, kuten Yhdysvaltain katastrofaalinen tilanne osoittaa. Mutta ehkä se on teidän mielestä vain hyvä, kun heikompi, itseään puolustamaan kykenemätön aines karsiutuu myös hyväosaisten keskuudesta.


      • uber

        Paitsi, että Uber-kuskit ovat pian robotteja kun alla on google-auto.
        Ei välttämättä kannata enää taksikuskiksi ryhtyä. Vähän sama asia kun ennen oli VR:llä kymmenen tuhatta työntekijää eli lipunmyyjää enemmän.

        Suuret ikäluokat tarvitsevat hoivaa ja sillä puolella on bisnes seuraavat 20 vuotta Suomessa.


    • Sossupummi-

      Ei kannata hakea töitä koska joutuu työkokeiluun josta ei tienaa kuin vaivaiset 9 euroa päivässä. its een edes juopottele vaan asun yksin, tyttöystävää en koskaan saa ellen voita lotossa.

      • tienaamuille

        Väärin, kyllä se kannattaa, ensiksikin Suomelle, että joku tekee jotain edes jonkun toisen töttömän korvauksen eteen.
        Sinun lisäksi on tuhansia muita suomalaisia, joilla menee vieläkin heikommin. SINÄ sentään olet vielä työkykyinen mutta kommentistasi paistaa melkoinen kiittämättömys Suomea kohtaan. Muualla päin maailmaa olisit ollut kadulla, jos vielä hengissä.


      • suihkussakerranvuodes
        tienaamuille kirjoitti:

        Väärin, kyllä se kannattaa, ensiksikin Suomelle, että joku tekee jotain edes jonkun toisen töttömän korvauksen eteen.
        Sinun lisäksi on tuhansia muita suomalaisia, joilla menee vieläkin heikommin. SINÄ sentään olet vielä työkykyinen mutta kommentistasi paistaa melkoinen kiittämättömys Suomea kohtaan. Muualla päin maailmaa olisit ollut kadulla, jos vielä hengissä.

        ameriikassa on kova linja. Puoli vuotta työttömyyskorvauksia, ja kaikki tuet poikki ja kadulle. asunto menee kun vuokranmaksu lähtee, sitten sitä pyöritään markettien roskiksia penkoen ja teltassa puskissa asuen. Siitä onkin kiva yrittää nousta työelämään takaisin, työhaastatteluihin likasena haisevana, onnistuu varmaan juu.
        Parasta terapiaa suomalaisille työttömille vois olla kun te-viranomaiset järjestäisi live-webcam keskusteluja amerikkalaiseten vuoden työttömänä olleiden kanssa. Siellä usan päässä joku avustusjärjestö tai vastaava hoitais netin ja kameran kadulle. Olis varmaan mielenkiintosta nähdä USAlaisen kadun miehen ilmeet, kun suomalaiset työttömät kertoisi kaikkea korvaustasosta, kestosta, asumistuesta, sosiaalituesta, ilmaisesta terveydenhuollosta, ilmasista koulutuksista aina kursseista ammattikouluihin ja yliopistoon ym. siitä kuinka kuka vaan työtön voi jenkkilän mäkkärin osa-aikamyyjän palkkatason kokoisella opintotuella opiskella vaikka lakimieheksi, lääkäriksi tai IT ohjelmoijaksi. Jenkkilässä kun sellaset koulutukset maksaa omakotitalon hinnan kansalaiselle...


      • kovatseurauksetkaiketi
        suihkussakerranvuodes kirjoitti:

        ameriikassa on kova linja. Puoli vuotta työttömyyskorvauksia, ja kaikki tuet poikki ja kadulle. asunto menee kun vuokranmaksu lähtee, sitten sitä pyöritään markettien roskiksia penkoen ja teltassa puskissa asuen. Siitä onkin kiva yrittää nousta työelämään takaisin, työhaastatteluihin likasena haisevana, onnistuu varmaan juu.
        Parasta terapiaa suomalaisille työttömille vois olla kun te-viranomaiset järjestäisi live-webcam keskusteluja amerikkalaiseten vuoden työttömänä olleiden kanssa. Siellä usan päässä joku avustusjärjestö tai vastaava hoitais netin ja kameran kadulle. Olis varmaan mielenkiintosta nähdä USAlaisen kadun miehen ilmeet, kun suomalaiset työttömät kertoisi kaikkea korvaustasosta, kestosta, asumistuesta, sosiaalituesta, ilmaisesta terveydenhuollosta, ilmasista koulutuksista aina kursseista ammattikouluihin ja yliopistoon ym. siitä kuinka kuka vaan työtön voi jenkkilän mäkkärin osa-aikamyyjän palkkatason kokoisella opintotuella opiskella vaikka lakimieheksi, lääkäriksi tai IT ohjelmoijaksi. Jenkkilässä kun sellaset koulutukset maksaa omakotitalon hinnan kansalaiselle...

        No ilmankos Amerikassa onkin niin paljon vakavia väkivallan tekoja ja rikollisuus kaduilla rehottaa. Sama meno vaan Suomeen, niin pääsee yhä useampi maistamaan käytännössä omien päätöstensä antia!


      • persut_eivät_tajua
        tienaamuille kirjoitti:

        Väärin, kyllä se kannattaa, ensiksikin Suomelle, että joku tekee jotain edes jonkun toisen töttömän korvauksen eteen.
        Sinun lisäksi on tuhansia muita suomalaisia, joilla menee vieläkin heikommin. SINÄ sentään olet vielä työkykyinen mutta kommentistasi paistaa melkoinen kiittämättömys Suomea kohtaan. Muualla päin maailmaa olisit ollut kadulla, jos vielä hengissä.

        Suomessa on ensinnäkin länsimaisella tasolla todella kehno sosiaaliturva. Lähinnä rapistuva entinen supervalta Yhdysvallat pääsee samalle kurjuuden tasolle. Ja palkkadeflaatiosta hyötyvät voidaan tässä maassa laskea sormin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe